Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 115
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Nuk jam pjestar i ketij sekti , sa per info. Jam musliman, as "Kuranit", as Shia , as Suni , as Selafi, as Vahabi, as , as , as !!! Por jam vetem musliman.
    Besoj se nuk ka Zot tjeter vec Allahut
    edhe mushrikat e mekes besonin se nuk ka zot tjeter perveē Allahut.

Tani nese lexon me shum, do te shikojsh se dijetaret e pare kur ka ardh puna tek ceshtja e haditheve jane nda ne dy grupe, po duhet te lexojsh me shum qe ti dish keto gjera, se po nuk lexove nuk ka se si me i dit.
    Grupi i pare per te deshmuar autenticitetin e hadithe jane mbeshtetur tek ZINXHIRI I TRANSMETIMIT!!!!
    Grupi i dyte per te deshmuar autenticitetin e haditheve eshte mbeshtetur tek LLOGJIKA E HADITHEVE!!!!
    na sill nje shembull se kush nga dijetaret e hershem jan nda ne kete menyre qe po tregon .pastaj ky grupi i dyte ,me llogjiken e kujte e sakteson hadithin?me tenden apo me timen?

Pra kjo ndarje midis dijetareve ka ekzistuar qe ne fillim, e kam fjalen te shkruarjes se haditheve.
    Une e pranoj haptas se i perkas grupit te dyte, hadithet per mua deshmohen ne baze te llogjikes, te kuptimit dhe se zinxhiri i transmetimit nuk me intereson fare!!!
    po pres vetem nje raste se kush nga dijetare e hershem jan nda keshtu si mendon ti?po nese hadithi qe ti sakteson sipas llogjikes tende ,per llogjiken time nuk eshte i sakte ?si i behet?je ti me i menēur apo un ?pastaj mos harro se gjeja me e urryer ke njerezit e bidatit eshte zinxhiri i trasmetimit.

Une u sjell hadithe qe bazohen ne zinxhir, dhe ju nuk jeni ne gjendje te shikoni se cfar demtimi permes ketyre haditheve u behet personaliteteve te shquara Islame!!! Rasti konkret i Umarit, Umari pershkruhet sikur ka pergjuar grate e profetit!!!
    Nese jam gabim , lus Zotin per shpetim, cfar te them tjeter
    Amma asnjehere nuk tregon se ku i ke mar keto marrina ,kush i trasmeton ,dhe ēfare kan thene dijetaret e kesaj feje per ato marrina qe ti sjell.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga crici_01 Lexo Postimin
    Pershendetje, me pare.
    Pastaj yte perkujtoj se une jam katolik.
    Me fal nese ndoshta do te jem shume i ashper: nuk deshroj te ofendoj, por vetem te them te verteten.
    Ti je viktime e paragjykimi qe ben qe ju myslymane jeni inteligjente e katolike te gjithe idiote, kur diskutojne me ju. Me fal, nuk eshte keshtu!

Ke cituar nje shembyelltyre te Jezusit : shembelltyra e dhjete mnave, ne te cilen Jezusi shpjegon qe duhet te japin fryte talenta, aftesite, dhurata qe kemi marre prej Hyjit. Ai donte te shpjegonte qe ne Gjyqin e funditdo te marrin ate shperblim qe meritojme. Ne fund te shembelltyres ka nje fjale e mreti te shembelltyre (jo te Jezusit) qe eshte pikerisht ajo qe ke cituar.

Por ke harruar Mt 5, 43-48:“Keni dėgjuar se qe thėnė:
    ‘Duaje tė afėrmin tėnd’ e urreje armikun tėnd.
    E unė (Jezusi) po ju them:
    Duajini armiqtė tuaj,
    lutuni pėr ata qė ju salvojnė,
    pėr t’u bėrė bijtė e Atit tuaj
    qė ėshtė nė qiell,
    sepse Ai bėn tė lindė dielli i tij
    mbi tė kėqijtė e mbi tė mirėt
    e tė bjerė shi pėr tė drejtėt e pėr tė padrejtėt.
    Sepse, po qe se i doni vetėm ata qė ju duan,
    ēfarė shpėrblimi meritoni?
    Pse a nuk bėjnė kaq edhe tagrambledhėsit?
    E nėse i pėrshėndetni vetėm vėllezėrit tuaj,
    ēfarė bėni tė veēantė?
    A nuk bėjnė tė njėjtėn gjė edhe paganėt?

Jini, pra tė pėrkryer
    siē ėshtė i pėrkryer edhe Ati juaj
    qė ėshtė nė qiell!”.

