Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 126
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Xhamia, e ke lexuar ti se cfare kam shkruar une ne lidhje me kete teme?
    Nese jo, atehere shikoje dhe e kupton.
    Ujvesa perseri vie tek ato qe kam shkruar une , ne pergjigjemi per veprat tona .

Me thuaj pse duhet nje njeri mu pergjegj per ato qe ska faj ??

Ne kem vullnetin e lir me zgjedh ne mes te mires dhe te keqes , ne kem mundesin me adhuru Allahun ose jo , ne do pergjigjemi per gjitha veprat tona sepse ne vet i bejme veprat .

Askush nuk e mohon FuqinPlote te Allahut , askush nuk e mohon Gjithediturin e Allahut .
    Ne si musliman i pranojme gjitha keto , por duhet me bo nje ndarje ne mes diturise dhe caktimit . Shpresoj te me kesh kuptuar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    120
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Fjala eshte vec fjale... e nuk mund te jete e madherishme sepse mund te keqkuptohet.

Zoti ka vepra... nuk ka nevoje per fjale.
    gjdo gje e All-llahut eshte madheshtore. Kur'ani, fjala e Tije si mund te mos jete madheshtore
    Fjalet nga All-llahu nuk jan vec fjal.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    F.I. ne Islam nuk eshte ai rregulli "Beso dhe mos pyet", por eshte e kunderta "Pyet, pastaj Beso". Por ne duhet t'a kuptojme nje here e mire se ne jemi qenie relative, kurse Krijuesi eshte Apsolut dhe mendja jone nuk mund t'a arrije Apsolutin. Mendja ime nuk mund te arrije te kuptoj tani se ku je ti, si dukesh, cfare je duke bere, e si mund t'i di njeriu keto per Zotin??
    Nuk eshte argumnet i besimit ne dicka vetem nese e sheh ate, ngase ja une po besoj qe ti ekziston edhe pse nuk po te shoh ty, por nga shkronjat-fjalet qe je duke i shkruar une po besoj ne ekzistencen tende, pavaresisht qe nuk e di si dukesh dhe ku je. Ashtu edhe Zotin e besojme nga veprat-krijimet e Tij. E ku ka vend ketu dyshimi?? Tek une nuk ka.

Xhamia, une rreth kesaj ceshtje kam ate mendim qe e kam cekur me here, asgje me shume nuk mund t'i shtoj asaj qe kam shkruajtur.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    F.I. ne Islam nuk eshte ai rregulli "Beso dhe mos pyet", por eshte e kunderta "Pyet, pastaj Beso". Por ne duhet t'a kuptojme nje here e mire se ne jemi qenie relative, kurse Krijuesi eshte Apsolut dhe mendja jone nuk mund t'a arrije Apsolutin.
    Hera e pare qe me ke pelqyer. Per mua mbaron ketu ky diskutim. Mesa duket bashke u kuptuam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    f-i,
    ke durim prej gomari,
    si arrin te citosh e t'i shpjegosh me qetesi ēdo islamisti ne kete teme.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Do te doja po nuk mundem.
    Nuk ka sesi. Sepse te vetmit te humbur, jane ata qe e kane mbyllur mendjen dhe kane reshtur se pyeturi. Ata qe pretendojne se e dine te verteten... e perse?
    Se e kane gjetur te shkruar ne nje liber?

Nje mason me ka thene njehere : Nuk ka te verteta! Ka vetem gjysem te verteta!
    E verteta finale, e vetmja gje reale, realiteti substancial eshte..... (kete nuk ma tha, po nuk eshte e veshtire te imagjinohet)
    Je paragjykues nese flet per mua personalisht mbi mbyllje e medjes sepse kam gjetur nje liber..dija ska fund F-I,ashtu sic nuk mund te pretedosh ta njohesh Zoti ne absolut,
    Gjysem te verteta F-I,sepse ndryshe sdo kishte kuptim besimi im a i joti,as vete jeta.
    A mund ta shpjegosh shkencerisht qe shpejtesia e drites eshte kostate nga A tek B ne teorine e relativitetit?S'besoj,megjitate kjo nuk ndryshon asgje dhe nuk thuhet qe seshte e vertete,me te mbahet vete teoria Pra disa gjera duhen lene ashtu sic jane dhe kaq mendoj.Edhe kjo puna e caktimit..

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Je paragjykues nese flet per mua personalisht mbi mbyllje e medjes sepse kam gjetur nje liber..dija ska fund F-I,ashtu sic nuk mund te pretedosh ta njohesh Zoti ne absolut,
    Gjysem te verteta F-I,sepse ndryshe sdo kishte kuptim besimi im a i joti,as vete jeta.
    A mund ta shpjegosh shkencerisht qe shpejtesia e drites eshte kostate nga A tek B ne teorine e relativitetit?S'besoj,megjitate kjo nuk ndryshon asgje dhe nuk thuhet qe seshte e vertete,me te mbahet vete teoria Pra disa gjera duhen lene ashtu sic jane dhe kaq mendoj.Edhe kjo puna e caktimit..
    Nuk po flas per ty personalisht asnjehere. Nuk e ul biseden ne nivele banale.
    Flas per njerezit ne pergjithesi nqs e ke lexuar vazhdimin e temes

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    f-i,
    ke durim prej gomari,
    si arrin te citosh e t'i shpjegosh me qetesi ēdo islamisti ne kete teme.
    Une nuk kam ndermend te zbraz timen e te mbush e asnjerit. Po per sa kohe jam i qete mund te bisedoj pa problem....

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Lexova vetem repliken,fatkeqesisht.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    jtesia e drites eshte kostate nga A tek B ne teorine e relativitetit?S'besoj,megjitate kjo nuk ndryshon asgje dhe nuk thuhet qe seshte e vertete,me te mbahet vete teoria
    ajo konstantja e drites, teoria e ajnshtajnit eshte nje nder teorite me te perfolura dhe me te keqkuptuara.

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •