Sipas transkriptit, hetuesit e policisë të kontaktuar kishin njė njësi të trafikut qendrės afėr tregtare "Ben Af ', në Ferizaj, ku kishin kėrkuar qė Vetura me tabela NP të ndalohej për të identifikuar personat qė po udhëtonin me Igor Josinac.
"Me të ndaluar veturën, Igor komunikon me policët e trafikut, ku ai paraqet ID Karten e tij duke treguar se është pjesëtar i policisë së Kosovës. Në momentin kur policët e trafikut e kėrkojnė identitetin e pasagjerëve, Igor reagon duke thënë se kėta janė mjekë nga Beogradi, tė cilėt Mjekësor i ka takuar për njė shėrbim ", thuhet në raport.
Pas kėsaj, policët e trafikut nuk kanë reaguar më shumë, duke lejuar qė Vetura e Igor Josinac dhe pasagjerëve të tjerë, gjegjësisht pjesëtarëve të BIA-së, të vazhdojë rrugën e tyre drejt Llapnasellës të Çagllavicës.
"Ndalohen nė njė oborr të një shtëpie në këtë fshat (Express ka shlyer të dhënat specifike të shtëpisë për çështje të sigurisë) zbresin ku tė katėr personat. Kjo Shtëpi dyshohet të jetë koordinuese Shtëpi e kėtyre personave, tė cilėt janė Kosovës duke mbledhur dëshmi të rrejshme nëpër territor të. Në këtë grup, janë të përfshirë njė grup shumė i madh personash të cilët janë të dirigjuar nga Qeveria e Serbisë për qëllime të caktuar ", thuhet më tej në këtë raport.
Në vazhdën e këtij misioni, pjesëtarët e BIA-së, më 11 prill të këtij viti, aranzhojnë takime të tjera në rrethinën e Prizrenit, për t `u takuar me njerėz tė cilėt po ndihmonin në mbledhjen e informatave dhe gjetjen e personave tė tjerė, tė cilėt janė tė Gatshem tė japin deklarata të rrejshme në mosmiratim tė shtetit tė Kosovės, e posaçërisht për luftën e fundit.
Përveç disa personave qė kanė ndihmuar nė mbledhjen e informatave, hetuesit policore kanė vërejtur se në deklarata për misionin e BIA-së rrejshme kundėr tė ish-ishte i angazhuar edhe njė zyrtar i UÇK-së Lartë i policisë të Prizrenit.
"Igor Josinac dhe personi tjetër Orës rreth 14 e 28 minuta, në vendin e quajtur shatervani në Prizren, takohen me kapitenin e policisë së Kosovës (emri i njohur për redaksinë) i cili në këtë takim vjen me veturë zyrtare të policisë të Toyota Land Cruser" , sqarohet më tej në raport.
Takimi me kapitenin e policisë dhe dy pjesëtarëve të BIA-së vetėm kishte zgjatur pak minuta, ku zyrtari i lartë i policisë të sė Kosovės njė dokument nxjerr nga Xhepi, tė cilin Igor Josinac e fut me shpejtësi në xhepin e tij.
Pas kėsaj, bėhet e ditur se dy personat të ndahen nga kapiteni i PK-së dhe Orës rreth 15 e 15 minuta ata hipin në një veturë "Ford Orion me Targa KS, ku nisen në drejtim të fshatit Reçan.
Sipas këtij Dokumenti, thuhet se dy ditë më vonë, pikërisht më 11 prill, hetuesit policore kanė vëzhguar një shtëpi në hyrje të fshatit Llapnasellë, nė tė cilėn dyshohet tė jetė shtab i krizës i formuar nga personat e lartcekur.
Person Fakti se kjo Shtëpi është kthyer në qendër takimi të pjesëtarëve të shërbimit sekret serb, pohohet se para kėsaj shtëpie shpeshherë shihen automjete të parkuara të ndryshme dhe se atė e vizitojnë të shumtë.
Bisedat, fjalë për fjalë ...
Më poshtë, mund tė Lexoni disa nga bisedat ndërmjet Igor Josinac dhe grupit qė ėshtė duke u hetuar. Biseda e transkriptuar është fjalë për fjalë. Igor Josinac këtu bisedon me njė Ndërmjetësues (emër i njohur për redaksinë), gjithashtu pjesëtar i policisë së Kosovës, rreth koordinimit të veprimeve për ta bindur njė shqiptar tė Kosovės (emër i njohur për redaksinë, por për shkak të hetimeve, emri i tij, në bisedën e transkriptuar, ėshtė shėnuar si shqiptari), që në këmbim të disa dhjetëra mijëra eurove, të dëshmojë rrejshëm se gjatė kohës së luftës atij i ishte marrė njëra veshkë. Igor terrenin Josinac përgatit qė pastaj tė vinin nė Kosovė njė nivel i lartë i BIA-së, qė do ta kryenin transaksionin financiar.
Ndërmjetësi: Unë jam aktivizuar seriozisht ...
Igori: Ky është interes i madh. Kjo ka Rëndësi për mua, për ty, për atë. Keta (VJ: me 'kėta' Igor mendon në pjesëtarët e BIA-së) hyjnë për shkak tëndin dhe timin ... Ata e kanė arritur shkallën më të lartë, i kanė tė gjitha, dhe nuk u nevojitet ndonjė grade (mendojnë për ngritjen në pozita). Tė gjitha kėto qė ata i marrin, i marrin për situatë parazgjedhore, dhe për mua e për ty, sepse atyre u kam thënë unë ty për ...
Ndërmjetësi: Të ta atyre një punë. Unë jam takuar me shqiptarin, direkt. Ka thënë: "Po, unë jam ai dhe di shumë punë". Ai ka Dëshirë ta dije se kush i garanton se do t'i marrė tė hollat. Atij i interesojnë të hollat ...
Igori: paratë i garantoj unë. Unë të garantoj ty, e ti i garanton atij ... Paraparje dhe tė tjerat, nuk ke problem. Unë të garantoj ty, ti atij.
Ndërmjetësi: Një bėn qė atij t'i jepen disa para mė herėt, qė ai te vije e ta japë deklaratën?
Igori: Të atyre diçka. Ata, nëse merren vesh për 40 mijë - mirë. Ti je marrė vesh për 50 mijë euro, nuk ka problem. Me shqiptarin do tė bisedohet prape. Ti do të marrësh pjesën tënde dhe do të heqim ta atė ...
Ndërmjetësi: domethënë, mua dhe 10 mijë euro, do të ma heqin burgun? (VJ: Këtu, po negocion Ndërmjetësi këmbim qė nė tė punės qė po e bėn, përveç 10 mijë eurove, t'ia BIA, pjesëtarët e të shlyejnë edhe njė xhins të mëhershëm qė e ka pasur në Serbi)
Igori: Ti ke thënë 10 mijë euro dhe burgun ...
Ndërmjetësi: Po, unë kam thënë 10 mijë euro, dhe të ma heqin burgun ...
Igori: mua mua Mos keqkupto tash ti ... Edhe në qoftë se t'i heqin 5 mijë, ti do të jesh i kėnaqur.
Ndërmjetësi: kuptoj.
Igori: Për tërë jetën, ne i kemi ata. Dhe kemi punë të tjera.
Ndërmjetësi: A janë ata me tė vėrtetė tė forte (VJ: pjesëtarët e BIA-së)?
Igori: Të ta atyre të drejtën, nuk ka më të fortë se ata.
Ndërmjetësi: Se ata ...
Igori: Tash të them se ata janë ranë në mua ... Çka vendosin ata, do të thotë ka vendosur Tadiç.
Ndërmjetësi: Tadiç ...
Igori: Nuk kam afruar unë lloma njerėz. Ne nuk kemi hyrë në Bisedë vetëm për të folur.
Ndërmjetësi: Të atyre diçka Legendë. Unë po hyj në një lojë shumë të rrezikshme.
Igori: Ti hyn në lojë, unë hyj në lojë për shqiptarë.
Ndërmjetësi: nuk ta ndjen për ty Asgjë ... Ti do të shkosh ...
Igori: Ne nuk njihemi nga sot. Unë po të Lus qė ta kuptosh se ėshtė shumė serioze, tepër serioze.
Ndërmjetësi: Kur do tė Shihemi me ata? Unë tërë ditën kam qenë ... dhe siē po e sheh, unë jam duke rinovuar ... Shqiptarin e kam pritur nė njė Bastore.
Igori: Puna kryesore në jetë është se unë kur të tyre, se në qoftë se tė kanė thėnė qė do t'i marrësh kaq, aq do t'i marrësh.
Ndërmjetësi: Sa do t'i marrė Shqiptari, pasi qė unė nuk jam i Rëndësishëm në këtë Tregim? Ai ka pranuar ...
Igori: Shqiptari do t'i marrė prej 30 deri në 40 mijë.
Ndërmjetësi: Sigurt prej 30 deri në 40 mijë?
Igori: Dëgjo ... Gjithēka qė i nevojitet, do tė ketė. Ti t'i kesh paratë, tė gjitha tė tjerat unë të garantoj ty, ti i garanton atij. Është pjesë e punës sime se si do t'i nxjerr unë prej tyre, kur të kryhet puna. Mos tė jetė vetėm se ai ka fjalë. Fjalët janë diçka, veprat janë diçka tjetër. Nėse atij ia kanė .... ndërruar ne kemi pėrfunduar punėn, ne kemi futur paratë në xhep ...
Ndërmjetësi: Po.
Ne i kemi Igori: A po kupton, marrė paratë ...
Ndërmjetësi: Legendë, pasi qė njerėzit i ke ... e njoh unë njërin qė e ka parė njė vrasjen e Serbi dhe që dëshiron të flasë.
Igori: Shiko, mos të shkojmë majtas djathtas e ... Do të më thuash ti për këto, janë më të rëndësishme.
Ndërmjetësi: Momentalisht, më prioritare.
Igori: Kjo është aktuale tash. A e di se çka më kanë thënë ata: Mos ka kėrkuar shumë? Por, kur kanė mundur t'i japin për atë majmunin, Kovacevicin 950 mijë, gati 1 milion, pse mos t'i japin për kėtė qė do ta shpëtojnë kur të pranojë ... Kjo ėshtė Çështja, tash për tash.
Ndërmjetësi: Sipas mendimit të tyre, kjo nuk është para e madhe për shqiptarin?
Igori: Jo, nuk ėshtė e madhe. Ata kanė menduar 20 mijë, por unë u kam thënë - cilat janë mundësitë e mia ... dhe kjo ka shkuar më tutje. Dashtë Zoti që ai t'i marrė edhe 50 mijë, ose 100 mijë. Por, më beso, se kurrë nuk do ta tradhtojmë. A ta shpëtojmë atė dhe familjen e tij. Unë atyre do t'u them se ai ka pranuar.
Krijoni Kontakt