Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anėtarėsuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Si mund te aprovohet nje ligj per sekuestrim pasurie, kur ti nuk e ke idene se cfare te ardhurash vjetore ka dikush? ... Nje shqiptar thjesht mund te thote qe i ka femijet jashte dhe i kane ngritur ndertesat, bizneset, vilat, etj...etj. Hajde ta gjej Sala se ku i kane gjetur ata emigrant.
    Znj.,

Flasim per shtet dhe jo thash e theme rrugesh. Nje shtet kurdohere ka mundesine te beje verifikimet e nevojshme per te ardhurat direkte apo indirekte te qytetareve te vet. Pallavrat per te ardhura nga puna normale e femijve per ndertimet qe beni fjale, jane genjeshtrate te pa pranushme per derisa te ardhurat legale te ketyre te fundit jane te kontrollushme ligjerisht aty ku jane ndryshe jane te ardhura ilegale.

Prinderit tane qe i kane akoma shtepite ne Shqiperi, dihet qe e kane pronen e tyre 100% dhe jo te bankes sepse i ndertuan apo blene shume vite me pare. Realiteti ka ndryshuar jashte mase keto kohe. Nqs dikujt i duhet te paguaj nje mortgage ne shtepi, duhet ta raportoj dhe ate, dhe shume gjera te tjera.
    Edhe une e kam nje shtepi ne Shqiperi 100% timen, por po u vendos ligji per pages takse shtepie dhe une nuk e paguaj, shtetit shqiptar i lind e drejta te bej sekuestron e saj dhe ta nxjere ne shitje, keshtu veprohet dhe ne Amerike.

Keshtu ka qene dhe 20 vjetet e para te komunizmit ne Shqiperi deri sa u "hoqen" taksat, por ti me sa duket je e re dhe nuk e di. Biles mbi 18 vjeē po te ishe e pa martuar do te paguaje dhe takse "BEQARIE", per me teper po te mos kishe femije dhe po te ishe e martuar perseri do te paguaje taksen e "BEQARISE". Amerika kete nuk e ka.
    Pyet prinderit po s'e ke dit.

Nqs dikujt i duhet te paguaj nje mortgage ne shtepi, duhet ta raportoj dhe ate, dhe shume gjera te tjera.

Morgage s'ka te beje me taksat, po se pagove ate shtepine s'ta mer shteti por Banka. Taksa e shtepise meret nga Bashkia dhe eshte e ndryshme per ēdo qytet. Bostoni momentalisht e ka $ 11.7 per ēdo 1000 dollare te vleres se shtepise. D.m.th. nje shtepi 400,000.00 dollare e ka taksen $ 4,680.00 ne vit, etj. Une paguaj morgage dhe takse per nje shtepi te tille ketu ne Boston dhe i di te detajuara "dhe shume gjera te tjera" se dalin nga xhepi im.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gjirfabe : 09-12-2009 mė 17:59

Citim Postuar mė parė nga gjirfabe Lexo Postimin
    Znj.,

Flasim per shtet dhe jo thash e theme rrugesh. Nje shtet kurdohere ka mundesine te beje verifikimet e nevojshme per te ardhurat direkte apo indirekte te qytetareve te vet. Pallavrat per te ardhura nga puna normale e femijve per ndertimet qe beni fjale, jane genjeshtrate te pa pranushme per derisa te ardhurat legale te ketyre te fundit jane te kontrollushme ligjerisht aty ku jane ndryshe jane te ardhura ilegale.
    Vertet mendon se Shqiperia do kontrolloj te ardhurat e nje emigranti? Sa emigrant ilegal ke jashte vendit qe nuk paguajne taska, apo qe nuk raportojne te ardhurat vjetore?

Edhe une e kam nje shtepi ne Shqiperi 100% timen, por po u vendos ligji per pages takse shtepie dhe une nuk e paguaj, shtetit shqiptar i lind e drejta te bej sekuestron e saj dhe ta nxjere ne shitje, keshtu veprohet dhe ne Amerike.
    Ti paguan per taksat e tokes, shkolles, etj. Dhe po, nqs ligji vihet, duhet qe te paguash taksat, megjithate mund te kete dhe amendamente qe kane te bejne me moshen tende, ke apo jo femije ne shkolle, etj, qe mund ta ulin your property tax.

Keshtu ka qene dhe 20 vjetet e para te komunizmit ne Shqiperi deri sa u "hoqen" taksat, por ti me sa duket je e re dhe nuk e di. Biles mbi 18 vjeē po te ishe e pa martuar do te paguaje dhe takse "BEQARIE", per me teper po te mos kishe femije dhe po te ishe e martuar perseri do te paguaje taksen e "BEQARISE". Amerika kete nuk e ka.
    Pyet prinderit po s'e ke dit.
    Jo, nuk e kam dit kete dhe do t'i pyes prinderit se ne fakt jam kurioze tani.

Morgage s'ka te beje me taksat, po se pagove ate shtepine s'ta mer shteti por Banka. Taksa e shtepise meret nga Bashkia dhe eshte e ndryshme per ēdo qytet. Bostoni momentalisht e ka $ 11.7 per ēdo 1000 dollare te vleres se shtepise. D.m.th. nje shtepi 400,000.00 dollare e ka taksen $ 4,680.00 ne vit, etj. Une paguaj morgage dhe takse per nje shtepi te tille ketu ne Boston dhe i di te detajuara "dhe shume gjera te tjera" se dalin nga xhepi im.
    Nuk thashe gjekundi qe po nuk pagove mortgage, ta merr shteti, prandaj nuk e di se nga e nxore kete. Te thashe qe kur ke te besh me mortgage (perderisa ke shtepi vete ketu dhe i di shume mire keto), ka shume gjera qe mund te besh itemize dhe deductions. Dikush qe nuk ka blere nje property, zakonisht i leverdis me teper te marri Standard Deduction se sa te bej itemize (kuptohet qe kjo nuk eshte 100%), megjithate nuk po e vazhdoj kete sepse po flasim per punen e Shqiperise dhe jo te Amerikes.

P.S. E pashe ku jam shprehur per mortgage qe duhet ta raportojme dhe ate dhe jam shprehur une gabim. E kisha fjalen per property taxes, PMI, points, etj. Kerkoj falje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INFINITY© : 09-12-2009 mė 18:15

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anėtarėsuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Vertet mendon se Shqiperia do kontrolloj te ardhurat e nje emigranti? Sa emigrant ilegal ke jashte vendit qe nuk paguajne taska, apo qe nuk raportojne te ardhurat vjetore?
    .
    Ligjerisht shteti ka mundesi te verifikoje kurdoher gjerat legale kur i duhet.

Para ligjit ilegalet jane ilegale dhe nuk konsiderohen.

Ti paguan per taksat e., shkolles, etj.
    Jo, une nuk paguaj asnje peny per taks shkolle, se ketu ku jam une s'ka nje takse te tille direkte. Te ardhurat per shkollen dalin nga taksimi qe me mbahet mua mbi pagen totale qe realizoj, per llogari te shtetit dhe asaj federale.

Te thashe qe kur ke te besh me mortgage (perderisa ke shtepi vete ketu dhe i di shume mire keto), ka shume gjera qe mund te besh itemize dhe deductions. Dikush qe nuk ka blere nje property, zakonisht i leverdis me teper te marri Standard Deduction se sa te bej itemize (kuptohet qe kjo nuk eshte 100%), megjithate nuk po e vazhdoj kete sepse po flasim per punen e Shqiperise dhe jo te Amerikes.

Une perfitoj nga te gjitha amendamentet dhe zbritjet e mundeshme per taksen e shtepise prandaj paguaj 50% te vleftes normale te saj (qendroj ne kete shtepi, kam 2 femije studente universitar etj.). Mbas 10 vjetesh arij ne moshen qe sipas ligjit te ketushem te paguaj $ 0.00 per taksen e shtepise.

Citim Postuar mė parė nga gjirfabe Lexo Postimin
    Ligjerisht shteti ka mundesi te verifikoje kurdoher gjerat legale kur i duhet.

Para ligjit ilegalet jane ilegale dhe nuk konsiderohen.
    Shumica e emigranteve shqiptare jane ilegal dhe nuk paguajne taksa ne vendet ku jetojne dhe punojne. E ben llogarine vete tani per te zbuluar qeveria shqiptare se nga i gjeten ata leket.

Jo, une nuk paguaj asnje peny per taks shkolle, se ketu ku jam une s'ka nje takse te tille direkte. Te ardhurat per shkollen dalin nga taksimi qe me mbahet mua mbi pagen totale qe realizoj, per llogari te shtetit dhe asaj federale.
    Ne IL eshte qe nje pjese e property tax qe paguan per shtepine shkon kundrejt shkolles ne suburb apo qytetin ku jeton, me sakte te distriktit ku jeton.

Une perfitoj nga te gjitha amendamentet dhe zbritjet e mundeshme per taksen e shtepise prandaj paguaj 50% te vleftes normale te saj (qendroj ne kete shtepi, kam 2 femije studente universitar etj.). Mbas 10 vjetesh arij ne moshen qe sipas ligjit te ketushem te paguaj $ 0.00 per taksen e shtepise.
    E njejta gje mund te aplikohet dhe ne Shqiperi dhe ja qe prinderit tane apo te moshuarit nuk do ju duhet te paguajne keto taksa.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Smile

Mire per ne shtetet ku jetojme qe e morem vesh qe pak a shume te njejtat procedura kemi, po ne Shqiperi ca behet, apo qenkeni te gjithe pa pune ju? lol

Nqs nuk po behet nje gje e tille, a mendohet qe se shpejti te ndodhi?
    Ketu psh do na sherbenin shume keshilltaret e Sales qe futen ketu ne forum.

Tatimi mbi tė ardhurat nuk zbatohet mbi tė ardhurat mujore prej 14.000 Lekė tė njė punėmarrėsi. Jashtė kėsaj shume tė patatueshme, ky tatim paguhet nė shumė shkallė, secila me njė tarifė tė pėrcaktuar dhe me njė pėrqindje fikse deri nė njė limit tė caktuar pėr tė ardhurat qė tejkalojnė kufirin e tė ardhurave mujore. Kjo tarifė vjen duke u rritur nėpėrmjet disa shkallėve nga 5 deri nė 25 pėr qind.

Shume persona punojne ne te zeze , gje qe ndodh edhe ne Gjermani.
    Nje pjese e rrogave mujore nuk e arrijne limitin e duhur, nuk tatohen ,gje qe ndodh edhe ne Gjermani.

Parat e ardhura nga rrefugjatet, kalojn dorazi, nuk deklarohen nga familjet.
    Pensonistet please ca do ti tatosh.

Shqiperia nuk eshte xhungel , eshte nje shtet qe ka nje ekonomi te saj dhe ligjet e saj.
    Se ndryshe njerzit nuk do benin vetem demostrata per hapjen e kutive
    Sa zbatohet , ketu futen edhe qytetaret, sa te ndergjeshem jane per deklarimin e te ardhurave te tyre.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Shqiperia nuk eshte xhungel , eshte nje shtet qe ka nje ekonomi te saj dhe ligjet e saj.
    Se ndryshe njerzit nuk do benin vetem demostrata per hapjen e kutive
    Nuk mbaj mend te kem shkruar qe Shqiperia eshte xhungel dhe s'ka ligjet e saj. Shqiperia ka dhe po aprovon shume ligje qe ne fakt nuk i japin ndonje ndihme popullit qe te arrijne t'u japin buke femijeve ne darke.

Sa zbatohet , ketu futen edhe qytetaret, sa te ndergjeshem jane per deklarimin e te ardhurave te tyre.
    Populli do perpiqet qe te bej c'eshte e mundur qe mos te raportoj te gjitha te ardhurat, si ne cdo vend te botes. Kot nuk thone qe nqs ke nje accountant te mire, you can get away with a lot. Megjithate nqs krijon nje institucion inspektimi dhe kontrollimi te ketyre, edhe pse ata do arrijne ta bejne ate 1 here, 2 apo 3, do vije dita qe do kapen dhe do ta paguajne shumefish me gjobat qe do hane.

Ne baze te taksave, qeveria mund ta shoh dhe se kush duhet ndihmuar dhe kush duhet te zbrazi cik xhepat se ka ca si shume.

Nqs duhet te behet raportim i te ardhurave, edhe te afermit do fillojne qe te ndruhen dhe te mos e vene emrin e tyre vend e pa vend. Kjo do ndihmoje dhe ne kapjet e atyre mafiozeve per te cilet aprovoi Sala ligjin.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •