Ju drejtohem ithtarëve të mos-ftutjes së edukates fetare, ky sondazh i juaji ketu nuk përkon me realitetin ja sondazhi i vertetë
http://www.forumishqiptar.com/showth...=115917&page=5
Po sa më shpejt
Jo asnjëher
Nuk kam qendrim.
Ju drejtohem ithtarëve të mos-ftutjes së edukates fetare, ky sondazh i juaji ketu nuk përkon me realitetin ja sondazhi i vertetë
http://www.forumishqiptar.com/showth...=115917&page=5
bsdev (03-03-2017)
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
bsdev (03-03-2017)
bsdev (03-03-2017)
Po ne coftse deshironi rini te shendoshe ather duhet futur lenda fetare ne shkolla.
bsdev (03-03-2017)
Ne shkollat Amerikane publike nuk ka edukat fetare!Edukaten fetare e gjen ne shkollat katolike dhe myslimane!!.Jane shkolla private!!.Ata qe e kan kaq pasion fene le ti regjistrojne atje femijet.Per mua s'ka kuptim te vendoset ne cdo shkolle!!.Te trembim femijet me friken e zotit per te ndenjur brenda normave eshte gabim!.Qe prinderit te ken nje femije te edukuar dhe vendi nje rini te tille duhet ti perkushtohen ketyre femijeve dhe kesaj rinie!Ti krijojne kushte dhe ti afrojne vemendje dhe dashuri.JO FE.Se nganjehere ate e predikojne ca injorant qe te vje mendja verdall kur i degjon!
![]()
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
bsdev (03-03-2017)
Pavarsisht se i je drejtuar marcus1 por sot ka ndryshime dhe nuk jemi, nuk janë te gjithë prindërit ateist.
E dyta; feja dhe edukata e fëmijve ipet nga prinderit dhe ajo qe eshte pereznte ne familje, ajo eshte edhe te fëmija.
Per ndryshe cerkusi me i madhi eshte nese lejohet qe në shkolla të mësohet per fe apo edukatë fetare. Vetem edhe kjo na mungon!!!!!
Kisha katolike, fëmijët qe nga klasa e parë shkojnë në Kishë dhe mësojnë nxënësit disa gjëra elementare por ato nuk mjaftojnë sepse i krishteri nuk mjafton të jetë vetem i mesuar por i rilindur në Krishtin. Prandaj, nëse mendohet qe nxënësi të merr Zot - Jetë në shkolla ajo eshte vetem iluzion.
Si perfundim, nuk mendoj se duhet të mësojnë dhe nuk mendoj se do të ndodhë qe fëmija në shkollat tona të mësojnë edukatë fetare.
Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 30-12-2009 më 19:31
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
bsdev (03-03-2017)
Klasat fakultative fetare, nuk jane imponim per askujt. Ata qe duan i marin, ata qe nuk duan nuk i marin. Nuk jane me detyrim, jane me perzgjedhje personale apo familjare. Eshte e drejta e prindit qe te vendosi per femijet e tij, nese ata duhet te marrin nje shkollim elementar ne besimin fetar te familjes apo jo. Nuk eshte as detyra tend, as detyra ime, as detyra e shtetit qe ti thote atij prindit jo, ti nuk ke te drejte te shkollosh femijet e tu me mesime fetare. Shteti e ka per detyre qe te krijoje hapesirat e lirite qe lejon ligji.Perse valle kerkoni me kaq kemgulje T'ua impononi edhe te tjereve ato qe ju besoni
Lerini femijet te rriten te shendetshem dhe te vendosin vete per ate qe duhet te besojne kur te kene arritur moshen e pjekurise
Dhe kur mendon se sot femijeve shqiptare po u jepet me detyrim edhe "edukata seksule" ne bankat e shkollave, dhe askush nuk e ngre zerin per kete, te gjithe ankohen per klasa fakultative fetare. Nese nuk e di, lenda fetare eshte dhene ne shkollat publike shqiptare, nga ministria e arsimit ne bashkepunim me komunitetet tradicionale ne vend ne vitet 30, ne kohen e Mbretit Zog.
Sa per ti leme femijet te rriten te shendetshem, mos deshe te thoshe, qe le ti leme te rriten duke vjedhur makina, shtepi, e duke vrare emigrantet per tu vjedhur pese pare xhepi?! Apo kujton se keto monstra qe po rrisim, do ti zbutin kafazet e burgjeve qe po mbushen perdite e me shume me minorene ne Shqiperi?
Feja e ben njeriun njeri pasi nga feja njeriu merr moralin, dallon te miren nga e keqja, dallon te bukuren nga e shemtuara, krijon raportet e duhura jo vetem me Krijuesin, por edhe me njerezit e tjere ne familje e shoqeri. Dhe paqja e brendshme qe njeriu fiton nga besimi, manifestohen edhe ne raportet e tij te jashtme ne familje e shoqeri.
Albo
bsdev (03-03-2017)
Ma fetare se Talibant s'ka kune. Te tan e din kuranin e Muhametit permendsh se e kan mesua ketu, ne madrasa:
A e sheh c'fare argumentit te dobet dhe qesharak ke?
Si thua ti, mqs duam te hyme ne Evrope te mesojme fene katolike ose Protestane si Evropianet qe e kane per baze te BE-se. A je dakort atehere per fene ne shkolla?
bsdev (03-03-2017)
komunitetet tradicionale ne vend ne vitet 30, ne kohen e Mbretit Zog.Postuar më parë nga Albo
Shkollat kanë nevojë për edukatë seksuale shumë, pasi edukata seksuale, ashtu edhe si shumë gjëra të tjera, është diçka që mësohet, në kundërshtim me besimin që duhet të burojë nga brënda. Nëse ai besim fillon t'i mësohet fëmijës nga jashtë, ai është një mësim jo vetëm pa vlerë, por edhe i dëmshëm. Besimi i jashtëm të çon në hipokrizi, në vetëdrejtësi dhe në krenari.
Kështu pra, shembulli yt, është i pavlefshëm.
Akoma edhe sistemi më i keq që ka njohur njerëzimi, rregjimi komunist shqiptar, ka nuk prodhoi hajdutë dhe kriminelë. Dhe t'i thua se mungesa e mësimit fetar në shkollë do të prodhojë monstra? Nuk e kuptoj këtë logjikë.Postuar më parë nga Albo
Sipas kësaj logjike të ngushtë, i bie që të gjithë ateistët e këtij forumi, si dhe të gjithë ateistët e botës të jenë kriminelë, hajdutë, "monstra" ashtu siç i quan ti.
Feja e jashtme vetëm sa e mbulon të keqen me një petk fetar, nuk bën asgjë më shumë. Dhe në shkolla, është e pamundur t'i japës fëmijës një besim të brëndshëm, rol që i takon në radhë të parë familjes me jetën e prindërve.Postuar më parë nga Albo
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
bsdev (03-03-2017)
Krijoni Kontakt