Lexo dhe Lk.6, 27-36. Nese nuk e ke Biblen, dhe i perdor vetem disa faqe te shperndare per ju, ma thuaj. Do te dergoj tekstin pa manipulime. Madje, mund ta gjesh tekstin e Bibles pa manipulime ne hapsiren e Komunitetit katolik.

Jam i sigurt qe me inteligjencen tende mund te arrish ta citosh ne nje menyre korekte edhe Biblen dhe jo vetem Kuranin.

Me simpati.

crici-01
    shih ēfarė thotė Bibla

shikim te kendshem.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    edhe mushrikat e mekes besonin se nuk ka zot tjeter perveē Allahut.

na sill nje shembull se kush nga dijetaret e hershem jan nda ne kete menyre qe po tregon .pastaj ky grupi i dyte ,me llogjiken e kujte e sakteson hadithin?me tenden apo me timen?

po pres vetem nje raste se kush nga dijetare e hershem jan nda keshtu si mendon ti?po nese hadithi qe ti sakteson sipas llogjikes tende ,per llogjiken time nuk eshte i sakte ?si i behet?je ti me i menēur apo un ?pastaj mos harro se gjeja me e urryer ke njerezit e bidatit eshte zinxhiri i trasmetimit.

Amma asnjehere nuk tregon se ku i ke mar keto marrina ,kush i trasmeton ,dhe ēfare kan thene dijetaret e kesaj feje per ato marrina qe ti sjell.
    Paridi te treova more vlla, ky hadith gjendet tek Salihu i Buharit , aty e kam lexuar.
    E sa i perket ndarjes se dijetareve ne dy grupe, do te sjell material edhe per kete ceshtje, por nuk mundem tani se jam ne pune.

Ja ku e ke hadithin ne fjale:

Bukhari, Volume 1, Book 4, Number 148:

Narrated 'Aisha:

The wives of the Prophet used to go to Al-Manasi, a vast open place (near Baqia at Medina) to answer the call of nature at night. 'Umar used to say to the Prophet "Let your wives be veiled," but Allah's Apostle did not do so. One night Sauda bint Zam'a the wife of the Prophet went out at 'Isha' time and she was a tall lady. 'Umar addressed her and said, "I have recognized you, O Sauda." He said so, as he desired eagerly that the verses of Al-Hijab (the observing of veils by the Muslim women) may be revealed. So Allah revealed the verses of "Al-Hijab" (A complete body cover excluding the eyes).

Biles nese lexon mire , profeti as qe ka dashur ti mbuloj grate e tija!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Paridi te treova more vlla, ky hadith gjendet tek Salihu i Buharit , aty e kam lexuar.
    E sa i perket ndarjes se dijetareve ne dy grupe, do te sjell material edhe per kete ceshtje, por nuk mundem tani se jam ne pune.

Ja ku e ke hadithin ne fjale:

Bukhari, Volume 1, Book 4, Number 148:

Narrated 'Aisha:

The wives of the Prophet used to go to Al-Manasi, a vast open place (near Baqia at Medina) to answer the call of nature at night. 'Umar used to say to the Prophet "Let your wives be veiled," but Allah's Apostle did not do so. One night Sauda bint Zam'a the wife of the Prophet went out at 'Isha' time and she was a tall lady. 'Umar addressed her and said, "I have recognized you, O Sauda." He said so, as he desired eagerly that the verses of Al-Hijab (the observing of veils by the Muslim women) may be revealed. So Allah revealed the verses of "Al-Hijab" (A complete body cover excluding the eyes).

Biles nese lexon mire , profeti as qe ka dashur ti mbuloj grate e tija!!!

GV_USA
    hadithi eshte me numer 146 e jo 148 dhe gjindet ne librin sahih buhari ,ne kaptinen e abdesit.

حَدَّثَنَا عَبْدُ اللَّهِ بْنُ يُوسُفَ، قَالَ أَخْبَرَنَا مَالِكٌ، عَنْ سَعِيدٍ الْمَقْبُرِيِّ، عَنْ عُبَيْدِ بْنِ جُرَيْجٍ، أَنَّهُ قَالَ لِعَبْدِ اللَّهِ بْنِ عُمَرَ يَا أَبَا عَبْدِ الرَّحْمَنِ، رَأَيْتُكَ تَصْنَعُ أَرْبَعًا لَمْ أَرَ أَحَدًا مِنْ أَصْحَابِكَ يَصْنَعُهَا‏.‏ قَالَ وَمَا هِيَ يَا ابْنَ جُرَيْجٍ قَالَ رَأَيْتُكَ لاَ تَمَسُّ مِنَ الأَرْكَانِ إِلاَّ الْيَمَانِيَيْنِ، وَرَأَيْتُكَ تَلْبَسُ النِّعَالَ السِّبْتِيَّةَ، وَرَأَيْتُكَ تَصْبُغُ بِالصُّفْرَةِ، وَرَأَيْتُكَ إِذَا كُنْتَ بِمَكَّةَ أَهَلَّ النَّاسُ إِذَا رَأَوُا الْهِلاَلَ وَلَمْ تُهِلَّ أَنْتَ حَتَّى كَانَ يَوْمُ التَّرْوِيَةِ‏.‏ قَالَ عَبْدُ اللَّهِ أَمَّا الأَرْكَانُ فَإِنِّي لَمْ أَرَ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يَمَسُّ إِلاَّ الْيَمَانِيَيْنِ، وَأَمَّا النِّعَالُ السِّبْتِيَّةُ فَإِنِّي رَأَيْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يَلْبَسُ النَّعْلَ الَّتِي لَيْسَ فِيهَا شَعَرٌ وَيَتَوَضَّأُ فِيهَا، فَأَنَا أُحِبُّ أَنْ أَلْبَسَهَا، وَأَمَّا الصُّفْرَةُ فَإِنِّي رَأَيْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يَصْبُغُ بِهَا، فَأَنَا أُحِبُّ أَنْ أَصْبُغَ بِهَا، وَأَمَّا الإِهْلاَلُ فَإِنِّي لَمْ أَرَ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يُهِلُّ حَتَّى تَنْبَعِثَ بِهِ رَاحِلَتُهُ‏.‏
    32 ـ باب التَّيَمُّنِ فِي الْوُضُوءِ وَالْغُسْلِ حذف التشكيل

dhe thote pak a shume .

nga aishja trasmetohet se grate e profetit alejhi salatu ue selam ,dilnin ne nje vend aty afer varrezave.Dhe Umeri i thonte profetit "Mbuloi grate e tuaja",dhe ai salAllahu alejhi ue selem nuk i mbuloi .Nje nate doli seudatu pas jacise ,dhe ajoishte grua e gjate ,e thirri Umeri radijAllahu anhu ,dhe i tha "Te njohem o seudetu"duke shpresuar se do zbriste urdheri per mbulesen.e pas kesaj ngjarje zbriti urdheri per mbulesen.sahih

Iben Haxher el Askalani thote "Duke analizuar ate qe i tha Umeri resulit alejhi salatu ue selam "Mbuloi grate tuaja",ka pasur per qellim ose per mbulimin e fytyres ,ose ti ndalonte te dilninnga shtepia,mirpo me e sakta eshte se ka pasur per qellim mbulimin e fytyres .Pas zbritjes se urdherit per mbulese ,grate u mbuluan totalisht ,pra edhe fytyren.Umeri radij Allahu anhu e ka njohur edhe nje here tjeter nenen e besimtareve Seuden RadijAllahu anha sepse ajo ishte e gjate.

kush eshte problemi jote me kete hadith ,pasi ketu ska asgje per te pare apo hulumtuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga paridi26 : 10-12-2009 mė 17:09

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    ku e din ti qe skam shkolle un?

kujdes djalosh se ajo ke mesuar deri tani mund te duket qesharake ,ne shkollen qe po ben kuptohet.
    ēfare te lexoj ,librat e anshtajnit?
    ti dhe ai tjeri, as qe ja keni idene shkences se hadithit ,as qe ja keni iden nje shkence qe e kan zili edhe profesorat e mbare botes,po siē thash nuk eshte problemi juaj me hadithet e dobta apo te sakta ,problemi eshte se ju kundershtoni ēdo hadith qe eshte kundra nefsit tuaj.kinse kjo fe mbahet nga llogjika jote dhe atij tjetrit,ēfare perputhet me me llogjiken tuaj ne rregull,ēfare nuk perputhet nuk eshte e sakte,hjde hajde ,vazhdo djalosh te lexosh librat e anshtajnit dhe te enderrosh shqiperine e madhe,se un nderkohe po lexoj Kuran hadithe tefsiret e kuranit tefsiret e hadithit li9brat e fikhut te akides e kshu mer rradhe ,dhe nderkoh qe ti enderron shqiperin e madhe un po enderroj te shpetoj nga flaket e xhehenemit.
    Mendoje ajetin ku thot , qe i dituri nuk eshte i barabart me te paditurin.

Pra paridi une besimin e kam fitu prej librav te Anshtajnit , dhe e kam vertetu Kur'anin , pra une nuk besoj verberishte ne diqka sikur shumica e muslimanve , qe nuk ja dini vleren krijimit te Allahut.

Vet Allahu na ka fal shqiptar per me enderru Shqiperin e madhe, por ne qofse nuk e ndini veten shqiptar, lirisht mundeni me shku ne Arabi se nuk jem ne zor me mbajt "tradhtar" .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Mendoje ajetin ku thot , qe i dituri nuk eshte i barabart me te paditurin.

Pra paridi une besimin e kam fitu prej librav te Anshtajnit , dhe e kam vertetu Kur'anin , pra une nuk besoj verberishte ne diqka sikur shumica e muslimanve , qe nuk ja dini vleren krijimit te Allahut.

Vet Allahu na ka fal shqiptar per me enderru Shqiperin e madhe, por ne qofse nuk e ndini veten shqiptar, lirisht mundeni me shku ne Arabi se nuk jem ne zor me mbajt "tradhtar" .
    E shikon kur i jep Kuranit kuptimin qe te pelqen ty?i dituri me te paditurin eshte shembull aty ,dhe nuk eshte per me dijte ligjet e universit ,porse te dish si te falesh namazin dhe rregullat e tij ,agjerimin dhe rregullat e tij ,haxhin dhe rregulat e tij ,ta njohesh haramin dhe ti largohesh atij,ta njohesh hallallin dhe ta kerkosh sa te kesh mundesi.Kur ti kesh mesuar keto nese deshiron meso ēte duash qe nuk bien ndesh me fene islame.

un per vete besimin e kam fituar nga libri i Allahut (besimin islam)
    ndersa besimin ne exsistencen e zotit te madheruar ,nuk kam nevoje te lexoj librat e anshtajnit,porse me mjafton te hedh nje sy per rreth meje.

Allahu na ka krijuar qe ta adhurojme ate e jo te enderrojme shqiperin e madhe,nese do kisha mundesi te shkoja ne vendet ku dexhalli nuk mund te hyj ,ne vendet ku para dites se gjykimit do mblidhen krejt besimtaret ,ne vendet e teuhidit ,qe sot nese ma gjen nje pashaporte ,iki dhe te dergoj me poste pashaporten time shqiptare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    hadithi eshte me numer 146 e jo 148 dhe gjindet ne librin sahih buhari ,ne kaptinen e abdesit.

حَدَّثَنَا عَبْدُ اللَّهِ بْنُ يُوسُفَ، قَالَ أَخْبَرَنَا مَالِكٌ، عَنْ سَعِيدٍ الْمَقْبُرِيِّ، عَنْ عُبَيْدِ بْنِ جُرَيْجٍ، أَنَّهُ قَالَ لِعَبْدِ اللَّهِ بْنِ عُمَرَ يَا أَبَا عَبْدِ الرَّحْمَنِ، رَأَيْتُكَ تَصْنَعُ أَرْبَعًا لَمْ أَرَ أَحَدًا مِنْ أَصْحَابِكَ يَصْنَعُهَا‏.‏ قَالَ وَمَا هِيَ يَا ابْنَ جُرَيْجٍ قَالَ رَأَيْتُكَ لاَ تَمَسُّ مِنَ الأَرْكَانِ إِلاَّ الْيَمَانِيَيْنِ، وَرَأَيْتُكَ تَلْبَسُ النِّعَالَ السِّبْتِيَّةَ، وَرَأَيْتُكَ تَصْبُغُ بِالصُّفْرَةِ، وَرَأَيْتُكَ إِذَا كُنْتَ بِمَكَّةَ أَهَلَّ النَّاسُ إِذَا رَأَوُا الْهِلاَلَ وَلَمْ تُهِلَّ أَنْتَ حَتَّى كَانَ يَوْمُ التَّرْوِيَةِ‏.‏ قَالَ عَبْدُ اللَّهِ أَمَّا الأَرْكَانُ فَإِنِّي لَمْ أَرَ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يَمَسُّ إِلاَّ الْيَمَانِيَيْنِ، وَأَمَّا النِّعَالُ السِّبْتِيَّةُ فَإِنِّي رَأَيْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يَلْبَسُ النَّعْلَ الَّتِي لَيْسَ فِيهَا شَعَرٌ وَيَتَوَضَّأُ فِيهَا، فَأَنَا أُحِبُّ أَنْ أَلْبَسَهَا، وَأَمَّا الصُّفْرَةُ فَإِنِّي رَأَيْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يَصْبُغُ بِهَا، فَأَنَا أُحِبُّ أَنْ أَصْبُغَ بِهَا، وَأَمَّا الإِهْلاَلُ فَإِنِّي لَمْ أَرَ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يُهِلُّ حَتَّى تَنْبَعِثَ بِهِ رَاحِلَتُهُ‏.‏
    32 ـ باب التَّيَمُّنِ فِي الْوُضُوءِ وَالْغُسْلِ حذف التشكيل

dhe thote pak a shume .

nga aishja trasmetohet se grate e profetit alejhi salatu ue selam ,dilnin ne nje vend aty afer varrezave.Dhe Umeri i thonte profetit "Mbuloi grate e tuaja",dhe ai salAllahu alejhi ue selem nuk i mbuloi .Nje nate doli seudatu pas jacise ,dhe ajoishte grua e gjate ,e thirri Umeri radijAllahu anhu ,dhe i tha "Te njohem o seudetu"duke shpresuar se do zbriste urdheri per mbulesen.e pas kesaj ngjarje zbriti urdheri per mbulesen.sahih

Iben Haxher el Askalani thote "Duke analizuar ate qe i tha Umeri resulit alejhi salatu ue selam "Mbuloi grate tuaja",ka pasur per qellim ose per mbulimin e fytyres ,ose ti ndalonte te dilninnga shtepia,mirpo me e sakta eshte se ka pasur per qellim mbulimin e fytyres .Pas zbritjes se urdherit per mbulese ,grate u mbuluan totalisht ,pra edhe fytyren.Umeri radij Allahu anhu e ka njohur edhe nje here tjeter nenen e besimtareve Seuden RadijAllahu anha sepse ajo ishte e gjate.

kush eshte problemi jote me kete hadith ,pasi ketu ska asgje per te pare apo hulumtuar.
    "Iben Haxher el Askalani thote" ... dhe "paridi26" vendos ti besoj pa u lodhur fare ketij interpretimi prej kushedi sa interpretimeve qe ekzistojne. Simbas disave ketu Allahu eshte dashte vetem nje grupi te njerezve t'i jap trurin dhe neve te tjereve vetem instiktin e te ndjekurit te instruksioneve te ketij grupi elit.

Pavaresisht a e tha Iben Haxheri apo e tha x sahabija, ti je ai qe do te pergjigjet per mendimet e tuaja ne diten e gjykimit. Ty te bie barra e arsyetimit te mendimeve/veprimeve tuaja. Ti je ai qe e vendosi ti besoj xx "dijetarit" nga mijera te tjere. Allahu na i dha te gjitha instrumentet per te dalluar te arsyeshmen nga e pa-arsyeshmja. Me trego cili organ eshte me i sofistikuar se truri? Trurin e atij qe veq percjell instrukcionet e tjetrit qe moti e kane programuar ne forme roboti shkencetaret. A nuk eshte misioni yne intelektual me i larte se i nje roboti? A nuk na dha Allahu trurin dhe logjiken qe te logjikojme per vehte?

Muslimani tipik i sotit, bereqetin me te madh qe Zoti ia dha - trurin, e shperfill. Logjiken qe eshte mekanizmi i vetem qe perdor truri - e poshterson. Dhe per te qene edhe me ironike - me te gjitha keto PRETENDON XHEHNETIN.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176

Smile

shih ēfarė thotė Bibla

shikim te kendshem.

http://www.youtube.com/watch?v=8nyuMTtpMQQ

I nderuar,
    Une e di mire cfare thote Beselidhja e Vjeter per ndeshkimet...Jane ato ligje qe jane ne fuqi edhe sot ne disa republike ne Azidhe ne Afrike veriore .
    Jezusi i ka shfuqizuar ato gjiera (jo urdherimet e Hyjit). Lexo Mt 5 dhe Mak 7.
    Video ne nternet nuk kane vlere shkencore, ne vecanti ato qe shpallen ne brendesine e nje feje per t'u mesuar "te verteten" besimtareve.
    Perkundrazi nese une pohoj qe ne te gjitha perkthime te Bibles, dhe ne te gjitha botime te saj sipas kritikes tekstuale, Jezusi ne Mt 5,21-48 tha disa here “Keni dėgjuar se u qe thėnė tė vjetėrve...E unė po ju them..." ti mund te shkosh ne nje boiblioteke specializuar per te kontrolluar nese une te kam thene te verteten. Lexo cka tha Jezusi ne Mt 5,21vv.

21 “Keni dėgjuar se u qe thėnė tė vjetėrve: ‘Mos vra!’ Kush vret do tė jetė pėrgjegjės para gjyqit.

22 E unė po ju them: Kushdo zemėrohet kundėr vėllait tė vet, do tė jetė pėrgjegjės para gjyqit; e kush t’i thotė vėllait tė vet: ‘Budalla’, do tė jetė pėrgjegjės para Sinedrit; kush t’i thotė: ‘I marrė’, do tė pėrgjigjet nė zjarrin e ferrit.

23 Pra, nėse e sjell dhuratėn tėnde pėr ta kushtuar nė lter e aty tė bie nė mend se yt vėlla ka diēka kundėr teje, 24 lėre dhuratėn tėnde aty para lterit, shko e pajtohu mė parė me vėllain tėnd e pastaj eja e kushtoje dhuratėn tėnde!

25 Rregullohu shpejt me kundėshtarin tėnd sa tė jesh ende nė udhėtim me tė, qė kundėrshtari tė mos tė tė dorėzojė te gjykatėsi e ky te rojtari i gjyqit, qė tė mos tė ndryejnė nė burg. 26 Pėr tė vėrtetė po tė them: s’do tė dalėsh prej andej para se ta paguash edhe paranė mė tė fundit.”

Mėsimi mbi kurorėthyerjen

27 “Keni dėgjuar se qe thėnė: ‘Mos e the kurorėn!’ 28 E unė po ju them: kushdo qė me dėshirim e shikon njė grua, nė zemrėn e vet e ka bėrė fėlligėshtinė me tė. 29 Nėse syri yt i djathtė tė ēon nė mėkat, nxirre e flake larg teje! Ėshtė mė mirė pėr ty tė humbasėsh njėrėn nga gjymtyrėt e tua, se i tėrė trupi yt tė hidhet nė ferr. 30 E nėse dora jote e djathtė tė ēon nė mėkat, preje e hidhe larg teje! Ėshtė mė mirė pėr ty tė humbasėsh njė gjymtyrė se i tėrė trupi yt tė hidhet nė ferr.”

Mėsimi mbi divorcin

(Mt 19, 9; Mk 10, 11‑12; Lk 16, 18)

31 “Qe thėnė edhe: ‘Kush e ndan gruan e vet, le t’ia japė letrėn e ndarjes.’ 32 E unė po ju them: kushdo e ndan gruan e vet ‑ pėrveēse nė rastin e fėlligėshtisė ‑ e bėn atė tė thyejė kurorėn; e nėse ndokush martohet me gruan e ndarė, then kurorėn.”

Mėsimi mbi betimin

33 “Keni dėgjuar gjithashtu se u qe thėnė tė vjetėrve: ‘Mos e the betimin, por zbato ēka i ke premtuar Zotit me betim!’ 34 E unė po ju them: assesi mos u betoni; as me Qiell, sepse ai ėshtė froni i Hyjit, 35 as me Tokė, sepse ajo ėshtė shtroja e kėmbėve tė tij as me Jerusalem, sepse ai ėshtė qyteti i Mbretit tė madh. 36 Mos bėj be as nė kokėn tėnde, sepse nuk je i zoti as njė fije floku ta bėsh tė bardhė ose tė zezė. 37 Fjala juaj le tė jetė: Po, po; jo, jo! Ēkado qė ėshtė mė tepėr se kaq, vjen prej Qoftėlargut.”

Mėsimi mbi hakmarrjen

(Lk 6, 29‑30)

38 “Keni dėgjuar se qe thėnė: ‘Syrin pėr sy e dhėmbin pėr dhėmb’. 39 Unė po ju them: Mos u kacafytni me tė keqin, por atij qė tė bie shuplakė faqes sė djathtė, ktheja edhe tė tjetrėn. 40 Atij qė do tė tė qesė nė gjyq pėr tė tė marrė kėmishėn, jepja edhe pallton. 41 E nėse ndokush tė shtrėngon tė ecėsh me tė njė milje, ti bėji dy; 42 atij qė tė lyp, jepi, e atij qė tė kėrkon hua, mos ia kthe shpinėn.”

Dashuria ndaj armiqve

(Lk 6, 27‑28, 32‑36)

43 “Keni dėgjuar se qe thėnė: ‘Duaje tė afėrmin tėnd’ e urreje armikun tėnd. 44 E unė po ju them: Duajini armiqtė tuaj, lutuni pėr ata qė ju salvojnė, 45 pėr t’u bėrė bijtė e Atit tuaj qė ėshtė nė qiell, sepse Ai bėn tė lindė dielli i tij mbi tė kėqijtė e mbi tė mirėt e tė bjerė shi pėr tė drejtėt e pėr tė padrejtėt. 46 Sepse, po qe se i doni vetėm ata qė ju duan, ēfarė shpėrblimi meritoni? Pse a nuk bėjnė kaq edhe tagrambledhėsit? 47 E nėse i pėrshėndetni vetėm vėllezėrit tuaj, ēfarė bėni tė veēantė? A nuk bėjnė tė njėjtėn gjė edhe paganėt?

48 Jini, pra tė pėrkryer siē ėshtė i pėrkryer edhe Ati juaj qė ėshtė nė qiell!”

Per fuqine e Fjaleve te Krishtit te gjithe katolike e dine qe gjithcka shkuhet ne Beselidhjen e Vjeter ne kundershtim me keto fjale te Krishtit nuk ka me fuqi dhe nese i bejne (per shembull nese divorcojne, bejne betim, hakmerren, urrejne armiqte...) mekatojne rende.

Ne Mk 7 shkruhet e te gjitha perkthime te Bibles dhe ne te gjitha botike kritike:

Rreth Jezusit u bashkuan farisenjtė dhe disa skribė qė kishin ardhur nga Jerusalemi. 2 Ata vunė re se disa prej nxėnėsve tė tij po hanin bukė me duar “tė papastra” – d.m.th. tė palara.

3 Tashti farisenjtė dhe mbarė hebrenjtė nuk hanė bukė pa i larė duart deri nė bėrryl pėr arsye tė zakoneve tė tė parėve. 4 As kur kthehen nga tregu nuk hanė gjė pa u larė mė parė. Janė edhe shumė gjėra tė tjera qė i mbajnė pėr shkak tė traditės: larje gotash, katrovash e enėsh remi (tryezash).

5 Prandaj farisenjtė dhe skribėt e pyetėn Jezusin:

“Pse nxėnėsit e tu nuk i mbajnė traditat e tė parėve, por hanė bukė me duar “tė papastra”?”

6 Ai u pėrgjigj:

“Mirė parafoli pėr ju, o shtiracakė, Isaia, kur shkroi:

‘Ky popull mė nderon me buzė,

kurse zemra e tyre ėshtė larg meje.

7 I kotė ėshtė kulti qė mė bėjnė,

kur mėsojnė gjasme mėsimin e Hyjit

‑ rregulloret qė i qitėn njerėzit.’

8 Ju lini pas dore urdhėrimin e Hyjit e mbani traditat e njerėzve.”

9 Dhe u tha:

“Bukur se! Zhbėni urdhėrimin e Hyjit, pėr tė ruajtur traditėn tuaj! 10 E pra, Moisiu tha:

‘Ndero babain tėnd dhe nėnėn tėnde!’

dhe:

‘Kush ta nėmė babain dhe nėnėn, le tė ndėshkohet me vdekje!’

11 E ju pėrkundrazi thoni:

‘Nėse ndokush i thotė babait ose nėnės: po e shpall kurban ‑ d.m.th. ‑ dhuratė tė shenjtė ‑ ndihmėn qė ju takon prej meje’, 12 atė nuk e lejoni t’i ndihmojė mė babait dhe nėnės. 13 Kėshtu zhbėni Fjalėn e Hyjit pėr hir tė traditės suaj, qė ju vetė e bėtė traditė pėr vete. E bėni edhe shumė punė tė tilla tė ngjashme me kėto.”

14 Atėherė e thirri pėrsėri popullin rreth vetes dhe i tha:

“Mė dėgjoni tė gjithė dhe mbani mend! 15 S’ka asgjė pėrjashta njeriut qė mund ta bėjė atė tė papastėr duke hyrė nė tė, por ēka del prej njeriut ‑ ajo e bėn tė papastėr. 16 Kush ka veshė pėr tė dėgjuar, le tė dėgjojė!”

17 Kur u nda prej turmės e hyri nė shtėpi, nxėnėsit e pyetėn pėr vėshtrimin e shėmbėlltyrės. 18 Ai u tha:

“Si? Po as ju nuk qenkeni nė gjendje ta kuptoni? Po a nuk e kuptoni se asgjė qė hyn nga jashtė nė njeriun, nuk mund ta bėjė tė papastėr njeriun, 19 sepse nuk i hyn nė zemėr, por nė bark e del nė nevojtore?”

Kėshtu Jezusi i shpalli tė pastra tė gjitha ushqimet.

20 Dhe vazhdoi:

“Ēka del prej njeriut ajo e bėn tė papastėr, 21 sepse prej brendisė ‑ prej zemrės sė njeriut rrjedhin: mendimet e kėqija, llojet e ndryshme tė fėlligėshtisė, vjedhjet, vrasjet, 22 kurorė‑ thyerjet, dėshira e tepruar e pasurisė, mashtrimet, shfrenia, smira, blasfemitė, krenaria, marrėzia. 23 Tė gjitha kėto tė kėqija dalin nga brenda dhe e bėjnė njeriun tė papastėr.”

Pra te gjitha regullore te BV mbi ushqime te pastra e te papastra nuk kane me fuqi Kemi ne kete nje liri qe na ben te lumtur.
    Nga konteksti i ketij kapitulli kuptohet edhe se per Jezusin Bibla ne teresine e saj eshte Fjala e Zotit, por te gjitha fjale nuk kane te njejte rendesi.

Une, zoteri i nderuar, reagoj keshtu sepse nga shrimet dhe mesimet e disave prej jush, kam pershtypje qe ju mendoni qe ne te krishtere jemi gjithe idiote, e qe vetem ju kuptoni...jo vetem Kuranin, por edhe Biblen. Per Kurani nuk di, por ju qe shkruani ne forumin (jo gjitrhe) dhe ai qe foli ne Youtube, dini dhe kuptoni shume pak per Biblen.

Ju pershendes.

Torrkerry
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga torrkerry : 11-12-2009 mė 06:37

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ashtu pra, ske faj ti, ka faj llogjika jote. Sipas teje llogjikes tende, kemi nevoje per nje Zot qe vdes, qe malltretohet pa meshire nga disa romake te qelbur e ku ta di une se cfar, kemi nevoje per nje Zot qe fle , nje Zot qe lodhet, nje Zot qe semuret etj etj...

Ne fakt mendoj une , qe ti ke NEVOJE PER PSIKOLOG!!! Nje njeri qe i atribon Zotit keto veti, me bindjen me te madhe e them se ka nevoje per psikolog.

GV_USA
    Mos ofendo, me pare...nuk kam nevoje per nje psikolog!
    Por ndoshta nuk ke kuptuar cfare kam shkruar.
    Une besoj ne Hyjin, Atin e gjithpushtetshem, krijuesin e qiellit dhe te tokes..."
    Dhe une kam te drejten ta besoj kete, dhe askush tjeter nuk ka mundesi te hyje ne ndergjegjen time duke pretenduar qe une nuk besoj kete por ate qe ai thote.
    Kur ti ne forum citon nje postim dhe pastaj shkruan per kete postim, me pare duhet ta lexosh sa here ke nevoje per ta kuptuar.
    Une kam lexua 10 here postimin tend e kam kuptuar se ti nuk e ke lexuar postimin tim. Keshtu dialogu eshte i pamundshem.
    Te pershendes.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Postuar mė parė nga torrkerry
    E pse? Zoti eshte i mire, i meshirshem, i madhe ne dashuri.

Ai e di qe jemi mekatare e ne e dime qe gezimi i Tij eshte qe te na fale mekatet.
    Nuk ka zbuluar veten per te ruajtur nje kult, nje religjon. Por per te na shelbuar ne.
    Qofte bekuar Hyji, cilido te jete emri i tij!
    Nuk kemi nevoje per nje Zot qe na sdhperblen me Xhenet. Kemi nevoje per nje Zot qe na ndihmon qe te jemi njerez me te persosur, e qe duke pasur meshire per ne, te na coje ne parajsen, mua, shkodranjen dhe ty. Lutu per ne (per mue dhe per shkodranen) qe Hyji te mos na shperblefte sipas meritave tona, por sipas meshires se Tij.
    Urime.

Torrkerry

GOSTIVARI KA KOMENTUAR
    Ashtu pra, ske faj ti, ka faj llogjika jote. Sipas teje llogjikes tende, kemi nevoje per nje Zot qe vdes, qe malltretohet pa meshire nga disa romake te qelbur e ku ta di une se cfar, kemi nevoje per nje Zot qe fle , nje Zot qe lodhet, nje Zot qe semuret etj etj...

Ne fakt mendoj une , qe ti ke NEVOJE PER PSIKOLOG!!! Nje njeri qe i atribon Zotit keto veti, me bindjen me te madhe e them se ka nevoje per psikolog
    .

VELLEZER DHE MOTRA QE SHKRUANI NE KETE TEME, jini gjyqet mes Gostivari dhe mua:
    E ka kuptuar ai postimin tim?

Ju falenderoj.

Torrkerry

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •