ku e din more VLLA ti ket ?
VALLAHI asnjani nga ne se din se qka asht ka zihet atje , vetem qka ndegjojm neper medija,
jemi ba viktim e rrenave te mediave e telvizionit, po tallen me islam si me kan parti.
ku e din more VLLA ti ket ?
VALLAHI asnjani nga ne se din se qka asht ka zihet atje , vetem qka ndegjojm neper medija,
jemi ba viktim e rrenave te mediave e telvizionit, po tallen me islam si me kan parti.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pejani34 : 18-12-2009 mė 17:23
Keshille atyre qe po i ofendojne muxhahidat
E kush po i ofendon muxhahidat ?!! E kam fjalen ato muxhaidat e vertete, qe luftojne dhe veprojne nen urdherat e Allahut, nuk e kam fjalen per ato muxhaida qe behen sikur po dine fene islame dhe ne fakt lidhje nuk kane me te!!!
Edhe une mund te them "vallahi kete" e "vallahi ate" , po duke thene vallahi nuk dmth se une po ndjek rrugen e vertete.
Ate qe ti nuk je ne gjendje te kuptojsh eshte se keta tipa, si ky ne video, okay, nuk diskutohet qe ata jane te bindur se punojne per te miren e muslimaneve, por frytet qe dalin nga puna e tyre , jane te demshme per muslimanet.
Pik se pari fese islame i kane dhene nje imazh te lig ne bote, se dyti, per shkak te veprimeve te tyre, muslimanet e pafajshem jane duke i paguar me jete veprimet e tyre.
Nese une nuk mund te te mbroj ty, une nuk do te shkoj qe ne emer tend te vras armikun tend , dhe pastaj ky tjetri te kthehet dhe ti ve flaken shtepise tende!!!
Kjo po ndodh ne vendet muslimane, ca tipa qe nuk jane ne gjendje ta mbrojne popullaten muslimane nga sulmet e tjereve , mundojne qe te luftojne kunder tyre dhe si pasoje muslimanet e pafajshem vriten dite per dite, ne mesin e tyre shumica gra e femije!!!
NUK ME DUHET NDIHMA E TYRE, NESE KETA NUK JANE NE GJENDJE TE ME MBROJNE DERI NE FUND, PASURINE DHE FAMILJEN TIME.
S'me duhen aspak.
Nuk eshte "xhihad" me vra nja dy amerikan dhe pastaj kur keto hakmeren keta trimat te mfshifen pas kepave dhe te shikojne se si popullata e pafajshme veprat e tyre i paguan me gjak. Nuk eshte xhihad kjo.
A te ka shkruar ndermend te pyesish veten se sa amerikan jane vra ne Irak dhe Afganistan , dhe nga ana tjeter sa Irakian dhe Afganistanez jane vra ne kete lufte ?!!
Saper info numri i Amerikane te vrame eshte me pak se 10.000 ushtare, ndersa numri i muslimaneve te vrate ne te dy shtetet eshte me shum se 1.3 milion njerez!!!
Bene matematiken, dhe shikoje se cfar rezultatesh eshte duke dhene "xhihadi" i ketyre "muxhaideve" e pastaj do folim une e ti.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Cfar paraqet kontroli i mendjes?!!
Sipas fjalorit "American Heritage Dictionary" , kontrolli i mendjes definohet ne tre menyra:
1. Me detyruar dike te veproj ose mendoj ne nje menyre te caktuar
2. Me dominuar, mposhtur ose me kontrolluar me force dhe
3. Per te sjellur ndryshime me force.
Sistemet e ndryshme psikologjike qe kane te bejne me kontrollin e mendjes jane programe me ane te te cilave shkenctaret (psikologeg) deshirojne qe arrijne ndryshimin e sjelljes, ideve si dhe adoptimin e sistemeve te reja te besimit tek nje individ ose nje grup.
Strategia baze per realizimin e ketyre programeve eshte qe ne menyre sistematike te perdoren menyra te ndryshme me qellim te shtimit te ankthit dhe stresit tek invidide te ndryshem gjate nje periudhe te caktuar te kohes.
Ne programe te tilla individi eshte i detyruar ti pronoj ndryshimet qe i imponohen atij me livizje shum te vogla. Cdo hap qe do te sjelli ndryshimin ne sjellejen e tij eshte i dizajnuar ne ate menyre qe te jete i vogel sa qe individi mos jete i vetedishem se influencohet ne menyre artificiale.
Subjektet e ketyre eksperimenteve nuk e kuptojne kurre se jane subjekte me te cilet ne menyre te mfshefte po eksperimentohet ne ato.
Keto metoda zakonisht vehen ne perdorim ne nje forme te caktuar me pare tek grupe te zgjedhura dhe te cilet midis veti ndjejne meredhenie "mik-armik".
Ndikimi psikologjik i kėtyre programeve ka pėr qėllim tė kapėrcejė ose ndaloj aftėsitė kritike individit si dhe aftesite e tė tė menduarit tė lirė.
Viktimat gradualisht humbasin aftesite per sjellur vendime te pavarura.
Mendimi i tyre kritik, aftesite mbrojtėse, proceset njohėse, vlerat, idetė, qėndrimet, sjelljet, dhe aftėsite e arsyetimit janė tė dėmtuara nga njė proces teknologjik dhe jo nga zgjedhja e lirė racionale ose permes merita te natyrshme vlerat e te cilave bazohen ne ide dhe ngjarje reale.
Si realizohen keto metoda ?!
Ekzistojne disa menyre per te realizuar keto qellime.
1. Moteda e pare.
Zmadho aftesite e sygjerimit dhe njekohesisht "me zbut" te menduarit personal permes metodave hipnotike ose permes teknikave tjera te sygjerimeve si psh: permes mesazheve te perseritura ne formen audio-vizuale, stervitjeve te ndryshme te fiksuara qe mepare, perseritja e veprimeve ne menyre sistematike, prishja e gjumit, si dhe cilesia e dobet e ushqimit.
Nese analizojme keto strategji qe permend ketu, sot lirisht secili nga ne mund te arij ne perfundim se keto stategji jane te njejta me ato qe na ofrehen cdo dite ne TV lidhur me luften kunder terrorizmit, po nejse kjo eshte teme tjeter.
2. Metoda e dyte
Vendosja e kontrollit mbi mjedisin shoqėror te personit, kohėn dhe burimet e mbėshtetjes sociale, i bazuar ne nje sistem ligjor permes te cilit personat shperblehen ose denohen ne baze te regullave te theksuara me pare.
Izolimi social ne keto shoqeri promovohet si dicka e regullt ndersa kontaktet me miqte dhe familjes keto shoqeri mundohen qe ti zvogelojne deri ne minimum, si dhe kontaktet me njerez me te cilet nuk ndan mendimin e njejte. Aplikimi i varesise ekonomike eshte nje mjet tjeter qe perdoret per te kontrolluar keto grupe.
3. Metoda e trete
Ndalimi i perhapjes se informacioneve qe bien ndesh me opinionin qe ushtrohet ne grup (psh nqs se ben pjese ne grupin e allkaides, nuk lejohet me sha Osama Bin Lesh Ladenin).
Vendosja e rregullave se cfar mund te diskutohet me anetare qe nuk i takojne grupit. Komunikimi eshte i kontrolluar jash mase. Si dhe nje gjuhe e kodifikuar mbrenda grupit vihet ne perdorim.
4. Metoda e katert
Krijo ndjenjen e pafuqise tek individed duke e nenshtruar personin ne situata te ndryshme qe minojne besimin tek vetja e tij. (psh, sot muslimanet jane te kalitur ne ate menyre qe vetes se tyre nuk mund ti besojne, por ama mund tu besojne dijetareve qe perhapin ide vellavrasese midis veti, per ceshtje koti!!).
5. Metoda e peste
Krijimi i nje force te fuqishme emocionale tek individime ate te denimeve te ndryshme jo fizike si marja e te drejtave, izolimi social, ndryshimi i gjendjes sociale, fajesim intensiv, ankthi si dhe manipulime te tjera te bazuara ne metoda tjera.
Kėto taktika psikologjike po zbatohen me force deri nė atė shkallė sa qe minojne kapacitetin e individit per te sjellur vendime te lira. Viktimat nukjane me ne gjendje qe te sjellin vendime normale , te bazuara ne zgjuarsi te cilet ne situata normale vendimet e tyre do ti kishin bazuar ne zgjuarsi, sikur te mos ishin manipuluar ne menyre te mfshehte me ane te ketyre teknikave te koordinuara.
Pra shkurt e shqip, manipulimi i mendjes se njerezve ekziston dhe eshte nje dukuri me te cilen ne ndeshemi cdo dite.
Eshte detyra e jone qe te luftojme manipulimet e tilla dhe ti japim fund trajtimit te njerezve si kafshe eksperimentale nga ana e disa personave te prishur moralisht dhe qe po punojne kunder interesave te shumices dermuese te popullates.
Me Resekt
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Shkrut e shqip nuk dua tė flase mė pėr kėtė,sepse ti din mė mir gjendejn e tyre..
PS. Pasi qe ti din gjendjen e tyre shumė mė mire mė trego ku jane muxhahidat e vėrtet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga The_Capital : 07-01-2010 mė 11:30
Suhejbi une ketu , ne kete teme jam duke folur per nejrezit qe manipulojne njerezit tjere per te arritur qellimet e tyre.
Sa i perket muhaxhideve, une respektoj idete tyre, qe duan te jetojne ne liri, ne paq, por ama nuk mund te respektoj metodat e tyre.
Te thash edhe me pare, qe nese nuk jane ne gjendje te mbrojne popullaten e pafajshme atehere ma mire le te rine urte!
Sepse fillojne luften me nje fuqi tjeter te ciles nuk mund ti bejne balle. Nuk eshte puna se kane vra dy a tre pjestare te pales kundershtare, eshte puna se per dy a tre ushtare te pales kundershtare vriten me mijera musliman.
Nese ti je ne gjendje te pranojsh proporcionet e tilla, une nuk jam.
Dhe sa i perket pyetjes tende, muhaxhidet e vertete jane ata qe nqs nuk mund ti bejne mire shoqerise se tyre ku jetojne, te pakten nuk u bejne as dem.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
ooooK.Kete doja ta dija nga ti.
Mė shumė nuk dua qe te flas per ta..
Varet se cfar kupton me terrorizem! Sepse terrorizem po bejne okupatoret perendimor ne lindjen e mesme, terrorizem po ben Izraeli me palestinen, por problemi eshte se 90% e botes e shohin terrorizmin ne MEDIA dhe media kontrollohet nga perendimoret. Pra eshte e lehte te thuash qe terroristat jan Arabet.Sipas mendimit tim eshte nje fjale e urte( Miku i paftuar,e gjen te pashtruar)dhe Perendimoret nuk i ka ftuar njeri atje,prandaj po i presin sic e meritojn.
Revolution 1848
Krijoni Kontakt