Pejani34 ja ne nuk e dim Akiden, nuk e njohim shkencen e hadithit, po urdhero ti qe e njeh shkencen e hadithit, akiden e fese sone, me sqaro me shkence te hadithit dhe me akide se si mundet hadithi qe kam sjellur me larte te jete sahih?!!!
E kam fjalen per hadithin sipas te cilit nje gurre ia vjedh teshat Musait a.s. !!!
Me Respekt
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Qka ka lidhje me akid ky hadith , dhe kush te tha ty se ka qen ni grua qe ja ka vjedh Teshat,?
normal qe ke problem me akik, me ni postim dhua un jam musliman sjam vehabi, kush te tha qe egziston sekt vehabi ? . kjo asht ofendim, per musliman,(shpifje)
Jo grua Pejani34, jo grua !!! Por GURRI ai ka vjedhur teshat Musai a.s. sipas hadithit, gurri.
Dhe ky hadith nga ana e Imam Buhariut eshte konsideruar Sahih, sahih sepse eshte percjellur nga Ebu Hurejra.
E sa i perket sekteve, perseri them se jam Musliman, as shia , as suni, as pjestar i ndonje sekti tjeter.
Se a ekziston sekti Vehabi, eshte pyetje tjeter, sipas disave ekziston, sipas disave nuk ekziston. Kush ka te drejte , eshte ceshtje qendrimi qe individi merr lidhur me kete ceshtje.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
nese sje sunni , me vjen keq, se un jam sunni, sedi se qka te bisedoj ma shum.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pejani34 : 11-12-2009 mė 19:08
Nje musliman i mirfillte keshtu duhet me fol .
Ne Islam ka vetem musliman pa sekte .
Por ne kete islamin tuaj , paska sekte , me siguri se nuk qenkemi ne te njejtin islam .
Fillojme prej Ibrahimit a.s : 3:67.
Ibrahimi nuk ka qenė as jehudi as i krishterė, por ai ishte larg besimeve tė kota, ishte musliman dhe nuk ishte prej idhujtarėve
Dhe askund ne Kur'an nuk gjeta qe vetem nje her te vetme te flitet per sunni por vetem : 3:102.
O ju qė besuat, kinie frikė All-llahun me sinqeritet tė vėrtetė dhe mos vdisni, pos vetėm duke qenė muslimanė
Ja edhe nje ajet tjeter qe thot vetem musliman : 41:33.
E kush ka fjalėn mė tė mirė prej atij qė thėrret te All-llahu, vepron (punė) tė mira dhe thotė: "Unė jam prej muslimanėve?"
Krijoni Kontakt