Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Keshille per forumin e gjuhes Shqipe

Kam vene re qe ne forum futen shum Shqiptar qe jane larguar te vegjel nga Shqiperia dhe shkruajne me aq sa dine pa asnje rregull drejtshkrimor, kjo jo dhe aq per faj te tyre sesa te rrethanave te jetes se tyre.
    Ka gjithashtu edhe nga ata qe jane larguar ne moshe te madhe , por vitet e shumta ne emigrimim, dhe mosperdorja e gjuhes i ben qe te shkruajne me shum gabime edhe ne gjerat me te thjeshta si nisja e fjalise, pika, presja, etj...

Prandaj mendoj se tek forumi i gjuhes te jete nje kryeteme me titull

"RRegullat kryesore drejtshkrimore te gjuhes Shqipe".

Mbase mund te jete diku ne ate forum por eshte me mire qe te dali si kryeteme vetem per kete problem, pa te drejte postimi por vetem si informacion, dhe ti bashkangjitet si link ne rregulloren e forumit.
    Ne kete menyre bashke me rregulloren mesojne apo rifreskojne edhe drejtshkrimin.

Besoj se ne ate forum ka antar qe mund ta bejne nje pune te tille, dhe i ftoj qe ta bejne sipas mundesive dhe kohes qe kane ne dispozicion.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardajan : 21-12-2009 mė 15:56

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    me te then te drejten dhe kur shkruaj gjermanisht(sms se letra nuk shkruj) as nuk vej pik ndarje e ku ta di une.....
    une jam nji nga ato qe e ka mesuar shqipen tu fol ne shpi dhe tu pa televizor shqip... se kam hik 5 vjece nga shqiperia nuk kam bo as shkolle atje e kam ber ne gjermani.....
    dhe me aq sa di jam e lumtur...dhe ato qe kan ber shkolle ne shqiperi pertojn me shkrujt sic duhet dhe i kuptoj se kur je para computrit shkruan shpejt dhe nuk do rish tani te vesh
    pika etj etj.....prandaj mire esht keshtu sic esht se dhe tu shkrujt ketu kam mesuar te shkruj me mire....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tironcja_BLN : 21-12-2009 mė 15:45

*Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Une u bera shume vjet qe jam largur nga Shqiperia. Ky forum me ka ndihmuar shume ne te shkruaren e gjuhes shqipe. Per ta folur kam veshtiresi.
    Tek e fundit per aq vite sa kam ketej eshte nje mrekulli per mua qe di ta shkruaj me dhe pa presje.

Pastaj mos te harrojme qe ka dhe shume dialekte.

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •