Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 126
    .................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Me duket se si tem egzistone por nuk e kam gjetur , por nese mod. e gjen i kisha thon me bashkangjit .

Pyetja ime eshte : A e kem te shkruar ne jete qdo gje ?? Dhe qfare thon dijetaret ne kete rast ??

Sepse gjithe muslimanet thojne qe e kem qdo gje te shkruar , kurse une nuk pajtohem me kete , dhe desha pak ndihme prej juve

Flm paraprakishte
    Po te shkruar ku?
    ne cilin liber?
    te shkruar, po kush e lexoi dhe te tregoi qe u shkrua ose ishte e shkruar?
    Nga i nxjerrim keto konkluzione ne?
    pergjigju ketyre pyetjeve, kuptohet merre me qetesi kur te kesh kohe, mblidhi te gjitha keto pergjigje bashkoi ne nje faqe te vetme dhe mendoje si pergjigjen time.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    A e di Allahu ne do shkoj ne xhenet apo xhehnem un ?

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar mė parė nga Don't Lexo Postimin
    A e di Allahu ne do shkoj ne xhenet apo xhehnem un ?

me trego ti se a ka ndonje Dijetar musliman ne FSH???

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    o xhamia Allahu e di qfare kemi me vepru ne . Allahu na ka lene te lire ne me vepru por ate qe e zgjedhim nuk mund te i ik Dijes se Allahut . Prej Emrave dhe Cilesive te Allahut eshte qe eshte i Drejt .
    Shpresoj qe me ke kuptuar sadopak sepse nuk mund te thellohemi edhe aq shum ne kete se Zoti e di ku dalim .
    Selam
    Pershendetje Erdonel .

Une nuk thash qe Allahu nuk e din qka kem me vepru na , por une thash nuk e kem te shkruar qka kem me vepru na . Sipas islamit qdo njeri lind musliman apo ?? Pra nese e jem te lindur gjithe musliman , ateher pse afer 5 miliard njerz nuk jane musliman ?? Pra nuk mundesh me than qe vet Allahu ka ndryshu "mendjen" dhe i ka kthy ne fe tjera apo te pa fe . Pra ky eshte vullneti i lire , me zgjedh ndesh me qen musliman ndesh jo . Pra na vet e zgjedhim fatin , dhe ne vet e bejme listen e llogarive . Lexo ajetet qe shum bukur e sqarojne kete .
    17:14.
    "Lexo librin tėnd, mjafton tė jesh sot llogaritės i vetvetes".

21:1.
    Njerėzve u ėshtė afruar koha e llogarisė sė tyre, e ata tė hutuar nė pakujdesi nuk pėrgatiten fare pėr tė.

21:47.
    Nė ditėn e gjykimit Ne do tė vėmė peshoja tė drejta, e askujt nuk i bėhet e padrejtė asgjė, edhe nėse ėshtė (vepra) sa peshoja e njė kokrre tė melit Ne do ta sjellim atė. E mjafton qė Ne jemi llogaritės

40:17.
    Sot shpėrblehet secili njeri me atė qė ka vepruar. Sot nuk ka padrejtėsi, All-llahu llogarit shpejt.
    Citim Postuar mė parė nga mendimi Lexo Postimin
    Siq e kuptoj une kjo munde te sqarohet:

Zoti e ka caktuar per neve gjithcka ne pikat kryesore: Pra ditelindjen, ditevdekjen, eventualisht martesen, sa femije do te kemi, sa djem sa vajza, pra pikat kryesore jane te caktuara dhe keto smunde ti ndryshojme edhe po te deshirojme.

Gjerat tjera jemi te lire ti zgjedhim POR Zoti megjithate e di cilat do ti zgjedhim. Ai nuk na detyron ti zgjedhim dhe ne munde te levizim ne drejtim te mires apo te keqes dhe per keto gjera shperblehemi apo denohemi sepse Zoti nuk na i ka caktuar keto gjera por jane ne zgjedhjen tone. Pra kemi nje lloj lirie relative te zgjedhjes dhe ne baze te asaj lirie marrim edhe shperblimin. Pra Zoti nuk denon askend pse ka pasur 5 vajza dhe 3 djem psh, sepse ate gje e ka pasur te caktuar, por e denon dikend nese vjedh psh, sepse kjo gje nuk ka qene e caktuar.
    Natyrisht qe Zoti e di cilen zgjedhje do te bejme por kjo ben pjese ne dijen e tij dhe jo ne caktimin e tij.

Pra shume thone pse denohemi nese e kemi te caktuar gjithcka. Nuk e kemi te caktuar gjithcka pra por Zoti di gjithcka.

Pak e komplikuar por keshtu pak a shume e kuptoj une, dhe kete pergjigje kam marre nga dijetare qe kane studiuar shume.
    Po nese une martohna edhe nuk bej marredhenie me gruan time , a eshte kjo e percaktuar ??
    Edhe nese une e mbys veten a eshte e shkruar kjo ??
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    "Ne ode te burrave, femijet e kan vendin e caktuar"

Ja kur nuk e fal namazin, vijnė duke u shpeshtuar dilemat dhe cytjet, sepse nese nuk i falesh Zoti, ateher i falesh shejtanit, sepse ketu mes nuk ka.

Si more mendon dikush qe ta kupton filozofin e nje feje siq eshte Islami, duke ndegjuar muzik dhe duke bredhur kafeneve???

"Kaderi eshte qeshtje qe exluzivisht i takon vetem Allahut, dhe eshte nje fshehtesi (Gajb) qe nuk meriton ta di njeriu, sepse po te dinte njeriu, do hapte nje Bastore (Bet&win) dhe do luanin njerzit me fatin e njeri-tjetrit dhe jeta e njeriut do ta merrte kete formė te ADNs : 1x2"

Ka dijetar qe disa gjera rreth kaderit, jan munduar qe ti shpjegojnė dhe deri diku kan arritur, mirpo aman kush ti lexoj keto??? Xhamia a???

Nuk behen more pyetje kaq te thella neper forume, nese do te informohesh rreth ketyre gjerave ateher kjo behet permes bisedave direkte me personat autoritativ qe merren me keto gjera dhe qe kan shkri mend e ua kan kushtu nje jete te tere, ndersa vjen dikush dhe para kompjuterit fillon bene pyetje astronomike, qe realisht dituria e tij, nuk i perballon as gjerat elementare.

D.m.th disa gjera qe i takojn fushes se teuhidit, nuk zgjidhen me logjik, sepse logjika jonė ka limitet tona dhe nuk perballojnė ngarkesa te tilla dhe kesisoj kan prirje te deshtojn.

Thjesht nese dikush qe akoma eshte fillestar me dituri ne Islam, nuk preferohet ti hyj gjerave te thella sepse nuk eshte i pergatitur. Njejtė eshte sikur nje nxenesi te shkolles fillore ti thuash, zgjedhe nje detyre me llogaritme apo me integrale.

Shpresoj ne mirkuptim
    O Fisnik qe sdisa her je tu gjujt me fjal , por ske te drejte me fol per dikend qe se ke pa kurr , e qe se njef .
    Une e kam lexu Kur`anin dhe aty i gjej gjitha pergjigjet .

Ti si i meqem , e dijetar i islamit ajt pro na trego e mos fol vetem me shkru diqka .

Une vetem ajete te Kur`anit sjella asgje me shum , nese je kunder diqka , argumentoje .
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Mund te mesosh shume gjera nga kjo pyetje. Nder to keto:

1. Allahu nuk ka pergjegjur kete pyetje. Te pakten jo shprehimisht.
    2. Allahu me Kuranin nuk paska sjellur nje liber te perplote. U nevojitkan leksione tjera, plotesuese. Aso qe pergjegjin pyetjet si kjo e jotja.
    3. Allahu disa pyetje - jo te parendesishme - ia paska lene njeriut t'i pergjegje. Njeriu ne toke qenka "pronari" i Islamit.
    4. Islami ne disa pyetje jo te parendesishme nuk qenka fjala e Allahut, por e njeriut.

Keto rezultate dalin nese mendon nga prizmi i besimtarit musliman.
    (Jobesimtari merr mesime tjera nga pyetja jote)
    Jo Allahu ka pergjigje per qdo pytje , mjafton me lexu Kur`anin .
    Pyetja ime ishte ne njefar forme edhe per me sqaru disa qe mendojn ndryshe qe jan gabim , e jo qe ne Kur`an nuk jane , sepse ne Kur`an shiko si shkruan :
    14:41.
    Zoti ynė! mė fal (gabimet) mua edhe prindėrve tė mi, fali edhe tė gjithė besimtarėt ditėn kur jepet llogaria
    Dhe mendoj se ky ajet e tregon me se miri se ne jem ja bojm llogarit vetes .
    17:14.
    "Lexo librin tėnd, mjafton tė jesh sot llogaritės i vetvetes".
    Edhe ky ajet flet se secili njeri do e ben llogarin e vet , dhe ne diten e gjykimit do ta jap llogarin para Allahut .
    21:1.
    Njerėzve u ėshtė afruar koha e llogarisė sė tyre, e ata tė hutuar nė pakujdesi nuk pėrgatiten fare pėr tė.

21:47.
    Nė ditėn e gjykimit Ne do tė vėmė peshoja tė drejta, e askujt nuk i bėhet e padrejtė asgjė, edhe nėse ėshtė (vepra) sa peshoja e njė kokrre tė melit Ne do ta sjellim atė. E mjafton qė Ne jemi llogaritės

40:17.
    Sot shpėrblehet secili njeri me atė qė ka vepruar. Sot nuk ka padrejtėsi, All-llahu llogarit shpejt.
    Citim Postuar mė parė nga Suhejbi Lexo Postimin
    Njeriu ne vepra eshte i lir, shembull: ne qofse hyp ne nje ndertes dhe e mbyt veten nuk mundesh me than qe ka qen kaderi (caktimi) i Allahut.
    Por nuk dot thot qe Allahu se din ate qka do e veprojm
    Xhamia ?? :S:S
    Ore po a e lexoni qfare kom shkrujt une apo jo . ncnc

Une kam thene qe a e kem te shkruar apo jo , e jo a e din Allahu jo .
    Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    Po te shkruar ku?
    ne cilin liber?
    te shkruar, po kush e lexoi dhe te tregoi qe u shkrua ose ishte e shkruar?
    Nga i nxjerrim keto konkluzione ne?
    pergjigju ketyre pyetjeve, kuptohet merre me qetesi kur te kesh kohe, mblidhi te gjitha keto pergjigje bashkoi ne nje faqe te vetme dhe mendoje si pergjigjen time.
    Ne Librin e gjithqkaje LEVHI MEHFUDH (nese se kom ngaterru emrin)

Kete gje qe po mundohesh me than ti , e kam then edhe une , se nuk e kem te shkruar por vet njerzit prej frikes qe munden me gabu tu mendu kshtu , mveshin gjera islamit qe nuk jane .

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    F-I prano humbjen..
    Do te doja po nuk mundem.
    Nuk ka sesi. Sepse te vetmit te humbur, jane ata qe e kane mbyllur mendjen dhe kane reshtur se pyeturi. Ata qe pretendojne se e dine te verteten... e perse?
    Se e kane gjetur te shkruar ne nje liber?

Nje mason me ka thene njehere : Nuk ka te verteta! Ka vetem gjysem te verteta!
    E verteta finale, e vetmja gje reale, realiteti substancial eshte..... (kete nuk ma tha, po nuk eshte e veshtire te imagjinohet)

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    ... por vet njerzit prej frikes qe munden me gabu tu mendu kshtu , mveshin gjera islamit qe nuk jane .
    Ky eshte paradoksi i librave te shenjte.
    E para, do te kete njerez te zgjuar e te trashe qe do ti lexojne. E secili nga keta, qofte inteligjent apo idiot do mundohet ti interpretoje.

Ka nga ata qe nuk jane as te afte ta bejne vete interpretimin, dhe shkojne i drejtohen tjeter kujt. Ky mund t'i komentoje si te doje, drejte apo gabim.
    Dhe me besoni qe ka imame sa te duash qe ja fusin komplet kot ne interpretime. Me ose pa dashje.

Pasoje e ketyre interpretimeve jane ata kamikazet qe ja bejne BUUMMMMMM... kur je tu ngrene pace & pilaf per qejf tend pershembull.

NJE LIBER NUK MJAFTON PER TE PERFSHIRE DICKA UNIVERSALE SI ZOTI. AS NJE MILION NUK DO TE MUNDNIN TA SHPJEGONIN.

Nu mund te mbyllesh ne nje liber TE GJITHEN. Mund te japesh vetem ide te pergjithshme. Pastaj interpretimi i mbetet secilit ne dore.
    Prandaj mundohuni te kuptoni.

Jo si disa qe vijne e nuk thone asgje nga vetja, por i fusin nje copy&paste edhe citojne si papagaj pa asnje ide te veten.

Librat jane bere per te NDRICUAR MENDJEN... JO SHPIRTIN
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Force-Intruder : 15-12-2009 mė 18:16

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    E para, do te kete njerez et zgjuar e te trashe qe do ti lexojne. E secili nga keta, qofte inteligjent apo idiot do mundohet ti interpretoje.

Ka nga ata qe nuk jane as te afte ta bejne vete interpretimin, dhe shkojne i drejtohen tjeter kujt. Ky mund t'i komentoje si te doje, drejte apo gabim.
    Dhe me besoni qe ka imame sa te duash qe ja fusin komplet kot ne interpretime. Me ose pa dashje.

Pasoje e ketyre interpretimeve jane ata kamikazet qe ja bejne BUUMMMMMM... kur je tu ngrene pace & pilaf per qejf tend pershembull.

NJE LIBER NUK MJAFTON PER TE PERFSHIRE DICKA UNIVERSALE SI ZOTI. AS NJE MILION NUK DO TE MUNDNIN TA SHPJEGONIN.

Nu mund te mbyllesh ne nje liber TE GJITHEN. Mund te japesh vetem ide te pergjithshme. Pastaj interpretimi i mbetet secilit ne dore.

Jo si disa qe vijne e nuk thone asgje nga vetja, por i fusin nje copy&paste edhe citojne si papagaj pa asnje ide te veten.

E ma ne fund nje shkrim qe meriton respekt .

Shum bukur e ke thene , e une kete po mundohem me ja then ne nje milion forma tjera por nuk kuptojne disa .

Eshte sikur nje guri mos ta levizesh me vite te tera , ai ze vend ne toke , dhe po te mundohesh me leviz nuk te le inercioni , kshtu bejne edhe shumica e njerzve e len mendjen me pushu nje koh te gjat , dhe kur te mundohen me mendu diqka vet , ju vje aq rand sa me leviz gurin .

E sakt qe thua qe ka imam qe ja fusin kot me apo pa dashje , por ka edhe asi qe shiten imam me emer po nuk jan me zemer , dhe kshtu vie deri te keqinterpretimi i gjerave .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    O Xhamia, nese ke vetem 1% Islam ne veten tende, duhet ta dish qe Islami urdheron vazhdimidht ne dije dhe hulumtim, e nuk lejon dot qe mendja te ndryshket. Por ti shihet fare kjarte se nuk je prej atyre qe hulumtojne dhe studiojne dhe kuptojne pas atyre rezultateve.
    Ti vetem per tu pershtatur me jofetaret hedh mendime te pabaza dhe ne total te palogjikshme.
    Si mendon qe nje ateist ka te drejte kur i thote nje besimtari se jo ti je duke e kuptuar gabimisht X religjionin, apo X Librin e shenjte, edhe nese ai personi eshte nje praktikante dhe studiues i asaj feje-libri!!!!!! Eshte njesoj sikurse une t'u perzihem mjekeve ne mjekesi, apo inxhinierve ne inxhinieri, apo , apo, apo...

Kontrolloje pakez veten, sepse te flasesh ne emer te nje feje dhe te kundershtosh cdo pjestare te saj dhe per me keq te pajtohesh me ato brockulla qe thone ateistet, kjo nuk eshte ne rregull.
    Te pakten ne emer te Islamit mos fol me keto ide, sepse Islami nuk eshte ky qe ti mundohesh ta paraqisesh. Je i lire te japesh mendime personale, por jo te thuash qe Islami thote keshtu, sepse Islami nuk thote ashtu sic thua ti.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga Suhejbi Lexo Postimin
    me trego ti se a ka ndonje Dijetar musliman ne FSH???
    Ktu tgjith jan dijetar ktu tgjith jan patriota ktu tgjith jane modest etj. etj. Ktu tgjith jane kokrra e trapit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    120
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    E para, do te kete njerez te zgjuar e te trashe qe do ti lexojne. E secili nga keta, qofte inteligjent apo idiot do mundohet ti interpretoje.

Kur'anin edhe te gjithe librat e botes nuk mund ta zevendesojn, sepse eshte liber nga All-llahu dhe nuk ka asgje ne kete bote qe nuk gjindet ne te sipas disa ajeteve. Eshte e vertet se askush nuk mund ta kuptoj ne menyr te njejt ktu dhe qendron madheshtia e Kur'anit.

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •