e keta te qmendur ?
Pse nuk je duke e vra trurin tend ?!! A nuk te vjen pak inati qe dikush mundohet qe ta paraqesi te dashmin tone si katil?!!!
Ku e ke dashurine ndaj profetit ?!! Devotshmeria e jote ndaj fjaleve te profetit eshte sa per sy e faqe ose si eshte puna ?!!
Ma merr mendja qe ti paridi26 e respekton profetin, njelloj si pune ime, andaj ne kemi detyre morale qe ta pastrojme emrin e tij nga cdo fyerje qe i atribuhohet.
Sa per info perkthyesit e ketij hadithi nuk kane perkthyer gabimisht, ose nuk mendoj qe universitet me renome do te kishte lejuar qe dikush te perkthej hadithet ne menyre te gabuar.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Gostivati,Profeti jonė nuk ka vrarė nė jetėn e tij me duart e veta vetėm se nji person, dhe ktė shum mir e tregon Ibn Tejmijje edhe atė e ka vrarė duke e plagosur nė krahėror (pra jo pėr vdekje,plaga nuk ishte pėr vdekje) dhe ky kafir nuk ka vdekur menjiher por shum mė vonė duke e pėrsėrit fjalėn :''Mė vrau Profeti'' Kurse njerėzit i thonin ja endej je gjallė dhe ajo plaga nuk ėshtė serioze por nji plagė e vogėl dhe ske gjė prej saj.Por ai vdiq mė von,tani a vdiq ai personi nga plaga ose pėshtyma e profetit ktė nuk e di.
Ja vetėm ky hadith ėshtė kur flitet pėr atė se sa persona ka vrarė Profeti jonė.
Sa pėr atė njerėzit qė ti i pėrmend Profeti ka dhėnė urdhėr e jo se ai i ka vrarė me dorėn e tij.
Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.
Gostivari :
Po e shoh se hadithi ėshtė ashtu i pėrkthyer nė anglisht dhe un kam dyshim aty nė atė pėrkthim,pasi un mė herėt e kam lexuar se Profeti ka dhėnė urdhėr qė ata tė vriten..kjo duhet tė vėrtetohet mirė duhet ta sillet hadithi origjinal qė tė shiqohet dhe tė verifikohet a janė ato fjalė adekuate tė pėrkthyera..sepse deri tani un nuk kam lexuar diēka tė tillė..por nėse vėrtetohet atėher nuk ka problem me ne sepse kjo nuk ėshtė ndonji ēėshtje aq me rėndėsi edhe nėse Profeti i ka vrarė ata Persona.Por mua nuk ma merr mendja se tė ket gabuar Ibn Tejmijje,dhe atij duhet ti sillen argumente tė forta pėr ktė ēėshtje..Ore referi une kete e di, po hadithet thuajne te kunderten, okay.
Hadithet e paraqesin si kasap profetin, lexoje hadithin qe kam sjellur tek faqja e pare qe te me kuptojsh me mire.
Tani Muhamedi A.S. ka qene profet ose kasap ?!!!
Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.
Une Arabisht nuk di, bazohem ne hadithe te perkthyera ndac ne gjuhen shqipe ndac ne ate anglishte. Dhe nuk rej.
Kur e them dicka, nuk e them se foli permendesh, e them sepse bazohem diku. Tani a eshte perkthimi adekuat ose jo, une kete nuk e di, ate qe di eshte se keto hadithe te perkthyera qenden ne webfaqen e nje Universiteti te famshem ne SHBA.
Nuk ma merr mendja qe nje institucion i tille qe lejoj perkthime te rrejshme.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
niher bektashi , tasht shiija .....po pres qka do jem neser sipas juve![]()
Qfare te kam than un qe duhet ta pranosh bektashin apo qfare ??
Une nuk i ndaj muslimanet ne bektashi ne shiia apo ne qfardo sekti tjeter .
Tek une egzistojne dhe une jam vetem MUSLIMAN
xhamia :
Kjo ėshtė gabim sepse Profeti i ka darė muslimanėt nė 73 grupe e tė mos flasim pėr ato sekte qė thirren islame e qė nuk janė nė kėto grupin e 73 e qė janė me qindra.Une nuk i ndaj muslimanet ne bektashi ne shiia apo ne qfardo sekti tjeter . Tek une egzistojne dhe une jam vetem MUSLIMAN
Por duhesh tė dish se ehli sunneti rrafidat (sepse tani shija nuk ka thuajnė dijetarėt,sepse shija ka pasur nė fillim tė islamit,e jo tani) nuk hyn nė tkė grupėt tė humbur tė 73,poashtu nuhy hyn edhe shum grupe tė tjera prej murxhijave dhe havarixhėve.
Qė tė dish ti se me cilin grup je duhet tė studiosh karakterin dhe bazat e ēdo grupe..
---------------------------------------------
Ehli sunneti ėshtė midis dy teheve tė mprehta.Djathtas qendrojnė HAVARIXHĖT dhe sektet e tyre qė BĖJNĖ NJERĖZIT KJAFIRA SEBEB MĖKATEVE TĖ MĖDHA,dhe bėjnė kryengritje ndaj udhėheqėsve besimtar,kurse majtas janė MURXHIJAT dhe grupet e tyre qė NUK I BĖJNĖ KJAFIRA NJERĖZIT PĖRSHKAK TĖ SHIRKUT DHE KUFRIT TĖ MADH,dhe kjo quhet feja e mbretėrve (zullumqarėve).Kurse dijetarėt thuajnė se ma tė rrezikshit prej tyre janė murxhijat tė cilat nuk hyjnė edhe midis atyre grupeve 73 tė humbura.
EHLI SUNNETI nuk i bėjnė qafira besimtarėt pėrshkak tė mėkateve tė mėdha,POR I BĖJNĖ QAFIRA NJERĖZIT PĖRSHKAK TĖ SHIRKUT DHE KUFRIT TĖ MADH.
Nė cilin grup je ti???
Krijoni Kontakt