Po ne hyme ne nje vit tjeter dhe po urojme qe te na shkoje mire, por kjo nuk e bene FESTE. Eshte nje lutje drejtuar All-llahut per nje jete me te mire per muslimanet ne kete vit.
Sahabet nuk e kane perkujtuar sepse nuk kane pasur nevoje. Ata kane pasur P.a.s. gjithmone prane tyre dhe pas vdekjes se tij, ata kane qene te njhour te gjithe me gjerat e islame, e gjithesesi edhe me HIHRETIN.
Ne kohen e P.a.s. nuk ka qene kjo kohe per numrimin e viteve, por nga sahabet u vendos kjo gje dhe ata nuk kane thene kurre qe ne kete dite nuk ben te behen mexhlise islame.
Tubimet-Mexhliset jane gjithmone te mireseardhuara, sepse ne to mesohet fjala e Allahut xh.sh. dhe theniet-veprat e Rezulullahut a.s.
P.sh. une edhe pse jam ne shkolle Islame dhe lexoj vazhdimisht per Islamin, mua nuk me ka ra ndermend qe te filloj agjerimin te xhumane, per te agjeruar tri dite per Ashuret. Tek ne mbremje e kam kuptuar. Po si qendron puna me ata qe nuk kane shume njohuri per Islamin dhe nuk lexojne? Si t'i kuptojne ata ngjarjet madhore islame?
Nejse, mendimi im eshte ky, Allahu A'lem.
Selam Alejkum.
Krijoni Kontakt