Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 126
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Me duket se si tem egzistone por nuk e kam gjetur , por nese mod. e gjen i kisha thon me bashkangjit .

Pyetja ime eshte : A e kem te shkruar ne jete qdo gje ?? Dhe qfare thon dijetaret ne kete rast ??

Sepse gjithe muslimanet thojne qe e kem qdo gje te shkruar , kurse une nuk pajtohem me kete , dhe desha pak ndihme prej juve

Flm paraprakishte
    Mund te mesosh shume gjera nga kjo pyetje. Nder to keto:

1. Allahu nuk ka pergjegjur kete pyetje. Te pakten jo shprehimisht.
    2. Allahu me Kuranin nuk paska sjellur nje liber te perplote. U nevojitkan leksione tjera, plotesuese. Aso qe pergjegjin pyetjet si kjo e jotja.
    3. Allahu disa pyetje - jo te parendesishme - ia paska lene njeriut t'i pergjegje. Njeriu ne toke qenka "pronari" i Islamit.
    4. Islami ne disa pyetje jo te parendesishme nuk qenka fjala e Allahut, por e njeriut.

Keto rezultate dalin nese mendon nga prizmi i besimtarit musliman.
    (Jobesimtari merr mesime tjera nga pyetja jote)

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    e shikon qe ti pak a shume flet mire,
    por je akoma skllave e fese,
    pikerisht, dija eshte teme e pafund,
    mirpo feja i ka dhene fund kesaj teme me nje artifice siē eshte zoti fetar.
    Sic tregon p.sh. pyetja e kesaj teme. Pa eksploduar "kutine e dijes" qe ka lene Allahu ne toke, nuk e pergjegje kete pyetje dot. Vetem si shembull zevendesues per te gjitha ato pyetje te papergjegjshme me "kutine e dijes".

Kjo nese flasim nga prizmi i besimtarit.
    (Une si jobesimtar, mendoj pak me ndryshe, nuk mendoj p.sh. se Kurani eshte kutia e nje force metafizike)

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Mund tė ndodhė edhe e kundėrta, e jo raste hipotetike por reale. Zoti ndonjėherė nė drejtėsinė e tij tregohet i padrejtė, tė paktėn e tillė perceptohet nė sytė e krijesave tė tij. Fatkeqėsitė mund ta bėjnė njeriun mė tė fortė, por mund ta bėjnė edhe mė tė dobėt, duke e lėkundur nė besimin e principet ku deri mė parė mbahej fortė. Nqs njė nėne i vdes fėmija i vetėm aksidentalisht dhe mė vonė po aksidentalisht i ndahet nga jeta edhe bashkėshorti(tė gjitha sprova tė Zotit kėto nė sytė besimtare) nuk ka mė vend qė ajo tė besojė te ekzistenca e tij. Ėshtė idiote tė mendosh se Zoti ua nxin jetėn njerėzve tė mirė. E nė kėtė rast, kjo nenė nuk beson mė, sepse kėrkon arsye pėr gjėmėn qė i ndodhi, e arsye natyrisht nuk gjen, sepse njė Zot i mėshirshėm dhe zemėrmadh, s'ka pse ia mbyll jetėn me pa tė drejtė, ta ndėshkojė pa arsye. Pse e sprovon Zoti? Pėr tė parė a do e humbė ajo besimin? Zoti e di qė do e humbte. Ka mė kuptim jeta pėr kėtė ish besimtare? Ka mė kuptim koncepti i Zotit?
    Replika ime e fundit ne teme

Ne konceptin tend shume gjera mund te jene idiote,qendron dhe kjo..ti more nje shembull konkret..dhe une po te them qe nese ,kush tha qe ajo e humbi besimin edhe nese i vdiqen njerezit e aferm?e thua ti se Zoti nuk te ka shkruar diku qe ajo do e humbi besimin..(ka apo jo ajo zgjedhje ne kete rast?)
    Pastaj nese ky personi do e dinte qe njerezit e saj do ishin ne nje vend me te mire a do ndryshonte dicka per ty si koncept kjo puna e caktimit?

Shpresoj te me kuptosh,
    c u,

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Tani qe nderhyri ky me siper po le debatim.

F-I prano humbjen..
    Nc nc nc, sa diskriminues je ndaj kaurreve...

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Replika ime e fundit ne teme

Ne konceptin tend shume gjera mund te jene idiote,qendron dhe kjo..ti more nje shembull konkret..dhe une po te them qe nese ,kush tha qe ajo e humbi besimin edhe nese i vdiqen njerezit e aferm?e thua ti se Zoti nuk te ka shkruar diku qe ajo do e humbi besimin..(ka apo jo ajo zgjedhje ne kete rast?)
    Pastaj nese ky personi do e dinte qe njerezit e saj do ishin ne nje vend me te mire a do ndryshonte dicka per ty si koncept kjo puna e caktimit?

Shpresoj te me kuptosh,
    c u,
    Sepse e di qė nė shembullin qė shkruajta e humb, tė paktėn kėshtu dikton psiqika. Nuk dua tė zgjatem nė ketė pikė. Mund ti pėrgjigjej dhe sqaronte dikush tjetėr: J@mes psh

Bėja ti pyetjen vetes. Nqs Allahu vendos tė tė marrė njerėzit mė tė shtrenjtė, do lėkundeshe nė besimin tėnd, edhe nqs e di qė janė nė njė vend mė tė mirė(Qiell)? Po tregohu e sinqertė me veten tėnde.
    Pėrgjigjen time e di.

Have a nice day
    Elegance is an attitude.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Sepse e di qė nė shembullin qė shkruajta e humb, tė paktėn kėshtu dikton psiqika. Nuk dua tė zgjatem nė ketė pikė. Mund ti pėrgjigjej dhe sqaronte dikush tjetėr: J@mes psh

Bėja ti pyetjen vetes. Nqs Allahu vendos tė tė marrė njerėzit mė tė shtrenjtė, do lėkundeshe nė besimin tėnd, edhe nqs e di qė janė nė njė vend mė tė mirė(Qiell)? Po tregohu e sinqertė me veten tėnde.
    Pėrgjigjen time e di.

Have a nice day

Do vuaja,si kam vuajtur.

Por prap ne kete kontekst te caktimit,une si vuan ti shpirterisht s'mund ta gjykoj kurre,(ne rangun njerezor) ndersa Zoti e di si gjykon per kete rebelimin tend,apo ndaj mosbesimit tend,ai njeh te fshehtat ne zemra,nuk eshte fakt qe Ai me kete veprim ka shkruar per ty ferrin,nuk di si ta shpjegoj ketu

Prandaj eshte "fshehtesi" - "gajb" ne Islam sepse po hyj e po supozoj mbi Zotin (gje qe nuk eshte e llogjikshme)
    Edhe une qe flas ketu po flas percart ndoshta,dhe e verteta mund te jete ndryshe..

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Angelina , nuk eshte e thene qe te humbet besimi nga fatkeqesite,madje ai qe ka pasur vertete besim, atij vetem i shtohet edhe me. P.sh. profetit tone Muhamedit a.s. i ka vdekur babai kur ai ishte ne muajin e 6 akoma pa lindur. Nena i ka vdekur kur ai ishte 6 vjec, pastaj e ka marre gjyshi ne mbikqyrje dhe edhe ai vdes pas dy vitesh d.m.th. deri ne moshen 8 vjecare ai ka pasur gjithe keto sprova, por nuk mbeti me kaq. Ai ka pasur 7 femije dhe te gjithe pervec Fatimes i kane vdekur sa ai ishte gjalle. Por keto nuk kane ndikuar aspak qe ai te luhatet ne besimin e tij, por perkundrazi e kane forcuar dhe ka vazhduar jeten dhe gjithehere duke qene falenderues ndaj Zotit. Zoti ate e ka pergatitur ne kete menyre qe ai te mund t’i perballoje te gjitha sfidat qe do i dalin perpara.
    Ai i jep njeriut familje dhe Ai eshte qe jam merr, eshte gje qe i perket Atij dhe askush nuk ka te drejte t’i thote PSE. Nese dikush semuret nga besimtaret, ai nuk thote “pse o Zot me dergove kete semundje”, por thote “me fal o Zot qe nuk ia dita vleren shendetit qe Ti ma ke dhene.”

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Njeriu ne vepra eshte i lir, shembull: ne qofse hyp ne nje ndertes dhe e mbyt veten nuk mundesh me than qe ka qen kaderi (caktimi) i Allahut.
    Por nuk dot thot qe Allahu se din ate qka do e veprojm
    Xhamia ?? :S:S
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga The_Capital : 15-12-2009 mė 14:49

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Selam alejkum!! Pajtohem plotesisht me Suhejbin,vlla duhesh te kesh kujdes ne theniet e tua qe thua per Islamin nuk e pranoj apo dicka te tille....

i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    falimenderit

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •