Znj.,
Flasim per shtet dhe jo thash e theme rrugesh. Nje shtet kurdohere ka mundesine te beje verifikimet e nevojshme per te ardhurat direkte apo indirekte te qytetareve te vet. Pallavrat per te ardhura nga puna normale e femijve per ndertimet qe beni fjale, jane genjeshtrate te pa pranushme per derisa te ardhurat legale te ketyre te fundit jane te kontrollushme ligjerisht aty ku jane ndryshe jane te ardhura ilegale.
Edhe une e kam nje shtepi ne Shqiperi 100% timen, por po u vendos ligji per pages takse shtepie dhe une nuk e paguaj, shtetit shqiptar i lind e drejta te bej sekuestron e saj dhe ta nxjere ne shitje, keshtu veprohet dhe ne Amerike.
Keshtu ka qene dhe 20 vjetet e para te komunizmit ne Shqiperi deri sa u "hoqen" taksat, por ti me sa duket je e re dhe nuk e di. Biles mbi 18 vjeē po te ishe e pa martuar do te paguaje dhe takse "BEQARIE", per me teper po te mos kishe femije dhe po te ishe e martuar perseri do te paguaje taksen e "BEQARISE". Amerika kete nuk e ka.
Pyet prinderit po s'e ke dit.
Morgage s'ka te beje me taksat, po se pagove ate shtepine s'ta mer shteti por Banka. Taksa e shtepise meret nga Bashkia dhe eshte e ndryshme per ēdo qytet. Bostoni momentalisht e ka $ 11.7 per ēdo 1000 dollare te vleres se shtepise. D.m.th. nje shtepi 400,000.00 dollare e ka taksen $ 4,680.00 ne vit, etj. Une paguaj morgage dhe takse per nje shtepi te tille ketu ne Boston dhe i di te detajuara "dhe shume gjera te tjera" se dalin nga xhepi im.
Krijoni Kontakt