Close
Faqja 5 prej 126 FillimFillim ... 345671555105 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 1258
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga milena123
    Ide shume e mire, por besoj se do te kesh goxha pune me anetaret .

Ne fakt une perpiqem te shkruaj pa gabime, por shpeshhere dialekti tiranas (tirons) te jep mundesine qe te shkurtosh fjalet ... psh (ndonje-noj, apo bere-bo, ose autobus-sata)

Sa gabime kam bere ne kete postim ?
    Nuk ke gabime drejtshkrimore në këtë shkrim, por besoj se do të vijë rradha edhe ty.

Ajo "në fakt" nuk më pëlqen edhe aq shumë, sepse rrjedh nga anglishtja "in fact". E shikoj të tepërt përdorimin e saj kur e kemi në shqip.

në fakt - në të vërtetë

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga ademgashi dk
    Përgjigja që i dhe "xfiles" se nuk përdoret shkronja "a" në fillim të fjalive pyetëse është e mjaftueshme për të të thënë se ke bërë dy gabime shkencore
    Nuk është gabim shkencor, por kjo është e diskutueshme. Ki parasysh se jo çdo gjë që përmban fjalori, është e detyrueshme të përdoret. Aty shpjegohen shumë fjalë, që t'u duhet kuptimi, por jo se je i detyruar t'i përdorësh.

Pjesëza "A" përpara fjalive pyetëse, nuk përdorej në gjuhën e shkruar përpara viteve '90.

Nuk është e nevojshme që fjalinë pyetëse "E ke këtë libër?" ta bëjmë "A e ke këtë libër?" Kjo vetëm sa e zgjat fjalinë dhe i shton gojës një të hapur të panevojshme.

Në gjuhën e sotme të shkruar ajo ka hyrë gjerësisht dhe është bërë shumë e përdorshme. Nuk është ndonjë gabim i madh, por doja t'i jepja një këshillë të veçantë një anëtari të veçantë, siç është xfiles.

Citim Postuar më parë nga ademgashi dk
    INFINITY ka të drejtë dhe jo ti.
    Pra duhet të jetë, në këtë rast, ç't'i , sepse kemi bashkimin e një përemri pyetës me një trajtë të shkurtër të përemrit vetor:
    Nuk mund të përdorim dy apostrofa bashkë. T'i shkruhet me apostrof kur shkruhet më vete, ndërsa kur vendosim "ç" përpara saj, shkruhet ç'ti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 12-12-2009 më 15:14

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk perdoren dy apostrofe ne nje fjale. Eshte sic e shkruan Bato, C'ti dhe jo C't'i. Bie nje apostrof ne keto raste.
    Feelings change - memories don't.

Atje ku je ti........ Maska e tetovarja87
    Anëtarësuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    7,660
    Pershendetje BATO...
    Pergezime per temen,por neve njerez jemi dhe ndodhin gabime te tilla hehehe...
    Dhe duhet ditur se nuk jemi te gjithe te njejte per nga profesioni,dua te them se nuk studiojm letersine...
    Vetem doja te te shkruaja qe t'mi gjesh gabimet e mia, e di se ka shume andaj te them.
    respekte nga une....

Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Nuk perdoren dy apostrofe ne nje fjale. Eshte sic e shkruan Bato, C'ti dhe jo C't'i. Bie nje apostrof ne keto raste.
    e dea " a simple girl" këto janë çështje të komplikuara për ty. Nuk thuhet se ka të drejtë BATO, por kur të argumentosh dicka duhet të thuhet: "kjo gjendet në këtë libër, faqe ...." . Mbase BATO-n mund ta kesh të afërm, por shkenca shyqyr është e pakorruptuar.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

DIAGNOZË:
    Le ta dinë të gjithë: ata që bëjnë gabime drejtshkrimore është pasojë e mosnjohjes së morfologjisë së gjuhës shqipe.

Prandaj ai që nuk e njeh morfologjinë shkruan ç't'i teket.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Nuk ke gabime drejtshkrimore në këtë shkrim, por besoj se do të vijë rradha edhe ty.

Ajo "në fakt" nuk më pëlqen edhe aq shumë, sepse rrjedh nga anglishtja "in fact". E shikoj të tepërt përdorimin e saj kur e kemi në shqip.

në fakt - në të vërtetë
    po kush te tha ty qe rrjedh nga anglishtja fakt!!!...une them eshte fjale puro......
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    e dea " a simple girl" këto janë çështje të komplikuara për ty. Nuk thuhet se ka të drejtë BATO, por kur të argumentosh dicka duhet të thuhet: "kjo gjendet në këtë libër, faqe ...." . Mbase BATO-n mund ta kesh të afërm, por shkenca shyqyr është e pakorruptuar.
    perdorimi i sakte eshte c`ti.

Se paku keshtu na meson shkenca e gjuhes.
    Nese deshiron te ti them me referenca librash eshte e thjeshte, por do te te duhet te gjesh librat per cdo sqarim. Me mire futi nje fakultet dhe shpeton.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin

ç't'i .
    ...................
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Nuk është gabim shkencor, por kjo është e diskutueshme. Ki parasysh se jo çdo gjë që përmban fjalori, është e detyrueshme të përdoret. Aty shpjegohen shumë fjalë, që t'u duhet kuptimi, por jo se je i detyruar t'i përdorësh.

Pjesëza "A" përpara fjalive pyetëse, nuk përdorej në gjuhën e shkruar përpara viteve '90.
    Nuk është e nevojshme që fjalinë pyetëse "E ke këtë libër?" ta bëjmë "A e ke këtë libër?" Kjo vetëm sa e zgjat fjalinë dhe i shton gojës një të hapur të panevojshme.

Në gjuhën e sotme të shkruar ajo ka hyrë gjerësisht dhe është bërë shumë e përdorshme. Nuk është ndonjë gabim i madh, por doja t'i jepja një këshillë të veçantë një anëtari të veçantë, siç është xfiles.

Nuk mund të përdorim dy apostrofa bashkë. T'i shkruhet me apostrof kur shkruhet më vete, ndërsa kur vendosim [I]"ç"[/I] përpara saj, shkruhet ç'ti.
    Pikërisht para viteteve të 90-ta përdorej.
    nuk është "ç" por përemër pyetës.

BATO ta kam lakmi për angazhimin, por lutem: ishalla nuk je mësues i gjuhës dhe letërsisë shqiptare.

Faqja 5 prej 126 FillimFillim ... 345671555105 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •