Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 49
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,755
    Citim Postuar mė parė nga busavata Lexo Postimin
    ata nuk gėzohen pėr dhurata
    gėzohen per vemendjen... pėr at qe nuk i kemi haruar e nuk jan te vetmuar...
    Busavata,pleqte gezohen qe "ti" te jesh i gezuar.Gezohen se je ne gjendje te besh nje dhurate,e "ti"ben nje dhurate qe te tregosh se je ne gjendje ta besh.

Ti dhuron dicka per te mare ate gezim,ata ta japin gezimin pa te dhuruar asgje.

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Busavata,pleqte gezohen qe "ti" te jesh i gezuar.Gezohen se je ne gjendje te besh nje dhurate,e "ti"ben nje dhurate qe te tregosh se je ne gjendje ta besh.

Ti dhuron dicka per te mare ate gezim,ata ta japin gezimin pa te dhuruar asgje.

Une mendoj se kta bejne sikur dhurojne dhe pleqte bejne sikur gezojne per t'u ber qejfin.Po pleqte qe jan te pasur qe kan miliona bankave ti afrohesh me i akullore te tallin .hahahaha
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e regjistruar Maska e unikali
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Postime
    227
    Citim Postuar mė parė nga Elonaa Lexo Postimin
    Ka te bej niveli!Sa te varfer i paskeni pleqt o zot!
    Pershendetje Elonaa!
    Kam shume respekt per Ju, e Ju keni mendimin Tuaj, qe e respektoj deri ne kufijte e moralit.
    Une kam mendim tjeter. Pavarsisht se jane te varfer apo te pasur, te ngushte a zemergjere, koprac apo doreleshuar, te zgjuar apo injorante, vital apo te mbetur - te gjithe i kane qejf dhuratat.
    Edhe njerzit e pasur e me shume kulture, kur bejne vizita, pavarsisht se shkojne ne njerez me nevoje apo jo, marrin me vehte nje tufe lule, nje shishe vere etj.
    Vazhdoj te insistoj ne temen : Pse kenaqen me shume se te tjeret, se per t'u kenaq, kenaqemi edhe ne kur na bejne dhurata.
    Faleminderit.
    Po nuk pate nje te kaluar te besueshme, nuk mund te kesh nje te ardhme te sigurte.

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Citim Postuar mė parė nga unikali Lexo Postimin
    Pse kenaqen me shume se te tjeret, se per t'u kenaq, kenaqemi edhe ne kur na bejne dhurata.
    Thelbi i temes eshte: Pse mosha e trete kryesisht, tregon nje ndjeshmeri me te madhe jo vetem kundrejt dhuratave, por gjithēkaje tjeter ne krahasim me grupmoshat me te reja?

Opinione te tipit, kenaqen me akullore apo ēokollata sepse jane te varfer apo gjera si keto jane pa vlere fare sepse nuk kane lidhje me fenomenin ne fjale.
    Disa anetare e kane permendur ketu shprehjen "pleqeria si femijeria", e kjo nuk eshte e pakuptimte.

Ne psikologjine e zhvillimit, mosha e rritur e vone (65vjeē e lart) eshte periudha ku njeriu karakterizohet nga nje renie e dukshme e te gjitha funksioneve si: kognitive, perceptuese, defiēite ne vemendje, kujtese, etj.
    Te gjitha ketyre i shtohet edhe paragjykimi apo steriotipet kulturore dhe kjo perjetohet negativisht nga te moshuarit.

Keto faktore dhe te tjere krijojne ndryshime ne sjellje dhe emocion, pra te moshuarit behen me te ndjeshem. Per ta eshte mjaft e rendesishme siguria emocionale dhe ne menyre te veēante ruajtja e marredhenieve sociale.

Nevoja per qene te dobishem, per tu ndjere te rendesishem si per femijet dhe shoqerine eshte gjeja me e ēmuar per kete grupmoshe.
    Kjo i ben ata te ruajne optimizmin dhe te jetojne nje pleqeri te shendetshme.

J@mes
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

i/e regjistruar Maska e erla07
    Anėtarėsuar
    03-12-2009
    Postime
    752
    Nuk thone kot qe pleqte jane si femije,me ,cdo gje qe tu japesh ata gezohen,por mendoj se ndihen me mire kur kane prane njerezit,kane nevoje per me shume ngrohtesi.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Pleqte te shohin nga duart?

Ju duhet te keni ndonje rrote mangut qe flisni keshtu..

Kur te arrini ne nje moshe te madhe,nese e keni risk ndoshta do ju bjer ne mendje ti pergjigjeni kesaj pyetje..busavata ka fol mire...vemendja i ben te ndjehen jo te lene menjane..ska te beje materialja ne ate moshe sesa dashuria shpirterore..

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Kam tip qe obzervoj veprimet dhe xhestet e njerezve, ne raste te ndryshme. Ne dac kenaqesie, e ne dac merzitjeje, irritimi, nervozizmi etc. Nuk me shpetojne detaje te vogla, qe shume kush nuk do i kushtonte rendesi fare. Kete e kam pasur qe e vogel fare. I studioja njerezit pak a shume, me ato syte e mia si "mace" . Lol
    Mbaj mend sa here do shkonim te gjyshja nga ana e mamit, gjithmone para se te shkonim aty, do ndalonim ne nje dyqan akulloreje. Pastaj, ngjiteshim lart ne apt, dhe cte shikoja - nje gezim te vecante kur ajo e hante akulloren e ftohte. Sic duket kur plakesh ne nje moshe te madhe, ajo ftohtesia qe te dhuron akullorja u jep ndonje ndjenje freskimi pak me ndryshe se ne te rinjve. E te njejten gje kam pare me pleqe te tjere. Pak a shume e njejta reagim. Kenaqeshin.

So dhe ketej ne usa, kam vene re po kete gje. Po u the - do ca akullore, asnjehere ste thone JO. E cuditshme eshte, really.
    Kur te plakemi vete do ta provojme pse i shijojne kaq shume!!!

Kurse ti Elonaa na kenaqe me nivelin.....flet kot, se pleqte Shqiptare jane shume te PASUR me dashuri ne zemer dhe mjalt ne goje!!! Kur te thojne 'te keqen nena' e te ledhatojne me fjale te behet zemra mal.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Une mendoj se kta bejne sikur dhurojne dhe pleqte bejne sikur gezojne per t'u ber qejfin.Po pleqte qe jan te pasur qe kan miliona bankave ti afrohesh me i akullore te tallin .hahahaha
    Hej ti je rang princethash mi. Ke nivel princeror, nivel blue. Nga ato qe punojne naten, turni i dyte . Cne ti ngaterrohesh me nivelet e forumistave dhe akulloreve ? Noooo mos e bej ate gabim. Akullore e tepert ty te trash b*thet. Lol

Kaq me ty,
    ...................

Infi, po jo cheap mi, e kisha fjalen kur me vjen ndonje (gjithsej njoh 2, prinderit e nja dy ketej). E kam vene re, po ti nxjerresh lloj lloj gjerash, kur te vine ne shpi, spara i hane. Po u the akullore i kane qef.
    Une skam kohe te dal me akullore neper duar ketej mi

Akullorja ishte nje shembull "simbolik" nga une. E thashe me shume se me ka bere pershtypje pse pleqte e hane aq shume. Kaq. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ka te bej niveli!Sa te varfer i paskeni pleqt o zot!
    Pse ata te tute duan rroba firmato dhe florinj keshtu qe te ndjehen mire?! Sa gjynaf ti? Pse s'thua qe te rripkan nga leket.
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Infi, po jo cheap mi, e kisha fjalen kur me vjen ndonje (gjithsej njoh 2, prinderit e nja dy ketej). E kam vene re, po ti nxjerresh lloj lloj gjerash, kur te vine ne shpi, spara i hane. Po u the akullore i kane qef.
    Une skam kohe te dal me akullore neper duar ketej mi

Akullorja ishte nje shembull "simbolik" nga une. E thashe me shume se me ka bere pershtypje pse pleqte e hane aq shume. Kaq. lol
    Bej shaka se une kam 3 pako akulloresh ne freezer tani edhe pse eshte bore perjashta. lol

PINK, ec coji prinderit me pushime ne Hawai ti dhe do shikosh si do ta harrojne akulloren.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •