Close
Faqja 20 prej 22 FillimFillim ... 101819202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 215
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Unhappy

Citim Postuar mė parė nga bamatat Lexo Postimin
    Persa e gjykoj une duke pare luften e hapur dhe te deklaruar , te shpallur boterisht qe ai beri, kunder cdo gjeje antishqiptare sipas mendimit te tij , ne keta term antishqiptare ai futi edhe fene ! Kjo ishte arsyeja qe ai e ndaloi , sepse e konsideronte opium per popullin dhe sidomos per popullin shqiptar, ai e shikonte si nje nga armiqte me te eger ! Dhe ketu nuk eshte se gabohej shume , pasi me sa kam konstatuar une ky ka qene edhe konkluzioni dhe qendrimi i Rilindasve !

Ndoshta Enveri e ka shfrytezuar per bindjet e tij politike edhe kete parapergatitje te opinionit shqiptar nga ana e Rilindasve , qe me thene te drejten , nuk eshte se keta ishin armiq te fese si koncept . Por ishin vete fete qe kishin luajtur nje loje antishqiptare gjate historise se shqiperise si dhe ne te kaluaren e afert kur erdhi ne pushtet Enveri . Mos harroni qendrimet e Kalifatit deri nga vitet 1920 apo te Kishes greke edhe me pas, ne vrasjen e patrioteve shqiptare apo ne masakren kunder cameve !

Pra me thon te verteten vete fete ia kishin bo gati terrenin Enverit !

dukesh sa i painformuar qe je mor karafil po mir si merr guximin e flet kaq capraz ku nuk eshte je person qe viziton kete faqe po si duket te pelqe mekimi me komunizem sepse thjesht eshte opinioni jot ky
    meqe qenke i mbushur krejt me histori saqe po derdhet rruges ajo qe poston po te rikujtoj ty e te gjithe ata si puna jote qe i hane sapunin per djathe.
    ne lidhje e prizrenit kush kane qene ata qe moren pjese e kush ishte kryetar i saj?
    sa prej tyre ishin hoxhallare?
    sa ndikuan ata tek populli per ngritjen e tyre kunder pushtimit qofte me pene po qofte gojarisht?
    motoja mos shikoni kisha e xhamia ishte me qellim bashkimin se ishin vete hoxhallaret dhe disa prifterinj te njohur qe dhane maksimumin per atdheun
    kush ishte Petro Marko? ky burre do te thoja qe ka luftuar krah me krah me enverin qe me ps e rrasi brenda pse?????????
    mos me fol dengla ketu me sill fakte jo llogje se si ha ksuh vecse ndonje si puna jote qe akoma eshte nen ndikimin e opiumit te xhaxhit.
    ata e deshe shqiperine sic e ederronin porse koka marks lenini e stalini e cfar dreqin ishin te ndikuar ga masonerite bene ate qe dodhi gjithadej dhe qe po vazhdojne te hedhin sa ne nje breg ne tjetrin .
    Hasfiz Ali korca kete e ka permendur qe me 1923 kurse ti akoma si dihet nga para rilindjes me keto qe shkruan
    here tjeter kujdes jo per gje por tregon ate qe te tjeret mund te dyshojne tek ty dhe ti e tregon vete e sdo koment me pas kjo gje qe...........

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Citim Postuar mė parė nga nitro Lexo Postimin
    dukesh sa i painformuar qe je mor karafil po mir si merr guximin e flet kaq capraz ku nuk eshte je person qe viziton kete faqe po si duket te pelqe mekimi me komunizem sepse thjesht eshte opinioni jot ky
    meqe qenke i mbushur krejt me histori saqe po derdhet rruges ajo qe poston po te rikujtoj ty e te gjithe ata si puna jote qe i hane sapunin per djathe.
    ne lidhje e prizrenit kush kane qene ata qe moren pjese e kush ishte kryetar i saj?
    sa prej tyre ishin hoxhallare?
    sa ndikuan ata tek populli per ngritjen e tyre kunder pushtimit qofte me pene po qofte gojarisht?
    motoja mos shikoni kisha e xhamia ishte me qellim bashkimin se ishin vete hoxhallaret dhe disa prifterinj te njohur qe dhane maksimumin per atdheun
    kush ishte Petro Marko? ky burre do te thoja qe ka luftuar krah me krah me enverin qe me ps e rrasi brenda pse?????????
    mos me fol dengla ketu me sill fakte jo llogje se si ha ksuh vecse ndonje si puna jote qe akoma eshte nen ndikimin e opiumit te xhaxhit.
    ata e deshe shqiperine sic e ederronin porse koka marks lenini e stalini e cfar dreqin ishin te ndikuar ga masonerite bene ate qe dodhi gjithadej dhe qe po vazhdojne te hedhin sa ne nje breg ne tjetrin .
    Hasfiz Ali korca kete e ka permendur qe me 1923 kurse ti akoma si dihet nga para rilindjes me keto qe shkruan
    here tjeter kujdes jo per gje por tregon ate qe te tjeret mund te dyshojne tek ty dhe ti e tregon vete e sdo koment me pas kjo gje qe...........
    Kush je ti me na jep receta se si duhet me u sjell dhe cfare duhet me mendu ? Mos je gje djali i Enverit ?

te gjitha ato qe ke shkrujt po i shkrun dhe thua ti se ne shkrimin tim nuk ka asgje nga keto qe ty te ka vajt mendja me shkrujt ! Une thjesht kam paraqit situaten objektive ne te cilen ndodhi fenomeni dhe vetem kaq ! Kuptohet ashtu sic kam arritur ta njoh une . Dhe nuk pres te me jape askush keshilla kur nuk i drejtohem !

Hajt tung dhe te fala Enverit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Post sikur te ishte spaci hotel me 5 yje kush nuk do shkonte atje?

Kush je ti me na jep receta se si duhet me u sjell dhe cfare duhet me mendu ? Mos je gje djali i Enverit ?

te gjitha ato qe ke shkrujt po i shkrun dhe thua ti se ne shkrimin tim nuk ka asgje nga keto qe ty te ka vajt mendja me shkrujt ! Une thjesht kam paraqit situaten objektive ne te cilen ndodhi fenomeni dhe vetem kaq ! Kuptohet ashtu sic kam arritur ta njoh une . Dhe nuk pres te me jape askush keshilla kur nuk i drejtohem !

Hajt tung dhe te fala Enverit

kjo situata ne pozicionin objektiv sipas teje tregon mentalitetin tend per kete ceshtje cka u me lart te them qe je gabim qe flet ashtu me ato cfar te kam shkruajtur se po te ishe tamam ne objektivitet do ishim akoma ne komunizem
    dhe ata qe e deshirojne kete gje anojne tek kjo rryme cka ti e thua vete kjo sipas objektivitet te shumices se njerzve jo e imja

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    Sepse ishte komunist.
    Gabim.

Lexo:
    Persa e gjykoj une duke pare luften e hapur dhe te deklaruar , te shpallur boterisht qe ai beri, kunder cdo gjeje antishqiptare sipas mendimit te tij , ne keta term antishqiptare ai futi edhe fene ! Kjo ishte arsyeja qe ai e ndaloi ...

Pra me thon te verteten vete fete ia kishin bo gati terrenin Enverit !

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Gabim.

Lexo:
    A nuk ishte ashtu?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    A nuk ishte ashtu?
    Te thashe: Une mendoj se ishte ashtu, sic thote biseduesi Bamatat. Per arsye te mendimeve qe i dha per vleresimin e tij. Per arsye te tere diskutimeve te temes. Mendimi yt eshte teper i varfer per t'ju bashkengjitur atij. S'the asnje argument, asnje shembull bindes. Vetem dhe vleresimin. Por nje vleresim ("mire", "keq") di te japi edhe foshnja. Pa argumente, vleresimin mos e nxjerr fare. Vetem e ben veten palaco me te.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-01-2010
    Vendndodhja
    Hamburg Reperbahn
    Postime
    453
    Donte ta quante veten ZOT kete koncept ka pasur ne kok donte ti fuste popullit sindrromen e frikes dhe te adhurimit te ENVERIT dhe jo te ZOTIT Te vertet. Gje qe solli shkatrrimin e qindrra Xhamiave ne Shqiperi . Ne 1914 ne rrethin e elbasanit Numuroheshin 37 Xhamia dhe 3 Kisha.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Te thashe: Une mendoj se ishte ashtu, sic thote biseduesi Bamatat. Per arsye te mendimeve qe i dha per vleresimin e tij. Per arsye te tere diskutimeve te temes. Mendimi yt eshte teper i varfer per t'ju bashkengjitur atij. S'the asnje argument, asnje shembull bindes. Vetem dhe vleresimin. Por nje vleresim ("mire", "keq") di te japi edhe foshnja. Pa argumente, vleresimin mos e nxjerr fare. Vetem e ben veten palaco me te.
    Une nuk ja humbi meritat te cilat i ka pas enveri,ai ka pas merita te shumta por ka pas edhe gabime.gabimet e tij kan qen qe e ka izolu shqiperin,dhe qe nuk ka desh te kete mardhenje me shtet tjera.
    E ka ndaluar fen d.m,th eshte sill si diktator apo me mir te them ka qen diktaror,sepse ja ka mohuar njerzeve lirin fetare.
    Pra nje njeri qe eshte komunist,diktator,ateist,e ndalone fen.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Rilindja jone Kombetare e beri nje perpjekje te tille dhe rezultati ishte pjeserisht i suksesshem. Naim Frasheri, shkruajti Qerbelane, i shkruajti vjersha Perendise dhe Dashurise. Shembullin e tij e ndoqen edhe rilindas te tjere. Naim Frasheri pati nje ndikim te madh brenda komunitetit bektashi, duke qene se ishte vete i tille dhe origjina e tij ishte nga Frasheri i Permetit, qe une do ta quaja Meka e bektashizmit shqiptar.

Albo
    Une kur thashe levizje mendova ne nje levizje ne nivelin kombetar, ashtu sic ishte dhe tere periudha e Rilindjes Kombetare, ku zhvillimet u koordinuan ne te kater vilajetet dhe nuk ishin te izoluara vetem brenda vilajeteve perkatese. Iniciativa dhe vullneti i Naim Frasherit mbeti me siguri vetem perbrenda komunitetit qe i perkiste, atij bektashi, qe ne fakt eshte nje nga komunitetet me te vogla dhe nuk e besoj se arriti te kalonte si iniciative ne nivelin kombetar, meqe kishte dy rrymat kryesore (ekstreme) te kohes, ortodoksine dhe muslimanizmin, qe per mendimin tim nuk do ta lejonin kurre qe bektashizmi te behej si fe kombetare .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 20-01-2010 mė 15:24

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Unhappy te veme ne jete trinomin: praktike pune dituri

Gabim.

Lexo:
    ashtu sic ke futur nentekstin: fjalet jane mendime
    un po te pyes ty kete strategji e ka perdorur vetem enver hoxha apo ka pasur edhe te tjere sidomos kur beht fjale per eu lindore dhe azine?
    sepse bazat e tija ishin karli me maksin te bazuara e darvinizem me moton feja eshte opium keshtuqe oburra prishi xhamia e kisha se ata hoxhallare qe luftuan e preifterinj per clirim dhe poete sic te permenda petro markon si kishte per gje qe ti hiqte sepse nese do te sundosh duhet me qe katil e rezil i keq sic ndodhi pse sa vite ka qe eshte shperngulur komunizmi ne alb 50000000000000vjet?
    ajo kohe iku vdiq porse ka ardhur nje feudalizem me emrin demokraci qe ka hapur kufijte sheh tv hyn e net flet me mobil e kur vjen puna me u martu nje cift ..........
    e dodhin abortet 600 cifte ne muaj vine e tr per divorc
    sepse gjendja pak ka ndryshuar perendimi na ka si ure per iteresat e saj kur ishte gjermani qe fuste zisat ne lushnje e kavaje gjojash merrte baker e krom merrte florirn shqiptar e ecetere e cetera gje per te cilen kane folur e flasin te tjer me shume se un pra komunizmi qe ne emer sdo fakt qe eshte e pjelle e krimimeleve karl maks lenin qe i solli botes shume viktima

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •