Close
Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 115
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    Mos ofendo, me pare...nuk kam nevoje per nje psikolog!
    Por ndoshta nuk ke kuptuar cfare kam shkruar.
    Une besoj ne Hyjin, Atin e gjithpushtetshem, krijuesin e qiellit dhe te tokes..."
    Dhe une kam te drejten ta besoj kete, dhe askush tjeter nuk ka mundesi te hyje ne ndergjegjen time duke pretenduar qe une nuk besoj kete por ate qe ai thote.
    Kur ti ne forum citon nje postim dhe pastaj shkruan per kete postim, me pare duhet ta lexosh sa here ke nevoje per ta kuptuar.
    Une kam lexua 10 here postimin tend e kam kuptuar se ti nuk e ke lexuar postimin tim. Keshtu dialogu eshte i pamundshem.
    Te pershendes.

Torrkerry
    Nuk eshte ofendim, te pakten per mua. Te artibuarit vetit e njeriut Perendise, defenitivisht dicka nuk eshte ne rregull ne kete rast.
    Te paktenmua keshtu me duket.
    Pastaj kjo teme eshte e hapur per tu diskutuar midis muslimaneve, e jo midis muslimaneve dhe te tjeterve!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nuk eshte ofendim, te pakten per mua. Te artibuarit vetit e njeriut Perendise, defenitivisht dicka nuk eshte ne rregull ne kete rast.
    Te paktenmua keshtu me duket.
    Pastaj kjo teme eshte e hapur per tu diskutuar midis muslimaneve, e jo midis muslimaneve dhe te tjeterve!!

Me Respekt
    GV_USA
    "qe ti ke NEVOJE PER PSIKOLOG!!!", nuk eshte ofendim?

"Te artibuarit vetit e njeriut Perendise",
    G.V, eshte me shume se nje vit qe te njoh e qindra here te kam shkruar qe "une, sipas besimit tim, nuk i atribuoj Zotit veti te mia.[/COLOR][/I][/B]. Sipas meshires se Tij te mistershme, eshte Zoti qe me jep mundesi te marre pjese ne cfare menyre (kjo do me thote, jo 100 per 100) jetes se Tij.Kjo dmth. se ai eshte Zoti per gjithmone, dhe qe une do te jem njeri pr gjithmone e kurre Zoti. E kete mundesi Hyji i gjithpushtetshem ia dha natyres njerezore te Jezukrishtit. Atehere, dhe spresoj se kjo do te jete hera e fundit qe ta perkujtoj, ti me atribuon nje besim qe une nuk kam...e kjo me ofendon. sepse ti me merr si nje idiot. E kam tre doktorate!

kjo teme eshte e hapur per tu diskutuar midis muslimaneve, e jo midis muslimaneve dhe te tjeterve!! Cdo teme ne forumin eshte hapur per te gjithe. Une jam aktiv ne Komunitetin katolik dhe asnjehere ne nje teme time kam shkruar per besimin myslyman. Nese ti shkruan dicka qe nuk eshte e vertete per fene time dhe per Biblen, pse nuk duhet te reagoj, duket e respektuar, si kam bere gjithmone personat, por duke shpallur qarte besimin tim?

Dhe sipas parimeve te tolerances fetare, ti duhet t'i respektosh bindjet e mia fetare, si e bejne shumica e myslymaneve ne Shqiperi...E nese nuk i respekton, je nje person pa tolerant...nje besimtar pa tolerant...Besimi dhe toleranca ftare perputhen. Besimi dhe intoleranca fetare nuk perputhen

Torrkerry
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga torrkerry : 11-12-2009 mė 09:44

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Uvejsa, faleminderit per intersin tend dhe per vemendjen.

Sipas instinktit tim kam kerkuar ne librat e mie e nuk kam gjetur asgje. Por:
    According to G. Vajda, for an unexplained reason, the Qur'an confuses Haman with the minister of King Ahasuerus of the Persian empire whose story is mentioned in the Biblical book of Esther
    E di ku eshte shkruar kete?Haman (Islam)
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to: navigation, search
    In the Qur'an, Haman was the chief minister of Pharaoh at the time of Moses. The name Haman appears six times in the Qur'an.

According to the Qur'an, both Haman and Pharaoh had armies responsible for killing sons of the Israelites. God sent Moses to invite Pharaoh and Haman to worship him, and to seek protection of the Israelites Haman and Pharaoh were tormenting. Referring to Moses as a sorcerer and a liar, Pharaoh and Haman rejected Moses' call to worship the true God and refused to set the children of Israel free. Like Pharaoh, Haman eventually drowned.[1]

[edit] Interaction with Moses
    God desires to overthrow Haman and Pharaoh by the oppressed Israelites, and to make them heirs to their power and wealth.[1] There is an irony in the fact that the infant Moses is picked up from the river by the household of the Pharaoh. Pharaoh wanted to kill the infant but changed his mind at the plea of his wife. Haman is singled out as a member of this household.[1]

As a young man, Moses kills an Egyptian, and subsequently flees to Midian. He later comes back as a messenger of God to Pharaoh and Haman saying: "Send with us the children of Israel, and do not torment them" (Qur'an 20:47). Pharaoh inquires Moses about the identity and characteristics of his God after which commands Haman to kindle a fire to bake clay for bricks (Qur'an 28:38) in order to build a lofty tower he can climb to be able to see the God of Moses (Qur'an 28:38; 40:36-7).[1]

Moses is not only sent to Pharaoh and Haman, but also to Korah (Arabic: Qarun) (Qur'an 40:24). According to Anthony Hearle Johns, "there is a vivid scene presenting the response of the three of them to Moses' message, 'A sorcerer! A liar! ... Kill the sons of those who believe along with him, and let their women live" (q 40:24-5), and Pharaoh turns to Korah and Hāmān, saying, 'Let me kill Moses, let him cry out to his lord' (q 40:28). In q 29:39 Haman, Korah and Pharaoh are named along with the peoples of Midian (q 29:36), ʿĀd (q.v.) and Thamūd (q.v.; q 29:38), as among those who rejected the prophets sent to them and were punished: Korah was swallowed up by the earth (q 28:81) and Hāmān drowned with Pharaoh (q 29:40)."[1]

[edit] Identity
    Scholars disagree over the identity of Haman and the meaning of his name:[1] According to G. Vajda, for an unexplained reason, the Qur'an confuses Haman with the minister of King Ahasuerus of the Persian empire whose story is mentioned in the Biblical book of Esther[2] According to Anthony Hearle Johns however:[1]
    "There is, however, no reason, other than the paradigmatic one of hostility to the Israelites, to make any direct connection between him and the eponymous minister of Ahasuerus referred to in Esther (3:1-6) who persuaded his ruler to issue an edict to exterminate the Jews of the Persian Empire because Mordechai refused to pay him homage. One suggestion is that Hāmān is an Arabized echo of the Egyptian Hā-Amen, the title of a high priest second only in rank to Pharaoh (Asad, Message, 590, n. 6). The name, however, may have become a time-honored designation for any court official hostile to the Jews and belief in the one God. His role is marginally elaborated in the "stories of the prophets" literature (qisas al-anbiya, see Kisāʾī, Tales, 213, 226-7, 229)."

[edit] Notes
    Anthony Hearle Johns, "Haman", Encyclopedia of the Qur'an, Brill
    ^ G. Vajda, "Haman", Encyclopedia of Islam

Me respekt.

torrkerry

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Torrkerry, perktheje mundesishte, sepse nuk e njoh mire gj. angleze

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga A_C Lexo Postimin
    "Iben Haxher el Askalani thote" ... dhe "paridi26" vendos ti besoj pa u lodhur fare ketij interpretimi prej kushedi sa interpretimeve qe ekzistojne. Simbas disave ketu Allahu eshte dashte vetem nje grupi te njerezve t'i jap trurin dhe neve te tjereve vetem instiktin e te ndjekurit te instruksioneve te ketij grupi elit.

Pavaresisht a e tha Iben Haxheri apo e tha x sahabija, ti je ai qe do te pergjigjet per mendimet e tuaja ne diten e gjykimit. Ty te bie barra e arsyetimit te mendimeve/veprimeve tuaja. Ti je ai qe e vendosi ti besoj xx "dijetarit" nga mijera te tjere. Allahu na i dha te gjitha instrumentet per te dalluar te arsyeshmen nga e pa-arsyeshmja. Me trego cili organ eshte me i sofistikuar se truri? Trurin e atij qe veq percjell instrukcionet e tjetrit qe moti e kane programuar ne forme roboti shkencetaret. A nuk eshte misioni yne intelektual me i larte se i nje roboti? A nuk na dha Allahu trurin dhe logjiken qe te logjikojme per vehte?

Muslimani tipik i sotit, bereqetin me te madh qe Zoti ia dha - trurin, e shperfill. Logjiken qe eshte mekanizmi i vetem qe perdor truri - e poshterson. Dhe per te qene edhe me ironike - me te gjitha keto PRETENDON XHEHNETIN.
    Sa jeton aq meson, dhe cfar nuk shef ne kete jete ah !!!
    Shikon musliman qe koken lejne pas haditheve ( personalisht edhe une lej koken pas haditheve qe jane te verteta, por ndaj atyre qe jane genjeshtra te vertetuara) dhe nuk llogjikojne se te njejtet hadithe tallen me profetin tone dhe me shoket e tij!!!
    Shembull, ne nje hadith lexoj se pas betejes se Bedrit , Hamza R.A. qenka dehur , dhe ne bisede te siperm i thot profetit tone " A je Ti gje tjeter ose vecse rob i babait tim" !!!! ( Sahih Muslim: Book 023, Number 4881: )
    Pik se pari ky hadith paraqet Hamzen si njeri te dehur, se dyti paraqet Hamzen si njeri qe nuk ka pasur respekt per Profetin, dhe se treti paraqet profetin inferior ndaj sahabeve e ku ta di une se cfar.
    Si mund nje musliman te besoj kete hadith!!!

Nse vazhdoj ti lexoj jam i sigurt qe do te gjej akoma hadithe te tilla qe hedhin balte me personalitet e shqyara te fese sone.

Shembull Abu Hureira emri i vertete i te cilit eshte Abd al-Shams qe ne perkthim dmth SHERBETOR I DIELLIT, besimet pagane besonit tek Dielli si Zot suprem, percjell nje hadith sipas te cilit nje gurre ia merr teshat a.s. Musait, dhe a.s. Musai vrapon pas gurrit dhe kur e kap gurin e rrah me shkop , dhe nga ajo e rrahme , ky gurr akoma i ka 6 a shtate shenja ne te !!!!

Abu Hureira !!! Cfar hadithi !!! Valle ku eshte qellimi i ketij hadithi , mos valle te tallet me pasuesit e fese se A.S. Musait?!! Pse jo , sipas emrit te vertete Abu Hureira ka qene Sherbetor i Diellit , dhe parashtrohet pyetja a eshte konvetuar me te vertete ne fene islame ose jo!!!

Cfar dmth ka ky hadithi me a.s. Musain dhe me kete gurrin qe iken sikur me qene i gjalle , dhe ku gjendet ky gurre tani!!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Ja edhe nje hadith i bukur nga Ebu Hureira :

Volume 1, Book 4, Number 162:

Narrated Abu Huraira:

The Prophet said, "Whoever performs ablution should clean his nose with water by putting the water in it and then blowing it out, and whoever cleans his private parts with stones should do it with odd number of stones."

Cfar lidhje ka numbi i gureve , a jane cift ose tek per ti pastruar pjeset private te trupit ?!! A me tregon dikush pse nuk ben me numer cift , por vetem tek?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    .Qėndrimi ynė ndaj lajmėrimeve tė ithtarėve tė librit ėshtė i njėjti qėndrim sikurse edhe ndaj lajmeve dhe tregimeve tė tyre nė pėrgjithėsi. tė cilat janė tre llojesh.

1)-Lajme tė cilat janė tė kota 100%

Lajmet dhe tregimet qė i kanė trilluar ose i kanė deformuar, siē ėshtė pretendimi se pejgamberi i kohės sė fundit do tė jetė prej pasaardhėsve tė Davudit dhe se Mesihu i premtuar ėshtė ēifut, fshirja e pėrgėzimeve mbi Islamin dhe Muhamedin a.s.Shkurt thėnė ēdo gjė qė ėshtė nė kundėrshtim me Kuranin dhe Sunetin e vėrtetė.

2)-Lajme tė cilat sigurisht se janė tė vėrteta, dhe kėto janė dy lloje:

a)Lajmet dhe tregimet qė i vėrtėton shpallja nė mynyrė tekstuale, siē janė lajmet pėr Vulėn e Pejgamberėve, pėr zbritjen e Isait a.s, daljen e Daxhalit(Antikrishtit), lajmet pėr betejat e mėdhaja nė kohėn e fundit mes kafirave dhe besimtarėve.Nė kėtė lloj dallimi mes ne dhe ata mundet tė jetė nė detaje dhe komentin e tyre.

b)Lajme tė cilat i vėrtėton realiteti, siē tregohet nė sahihun e Buhariut nga Xherir ibn Abdullahu r.a i cili thotė:"isha nė jemen dhe i takova dy jemenas njėri prej tyre ishte nga fisi Kila, kurse tjetri nga fisi Amėr.Fillova tu tregoj hadithe tė Pejgamberit a.s.jemenasi nga fisi Amrit tha:Nėse kjo qė tregon pėr shokun tuaj ėshtė e vėrtetė, dije se ai ka vdekur para tre vitesh.mė pėrcollėn derisa erdhėn nė njė pjesė tė rrugės, kur u takuam me njė karvan qė vinte nga Medina.I pyetėm.Na thanė: "Ka ndėrruar jetė Pejgamberi a.s, kurse Khalife ėshtė zgjedhur Ebu bekri r.a, dhe njerėz tė mirė.I thanė"Tregoi shokut tėnd, se ne erdhėm, ndoshta edhe kthehemi, me leje tė Allahut, dhe u kthyen ne Jemen.
    I tregova Ebu Bekrit r.a pėr rastin e tyre, kurse ai mė tha: A mundėsh tė mi sjellėsh.Pas njė kohe, jemenasi nga fisi Amr mė tha"Xherir ke nderim ndaj meje, andaj unė do tiu tregojė njė lajm.Ju arabėt , do tė jeni nė rrugė tė mirė pėrderisa kur vdes i pari juaj, e emėrtoni tjetrin dhe e respektoni.E kur tė bėhet puna qė tė mirret pushteti me shpatė, atėherė behėn mbretėri, hidhėrohen sikurse mbretėrit dhe kėnaqet sikurse mbretėrit.(Buhariu 4359)

3)Lajme tė cilat as nuk i pėrgenjėshtrojmė e as nuk i besojmė:

Ky lloj ėshtė mes dy llojeve tė para, nė pajtim me hadithin e Pejgambarit a.s: "Mos i besoni ithtarėt e librit e as mos i pėrgenjėshtroni"(Buhariu 4485)
    Nė kėtė grup hynė lajmet mbi Asirian dhe fėlliqėsira e shkatarrimit, etj.
    Domethėnia e mosbesimit dhe e mospėrgenjėshtrimit ėshtė nxjerrja nga hapėsira e besimit dhe shpaljes nė hapėsirėn e mendimit dhe transmetimit historik, qė ka mundėsi tė jetė i saktė ose i gabuar dhe qė pranon ndryshim ose shtim.
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ja edhe nje hadith i bukur nga Ebu Hureira :

Volume 1, Book 4, Number 162:

Narrated Abu Huraira:

The Prophet said, "Whoever performs ablution should clean his nose with water by putting the water in it and then blowing it out, and whoever cleans his private parts with stones should do it with odd number of stones."

Cfar lidhje ka numbi i gureve , a jane cift ose tek per ti pastruar pjeset private te trupit ?!! A me tregon dikush pse nuk ben me numer cift , por vetem tek?!!

GV_USA
    Sa here i lan duart ti kur mer abdes?clidhje ka numri ketu.E rendesishme eshte mentaliteti yt ne lidhje me islamin.Ne fillim te sures Ali Imran thuhet

7. Ai ėshtė qė ta zbriti ty e qė nė tė ka ajete tė qarta dhe ato janė bazė e librit, e ka tė tjerė qė nuk janė krejtėsisht tė qartė (muteshabih). E ata, qė nė zemrat e tyre kanė anim kah e shtrembėta, ata gjurmojnė atė qė nuk ėshtė krejt e qartė pėr tė shkaktuar huti, e kinse kėrkojnė komentin e tyre. Po, pos All-llahut askush nuk e di domethėnien e tyre tė saktė. Dijetarėt e pajisur me dituri thonė: "Ne u kemi besuar atij (atyre qė janė tė paqarta), tė gjitha janė nga Zoti ynė! Por kėtė e kuptojnė vetėm ata qė janė tė zotėt e mendjes.

8. "Zoti ynė, mos na i lako zemrat tona pasi na drejtove, na dhuro mėshirėn Tėnde, pse vetėm Ti je dhuruesi i madh".

Ti Gostivar merr biblen si nje argument per te gjykuar hadithet nderkohe duhet te besh te kunderten e sata here eshte qe ta shpjegoj.

Per te pare se cila pjese e bibles eshte e vertete ose jo merret islami(Kurani dhe hadithet) per baze dhe jo e kunderta.

Une ne bibel kam hasur shume versete qe vijne njesoj dhe ne Kuran.Psh Emri i Ibrahimit Miku i Allahut, larja para faljes, renia ne sexhde etj.Por kjo nuk do te thote mos marrim argumentet kuranore tani sepse keshtu e paska dhe bibla.

Fakti qe vete bibla e citon se profeti Muhamed a.s do marri prej profeteve te tjere dhe do na i citoj neve ymetit te fundit.Tek gjoni 14 dhe 16 flitet per Ngushulluesin ne gjuhen aramike dhe Hebraike vjen Munhamad qe tregon per profetin a,s aty thuhet se do ta binde boten per mekat.Tani ne nje ajet kurani po keshtu thuhet kjo gje.A mos valle doli pali qe e bindi boten per mekatin dhe ligjet e Zotit,askush prej kristianeve mbas jezusit nuk erdhi ti mesoi njerzit se kush eshte mekat dhe kush seshte pervec Muhamedit a.s.Perkundrazi kristianet shpallen anullimin e berjes se mekateve njerzore dhe heqjen e ligjev te Zotit duke deformuar keshtu mesimet e Jezusit dhe duke i zevendesuar ato me mesimet e Palit dhe dogmen qe miratoi Konstandini.Une i kam pas mesuar mire teuhidin esmau ue Sifat(Emrat dhe cilesite e Zotit) por kur lexioja biblen sinqerisht nuk e gjeja Zotin hyjnor dhe qiellor.Ne bibel Zoti pershkruhet me fjale dhe veprime shume tokesore dhe njerzore.Ato e kane humbur sensin e madheshtise se Zotit dhe prandaj e kane bere njeriun Zot.Ne Si muslimane duhet ti besojme Islamit dhe Kuranit dhe me ane te tij tu shpjegojme te devijuarve fene e vertete te Zotit dhe largimin nga devijnacat e shpikura prej njerzve.
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Sa here i lan duart ti kur mer abdes?clidhje ka numri ketu.E rendesishme eshte mentaliteti yt ne lidhje me islamin.Ne fillim te sures Ali Imran thuhet

7. Ai ėshtė qė ta zbriti ty e qė nė tė ka ajete tė qarta dhe ato janė bazė e librit, e ka tė tjerė qė nuk janė krejtėsisht tė qartė (muteshabih). E ata, qė nė zemrat e tyre kanė anim kah e shtrembėta, ata gjurmojnė atė qė nuk ėshtė krejt e qartė pėr tė shkaktuar huti, e kinse kėrkojnė komentin e tyre. Po, pos All-llahut askush nuk e di domethėnien e tyre tė saktė. Dijetarėt e pajisur me dituri thonė: "Ne u kemi besuar atij (atyre qė janė tė paqarta), tė gjitha janė nga Zoti ynė! Por kėtė e kuptojnė vetėm ata qė janė tė zotėt e mendjes.

8. "Zoti ynė, mos na i lako zemrat tona pasi na drejtove, na dhuro mėshirėn Tėnde, pse vetėm Ti je dhuruesi i madh".

Ti Gostivar merr biblen si nje argument per te gjykuar hadithet nderkohe duhet te besh te kunderten e sata here eshte qe ta shpjegoj.

Per te pare se cila pjese e bibles eshte e vertete ose jo merret islami(Kurani dhe hadithet) per baze dhe jo e kunderta.

Une ne bibel kam hasur shume versete qe vijne njesoj dhe ne Kuran.Psh Emri i Ibrahimit Miku i Allahut, larja para faljes, renia ne sexhde etj.Por kjo nuk do te thote mos marrim argumentet kuranore tani sepse keshtu e paska dhe bibla.

Fakti qe vete bibla e citon se profeti Muhamed a.s do marri prej profeteve te tjere dhe do na i citoj neve ymetit te fundit.Tek gjoni 14 dhe 16 flitet per Ngushulluesin ne gjuhen aramike dhe Hebraike vjen Munhamad qe tregon per profetin a,s aty thuhet se do ta binde boten per mekat.Tani ne nje ajet kurani po keshtu thuhet kjo gje.A mos valle doli pali qe e bindi boten per mekatin dhe ligjet e Zotit,askush prej kristianeve mbas jezusit nuk erdhi ti mesoi njerzit se kush eshte mekat dhe kush seshte pervec Muhamedit a.s.Perkundrazi kristianet shpallen anullimin e berjes se mekateve njerzore dhe heqjen e ligjev te Zotit duke deformuar keshtu mesimet e Jezusit dhe duke i zevendesuar ato me mesimet e Palit dhe dogmen qe miratoi Konstandini.Une i kam pas mesuar mire teuhidin esmau ue Sifat(Emrat dhe cilesite e Zotit) por kur lexioja biblen sinqerisht nuk e gjeja Zotin hyjnor dhe qiellor.Ne bibel Zoti pershkruhet me fjale dhe veprime shume tokesore dhe njerzore.Ato e kane humbur sensin e madheshtise se Zotit dhe prandaj e kane bere njeriun Zot.Ne Si muslimane duhet ti besojme Islamit dhe Kuranit dhe me ane te tij tu shpjegojme te devijuarve fene e vertete te Zotit dhe largimin nga devijnacat e shpikura prej njerzve.
    Mjeksia nuk marr Biblen si agrument per te sqaruar hadithet, marr llogjiken si argument.
    Personalisht hadithe eshte i besueshem deri tek mometi kur fillon te flasi per numrin e gurreve qe te nevoiten per tu pastruar, jo cift por tek!!! Cfar lidhje ka numri i gurreve se a eshte cift ose tek?!!
    Lidhje ka qellimi, pse i merr ato gurre!!! I merr per tu pastruar, nqs se ti pastrohesh pak lidhje ka se a ke perdorur numer cift te gurreve ose numer tek!
    Nga ana tjeter nese futemi pak me thelle ne analize te hadithit, me trego ti mua kush i pastron organet gjenitale me gurre ?!!! Po kjo eshte ceshtje tjeter!!!

Problemi i gurreve dhe i Ebu Hurejres eshte se ky i dyti ka pasur imagjinate te thelle, se ti ti perdori per ti nencmuar muslimanet!!!
    Ne nje hadith tjeter poashtu i eprcjellur nga Ebu Hureira, nje gurr ia vjedh teshat A.S. Musait !!!
    Si i vodhi teshat gurri ?!! Me cfar levizte gurri nga nje vend ne nje vend tjeter?!! Kishte kembe gurri ?!! Kishte duar gurri ose cfar ?!!
    E vetmja menyre qe nje trup ne forme te gurit tia marri teshat A.S. Musait eshte se ky gurri nuk ka qene gurre por ndonje lloj UFO-je !!!!
    E beson ti qe nje UFO i ka marrur teshat A.S. Musait ?!!
    Une per vete nuk besoj fare ne ekzistencen e tyre, e jo me te besoj qe nje UFO i ka marre teshat A.S. Musait!!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Dhe sa i perket Bibles, qendrimi im eshte ky , se nuk diskutohet qe ne Bibel ka dicka qe ka mbetur origjinale, dmth fjale te pandrushuara te Zotit, por duke marre parasysh se Bibla eshte ndryshuar dhe se nuk kemi informata te sakta se cilet pjese jane te ndryshuara, kredibiliteti i Bibles bie ne zero, sepse ti si mjeksia nuk mund ta dish me saktesi te plote se kjo pjese eshte ndryshuar ne Bibel dhe kjo pjese jo!!!
    Ate pse qe Bibla ka te perbashket me Kuranin, ajo pjese e Bibles mund te merret si e vertete, por pjesa tjeter e Bibles qe vertetohet me permes haditheve, ajo pjese nuk mund te merret si e vertete, ngase ekziston mundesia se ne cdo kohe dikush ta vertetoj Biblen duke shpikur hadithe te rejme dhe duke ia atribuar kete profetit.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •