Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514

Impakti i kesaj sherrnaje per karrike tek femijet tane!

Kemi rreth 6 muaj qe degjojme e shikojme ne media nje grndje lehaqenesh te terbuar.Mujin e fundit kjo retorike eshte shtuar e ka kaluar ne fyerje e sharje personale midis te dy kraheve te politikes.Femijet tane degjojne ne emisionet e shumta te lajmve gjithfare pislleqesh qe mban zhargoni i piset i dy palacove te politikes.
    Si thoni a ka impakt negativ tek femijet shqiptar ky dialog me fjale nga me te pistat.
    Mora shkas per kete teme nga nje reagim i femijes tim, kur ne nje moment ai me tha:''Keshtu bejne gjithmone politikanet shqiptare? C'ti thosha?Nje here ne kater vjet keshtu bejne i thashe. Grinden se kush te vjedh me shume.
    Kush deshiron,pra kush eshte prind mund te jap mendimin e vet.
    Flm

*Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Pershendetje nestorp!

Per mendimin tim ka impakt negativ. Nuk zihen vetem ne Shqiperi ma mer mendja. Ketu ku jetoj une, gjate dites me ndodh te shikoj tv me djalin qe eshte i vogel. Gjate dites duhet te jete ''orari mbrojtes'' quhet. Shume programe nuk e respektojne kete orar. Me ka ndodhur dhe me filma e njejta gje ( gjate dites). Them shyqyr qe eshte i vogel dhe akoma nuk merr vesh mire fjalete reja, por ka nje huq qe i perserit. Prandaj them qe ka impakt negativ.

Ps: Rralle me ka ndodhur te shoh lajme ose te dhene per politiken ne shqiperi. Por sa here kam pare, kamvene duart ne koke se fillojne e shahen mbare e prape. Nuk u ka ic fare lezet.

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Pershendetje Mrs Suada!
    Ne njerzit e thjesht e normal me shume se cdo gje tjeter duhet te na shqetesoj kjo lloj maskarade politike.Nuk e di ku jetoni por ketu ne UK nuk me kane zene veshet nje dialog te till teper rrugaceror.Ketu te vihen nga mbrapa gazetat po gabove e nuk gjen dot vrime miu ku te futesh koken.Une shoh Tv te ndryshme kur ka zgjedhje te pergjitheshme,sidomos ne vendet e medha perendimore,por asnjehere si ne Tiranen tone.E di qe edhe pipinot grinden,por Brunoi Vespa ua preu biseden ne mes kavalierit dhe Prodit heren e fundit dhe mire ua beri.
    Keta tanet jane kafshe.Mire qe ju e paskeni te vogel femijen,po une qe e kam 15 vjet te voglin.Eshte rritur ketu dhe skandalizohet nga nje sjellje rrugacerore e tipit Edvin _ Sali!
    Si duket anetaret e tjere jane karapiter ose beqo dhe nuk ju bene shume pershtypje fjalori vulgar i politikes!
    I uroj shendet e gjithe te mirat familjes tuaj! I uroj vogelushit tuaj te rritet i shendetshem si molla!
    respekte

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    Pershendetje Nestorp!

Faleminderit per urimet e djalit!

Femijet i pac me jete.
    Ai fjalor rrugor na ben pershtypje dhe ne, dhe jo me djalit 15 vjecar.

Shume rralle me ka ndodhur te shoh lajme ose te ndjek politiken Shqiptare.
    Por kur vajta nje here ne Shqiperi, disa here me ka ndodhur te shoh e te degjoj politikane qe shahen dhe kacafyten. Gje e turpshme.

Une jetoj ne kufi midis 2 shtetesh, shtetit Austriak dhe Italian.
    Eshte province autonome qe nuk varet nga asnje keto 2 shtete. Por kemi parlamentin tone qe ska te beje me asnje nga ato dy shtete te larpermendura nga une. Ke qef te ndjekesh kete parlament, pa fjalor rrugor dhe njerez qe merren vesh me fjale, pa u share dhe aspak me duar. Gjithashtu dhe ketu tek ne po te besh gabimin me te vogel nuk te falin.

Me ka rene rasti te shoh dhe parlamentin Italian, nuk kam pare e degjuar te shahen ose te rrihen.
    Emisionin e Bruno Vespa e ndjek here pas here. Ke qef ta ndjekesh. Nuk ka komente e fjalor rrugesh. Fton te tere politikanet. Emisioni zhvillohet pa zenka etc etc.

Sa per anetaret e tjere nuk e di. Mbase pas nje totale kohe te mesohet veshi me tingullin e atyre fjaleve.
    Shpresojme qe gjerat ne Shqiperi te ndryshojne duke pasur nje permiresim dhe ne fushaten e politikes.

Gjithashtu dhe familjes tende i uroj shendet dhe cdo te mire.
    Rrespekte.
    Suada.

Cdo gje ka te bej me kulturen dhe fatkeqesisht kultura ne Shqiperi eshte thuajse inekzistente. Keta meshkuj shajne nga gjithe fisi ne sy te kolegeve te tyre femra dhe as duan t'ja dine as per edukate, respekt, apo kulturen me minimale qe duhet te tregosh ne nje ambjent pune e lere me te duan te dine per gjithe popullin. Ketu ne Amerike, pse nje congressman republikan bertiti gjate nje fjalimi te Obames ne Kongress dhe i tha qe PO GENJEN dhe ju hodhen ne gryke qe nga politikanet e tjere republikan, demokratet po e po, gazeta, TV, e te gjitha dhe e ben qe ai qe ate nate t'i kerkonte falje. Imagjino te thuhen gjera te tilla si ne parlamentin shqiptar, ne fakt nuk e imagjinoj dot. Nuk kam femije, por po te kisha, as nuk do ta beja prove qe te shikoja lajmet e Shqiperise me ata aty. Do te me vinte zor nga femijet, jo per gje.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Si thoni a ka impakt negativ tek femijet shqiptar ky dialog me fjale nga me te pistat.
    Normal qe ka efekt negativ tek femijet, nqs ju lejohet te ndjekin lajmet.
    Politikaneve tane ne shqiperi ju mungon gjeja me elmentare, edukata ne komunikim.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga *suada* Lexo Postimin

... Une jetoj ne kufi midis 2 shtetesh, shtetit Austriak dhe Italian.
    Eshte province autonome qe nuk varet nga asnje keto 2 shtete. Por kemi parlamentin tone qe ska te beje me asnje nga ato dy shtete te larpermendura nga une ...

Kush qeka ky shtet Suada, mes Italise dhe Austrise, se harta nuk tregon gje ???
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga skuthi_vogel Lexo Postimin
    Kush qeka ky shtet Suada, mes Italise dhe Austrise, se harta nuk tregon gje ???
    Ndoshta gaboj por pergjigja eshte Republika e Tirolit.Sic eshte Vatikani apo edhe San Marino ne mes te Romes ,ashtu eshte edhe Republika autonome e Tirolit miku im skuthi.
    Mikja ime Suada korigjom ,nqse kam gabuar!
    I
    skuthi_vogel ,nformacioni juaj rreth ketyre qyteteve shtet brenda Italy-s eshte i mangut.Por sa te rroj njeriu gjithmone meson i dashur.
    Persa i perket temes dua te them se:
    1-Top news
    2-NEWS24
    3-ORA NEWS
    Japin non stop vetem lajme.Sikur te mos mjaftonte kjo edhe te gjithe TV-t e tjera kane me teperi lajme.
    Femijeve tane,te cilet jetojne ne emigracion, ju bene mire te degjojne emisione ku flitet shqip,sepse keshtu ata nuk e harrojne ose e mesojne ta flasin mire e bukur gjuhen tone.Po a mund te edukohen me kulturen kombetare duke pare emisine te tilla?Patjeter qe jo.Ky eshte realiteti jone!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nestorp : 08-12-2009 mė 06:13

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    I nderuar nestorp!

Ne jemi ne Südtirol. Eshte province autonome. Nordi eshte i Austrise. Südtirol eshte as andej as ketej lol. Kjo toke eshte mare me zor nga Italianet Duke mbetur province autonome. Historia nuk te mbarur. Eshte shume e thelle. Ketu si italian dhe gjerman nuk shkojne aspak mire.

Gjate shekujve Alto-adige ose Südtirol kane pasur fasa te perseritshme te italianizimit.
    Pasi mbaroi lufta e pare boterore, Italia doli fitimtare nga kjo lufte, Tiroli u nda perseri. Para luftes vetem 3% e popullsise ishte deklaluar si popull italian.

Pas marrjes se pushtetit nga nazistet, u ndalua mesimi i gjuhes gjermane. U censurua i gjithe shtypi gjerman. Nazistet i nderruan mbiemrat duke ja italiniazuar.
    Mgjth se mesimi i gjuhes gjermane u vazhdua klandestinivisht.
    Afrimi i Hitlerit me Musolinin bene te shpresonin te gjithe ato qe i perkisnin gjuhes gjermane, qe shume shpejt do te kishin ndjekur fatin e tyre austriak.

Para nje viti u be nje propozim ku ''Italia'' ( i propozoi presidentit te provinces tone) donte qe Südtirol te mos ishte me prov autonome. Natyrisht kjo do te kishte sjellur shume rremuja ke ne. Pergjigja ishte jo nga presidenti.

Eshte shume e shume e gjate historia. Duhen muaj e muaj te tere me u shpjeguar lol.

Skuthi i vogel. Mjafton ne google te kerkosh Südtirol.

Ps: Me fal moderator qe dola jashte teme! Ky postim ska lidhje me temen.

Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    E nderuar Mrs Suada
    danke,grazzia,thanks per sqarimet e hollesishme.Une te pakten paskam pak dijeni per R Tirolit,por qe quhej Tirol i jugut nuk e kam ditur me thene te drejten.Te pakten i jam afruar.Si eshte ekonomia ne ate baby republike Suada?Besoj se duhet te jete mire,sepse vendet e tilla qytet shtete kane goxha mirqenie.Mund te na flasesh pak me shume per your small Republic of Sudtirol(South Tirol).Jam kurioz te di jo une por besoj edhe te tjere.te sugjeroj te hapesh nje teme per kete little republic.
    Mund te na flasesh per gjithcka,pse jo edhe per politiken.
    Kalofsh nje mbremje te kendeshme!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •