Close

Rezultati i Sondazhit: A eshte ky hadith sahih ( autentik )

Votues
15. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO

11 73.33%
  • JO

4 26.67%
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 75
    Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028
    Gostivari_usa: Bazuar ne fjalet e Buharit , disa gjera nuk jan ne rregull. Pik se pari nga e di Buhari se si eshte dukur Muhamedi A.S. ?!! Buhari ka jetuar 200 vite pas profetit dhe ne e dime se feja islame ka ndaluar pikturat te cilat to te portretizonin fetyren e profetit!!!
    Nga e dinte Buhari qe personin qe ka pa ne enred se eshte Muhamedi A.S. kur ai kurre ne jeten e tij nuk e ka pa se si duket profeti?!!!!!
    Gostivari realisht ketu gabim e ke.
    Une personalisht e kam lexuar se ai person qe e shef ne enderr Muhamedin a.s. e shikon Muhamedin a.s. si te vertete sepse djalli nuk mundet te marre pamjen e tij.Per me teper lexo librin " Fundi i Botes, ardhja e Imam Mehdiut" ose " Shenjat e Kijametit " botimi 2000 , Tirane.

Gostivari_usa:Pastaj kush e mbron profetin prej renave Buhari ose Allahu?!!!
    Si mendoni juve se i nevoitet puna e buharit qe Allahu ta mbroj profetin prej renave ?!!!
    Duke u bazuar ne te kaluaren, ne vete kohen e Muhamedit a.s. jemi deshmitare qe Muhamedin a.s. e kane quajtur magjistar, genjeshtar etj. Por gjithmone kishte dikush qe ja demantonte nje gje te tille, te njejten gje je duke e bere edhe ti,une apo kushdo qofte ai.Thjeshte, ne jemi duke e thene te verteten per Muhamedin a.s. ,

Lexo ata dy libra do te bindesh.

Ka raste kur ti flet per ate qe ke lexuar por ka edhe raste kur ti nga kurreshtja e tepert flet edhe per ato gjera qe nuk ke lexuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gimi3 : 13-12-2009 mė 15:24
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga faruk9 Lexo Postimin
    per Gimin nje pyetje: Ti shoki (pasi nuk ta di moshen), a beson ty ne hadithet e BUHARIUT ?

nese PO atere perse e largon HADITHIN !?

selam,...
    Me fal per kurreshtjen a duhet mi besu haditheve ???

Shiko faruk si thot Kur`ani :

2:41.
    Dhe besonie atė, qė e shpalla (Kur'anin), e qė vėrteton atė qė e keni ju e mos u bėni mohues tė parė tė tij, dhe mos i ndėrroni ajetet e Mia (Kur'anin) me njė vlerė tė paktė, por vetėm Mua tė ma keni dronė

Vetem Kur`anit i besohet , e asnje libri tjeter .

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Gimi3 Lexo Postimin
    Gostivari realisht ketu gabim e ke.
    Une personalisht e kam lexuar se ai person qe e shef ne enderr Muhamedin a.s. e shikon Muhamedin a.s. si te vertete sepse djalli nuk mundet te marre pamjen e tij.Per me teper lexo librin " Fundi i Botes, ardhja e Imam Mehdiut" ose " Shenjat e Kijametit " botimi 2000 , Tirane.

Duke u bazuar ne te kaluaren, ne vete kohen e Muhamedit a.s. jemi deshmitare qe Muhamedin a.s. e kane quajtur magjistar, genjeshtar etj. Por gjithmone kishte dikush qe ja demantonte nje gje te tille, te njejten gje je duke e bere edhe ti,une apo kushdo qofte ai.Thjeshte, ne jemi duke e thene te verteten per Muhamedin a.s. ,

Lexo ata dy libra do te bindesh.

Ka raste kur ti flet per ate qe ke lexuar por ka edhe raste kur ti nga kurreshtja e tepert flet edhe per ato gjera qe nuk ke lexuar.
    Gimi nuk me kuptove mire, ate qe doja te them eshte se nga e dinte Buhari qe personi qe pa ai ne ender ishte Muhamedi A.S.?!!
    Buhari kurr nuk pati mundesine qe ta shikoj se si duket profeti, njelloj si puna jote ose si puna ime, ne nuk kemi jetuar ne te njejten kohe ne te cilen ka jetuar profeti, ashtu qe nuk ka mundesi qe te dime se si duket Ai.
    Une nuk permenda djallin okay, dhe nuk e di se nga erdhe ne ate perfundim se djalli iu eshte dukur Buharit si Muahemdi A.s. ( ekstakfurulla) , une nuk e thash kete.
    Buhari per mendimin tim mund te kete pa ne ender kush e di se cilin njeri, mund te kete pa stergjyshin e tij kur ka qene gjalle dhe kur Buhari ka qene femije 3 vjecar. Mund te kete pa ndonje njeri qe ka takuar rruges , mund te kete pa ndonje shok te femijris, dhe keto i ka ngateruar me Profetin A.S.!!!
    Kjo endra e Buharit i ngjan njelloj si endra e Konstantinit, nga jo besimtari me i madh, Konstantini shef nje kryq ne ender dhe behet besimtari me i madh i krishterimit, biles eshte pergjegjes per unifikimin e Bibles!!!
    Kush i doli ne ender Konstantinit?!! Isai A.s. ose djalli ?!!!
    Nqs se djalli nuk mund te marri pamjen e profetit A.S. atehere djalli nuk mund te marri as pamjen e Isait A.S.!!!
    Une nuk e shikoj te arsyshme qe te besohet nje njeri se ka pa nje njeri tjeter ne ender qe ka jetuar 250 vite para tij!!!
    Njelloj sikur me dale une sot dhe te them se kam pa Xhengis Kanin ne ender, nuk da te them Napoleon Bonaparten sepse per te kemi fotografi te tij sot e kesaj dite.
    Dhe ti Gimi dhe te gjithe te tjeter qe me sulmoni mua se une paskam qene kunder haditheve e ku ta di se cfar , ta keni te qarte se GV_USA eshte mbrojtesi me i madh i haditheve ketu, MA I MADHI me garancion!!!
    Dhe jo vetem i hadithe por edhe te personalitetit te profetit A.S.!!!
    Ju aq shum te qoruar jeni sa qe nuk doni te pranoni se midis haditheve ka kontradita!!! Kur folni kunder Bibles, gojen e keni plot duke i permendur kontradita e Bibles, por kur folim per hadithet, aty nuk ka kontradita edhe pse kontradita ka me tonelata tek hadithet!!!
    Rast konkret psh mosha e Aishes R.A, kur eshte martuar me profetin!!! Disa hadithe thuajne se ka qene 9, ca te tjere 11, ca te tjere 14 dhe ca te tjere te pakten 18 ose ma shum!!!
    Ca vjecare ka qene Aishja , dhe te gjitha keto n umrat e ndryshem per moshen e saj, a paraqesin kontradita tek hadithet ose jo?!!!
    Nqs se jo, atehere as ingterpretimet e ndryshme Biblike nuk jane kontradita qe folin psh per ushtrine e Sulejmanir A.S.!!! E di se ne nje pjese te
    Bibles thuhet se ka pasur 4000 ushtare qe ne nje pjese tjeter thuhet se ka pasur 40000!!! Nqs se nuk ka kontradita tek vitet e Aishes atehere edhe kjo me lart qe pernda lidur me Biblen nuk eshte kontradite.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Gostivari,Xhamia and company qe mendojn njejtė,,,,

Nuk kuptojė se si nuk e kuptuat veten, deri tash qe me mire eshte per juve te falni komplet 5 kohet e namazit qe me bindje them se nuk i falni, e jo te te shisni mend ketu, se cili flet me palidhje se tjetri.

Si more nuk e kuptuat, se jeni vetem disa te paditur qe nuk ja keni idenė se si shqiptohet nje sure me e thjeshta ne kuran dhe ajo eshte Fatiha (elhami) e leje te merrni mejdan ketu ne forum dhe te flisni kotesira .

Ajo qe ju nevoitet tash per tash juve, eshte te mesoni gjerat elementare ne Islam, sepse qaloni jo pak dhe jo te merreni me gjera qe logjika e lodhur e juaja nuk u absorbon.

Aman ikni dhe mos na shitni paditurin neve ketu, bile te mos mburreni qe nuk jeni te paditur dhe injorant.

Kush bre ua dha te drejten juve qe nga kafiterit te flisni per Islamin, aman pijeni kafen aty ku jeni dhe ikni shikoni ndonje serial.

Ka dijetar qe aq djers ka derdhur duke kerkuar dituri dhe ne studim te haditheve, sa qe ju sebashku po ta mmblidhnit e gjithe urinen qe keni derdhur tash sa jeni gjall, nuk do ta barazonit.

Shife aman jeni bere sikur femije, dhe hapni sondazhe dhe pyesni amaterat se a eshte hadithi i vertet apo jo??!?!?!?! Thujse keni hapur ketu ndonje konferenc te shkencetareve te hadithit dhe flisni me aq kompetenc!!

Aman kuptoni veten se cfar dreq po beni se po me shkoni nervash me keto temash palidhje??
    Fisniku Student , ja une nuk di se cfar foli, skam idene me lidhje me fene Islame, nuk e di se si shqiptofet nje sure e thjeshte e Kuranit, cfar te bej , kaq mend me ka fal Zoti, kaq di!
    Po ja ti qe din me shum se une qe din ti shqiptojsh jo vetem kaptinat e thjeshta te Kuranit po biles edhe ato te komplikuarat , me trego ti mua nga e dinte Buhariu se njeriun qe kishte pa ne ender ishte Profeti A.S. ?!!
    Nga e dinte , a me tregon a jo ?!!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Me fal per kurreshtjen a duhet mi besu haditheve ???

Shiko faruk si thot Kur`ani :

2:41.
    Dhe besonie atė, qė e shpalla (Kur'anin), e qė vėrteton atė qė e keni ju e mos u bėni mohues tė parė tė tij, dhe mos i ndėrroni ajetet e Mia (Kur'anin) me njė vlerė tė paktė, por vetėm Mua tė ma keni dronė

Vetem Kur`anit i besohet , e asnje libri tjeter .
    Kuranit i besohet nuk diskutohet, por u besohet edhe haditheve tjera qe jane te pastra, qe nuk kane prapavij politike mbrapa, sepse shumica e haditheve me prapavi politike 99.9999999999 % jane shpifje asgje me shum, shpifje me qellim te perhapjes se disa agjendave te cilat i kane leverdisur klases sunduese.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Kuranit i besohet nuk diskutohet, por u besohet edhe haditheve tjera qe jane te pastra, qe nuk kane prapavij politike mbrapa, sepse shumica e haditheve me prapavi politike 99.9999999999 % jane shpifje asgje me shum, shpifje me qellim te perhapjes se disa agjendave te cilat i kane leverdisur klases sunduese.

GV_USA
    Or Gostivar , po per te qen njeri i mire , a mjafton Kur`ani ??

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    @ GV_USA<< a je ti musliman se gogja mohues po dokesh apo hala se ke forcu bindjen

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Or Gostivar , po per te qen njeri i mire , a mjafton Kur`ani ??
    jo“Ne tė kemi zbritur ty kėshillėn (sunetin) me qėllim qė ti t’ua sqarosh njerėzve atė qė u ėshtė zbritur atyre.” [En Nahl: 44].

"O i Dėrguar! Shpalle atė (Mesazhin) i cili tė ėshtė zbritur ty nga Zoti yt…" [El Maide, 67].

Janė mu ata qė besojnė dhe nuk e pėrziejnė besimin e tyre me padrejtėsi, pėr tė cilėt ka siguri tė plotė. Mu kėta janė tė udhėzuarit." [El En'am, 82].[/B]

si e kupton ti kete ajet?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga paridi26 : 13-12-2009 mė 18:42

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028
    Gostivari_usa:Gimi nuk me kuptove mire, ate qe doja te them eshte se nga e dinte Buhari qe personi qe pa ai ne ender ishte Muhamedi A.S.?!!
    Buhari kurr nuk pati mundesine qe ta shikoj se si duket profeti, njelloj si puna jote ose si puna ime, ne nuk kemi jetuar ne te njejten kohe ne te cilen ka jetuar profeti, ashtu qe nuk ka mundesi qe te dime se si duket Ai.
    Une nuk permenda djallin okay, dhe nuk e di se nga erdhe ne ate perfundim se djalli iu eshte dukur Buharit si Muahemdi A.s. ( ekstakfurulla) , une nuk e thash kete.
    Gostivar lexoje postimin tim me lart, ne baze te asaj qe ke shkruar ti nuk e ke lexuar & analizuar mire postimin tim, d.m.th. e ke keqkuptuar.
    Pergjigja ime ishte: ka argumente sipas fese Islame por kete gje e ka thene edhe Muhamedi a.s. ne baze te zingjirit te transmetuesve te vertete duke thene : " kush me shef ne enderr ai me ka pare mua ne te vertete, sepse djalli nuk mund ta merr formen e ndonje profeti " me kete argumentohet qarte mbrojtja e profetit nga Zoti qofte edhe kur dikush e shef ate ne enderr.

Gostivari_usa:
    Buhari per mendimin tim mund te kete pa ne ender kush e di se cilin njeri, mund te kete pa stergjyshin e tij kur ka qene gjalle dhe kur Buhari ka qene femije 3 vjecar. Mund te kete pa ndonje njeri qe ka takuar rruges , mund te kete pa ndonje shok te femijris, dhe keto i ka ngateruar me Profetin A.S.!!!
    Kjo endra e Buharit i ngjan njelloj si endra e Konstantinit, nga jo besimtari me i madh, Konstantini shef nje kryq ne ender dhe behet besimtari me i madh i krishterimit, biles eshte pergjegjes per unifikimin e Bibles!!!
    Kush i doli ne ender Konstantinit?!! Isai A.s. ose djalli ?!!!
    Nqs se djalli nuk mund te marri pamjen e profetit A.S. atehere djalli nuk mund te marri as pamjen e Isait A.S.!!!
    Une nuk e shikoj te arsyshme qe te besohet nje njeri se ka pa nje njeri tjeter ne ender qe ka jetuar 250 vite para tij!!!
    Njelloj sikur me dale une sot dhe te them se kam pa Xhengis Kanin ne ender, nuk da te them Napoleon Bonaparten sepse per te kemi fotografi te tij sot e kesaj dite.
    Dhe ti Gimi dhe te gjithe te tjeter qe me sulmoni mua se une paskam qene kunder haditheve e ku ta di se cfar , ta keni te qarte se GV_USA eshte mbrojtesi me i madh i haditheve ketu, MA I MADHI me garancion!!!
    Dhe jo vetem i hadithe por edhe te personalitetit te profetit A.S.!!!
    Ju aq shum te qoruar jeni sa qe nuk doni te pranoni se midis haditheve ka kontradita!!! Kur folni kunder Bibles, gojen e keni plot duke i permendur kontradita e Bibles, por kur folim per hadithet, aty nuk ka kontradita edhe pse kontradita ka me tonelata tek hadithet!!!
    Rast konkret psh mosha e Aishes R.A, kur eshte martuar me profetin!!! Disa hadithe thuajne se ka qene 9, ca te tjere 11, ca te tjere 14 dhe ca te tjere te pakten 18 ose ma shum!!!
    Ca vjecare ka qene Aishja , dhe te gjitha keto n umrat e ndryshem per moshen e saj, a paraqesin kontradita tek hadithet ose jo?!!!
    Nqs se jo, atehere as ingterpretimet e ndryshme Biblike nuk jane kontradita qe folin psh per ushtrine e Sulejmanir A.S.!!! E di se ne nje pjese te
    Bibles thuhet se ka pasur 4000 ushtare qe ne nje pjese tjeter thuhet se ka pasur 40000!!! Nqs se nuk ka kontradita tek vitet e Aishes atehere edhe kjo me lart qe pernda lidur me Biblen nuk eshte kontradite.

Me Respekt
    GV_USA
    Sa i perket asaj se si duket profeti eshte e vertete ne nuk e dime si duket, por si e spjegon ti faktin kur dikush shef enderr qe nuk eshte pjese e se kaluares as e tashmes por realisht perputhet ne te ardhmen e afert?! Me kete dua te them se ka edhe endrra te verteta.

Muhamedi a.s. i ka permend disa lloje te endrrave:

1.Endrra te keqija qe jane nga djalli i mallkuar.
    2.Endrra te mira dhe te verteta qe jane nga Allahu dhe qe jane 1/46 e profetesise.

Tani as une as ti nuk mund te supozojme se cfare endrre ne te vertete ishte ajo qe e kishte pare Imam Buhariu, por ne te njejten kohe nuk mendoj qe ta jep mundesine ty ta kundershtosh pershkrimin e asaj endrre sepse realisht ti nuk ishe ne kohen e tij. Qe dmth ashtu sic e ceke ti qe Imam Buhariu nuk kishte jetuar ne kohen e profetit as ti nuk ke jetuar ne kohen e Imam Buhariut per ta vertetuar nese ishte endrra e vertete apo e pavertete ne baze te pershkrimit por thjesht nisesh me supozime.

Uroj ta kesh kuptuar pergjigjen time.

Respekte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gimi3 : 13-12-2009 mė 18:47
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    jo“Ne tė kemi zbritur ty kėshillėn (sunetin) me qėllim qė ti t’ua sqarosh njerėzve atė qė u ėshtė zbritur atyre.” [En Nahl: 44].

"O i Dėrguar! Shpalle atė (Mesazhin) i cili tė ėshtė zbritur ty nga Zoti yt…" [El Maide, 67].

Janė mu ata qė besojnė dhe nuk e pėrziejnė besimin e tyre me padrejtėsi, pėr tė cilėt ka siguri tė plotė. Mu kėta janė tė udhėzuarit." [El En'am, 82].[/B]

si e kupton ti kete ajet?
    Vetem ne kllapa eshte shtim i autorit .

Edhe a je ti GV apo une spo shof mir ??

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •