Close

Rezultati i Sondazhit: A LEXOHEN DHE A NJIHEN POETET NGA VITI 1990 e KETEJ ?! ??

Votues
0. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO , TE GJITHE I NJOH

0 0%
  • JO ,S'KAM NJOHURI

0 0%
  • MUNGON INETRESI

0 0%
  • TJETER..................

0 0%
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
  1. #-9
    i/e regjistruar Maska e brunilda_it
    Anėtarėsuar
    05-07-2009
    Vendndodhja
    Larg e Prane _ Vetmise
    Postime
    468

A lexohet letersi dhe a njihen poetet e sotem Shqiptare !?

Jemi deshmimtare te kesaj jete te gjithe !
    Qofshin njerez te thjeshte, poete e shkrimtare te gjinive te ndryshme !
    Neper kohera nga brezi ne brez letersia shqiptare dhe poetet jane pjesa me e ndeshkuar e krijimtarise !
    Nje pjese e krijimeve tona behen "pre" e botimeve te here pas hereshme te shtepive botuese te cilat jane kthyer ne nje "treg piraterie" , gje e cila ben te humbas poeti dhe vlera e vertete e krijimit !
    Duhet te gjejme te ky forum shfaqjen e krijimeve tona per te hequr stresin e vazhdueshem te krijuar ne keta tregje botimi !
    Por e verteta e mbetur eshte e shkruara ne leter e cila pret driten e botimit nga dora e POETEVE !

2. #-8
    i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Po nuk funksionoi shteti ne gjithe infrastrukturen e tij,mos prit qe te mbrohet e drejta e autorit.Kur te bejeme shtet,gje qe duket e larget ajo kohe,ndoshta.

3. #-7
    Anėtarėsuar
    05-07-2009
    Vendndodhja
    Larg e Prane _ Vetmise
    Postime
    468
    Miremengjes Nestorp !
    Faleminderit per pergjigjen teper te drejte tuajen !
    Me fal, por kete jo se nuk e dija por doja te reagonin poetet e tjere
    te antaresuar ne kete Forum !
    Ne s'duhet te jemi thjesht lexues te Forumit, por te mundesojme tek njere-tjetri te
    drejten e librit dhe te botuarit ne menyre "pirate" !
    E di qe e drejta nuk funksionon ne Shendetesi, ku une punoj e jo me tek botuesit shqipetare! E thash dhe e them perseri :"Prisja reagim te poeteve te tjere te atij Forumi qe une i njoh e kemi shkembyer libra me njeri-tjetrin !
    Edhe njehere ju falenderoj per c'ka me ishe pergjigjur !
    Me respekt Bruna!

4. #-6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-10-2009
    Postime
    3

A lexohet letėrsi dhe a njihen poetėt e sotėm

Megjithse jam njė lexues shumė i regullt nė jetė dhe njėkohėsisht dhe si njė krijues qė kam botuar disa vėllime poetike SI:"Kur trazohet jeta" 2005, "Kuror me ngjyra" 2006 dhe sė fondi vėllimin poetikė "Gratė e poetėve" them se tek lexuesi shqiptar nė diaspor dhe kėtu nė Greqi ku unė jetoj pėr 15 vjet, interesi ėshtė i paktė, kjo pėr shumė arsye. Njė temė tė tillė e kam trjtuar nė njė shkrim publicistikė mė 2oo7 nė "Gazeta Athina". Por gjithėsesi ėshtė njė rrjedhoj aspak e mirė pėr kombin tonė. Ėshtė e vėrtetė qė shtėpit botuese nuk marrin asnjė detyrim pėr ta shpėrndar librin, dhe aq mė pak pėr ta shitur nė dobi tė autorve.
    Nė kėtė kaos tė plotė qė janė strukturat shtetrore, ende nuk dihet se ēfar kėrkojmė ne krijuesit, pale lexuesi...
    Ne krijuesit kėnaqim me ēka falim tek miq, shok, tė njohur dhe familjarė, pasi nuk ka njė ent shpėrndarje tė librit.
    Duhet tė pranojmė se, dhe shumė botime bėhen, shumė autor shkruajnė, shumė dėshira ka pėr tė shkruar, por sa kėta dhe kėto dėshira janė tė njė niveli tė lartė artistikė dhe estetikė tė tė shkruarit, jo ēdo gjė qė fluturon haet.
    Por a njihen poetėt? Vetė kėtu nė Athinė janė mbi 50 poetė. Kjo nė njė farė mase varet dhe nga puna qė bėjnė shoqata e krijuesėve kudo qė janė. Nė Grqi deri mė sotė janė tri shoqata 1.Li dhja e shkrimtarėve dhe Artistėve LITER-ART NĖ GREQI, 2 Klubi i shkrimtrėve "Drita" dhe "Dega e blertė" nė Selanik
    Pėr sa i pėrket "Liter-Art" ku unė jam dhe sekretar i saja, them se bėhet njė punė tepėr serjoze e programuar ku shpesh diskutohet nė mėnyrė tepėr profesionale
    vėllime poetike tė autorve nga tė gjitha moshat dhe krahinat. Njė materjal tė tillė mund ta njihni tė botuar nė shtypin e Athinės dhe tek "Fjala e lirė" mė datėn 7 tetor-2009.
    Ju faleminderit pėr mirėkuptimin
    Arqile V Gjata leagjata@gmail.com

5. #-5
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga brunilda_it Lexo Postimin
    Miremengjes Nestorp !
    Faleminderit per pergjigjen teper te drejte tuajen !
    Me fal, por kete jo se nuk e dija por doja te reagonin poetet e tjere
    te antaresuar ne kete Forum !
    Ne s'duhet te jemi thjesht lexues te Forumit, por te mundesojme tek njere-tjetri te
    drejten e librit dhe te botuarit ne menyre "pirate" !
    E di qe e drejta nuk funksionon ne Shendetesi, ku une punoj e jo me tek botuesit shqipetare! E thash dhe e them perseri :"Prisja reagim te poeteve te tjere te atij Forumi qe une i njoh e kemi shkembyer libra me njeri-tjetrin !
    Edhe njehere ju falenderoj per c'ka me ishe pergjigjur !
    Me respekt Bruna!

Hi Bruna
    Opinioni im eshte se jeni nje vajze e kendeshme e me kulture e bluzave tona te bardha,mbi te gjitha poeteshe.Poetet mendoj une jane lodhur duke u ankuar dhe askush nuk ua ve veshin e si pasoje ata heshtin dhe vazhdojne punen e tyre fisnike.Mendoj se keta njerez,jane ajka e shoqerise se cdo kombi e si te till duhen mbrojtur e perkrahur nga shteti e shoqeria.Tek ne ndodh e kunderta,por ''pushken'' ju nuk mund ta merrni.''pushken'' pra ,ligjin e ka dhe duhet ta zbatoje shteti.Po a kemi shtet ne?Une nuk jam poet Bruna,por me pelqejne poezite dhe lexoj shume.Kam edhe disa miq poet.Ne vendin tone jane te paket ata qe i vleresojne poetet,megjithese kane nje fare te drejte.Ne vendin tone intelektuali eshte katandisur keq.Ai eshte me i diskriminuari.Kodoshet,vagabondet,hajdutet ,trafikantet mediokrit jane sot te pasurit e Shqiperise. Keta nuk duan te dijne se kush eshte gjalle e jo ta vrasin mendjen per te drejten e autorit.
    Te uroj suksese ne punen tuaj dhe te na shkruash poezi te bukura!
    respekte

6. #-4
    Anėtarėsuar
    05-07-2009
    Vendndodhja
    Larg e Prane _ Vetmise
    Postime
    468
    Pershendetje!
    Nestorp eshte e dyta pergjigje qe jepni ne kete teme !
    Faleminderit per pergjigjen tuaj teper te drejte ne lidhje me poetet dhe krijimtarine e tyre !
    Ne se do te kerkoni ne forum tek shkrimtaret shqiptare do te gjenit dhe llojin e gjinise se shkruar te cilen une e levroj me shume kenaqesi !
    Respekt edhe prej meje !

7. #-3
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2007
    Postime
    197
    Letėrsia sot ka probleme tė mėdha. Nė kėtė Mjegull tė dendur, antivlera mundohet vazhdimisht t' ia zė frymėn vlerės. Aty-kutu, mjerisht edhe arrin.
    Jo sall letėrsia, por pėrgjithshish arti, vlerat, ballafaqohen me probleme tė mėdha. Mungesa e kritikės ka bėrė qė antivlera tė jetė e pranishme bukur shumė nė tregun shqiptar.
    Tash mund tė botojė gjithkush gjithēka. Bile, mjerisht, ka plot autorė. krijues, kushtimisht po i quaj krijues, qė madje as pėr veprėn e parė, edhe kėte kushtimish po e quaj vepėr, nuk kanė nevojė pėr redaktor, recenzent, lektor, korrektor, etj.

Kjo ndodh tek ata qė janė hiq krijues. Pra, tani kohėve tė fundit, ka plot tė atillė qė mendojnė se shtypshkronja ėshtė edhe shtėpi botuese...
    Sidoqoftė, mirmėngjes Jetė!

8. #-2
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514

Keni shume te drejte!

Citim Postuar mė parė nga trysil Lexo Postimin
    Letėrsia sot ka probleme tė mėdha. Nė kėtė Mjegull tė dendur, antivlera mundohet vazhdimisht t' ia zė frymėn vlerės. Aty-kutu, mjerisht edhe arrin.
    Jo sall letėrsia, por pėrgjithshish arti, vlerat, ballafaqohen me probleme tė mėdha. Mungesa e kritikės ka bėrė qė antivlera tė jetė e pranishme bukur shumė nė tregun shqiptar.
    Tash mund tė botojė gjithkush gjithēka. Bile, mjerisht, ka plot autorė. krijues, kushtimisht po i quaj krijues, qė madje as pėr veprėn e parė, edhe kėte kushtimish po e quaj vepėr, nuk kanė nevojė pėr redaktor, recenzent, lektor, korrektor, etj.

Kjo ndodh tek ata qė janė hiq krijues. Pra, tani kohėve tė fundit, ka plot tė atillė qė mendojnė se shtypshkronja ėshtė edhe shtėpi botuese...
    Shume te verteta opinionet tuaja! Tregu ne shqiperi eshte i mbushur me libra nga te cilat nuk percillet asnje mesazh.Me vjen cudi me disa nga keta lecites vjershash,te cilet i gjen edhe ketu ne forum.Hem shkruajne vjersha pa vlera te mirfillta qe te te kenaqin,por edhe kritiken nuk e pranojne.Eshte ajo qe pohoni ju,se ne Shqiperi mungon kritika dhe antivlera te jete e pranishme ne tregun shqiptar.Dikush ka publikuar ketu, disa vjersha sikur i ka krryer ndonje bejtexi i thekur lab qe ruan delet.Me e forta eshte se disa medioker,bejne kritika mediokre duke i vleresuar keto bejte sikur jane poezit e P Nerudes.Po dale o njerez se jane te tjeret,kritika e mirfillte e profesioniste ajo qe bene vleresimin!Kam lexuar shume kritika ne te shkuaren e pak ne te tashmen,por nuk kam hasur ndonjehere qe autori, qe kritikohet t'ju hidhet ne gryke atyre qe ne menyre miqesore e pa te lenduar bejne nje kritike sikur te ishte nje pantere.Bile organizon edhe ndonje nga stafi per te fallcifikuar edhe theniet e nje PM.KJo tregon se keta medioker e mbrojne paaftesine e tyre edhe me fyerje , sharje e intriga!Keta jane ata qe mbartin antivlera!Krijimet e autorve te ndryshem nuk krahasohen me te ndonje tjetri,por nqse do te benim nje veprim te till e te krahasonim bejtet e saj me ato te poezie plot kolorit figurash letrare,te cilat percjellinm mesazhe te fuqishme per shoqerine,te poetes Brunilda Bocova e te ndonje tjetri,ato do te ngjanin te rjepura si pulat pa pende.
    Pra mungesa e nje kritike apo vleresimi para se ato te botohen bene qe te lulezojne edhe antivlerat!

9. #-1
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Poeten ne fjale as qe e njoh e s'e kam ndaj kesaj kete postim por shumica e poeteve shqiptar jane njerez te vegjel me fjale te medha qe i lidhin poezite e tyre si mushka te ngarkuara shume rende me dru .

Pale tani kjo shtrese e stonuar ka nisur edhe me blog e me wordpress qe i kane hapur si shporta per te pritur karamele (dmth komplimente) , se poezite e tyre nuk pijne me uje neper forume ku mund te perballen me mendimin e lexuesit .

Do te veēoja prej mases poetet me shkrime vertete te bukura Rizain , Mondishallin po edhe Di_ana me te panjohuren nga ata qe kam pare ne forum .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 20-12-2009 mė 11:55
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Anėtarėsuar
    05-07-2009
    Vendndodhja
    Larg e Prane _ Vetmise
    Postime
    468
    Pershendetje i nderuar !

Sa do pak , te falenderoj per shkrimin e hedhur ne kete teme ..., por kjo eshte e mete e mosnjohjes dhe e te shprehurit tuaj
    (Poeten ne fjale as qe e njoh e s'e kam ndaj kesaj postim), por kur se njeh nje poete, si mund t'ia kthesh pergjigjen ne ate forme ?
    Une se kuptoj se deri ku shkon fjala e mendimit tuaj dhe e imja bashke , po s'ekzistoi gjuha e perbashket e komunikimit te drejte ! Kete kam kerkuar ne hapjen e kesaj teme !
    Nuk eshte e thene i nderuar qe ti njihni te tjeret personalisht e me pas te shfaqni VECIME ! Kjo varet se sa vlere ka ai shkrim qe ka hedhur cdo poet !
    Ja , i nderuar i panjohur, ketu eshte faji i KRITIKES LETRARE qe ju dhe te tjere keni ngelur mbrapa ne njohjen e vlerave te VERTETA te Artit ne Shqiperi !

Mirenjohje e Respekt per JU !!!!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •