Postuar mė parė nga
Mjekesia
Sa here i lan duart ti kur mer abdes?clidhje ka numri ketu.E rendesishme eshte mentaliteti yt ne lidhje me islamin.Ne fillim te sures Ali Imran thuhet
7. Ai ėshtė qė ta zbriti ty e qė nė tė ka ajete tė qarta dhe ato janė bazė e librit, e ka tė tjerė qė nuk janė krejtėsisht tė qartė (muteshabih). E ata, qė nė zemrat e tyre kanė anim kah e shtrembėta, ata gjurmojnė atė qė nuk ėshtė krejt e qartė pėr tė shkaktuar huti, e kinse kėrkojnė komentin e tyre. Po, pos All-llahut askush nuk e di domethėnien e tyre tė saktė. Dijetarėt e pajisur me dituri thonė: "Ne u kemi besuar atij (atyre qė janė tė paqarta), tė gjitha janė nga Zoti ynė! Por kėtė e kuptojnė vetėm ata qė janė tė zotėt e mendjes.
8. "Zoti ynė, mos na i lako zemrat tona pasi na drejtove, na dhuro mėshirėn Tėnde, pse vetėm Ti je dhuruesi i madh".
Ti Gostivar merr biblen si nje argument per te gjykuar hadithet nderkohe duhet te besh te kunderten e sata here eshte qe ta shpjegoj.
Per te pare se cila pjese e bibles eshte e vertete ose jo merret islami(Kurani dhe hadithet) per baze dhe jo e kunderta.
Une ne bibel kam hasur shume versete qe vijne njesoj dhe ne Kuran.Psh Emri i Ibrahimit Miku i Allahut, larja para faljes, renia ne sexhde etj.Por kjo nuk do te thote mos marrim argumentet kuranore tani sepse keshtu e paska dhe bibla.
Fakti qe vete bibla e citon se profeti Muhamed a.s do marri prej profeteve te tjere dhe do na i citoj neve ymetit te fundit.Tek gjoni 14 dhe 16 flitet per Ngushulluesin ne gjuhen aramike dhe Hebraike vjen Munhamad qe tregon per profetin a,s aty thuhet se do ta binde boten per mekat.Tani ne nje ajet kurani po keshtu thuhet kjo gje.A mos valle doli pali qe e bindi boten per mekatin dhe ligjet e Zotit,askush prej kristianeve mbas jezusit nuk erdhi ti mesoi njerzit se kush eshte mekat dhe kush seshte pervec Muhamedit a.s.Perkundrazi kristianet shpallen anullimin e berjes se mekateve njerzore dhe heqjen e ligjev te Zotit duke deformuar keshtu mesimet e Jezusit dhe duke i zevendesuar ato me mesimet e Palit dhe dogmen qe miratoi Konstandini.Une i kam pas mesuar mire teuhidin esmau ue Sifat(Emrat dhe cilesite e Zotit) por kur lexioja biblen sinqerisht nuk e gjeja Zotin hyjnor dhe qiellor.Ne bibel Zoti pershkruhet me fjale dhe veprime shume tokesore dhe njerzore.Ato e kane humbur sensin e madheshtise se Zotit dhe prandaj e kane bere njeriun Zot.Ne Si muslimane duhet ti besojme Islamit dhe Kuranit dhe me ane te tij tu shpjegojme te devijuarve fene e vertete te Zotit dhe largimin nga devijnacat e shpikura prej njerzve.
Krijoni Kontakt