Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 37

A ka liri të fjalës në Forumin shqiptar

1. Sipas mendimit tim Forumit shqiptar i mungon një nga gjërat kryesore: liria e fjalës.
    2. Nëse nuk është ky një forum privat, a është freskuar ndonjëherë me moderatorë të rinj?
    3. A janë këta moderatorë të denjë për aty ku janë të caktuar?
    4. Pse përditë e më shumë po largohen pena të ndritura që dikur rrezatonin në këtë forum?
    5. Kur do të bëhemi me tolerant në çështjet politike të flasim me gjuhën e argumenteve?
    6. A jemi edhe ne pjesëmarrësit në nivelin e duhur?
    7. Kur do të edukohemi për të mos fyer tjetrin për mendimin që jep për një fenomen?
    8. Si duhet të duket ky forum në të ardhmen?

Janë këto disa të meta që m’u kujtuan. Dhe nuk kanë të bëjnë vetëm me moderatorët. Unë besoj se ju do ta plotësoni edhe më tepër të meta të tjera me shpjegimet tuaja. Edhe unë do të marr pjesë në diskutimet e mëvonshme, nëse nuk fshihet ky postim.

P.S. Pasi e nxora postimin e dytë me atë statistikën më shkoi ndërmend të shtoi edhe diçka: me siguri të gjithë moderatorët dhe shumica e pjesëmarrësve (anëtarëve) janë mërgimtarë, por kjo nuk është e rëndësishme për mua, sa është e rëndësishme se si ka mundësi që të jetojnë me vite të tëra në shtete demokratike, duke e parë atje demokracinë, duke e prekur atë dhe duke e ndjerë me shpirtë dhe ende kanë mbetur me mentalitet ballkanik!! Vallë,... nejse...
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 14-12-2009 më 21:31
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Të mendohet për ne mërgimtarët

Shikoni ta zëmë sa e vizitojnë këtë forum shqiptarët nga Shqipëria dhe Kosova!!
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Une nuk kam ndonje problem ne kete forum me lirine e fjales, edhe pse shpesh kam debatuar me te gjithe (perfshi edhe hierarkine moderuese Eshte e vertete qe shkrimet me jane fshi(re), mirepo nuk me duket ajo gjeja me tragjike ne bote. Mendoj se qellimi i nje shkrimi eshte te lexohet, dhe kur nje shkrim fshihet, shihet se po lexohet.

Mirepo nje forum pervec hierarkise moderuese, e mbajne edhe anetaret. Une po e shoh nje ndryshim te madh koheve te fundit ne kete forum, qe mua nuk po me pelqen dhe eshte me fajin e vete struktures se anetareve dhe jo ceshtje moderimi. Njefare kohe ne kete forum eshte dashur me mendu shume se a me shkru a jo, aq mire trajtoheshin temat nga anetaret (qe shumica nuk shkruajne tani). Tash eshte me ndryshe. Anetaret qe kane kapacitet sulmohen shpesh dhe tallen nga disa anetare, qe hyjne ketu vetem per qender te vemendjes.

Sa per moderim, verejtja ime do te ishte qe moderatoret mos te bien ne ndikim te anetareve dhe mandej te bejne moderim aspak objektiv

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Qe ta sqarojme pak kete pune... Ata qe kane mbeshtetur idene e nje forumi ku ska te drejte te fjales, le te behen moderatore vetem per nje dite, dhe te shofin me ca lloj speciesh te vecanta kane te bejne.

Ore i ka lexu kush rregullat e forumit kur ka hyre??? Nuk ke komunitet, komb , nacionalitet, shkolle, pune pa rregulla. Nqs kto rregulla siu bien per shtat, eshte e drejta juaj te merrni pjese perseri apo jo ne kte forum. Moderatoret i permbahen shume ktyre rregullave, duke sulmuar idiokracine, propoganden fetare, propoganden politike, rracizem e chit chate kot pa lidhje, qe e mbushin forumin plot me postime te kota.

Mendohuni njehere me te vertete ne cilin postim iu kane hequr lirine e fjales moderatoret, ene flasim prape

P.S. Po qe jemi forum komunist, jemi
    Really Dude... Get A Life!!!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    mos u beni pesimiste shoke edhe shoqe.

ka disa mod. qe jane adoleshente dhe i fshijne pa vetedije postimet.

ps.ta fshine......... shkruaje prape deri sa ta kuptoje qe e ka gabim.

duhet te mesojne keta prej nesh dhe jo ne nga ato.

pershendetje drague.pa presje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ketu ka liri te tepert te fjales,
    nuk me ka ndaluar ndonjehere askush te them ate qe mendoj.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Personalisht sme ka ndaluar njeri te shpreh ate qe mendoj. Gjithmone e kam shkruar ate qe me ka ardh ne mendje, nese e kan fshire me vone, pune tjeter ajo, sme behet vone nese e fshijn diten me vone. Sdo le testament un ktu qe te rrije perjetsisht.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    1. Sipas mendimit tim Forumit shqiptar i mungon një nga gjërat kryesore: liria e fjalës.
    2. Nëse nuk është ky një forum privat, a është freskuar ndonjëherë me moderatorë të rinj?
    4. Pse përditë e më shumë po largohen pena të ndritura që dikur rrezatonin në këtë forum?
    5. Kur do të bëhemi me tolerant në çështjet politike të flasim me gjuhën e argumenteve?
    7. Kur do të edukohemi për të mos fyer tjetrin për mendimin që jep për një fenomen?

Janë këto disa të meta që m’u kujtuan. Dhe nuk kanë të bëjnë vetëm me moderatorët. Unë besoj se ju do ta plotësoni edhe më tepër të meta të tjera me shpjegimet tuaja. Edhe unë do të marr pjesë në diskutimet e mëvonshme, nëse nuk fshihet ky postim.

P.S. Pasi e nxora postimin e dytë me atë statistikën më shkoi ndërmend të shtoi edhe diçka: me siguri të gjithë moderatorët dhe shumica e pjesëmarrësve (anëtarëve) janë mërgimtarë, por kjo nuk është e rëndësishme për mua, sa është e rëndësishme se si ka mundësi që të jetojnë me vite të tëra në shtete demokratike, duke e parë atje demokracinë, duke e prekur atë dhe duke e ndjerë me shpirtë dhe ende kanë mbetur me mentalitet ballkanik!! Vallë,... nejse...
    Titulli i temes eshte i kontestueshem.
    Ketu nuk te mungon e drejta per te shkruar por cilsia e shkrimit mungojn argumentat mungon nje shkrim i pergatitur dhe i bazuar diku mbi te gjitha mungojn antar te pergatitur.
    Une pak a shum kam dy vjet qe jam antar dhe te them te drejten ketu pervecse lojrave dhe robuseve pervecse urimeve dhe pershendetjeve pervecse diskutimet monotone mbi teologjin nuk shikon gje tjeter.
    Shpreh konsideraten time per disa antar qe me te vertet i japin nje fare rendesie dhe interesi ketij forumi si: beneseven, ardi, rizai etj qe sme kujtohen momentalisht.
    Eshte ky problemi miku im qe te bene te shkruash nje pyetje: cfare kontributi ke dhene ti ne forum?
    Une kam qen nje lexues i mire...
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Z.Adem ju pershendes

Kam cituar vetem mendimet tuaja dhe asgje me teper per te qene sa me objektiv. Dhe tani po i marr me rradhe duke filluar me te paren.

Eshte teper e qarte qe ne forum ka nje censure te tipit stalinist dhe per kete nuk duhen fajesuar moderatoret por krijuesi i ketyre faqeve qe mbajne plot gjera me vlere dhe jo vetem totalitarizem. Pikerisht nga orientimi politik dhe fetar i vete krijuesit eshte devijuar rryma e moderatoreve qe aplikojne per te tille.

Ky forum per mendimin tim jo vetem eshte freskuar, por eshte super freskuar sepse edhe ata moderatore qe nuk jane kapur ne faj, jane shtyre ne faj per t'i larguar, ose ne rastin me te keq jane denigruar deri ne ate pike sa jane larguar me brenge ne zemer besoj, pasi i kane dhene mjaft forumit.
    Une Z. Adem kam qene nje nga moderatoret e forumit dhe jam ftuar pikerisht nga krijuesi i forumit, kam pranuar me shume deshire t'a ndihmoja dhe kam bere te pamunduren, por cuditerisht nje dite te bukur pasi kisha bere detyren kundrejt nje anetare negative kam marre si shperblim denigrim dhe fyerje, dhe shiko paradoksin Dito hiqet si moderator dhe anetarja qe ofendoi Dito'n ne detyre zevendeson pikerisht Dito'n. Besoj e nxjerr vete konkluzionin.
    Ky forum ne kohen kur une isha ne staf kishte moderatore vajza e djem fantastike qe cuditerisht ende sot pas disa vitesh nuk kane postuar nje post te vetem: Mos ndoshta rastesi qe jane larguar dhjetera te tille dhe mos jene kurioze njehere te vetme te postojne dicka!!! Une them jo sepse vete ideatori i largoi.

Dikur ishin shume te zote, kete e them me bindje, mbase ka patur edhe atehere ndonje jo te sakte por dominonte cilesia. Sot besoj eshte teper e kote te flas pasi jane mosha qe sduhen ta posedojne kurre ate post, por edhe nese jane disa prej tyre ne moshe madhore, jane komplet jashte normave te nje moderatori pasi jane emocionale, emotive, ideologjike, agresive, dhe me kryesorja teper te paditur dhe pikerisht nga kjo vjen dhe llogjika e dobet.

Jam shume dakort qe jane larguar shume, dhe per kete me vjen keq te them te drejten, por kur nuk gjen harmoni si pasoje e fyerjeve pa karar dhe kur mendimi yt sulmohet brutalisht, keqinterpretohet masivisht etj.. cpret te beje nje njeri i arsyeshem apo i llogjikshem?
    Ne cdo forum aplikohet fshirja e llogarise se nje anetari, pikerisht ketu eshte e kunderta, ketu behen zot te postimeve te tua. Kur u kam sugjeruar qe emri i anetarit te fshihet dhe postet le te rrine aty ku jane duke patur si anetar nick I panjohur nuk eshte pranuar pasi keshtu do ta kuptonin te gjithe qe ka rene epidemia e te larguarve ne forum, dhe pikerisht kete nuk do ideatori i forumit pasi kjo do t'i sillte humbje te madhe pasi ai tashme ka filluar vjeljen e forumit nga ana komerciale.

E drejta juaj fillon aty ku mbaron e imja pra si perfundim ju skeni te drejte nese jeni kundra meje ne aspektin ideologjik. Dihet qe Ideatori i ketij forumi eshte ideologjikisht konservator ekstrem i djathte dhe mbi kete arsye nuk lejon mendimin ndryshe dhe mbi kete teme nuk lejon as debatin dhe as kundershtine ne cfaredo forme qe ai shfaqet sepse ndryshe ti denigrohesh pa mbarim dmth pafundesisht. Ajo qe une do sugjeroja eshte depolitizimi i moderatoreve dhe per me teper i ideotorit te forumit, pasi kjo nuk do sillte keqkuptime dhe qejfmbetje se gjoja nje nga stafi po e sulmon pa te drejte.

Asnje nuk eshte engjell, cdokush ben gabime, duke filluar nga une i pari e te gjithe te tjeret me rradhe, por ka edhe nga ata individe te cilet nuk duhet te bejne pjese ne kete forum per zhargonin e fjaleve qe mbajne. Por edhe ketu ideatori toleron per vete faktin e user-it dhe numrit te tyre, pikerisht ketu fillon bie cilesia dhe me pas kalon ne cetim te elites se forumit.

Kjo me vjen keq ta them por mund te mos ndodhe kurre pasi eshte vete natyra njerezore e tille qe nuk pertyp asgje si duhet, gjithmone do kercase dhembet nga lloji i keq i ushqimit qe i serviret.

8. Si duhet të duket ky forum në të ardhmen?[/QUOTE]

Nuk marr persiper te them asgje per kete pasi i takon te reflektoje jo Dito-s por dikujt tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dito : 15-12-2009 më 18:54

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    1- Perkundrasi ngaqe ka shume liri fjale, ndodhin corientim postimesh.
    2- Varet se neutral jane ,ne fshirjen e postimeve.
    4- Kjo eshte e vertet, por perseri ekzistojne antar qe ju a lexon me kenaqesi postimet, japin argumenta dhe fakte qe e bejn nje postim te besueshem.
    5- Kur jane ne parlament deputet tane jo tolerant, antarve te forumit ju falet , mjafton te mos shahen si palaco rrugesh.
    6- Pjesmarrit jane nga llojet me te ndryshme, kemi larmi moshash dhe nenforume te ndryshme ku gjithe secili jep mendimin e vet.
    7- Kur te mesojme se cfare eshte edukata e komunikimit.
    8- Ngel gjithmon forumi shqiptar.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •