Edhe po t'i kishte Resulullahi a.s. me teper se 500 gra, kjo nuk do ndryshonte asgje tek ne.
Mesazhi i tij eshte me i fuqishem se cdo gje tjeter dhe nuk ka fuqi qe mund t'a rrenoje ate.
Andaj edhe sot eshte njeriu me me ndikim ne bote![]()
Edhe po t'i kishte Resulullahi a.s. me teper se 500 gra, kjo nuk do ndryshonte asgje tek ne.
Mesazhi i tij eshte me i fuqishem se cdo gje tjeter dhe nuk ka fuqi qe mund t'a rrenoje ate.
Andaj edhe sot eshte njeriu me me ndikim ne bote![]()
Patjeter qe ka qene e moralshme, spese per ndryshe nje profet nuk do e bente.
Kurse edhe ne Bibel shumica e profeteve citohet te kene pasur shume gra.
Nuk e kam vullnetin me be nje gje te tille, andja nuk e di se si me kishte quajtur dikush.
Nese Zoti im me lejon dicka dhe une kam deshire t'a bej ate gje, atehere fjalet e te tjereve nuk me bejne aspak pershtypje.
Si me lart qe ka thene Apollyon: me nje shtojce te vockel, asnje fe nuk eshte zgjedhje per nje njeri te vetem , e le me per njerezimin!( JU kujtohet nje ideologji e ngjajshme e huaj si marksizem-=leninizmi se cu solli shqiptareve!?)
Rikethimi ne fete nenkupton rikethimin tone mu ne kohen kur linden fete !
Ndersa per Islamin pasi eshte pyetja konkrete : nuk eshte zgjedhje as per ata atje ku e ka lindjen-=burimin e le me per ne dhe njerezimin.
Perfundimisht feja eshte ceshtje personale, andaj lavderimi dhe imponimi i cdo gjeje qe e ke adoptuar per personale ,pra ne rastin konkret feja , eshte fanatizem dhe mosndjeshmeri per realitetin dhe te ndryshmen.
Njeri beson cka deshiron dhe imponimi tregon vetem epshin kafsheror te qenjes njerezore, per te sunduar,perfituar dhe dominuar! POR ,vetem sa per info, nuk ka nevoje Zoti qe njerezit te bejne fushate politike per partine e tij me te mire ne toke! Ai eshte i plotfuqishem apo jo!? mund ti beje njerezit me nje fe, se e ka per vehte, apo edhe ai ben perca e sundo!???
me nderime,
per te gjithe ju qe besoni dhe per ckadoqoft qe besoni dhe per ju qe nuk besoni,
bili99
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 17-12-2009 më 21:36
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Jo, njeriu duhet besuar ate qe duhet besuar, jo ate qe ai deshiron ta besoj. Per te argmentuar se ka Zot me duket se nuk ka nevoj sidomos tani ne kete sheull. Mirpo kjo kerkon diqka tjeter. Zoti i cili ka kriju dhe e mbikqyre kete gjitesi na e ka tregu edhe metoden si duhet me besu si duhet me madheru si duhet me ju fal.
Cdo besim, cdo lutje cdo rit nuk pranohet nese nuk eshte konform me ate qe ka kerku Zoti
xnjeri:
"...sidomos tani ne kete shekull" ke thene ! ... une mendoj se eshte tragjedi per nje njeri qe ka pak logjike te kethehet ne perralla mesjete"...sidomos ne kete shekull",por eshte vetem mendim dhe jo akuze dhe as nencmim pasi per dallim nga menyra qe imponohet nga ju si me lart,dhe nga menyra imponuese me fete ,per hesapin tim njeri ka te drejte te zgjedhi ne cka beson, si beson dhe si s'beson..nuk do ti them une kujt si me lart : "duhet"!
vetem ne diktature "duhet" dhe feja qe eshte shkas teme eshte nje campion i nocionit .
Tragjedi me e madhe eshte se sado qe duket se eshte e zhvilluar dhe e ngritur shoqeria njerezore, ne cdo kohe dhe ne cdo vend injorantat jane shumice absolute... kjo vertete e ben pa shprese njerezimin...pa shpetim pra!!!!
Ja pra i them "PO" asaj "Jo's sate sa i takon vehtes sime -kam liri absolute une te besoj dhe mos te besoj,kam zgjedhjen time absolute dhe nuk ka "ate qe duhet" per mua,pasi feja eshte ceshtje personale ,dhe asnje gje personale nuk eshte zgjidhje per nje te pergjithshme,ne rastin konkret besimi yt nuk eshte shpetim per njerezimin, nese ti mendon se eshte shpetim per ty eshte krejt ne rregull...por, me ngadale kur thoni per njerezimin se tingellon ekstremizem i skajshem qe i tejkalon te gjitha deri me sot edhe fashizmin edhe komunizmin!
me nderime per LIRINE ABSOLUTE PER TE ZGJEDHUR BESIMIN DHE MOSBESIMIN, PER LIRINE PERSONALE DHE SHOQERORE;
bili99
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 18-12-2009 më 14:48
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
GRATE E PEJGAMBERIT
1.HATIXHE bint HUVEJLID
2.SEVDA bint ZUMAH
3.AISHE bint EBU BEKER
4.HAFSA bint OMER
5.ZEJNEB bint XHAHSH EL-ESEDIJE
6.ZEJNEB bint HUZEJME
7.UMMI SELEME(HIND bint EBU UMEJE)
8.UMMI HABIBE(REMLE bint EBU SUFJANI)
9.MEJMUNE bint HARITH EL-HILALIJE
10.XHUVEJRIJJE bint HARITH
11.SAFIJJE bint HUJEJ BIN ahtab
pejngameri as me te vertet e paska dite se ku gjendet xheneti!...
Krijoni Kontakt