Close

Rezultati i Sondazhit: Pro apo kunder vaksines ndaj virusit H1N1

Votues
52. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PRO

9 17.31%
  • KUNDER

43 82.69%
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 61
    i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411

Greqi, bie rreziku i gripit te derrit

Rreziku nga gripi i derrit ne Greqi ka kaluar, ndaj qeveria ka filluar negociatat per anulimin e kontrates me nje kompani amerikane per blerjen e vaksinave.

Ministrja e Shendetesise thote se autoritetet kane vleresuar se rreziku nga epidemia ka rene dhe eshte vene nen kontroll.

Ndaj, anulimi i kontrates prej 60 milione eurosh mund te ndikoje ne perdorimin e kesaj shume per sherbime te tjera.

Greqia kishte kerkuar 20 milione doza, por vetem nje pjese e vogel e popullsise u vaksinua. Numri i te vdekurve nga gripi i derrit ne shtetin helen ka arritur ne 58 persona.

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Ja ēfarė deklaroi ministreja finlandeze e shėndetėsisė rreth epidemisė "gripi i derrit" me guxim dhe haptazi:

Amerika ka pėr qėllim tė zvogėlojė popullsinė botėrore deri nė dy tė tretat heshturazi dhe pa pasoja pėr vete, pėrkundrazi duke fituar miliarda dollar. Ajo ka detyruar Organizatėn Botėrore tė Shėndetėsisė tė shpikė epideminė "Gripi i derrit" si epidemi e shkallės fatale pėr tė organizuar mė pas vaksinimin e detyrueshėm e jo vullnetarė tė njerėzve, e veēanėrisht duke filluar me kategoritė e synuara si: gratė shtatėzėna dhe fėmijėt duke rrezikuar gjeneratėn e re.

Qeveria jonė finlandeze nuk pranoi klasifikimin e sėmundjes nė kėtė nive,l por e kategorizoi atė si tė rėndomtė, andaj nuk e detyron asnjė njeri qė tė vaksinohet.

Nuk dihet fare se ēfarė janė pasojat e kėsaj vaksine deri pas njė viti, pesė vitesh apo 20 vitesh... A sjell sterilitet absolut apo kancer apo sėmundje tė tjera vdekjeprurėse dhe tumore?!!
    Mė e rėndėsishmja ėshtė se Amerika i ka liruar prodhuesit nga ēdo pėrgjegjėsi qė mund tė vie si pasojė e kėtyre vaksinave dhe ky ėshtė njė tregues serioz pėr qėllimet qė fshihen pas saj....

Pėr mė tėpėr dėgjoni intervisten nė fjalė:

http://www.youtube.com/watch? v=nTgyakGAddM

Pėrshėndetje!
    Ku eshte kjo deklarata ? Se ajo videoja nuk nxjerr gje !

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Suada!
    Flm per inf, une e bera vaksinen se i kam frike viruset, po pata ndonje problem ju me dolet borxhit. Te gjithe duhet ta bejne dhe mos te bien viktima te propagandes.
    Juve Suada bejeni degjome mua, ose te pakten u'a bej femijeve nese ke,ose niperve dhe mbesave.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ARKIA : 21-12-2009 mė 21:05
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar mė parė nga ARKIA Lexo Postimin
    Suada!
    Flm per inf, une e bera vaksinen se i kam frike viruset, po pata ndonje problem ju me dolet borxhit. Te gjithe duhet ta bejne dhe mos te bien viktima te propagandes.
    Juve Suada bejeni degjome mua, ose te pakten u'a bej femijeve nese ke,ose niperve dhe mbesave.
    Kush ta jep ty te drejten tja marresh jeten atyre ?

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Citim Postuar mė parė nga Gjinokastra Lexo Postimin
    Kush ta jep ty te drejten tja marresh jeten atyre ?
    Gjino!
    Une dhashe shembullin tim dhe femijeve ia bera qe me dhimbsen se cdo tjeter ne bote, tani kjo pyetja jote ................... c'te them doktor nuk jam. Po te them nje sekret qe ma kane thene si te tille dhe qe ta ruaj si sekret por, me shqiptaret nuk kam sekrete.
    Nje doc. Prof Harv. Med.Sch. qe e kisha Prim Care me ka thene: Po pe se e bejne cifutet vaksinen, beje dhe ti.,,,,,,,,,,,,,,, prandaj e bera.
    Gezuar!
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411

A/H1N1, zbulohen rruget e sulmit te mushkerive

Kur kane kaluar shume muaj qe kur bota u perball per here te pare me virusin A/H1N1, shkencetaret arrijne ne nje zbulim konkret per shkaqet qe cojne ne vdekjen e njerezve.

Disa mjeke braziliane kane studiuar trupat e 21 viktimave te virusit per te saktesuar shkaqet e vdekjes. Pjesa me e madhe e viktimave te muajit gusht 2009 jane te grupmoshes 30-59 vjec dhe 3 nga 4 prej tyre vuanin nga semundje kardiopatike apo tumore.

Te gjithe ata qe nuk kane vuajtur nga semundje me pare dhe kane vdekur nga A/H1N1, kane shfaqur nje forme akute progresive qe i ka cuar drejt humbjes se jetes. Zakonisht pacientet shfaqen me temperature te larte, veshtiresi ne frymemarrje por jo gjithmone dhimbje muskujsh. Ne autopsite e bera nga Universiteti i San Paolos eshte studiuar mushkeria ku virusi sulmon ne tre menyra. Tek pacientet e semure me pare, virusi shkakton hemorragji, ndersa tek ata qe kane qene ne gjendje te shendoshe, shkakton bronkit.

“Ne 38 % te rasteve kemi vene re nje breunkopnemoni baktereologjike dhe kjo eshte e rendesishme te dihet pasi mund te gjenden antibiotiket e duhur”, shprehet nje prej studiuesve.

Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Gjino!
    Une dhashe shembullin tim dhe femijeve ia bera qe me dhimbsen se cdo tjeter ne bote, tani kjo pyetja jote ................... c'te them doktor nuk jam. Po te them nje sekret qe ma kane thene si te tille dhe qe ta ruaj si sekret por, me shqiptaret nuk kam sekrete.
    Nje doc. Prof Harv. Med.Sch. qe e kisha Prim Care me ka thene: Po pe se e bejne cifutet vaksinen, beje dhe ti.,,,,,,,,,,,,,,, prandaj e bera.
    Gezuar!
    Cifutet bene 9/11 qe amerikanet te rrethonin iranin duke pushtuar afganistanin edhe irakun . Do besh edhe ti sulme terroriste tani meqe cifutet kane bere ashtu ?

*Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Suada!
    Une duhet te bej vaksinen? Ne asnje menyre. Femije kam dhe nuk e mbys me duart e mia. Nuk keni te drejte juve te me keshilloni vaksinen. Ketu jemi per te shpjeguar e per te komentuar rrethanat.
    Perse duhet te ndjek keshillat e juaja?

Pike se pari, moret gje ''info'' qe kjo vaksine eshte e dobishme? Keni perqindjen e dijenise se cfare permban kjo vaksine? Duket qe jo.
    Pike se dyti per vaksinen duhen 2 vjet te bollshme per testimin e saj etc etc.
    Pike se treti nuk i injektoj helm femijeve te mi, niperve etc etc.

Ishalla nuk ju ndodh asgje nga vaksina.

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    Harrova te shtoj se une gripin e kalove bashke me familjen time!!!
    Nuk eshte aspak tragjik se mediat e kane bere gogol gripin. Sinqerisht kam qene me keq me gripin normal te stines.

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    Citim Postuar mė parė nga Gjinokastra Lexo Postimin
    Cifutet bene 9/11 qe amerikanet te rrethonin iranin duke pushtuar afganistanin edhe irakun . Do besh edhe ti sulme terroriste tani meqe cifutet kane bere ashtu ?
    Ky te rroje vete se dallendyshet i paskan fluturuar. Shiko me cfare arsye e paska bere vaksinen, mire vete por mori ne qafe dhe familjen.

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •