Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 55
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Luan, te tille jane ngase i kane familjet muslimane dhe ata si te mitur qe jane, jane njesoj sikurse familja.

Ndersa se si do behen femijet e mi, kete gje mos a mbaj gajle fare, sepse e kemi receten e Muhamedit a.s. se si mund t'i kemi femijet si duam ne.
    A e din se si?

Ai ka thene: "Femija edukohet 20 vite para lindjes", Sahabet u habiten nga kjo dhe thane: " O i Derguar, e si mund te ndodhe kjo?" I Derguari a.s. tha: " Duke edukuar vetveten, sepse femija e merr edukaten e prinderve."

Andaj, une perkushtohem qe te jem ne harmoni me Kur'anin dhe Sunnetin e Pejgamberit a.s. dhe nese e bej kete mire, patjeter qe edhe femijet e mi do jene te tille

Kjo alternativa e Jezusit hyne tek ajo e para, sepse ata sigurisht qe do e besojne ata, ama sic ka qene ai ne te vertete, e jo ne menyren e devijuar sic e besojne disa, disa

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Luan, te tille jane ngase i kane familjet muslimane dhe ata si te mitur qe jane, jane njesoj sikurse familja.

Ndersa se si do behen femijet e mi, kete gje mos a mbaj gajle fare, sepse e kemi receten e Muhamedit a.s. se si mund t'i kemi femijet si duam ne.
    A e din se si?

Ai ka thene: "Femija edukohet 20 vite para lindjes", Sahabet u habiten nga kjo dhe thane: " O i Derguar, e si mund te ndodhe kjo?" I Derguari a.s. tha: " Duke edukuar vetveten, sepse femija e merr edukaten e prinderve."

Andaj, une perkushtohem qe te jem ne harmoni me Kur'anin dhe Sunnetin e Pejgamberit a.s. dhe nese e bej kete mire, patjeter qe edhe femijet e mi do jene te tille

Kjo alternativa e Jezusit hyne tek ajo e para, sepse ata sigurisht qe do e besojne ata, ama sic ka qene ai ne te vertete, e jo ne menyren e devijuar sic e besojne disa, disa
    -Prinderit e mi vine nga besim puro musliman,te shkretet ta dinin ate formulen e "recetes",djali i tyre nuk do te ishte sot i krishter
    -Te garantoj se nder miqte e mi te krishtere nje pjese vine nga familje tradicjonalisht muslimane(ashtu sic ka ortodoks,dhe katolik)
    -Nuk eshte pune meraku se pse mund te linde nje femije me besim musliman me "receten".
    Sepse ne te Krishteret besojme qe jemi te zgjedhur te tille, qe nga para Krijimit!!Keshtu qe mbase ndonje nga femijet e tu do te kete destinin te jete zgjedhur para Krijimit per te qene nje vella i krishter(mos u merzit po ndodhi kjo gje)
    Sigurisht i krishter pa "devijime"!
    -Duke qene i sigurt se shqiptaret(por dhe neper bote)shume pak jane ne % qe besojne ne Zot! 99%mysliman,si shume! ku i gjete tek ajo shkolla fillore ??
    Ndersa, persa i perket te ndjekurit te Krishtit ,te garantoj se nuk ndjek rruge te "devijuar".
    Por ate qe thote Ai : Une Jam Rruga e Ngushte dhe e Verteta qe te con tek
    Ati!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 21-12-2009 mė 14:56

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    hehe te gjithe ateistet dhe te krishteret ketu thone qe rrjeshin nga familje poromuslimane, GENJESHTER. Ndoshta edhe mund t'a kene quajtur veten musliman, por te kene qene muslimane sic duhet JO.

Me vie keq per prinderit e tu qe paskan qene aq te pa zote qe t'a edukojne nje femije, por per dallim nga ata, prinderite e mi kane qene dhe jane shume edukues dhe te papare ne karakter. Andaj ajo edukata e tyre ne na ka shtyre qe t'a vazhdojme rrugen e tyre, per t'a kuptuar pastaj se pikerisht ajo eshte RRUGA E SHPETIMIT. Pra kemi kaluar pre imitimit ne argumentim gje qe juve ju mungon, sepse keni plote mangesi

Prap te garantoj qe femijet e mi nuk do jene asgje tjeter pervec MUSLIMANE dhe per kete flej pa gajle, sepse vetet keshtu do jete. E din pse?
    Sepse une per dallim nga prinderit e tu qe nuk kane ditur te te edukojne te 'ngratit' (sic i quan ti), une do mirrem me ta dhe nese eshte nevoja t'i ruaj nga ndikimet e rrugeve te DEVIJUARA qe mbreterojne ne vendin tone, atehere jam e gatshme te largohem nga vendi dhe te shkoje aty ata njerez nuk mund t'i fusin hundet, sepse per ndryshe... e din vet se cfare behet

Se cili jemi ne rrugen e Isait a.s. (Jezusit) nuk e kam ndermend te te argumentoj, se eshte e kote, vetem te them qe kur te kthehet ai do e shofim.
    Paralajmerim qe te mos jesh i befasuar.

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Potuar me pare nga Uvejsa: Ju keni mendje per te te ardhur keq, andaj mos shkruani cfaredo qe mendoni, sepse po e shfaqeni injorancen e juaj dhe po leni pershtypjen e njerezve me horizont te mbyllur brenda kater mureve.
    Injoranca eshte gjeja me e shemtuar e nje populli, e shqiptaret fatkeqesisht po fillojne te identifikohen me te dhe kjo fale juve dhe njerezve te tjere si ju.

O ujvesa piktishte qe injoranca eshte diēka shume e shemtuare, prandaj edhe po shkruajme...Qe ju te reflektoni dhe te dilni nga veterrethimi dhe verbrimi qe ju ka futur dogma
    dhe opiumi fetare!...Kjo nuk vlene veē per ju...Por per gjitha fete ku ka shqiptare!...
    Ti kur flet per injorancen...Nuk vrene qe vete feja e ka emrin injoranc!...Qe te ve perde dhe perkufizon mendjen, per te mos i logjikuar gjerat ne mnyra dhe foma me racionale!...Ti nuk veren qe feja eshte kethyer ne nje skeme manipulimi me njerzit nga manipulatoret.. Ti nuk veren qe feja eshte injektim i friges, qe te jetosh me frige tere jeten!...Ti nuk veren qe feja eshte pabarazi gjinore ,sociale ,ekonomike qe favorizon te pasurite ,dhe te varfrite i le ne lemoshe duke prite nga zoti se mos po ia rregulon gjendjene!...
    Ti nuk vrene qe feja eshte skllavri dhe rrobri... Jo nga zoti...Por nga njerzit qe lakojne ate per
    te manipuluar dhe mashtruare njerzite gjoja ne emer te tij!...
    Ti nuk veren se zoti i krijoi njerzit ,qe te jetojne te lire dhe i dha atyre logjiken secilit per veti
    per te argumentur gjerat pamvarsishte nga dogmat fetare!...
    Dhe ēka nuk vrene ti ujvesa...Liria ,familja dhe kombi eshte gjeja me shejte ne kete bote!...

ps.Prandaj Zgjohuni ,pastroni mendjen,hapni horizontet qe te shihni me larg ,se per ndryshe
    do mbeteni rrob tere jeten!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga bindi Lexo Postimin
    po ēfare dije moje vajze!...Dija jote eshte e shabllonizuar, sikur te ato nxesit qe i
    mesojne gjerat permendesh !...Dhe s ,kane nje sistem logjike te te mesuarit!...
    E mor Bind,keto tipa po te kishin tru, do ti jepnin pergjigjet me llogjiken e tyre dhe jo me ato qe dhelpra dinake kan shkruajtur per viktima.

Ne paaftesi te llogjikes dhe venjes ne pune te trurit, keto njeres pergjigjen me bemat e dhelprave dhe te ulkonjave.

Duhet ne shqiptaret e veretet te bejm dicka duke nisur fshesen nga vete keto felliqesira shqipfolse, te cilet kan hedhur ne kosh te plerave,EMER,MBIEMER,TRADIT E ZAKON,e na ngrejn dhe zerin biles.

Njeres te pabes si keta qe shesin b.... per dy kile sheqer,nuk na duhen, sepse shkelin e peshtyn ate gjak te trimave te ketij trualli, te cilet kan ngren buk e kryp ne maje te malit per mos tju nenshtruar kujt, e dalin keto plera te na bejn moral, kure vete keto lloj tipash kan shitur gjithcka tek bota e atyre qe ju jan ulur ne gjunje.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    une ketu jam shqiptar dhe nuk dua te kem neser, ne vatren time minoranc arabe, sepse ti nuk je me shqiptare,nuk mban emer shqip, nuk ke me tradita e zakone shqip, nuk vishesh me shqip nuk ha e nuk pin me ne menyre shqiptare keshtu qe hajt mbushu ne arabi,fakti se ti flet gjuhen time nuk te ben shqiptare.

Shqiptar jan te gjith ata qe respektojn tradit,zakon,menyre jetese shqip,te tjeret jan thjesht shqipfoles asgje me shum.
    nuk mban emer shqiptar - sa perqind e popullsise shqiptare mbajne emra shqiptare???? une nuk kam emer shqiptar, vellai po. eshte ai me shqiptar se une?

nuk vishesh me shqip - kush vishet sot ne shekullin XXI shqip??? mos valle del me qeleshe ne koke ti??? une sote kisha nje pale jeans blu dhe nje kemishe te bardhe polo. jam akoma i denje per ty qe te quhem shqiptar???

nuk ha e nuk pi ne menyre shqiptare - ēfare duhet te ha e te pi une qe te quhem shqiptar??? sonte hengra nje pjate spaghetti alla bolognese dhe piva nje gote te vogel moscato. a me jep leje te quhem akoma shqiptar???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    nuk mban emer shqiptar - sa perqind e popullsise shqiptare mbajne emra shqiptare???? une nuk kam emer shqiptar, vellai po. eshte ai me shqiptar se une?

nuk vishesh me shqip - kush vishet sot ne shekullin XXI shqip??? mos valle del me qeleshe ne koke ti??? une sote kisha nje pale jeans blu dhe nje kemishe te bardhe polo. jam akoma i denje per ty qe te quhem shqiptar???

nuk ha e nuk pi ne menyre shqiptare - ēfare duhet te ha e te pi une qe te quhem shqiptar??? sonte hengra nje pjate spaghetti alla bolognese dhe piva nje gote te vogel moscato. a me jep leje te quhem akoma shqiptar???
    Po vellai jot eshte me shqiptar se ty sepse ai mbiell e le pas shenja te shqiptaris;persh nje nip i tij neser ka shance te marrin ermrin e tij, ndersa nipi jot do merrte emrin tend te huaj.

Duke mare per baze historin e lashte e deri me ditet e sotme femra shqiptare eshte veshur me fustan, dhe ka qen gjithmon e lire ne kete drejtim, keto qe vishen me pallto dimri e thes te koka, thjesht zhdukin gjurmet e trashgimis ton kulturore, sepse neser nuk do identifikohemi dot si komb per shkak se tradita do jet shkeputur nga trungu mem, cfare do te thote dhe nga origjina fillestare,keshtu dell popull bastard neser, ose inegzistent sepse historia perdoret nuk shkruhet ashtu sic duhet, raste kemi sa te duash per pervetesim historie.

Nuk e ka zakon shqiptari, mos perdorimin e alkolit me detyrim,apo te haj ne oren kater te mengjesit, e te rrij ter diten pa buk, sepse kete vese nuk jan te origjines por jan te ardhura, cfare do te thote ne nje fare menyre nenshtrim ndaj nje kulture e ardhur me dinakeri per pushtime shiperterore si fillim, e me von ate tersore.

Shqiptaret kan nevoj me shum se kurre per rizgjim atdhetar sepse po peshtyjn mbi traditat e lashta te kombit.

Ps si do te provosh te gjitha ato qe disa njeres te ndritur kan ber dhe po bejn per te hedhur drit mbi historin ton te vjedhur, kur ne kete moment kritik per ceshtjet tona kombtare, nuk ke stragji per rimekembje te kombit, por e kunderta.

Njerzit qe mendojn vetem per veten e tyre jan me vizion te shkurter, ata qe shohin larg, nuk mendojn per veten po per kombin o z Admiral.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Ja ta marrim se keta shqiptare jane konvertuar ne musliman per shkak te ndihmave, por perseri kane mbetur shqiptar, a me tregoni juve mua se sa shqiptar jane KONVERTUAR NE KRISTIJAN dhe bile biles jo qe kane ndruar fene, por kane ndruar edhe kombin e tyre , jane BE GREK , pse kjo juve nuk ju pengon ?!!
    WE WILL NOT GO DOWN!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    Po vellai jot eshte me shqiptar se ty sepse ai mbiell e le pas shenja te shqiptaris;persh nje nip i tij neser ka shance te marrin ermrin e tij, ndersa nipi jot do merrte emrin tend te huaj.

Duke mare per baze historin e lashte e deri me ditet e sotme femra shqiptare eshte veshur me fustan, dhe ka qen gjithmon e lire ne kete drejtim, keto qe vishen me pallto dimri e thes te koka, thjesht zhdukin gjurmet e trashgimis ton kulturore, sepse neser nuk do identifikohemi dot si komb per shkak se tradita do jet shkeputur nga trungu mem, cfare do te thote dhe nga origjina fillestare,keshtu dell popull bastard neser, ose inegzistent sepse historia perdoret nuk shkruhet ashtu sic duhet, raste kemi sa te duash per pervetesim historie.

Nuk e ka zakon shqiptari, mos perdorimin e alkolit me detyrim,apo te haj ne oren kater te mengjesit, e te rrij ter diten pa buk, sepse kete vese nuk jan te origjines por jan te ardhura, cfare do te thote ne nje fare menyre nenshtrim ndaj nje kulture e ardhur me dinakeri per pushtime shiperterore si fillim, e me von ate tersore.

Shqiptaret kan nevoj me shum se kurre per rizgjim atdhetar sepse po peshtyjn mbi traditat e lashta te kombit.

Ps si do te provosh te gjitha ato qe disa njeres te ndritur kan ber dhe po bejn per te hedhur drit mbi historin ton te vjedhur, kur ne kete moment kritik per ceshtjet tona kombtare, nuk ke stragji per rimekembje te kombit, por e kunderta.

Njerzit qe mendojn vetem per veten e tyre jan me vizion te shkurter, ata qe shohin larg, nuk mendojn per veten po per kombin o z Admiral.
    eshte bukur te jesh patriot (e them me sinqeritet).

sdq ka ca gjera qe nuk i shikon me objektivitet.

po si ore vellai im qenka me shqiptar se une? jemi bij te te njejteve prinder...
    ai me ate emrin e tij shqiptar mund te fale 5 vakte dhe te leje 30 cm mjeker.
    po pastaj cili do te ishte me shqiptar? ai qe ka emer shqiptar dhe falet, apo une qe nuk e kam te tille, por nuk falem??????

me lart the: femra shqiptare eshte veshur me fustan, dhe ka qen gjithmon e lire ne kete drejtim, keto qe vishen me pallto dimri e thes te koka, thjesht zhdukin gjurmet e trashgimis ton kulturore, sepse neser nuk do identifikohemi dot si komb
    sot femrat shqiptare vishen si ne perendim dhe gjithashtu kur vishen keshtu ato zhdukin gjurmet e trashigimise sone kulturore. ndryshimi mes femrave shqiptare dhe atyre kanadeze, franceze e argjentinase nuk ekziston fare.
    te dyja jane zhdukje e trashegimise sone kulturore. si nje femer qe mbulohet, ashtu si nje qe zbulohet. (mos te perdoret argumenti qe veshja perendimore eshte me e ngjashme, sepse nje arsyetim i tille do ishte qesharak).
    pse ti njeren e quan humbje tradite, ndersa tjetren jo?
    e shikon qe nuk je objektiv???

me sqaro pak se cilet jane zakonet gastronomike shqiptare nese mundesh!!!!!!

p.s une qenkam me vizion te shkurter pasi nuk mendoj per kombin, ngaqe jam i lidhur me vajze te huaj...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 21-12-2009 mė 21:18
    Vasudhaiva Kutumbakam

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    Ndihmat dhuratat meritoin respekt dhe falimenderim ateher kur jan te sinqerta,ndihma esht si nje lloi lemoshe e lemosha kur ipet nga dora e djatht nuk duhet ta e din dora e majt, e jo neper mes ndihmave te blehen femit tan,te blehet ardhmerija e jon te mblidhen lulet me te bukura per ti mbuluar me lekur Deve apo Elefondash te Arabis,per ta izuluar nga drita e djellit nje her e per gjithmon.
    klm me rrespekt nga l-i
    Pa ma meso edhe mua, si mund te "blihet" nje femije jetim duke i blere rroba, ushqime e lodra si dhurate?! Epo atehere, le ti leme femijet jetime te vdesin nga uria, nga te ftohtet dhe nga harresa, vetem aman te keqen, se mos ju preket ju "krenaria kombetare shqiptare". Me mire 100 jetime te vdekur e te harruar se sa te na preket krenaria boshe kombetare, apo jo?!

Ajo nuk eshte "ndihme" por rimbjellja dhe konsolidimi e nje kulture qe do te perjetesoje mjerimin material dhe intelektual te atij fshati.
    Ndersa shteti i korruptuar shqiptar eshte fajtor per mungesen e investimeve elementare, keta "ndihmues bamires" po vrasin cdo shans te atyre femijeve per te dale nga bataku, te ardhmen e tyre dhe te ardhmen e brezave te ardhshem qe do lindin nga prinder-mish me dy sy, ashtu sikurese injorante te plote kane jetuar prinderit, gjysherit dhe stergjysherit e tyre. Marshallah
    Eshte e lehte te cicerosh sic ben ti me lart kur e ke barkun plot e kembet e veshura e te ngrohta. Por ata jetimet shqiptare nuk e kane ate "lluks". Dhe sa per dijeni, jetimoret me te medha dhe me te mirembajtura ne Shqiperi ne keto 2 dekada nuk i mban shteti, i cili vetem keto 4 vitet e fundit ka filluar te beje dicka per jetimet dhe viktimat e trafiqeve, i kane komunitetet fetare ne vend: KOASH, Kisha Katolike dhe komuniteti mysliman.

Dhe nese shteti shqiptar nderhyn duke i penguar keto dhurata te shoqatave humanitare fetare, qe behen ne forme solidariteti fetar, nuk eshte vetem duke u mohuar vetem ndihmen jetimeve, eshte duke shkelur edhe te drejtat kushtetuese te komuniteteve fetare ne vend: nje nga keto te drejta eshte komunikimi dhe bashkepunimi me kishat e komunitetet simotra ne mbare boten. Shoqatat bamirese veprojne brenda ligjit dhe jane te mbrojtura me ligj si ne vendin e origjines, edhe ne Shqiperi.

Nese ti e kushdo mendoni se mund te ndihmoni e beni nje pune me te mire me jetimet shqiptare se keto shoqata bamiresie, mos u mjaftoni vetem ne kuadrin e fjaleve, vereni nje dore ne zemer e tjetren ne xhep. Sic e thashe edhe me lart, me dengla dhe krenari boshe nuk mbushet barku i nje jetimi.

Albo

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •