Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-09-2009
    Postime
    143

become intelligent

Si te behem nje njeri inteligjent te mendoj logjikisht ne cdo gje mund te me jepni ndonje liber dicka ndonje mendim juaji

Me duket se kam ca libra per tema te tilla.
    Te mendosh logjikisht ne cdo gje?! Kam pershtypjen se pyetja eshte disi pa kuptim. Ti vazhdimisht perdor logjiken per te bere gjerat e perditshme ne jeten tende. Mos kerkon te thuash se deshiron te forcosh te menduarit kriktik? Lexo Descartesin.... "Dyshimi"....
    Pastaj... perdorimi i logjikes kur behet fjale per dashurine... pergjithesisht kane konfikte me njeri-tjetrin. Nejse... do kontrollj per librat...
    ANYTHING IS POSSIBLE

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Si fillim shko ne faqe test IQ qe i ke me qindra ne internet dhe aty provo aftesite natyrale te arsyetimit dhe mendimit llogjik.Eshte nje test si te punon truri.Shume pikesh e ulet ne test tregon inteligjence te ulet.

Per shumicen e njerzve inteligjenca eshte natyrale,kane lindur inteligjente e kane ne natyre te analizojne te studiojne detajet dhe mendojne ne menyre llogjike per shkaqet pasojat dhe shpesh bejne pyetjen pse.

Inteligjenca fitohet edhe me studim(shkolle apo studim vetjak ne shtepi), fitohet me experience dhe me moshe(me kalimin e viteve inteligjenca rritet,llogjika behet me e forte,personi me kalimin e kohes behet me i mprehte ne kuptimin e fenomeneve, analizimin e situatave dhe interpretimin e tyre.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2008
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    195
    O vllai po deshe te te jap ni keshill, un te keshilloj qe:
    Te lexosh libra me permbajtje paksa filozofike ndoshta, fjal te urta, etj
    Lexo libra me informacione aktuale globale
    E treta dhe me e rendsishmja dhe efikasja mendoj un, edhe ens enuk lexon, mund te bosh nji gjest te thjesht po qe do te ndihmoje shum te ecesh aty ku don ti:
    ne darke, dil pak vec nga tjeret, psh te ballkoni, ose xhiro ti e di, edhe medito.
    Shif qiellin, token nuk e di nese ka det te qyteti jot ska rendsi mendo per natyren, krijimin..
    Ky esht leximi si te them i "Librit te Gjithesis"
    dhe ky te ven trurin me shum ne pune ne levizje dhe fiton shum cilsi te tjera qe libri nuk ti jep si kofidenca ne vete, zgjuarsia, besimi ne pergjithsi te jep mundsin qe te krijosh ideologjin tate vet natyrore se cdo shkrimtar ka ideologjin e vet per te cilen ka punu.. nuk e di a jam i qart...
    shpresoj te te ndihmoje! Ia klm!

..eshte dicka e lindur

..dhe zakonisht ,jo gjithmone, e trasheguar nepermjet genit. Ne jete zhvillohet ose dobesohet ne baze te kushteve konkrete te realitetit ne te cilin instikti te shtyn te jetosh.

..ky eshte mendimi im.
    Emrin e kam Agim dhe me therrisni, Gimi.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    O yllo librat nuk nimojn re per tu bo ti njeri i menqur apo tperdoresh logjiken ne cdo situat. Per kto qe kerkon ti duhet eksperienc

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    20-12-2009
    Postime
    306
    Pyetje fantastike,mendimi im eshte pyet femrat se ato e dine nga vjen inteligjeca

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar mė parė nga SKENDER_BEU Lexo Postimin
    Pyetje fantastike,mendimi im eshte pyet femrat se ato e dine nga vjen inteligjeca
    Po, po, ato pyet! Biles qe te jesh me i sigurte, shiko qe femrat qe do pyesesh, te jene bjonde me lesh te verdha nga Amerika!
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga SKENDER_BEU Lexo Postimin
    Nuk ka nevoje ti pyetesh. Prania e tyre te ben inteligjent, sidomos ato me lesh te verdha pe Amerike.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    20-12-2009
    Postime
    306
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Nuk ka nevoje ti pyetesh. Prania e tyre te ben inteligjent, sidomos ato me lesh te verdha pe Amerike.
    Paragjykimi ndaj bjondeve eshte mungese edukatet ,nuk eshte shaka kjo dea ,pistimet e tjera i ke shume me vlere,une e thashe ne pergjithsi femrat sepse te gjitha jane te krijuara nga vete perendija jo vetem inteligjente por edhe te mrrekullueshme ,ky eshte mendimi im

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •