Close
Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 215
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Paganizmi, por as kultura e shkeputur nga feja, Chino, nuk ekiston ne menyre institucionale ne Shqiperi.
    S'ka lidhje kjo me ate qe the. Ti the se fete jane me te vjetra, dhe prandaj meritojne ate dhe kete. Te pyeta: Nese duhet te cmojme ate qe eshte me e vjeter, atehere duhet te veme paganizmin dhe kulturen etnike shqiptare mbi te cdo fe.

Kjo qe u pergjegje ti, s'eshte as e afert me repliken time. Eshte ashtu sikur te mos me kishe kuptuar fare.

Jo vetem lashtesia, por nepermjet papatit, moren trajte te gjitha tiparet nacionale shqiptare dhe konfliktet qe pasuan prej tyre.
    Cfare deshiron te thuash me kete?
    Jo qe jam i mendimit, jo qe e pranoj se te gjitha tiparet nacionale moren trajte nga papati, por cfare deshiron te thuash me kete gje? Mendon ne te vertete se duhet te pajtohemi me cdo gje se sjell koha?

Vlen ky mendim yti edhe per kete shembull:
    Ne vitin 2100 zhduken te trija fete definitivisht dhe irreverzibilisht nga Shqiperia. A duhet te pajtohen shqiptaret ne vitin 2101 me kete zhdukje? A duhet te thone se "zhdukja u be pjese e tipareve shqiptare", prandaj respektojeni zhdukjen? Perse nuk u pajtove me faktin qe e krijoi E. Hoxha ne Shqiperi ne lidhje me fete? Te tregoj une, perse. Sepse vlereson!! Sepse pyet cdo here: Eshte ndryshim gjegjesisht zhvillim i dobishem apo i demshem? Dhe ne fund arrin tek nje vleresim. E nese ti e ben kete, perse une apo ne tjeret te mos bejme kete gje??

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Shikoj se diskutimet qenkan shtuar ashtu si edhe tonet e te shprehurit.
    Te flasesh per komunizmin ne pergjithsi eshte nje ēeshtje mjaft koplekse, por t'a besh per raportet qe pati me besimet fetare do te thote te hapesh nje plage shume te rende, sidomos per shqiptaret. Nder gabimet e shumta qe rregjimi komunist beri gjate harkut kohore 1945-1990 jane, ndalimi i fese dhe shkurtimi i oborrit personal. Nese per te paren diktatori u mundua t'a argumentoje, per te dyten mbetet me te vertete nje mister. Shkurtimi i oborrit personal, pra marrja e tokes dhe ndalimi i kafsheve shtepiake perben nje nder krimet me te medha te historise. Asnje pushtues nuk arriti te ishte kaq i eger ne dhunen e tije ndaj popullit shqiptar. Sipas meje, ndalimi i fese dhe shkurtimi i oborrit personal, qene dy masat qe kondicionuan dhe varferuan jeten e shqiptareve, duke lene pasoja qe ndihen ende ne ditet e sotme.
    Ndalimi i fese ndikoi ne "vrasjen" shpirterore te shqiptareve. U hoqi shqipetareve te drejten e mendimit dhe te besmit, praktikisht u hoqi shpresen. Mos te keshe te drejte te besosh do te thote mos te keshe te drejte te shpresosh. Te besosh ne Zot, do te thote te jetosh me shprese, pamvarsisht nga ekzistenca apo mos ekzistenca e tije. Sepse "feja eshte opiumi e masave"!
    Shkurtimi i oborrit personal, sidomos ndalimi i mbajtjes se kafsheve shtepiake qe vrasja fizike e shqipetareve, aq me teper kur kujtojme se dendesia demografike ishte 70% ne fshat dhe vetem 30% ne qytet. Dhe tradicionalisht shqiptaret kane qene bujq dhe blegtor, te favoriizuar edhe nga kushtet gjeografike.
    Enver Hoxha te gjithe propaganden qe ndermori kunder fes e bazoi me shume ne faktor nderkombetar se sa ne faktor te brendeshem. Duke mos patur argumenta bindese kunder fese (kur flasim per fene nenkuptojme vetem katoliēizmin) perdori disa gabime historike te krishterimit per te argumentuar ndalimin e fese ne Shqiperi. Propagaganda anti-fetare u bazua kryesisht tek inkuzicionet qe Kisha beri ne mesjete apo tek ndeshkmi qe u beri shencetareve te kohes. Ku e dime shume mire qe eshte nje e vertete historike. Ndersa ndaj Kishes Katolike shqiptare ishte e veshtire te gjente argumenta qe t'a quante si antikombetare, sepse ishin me shume njerz te Kishes qe u shquan si patriot se sa e gjithe pjesa tjeter e shqiptareve te marre sebashku. Atehere vendosi te perdore armen e manipulimit te njerzeve. Akuzoi prifterinjet se bashkepuntor te fashizmit, kur kishin kaluar me shume se 10 vjet nga ēlirimi i Shqiperise. U futen arme neper Kisha dhe u akuzuan prifterinjet si bashkepuntor te diversantave, keta te fundit ishin disa shqiptar qe i kishin dalur kunder komunizmit, dhe jetonin me shume neper male. Ndoshta ishte edhe e vertete, sepse Kisha ishte kunder komunizmit dhe kyte ndjejne nuk e pati fshehur kurre. Sidoqofte ajo qe ndodhi, mund te konsiderohet nje nder krimet me te medha qe kane ndodhur ne Shqiperi. Ndaj nje besimi qe ka qene i shquar per intelektualet dhe njerzit patriot.
    Paradoksi me i madh qendron se, nese sot Shqiperia nuk eshte nje vend islamik, kjo eshte edhe per merite te Enver Hoxhes. Siē thote nje thenie italiane, "non tutti i mali vengono per nuoccere". Si te thuash po te kerkojme te nxjerrim ndonje konkluzion pozitiv, mund te themi se ky mund te ishte i vetmi. Mund te ishte, sepse Shqiperia mund te kishte ndjekur edhe rruge te tjera, si psh te shkonte me Perendimin, te hynte qe atehere ne NATO dhe jo te renditej me vendet e Traktatit te Varshaves. Por kjo eshte nje histori tjeter.
    Mire, Gerrard. Por a nuk mendon se jane edhe disa gjera tjera, qe duhet te thuhen ne lidhje me ndalimin e feve? Une i thashe disa nga to. P.sh. ne postimin nr. 81. Kisha deshiruar nje koment, nje sqarim tendin ne mendimet e mia qe i thashe atje. Ja ku e ke:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...7&postcount=81

Nuk e di, kujt mendoni se i ndihmoni apo i beni nder, kur i fikni problemet qe na sjellin fete?

*

O seminarist..

..ne mendimet e tuaja vecova fjaline e meposhteme:
    "Edhe para turqve, nder shqiptare nderrimi apo konvertimi kulturor fetar mes dy boteve kulturore greke e latine, ishte i shpeshte"

Seminarist me ke bere shume kurioz me kete fjali te vetme. Jam ne erresire te plote se cfare ka ndodhur me popullin shqiptar para turqve. Ajo qe une dij eshte se mbas pushtimit turk, pjesa dermuese e popullit shqiptar e nderroi fene nga feja e krishtere ne fene muslimane. Kete e konsideroj si fenomen negativ te popullit shqiptar.

Jam shume i interesuar te thuash idene se cfare ka ndodhur para turqeve.

Chino, tema me duket interesante shume, interesante eee dhe nuk kame ndonje pergjigje te sakte per motivet e qoftelargut perse e beri kete...por di te them kete qe e ka bere mire sepse " Feja eshte opium per popullin". Nuk e kam thene une por qe jam plotesisht dakort me kete thenie.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ASrock4u2 : 12-12-2009 mė 19:40

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Pershendetje Luan,

e mora parasysh kete qe thua dhe vij tek perfundimi, se ne disa vende nuk me kupton drejt, ne disa vende akuzon jodrejt.

Une s'fola fare per Big Bangun.

As per mendimin dominues ne shkence ne lidhje me teorine e krijimit.

Mendimet e mia jane eksplicite ne kete teme. S'ka nevoje te besh fantazine tende subjekt teme, vetem ndalemi kot ne te. Pyet cfare te duash, te jap cdo pergjegje. Perfshire edhe pyetje mbi motivet e mia me "sekrete". Perpara se te fantazosh se perse une jam i ftohet ndaj fesedhe te me "konfrontosh" me fantazine tende, pyet, se kryejme pune me shpejt.

*
    Ne fakt orgumenti qe ngacmova pak me ty, (jo me temen) ishte ky :
    Ne diskutime te ngjashme,me fe brenda(kam parasysh jo vetem forumin) Vlersimi i mire apo i keq ne raport ndaj Zotit(krijuesit) behet pergjithsisht :
    I mire dhe i pa diskutueshem per ata qe besojne.
    I pa pranueshem nga ata qe nuk besojne ,.
    Deri kete eshte normale,gjithkush mendon si do.
    Problemi fillon ketu,sepse pergjithsisht gjykimi i mendimeve, transferohet nga Zoti, tek "vet te emeruarit si perfaqesus te Tij", Sistemet Fetare .
    Pra ne se u shpjegova qarte: Eshte nje sistem boteror fetar qe ka marre "pronesine" ndaj Zotit, dhe ekskluzivitetin per t'a ndare ne parcela.Per ta perdorur si t'ju pelqeje vete atyre.
    Ketu mbaron per fetaret, etiketimi si Pronare te Pushtetit te Zotit ne Toke .
    - Dhe ketu ngacmohesh nje diskutim me konkret, nje percaktim direkt te ekzistences,ose jo, te Krijuesit (Perendise),qe ti nuk doje ta ngacmoje.
    Kaq ishte.......
    Duke qene se pergjithesisht nuk desheroj te ngacmoj nder "sekrete" e leme ketu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 12-12-2009 mė 21:16

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,384
    Postimet nė Bllog
    22
    Keqkuptimi qendron ketu:
    Nuk thote askush se fete nuk kane asnje vlere, asnje te mire, dhe jane teresisht te keqija dhe per ate per te u refuzuar apo ndaluar. Por ketu behet fjale per nje gjitheveshtrim te situates se shoqerise shqiptare ne kohen kur diktatori ndaloi fete. Si dhe per nje gjitheveshtrim te feve.
    Chino, ti vete nuk ke jetuar ne ate rregjim dhe nuk e njeh nga afer, e ke me te degjuar. Une kam lindur e rritur ne ate rregjim dhe e kam jetuar nga afer. Prandaj kur une shkruaj ne tema te tilla e jap mendimin tim, jap nje mendim te ngritur mbi eksperiencen personale dhe jo deduksion teorik nga librat e televizionet sic ben ti e shume si ty me lart. Prandaj ti nuk mund te me "korrigjosh" mua ne kete teme, ti vetem mund te mesosh nga une, nese vertet je i interesuar te mesosh se perse rregjimi i ndaloi fete.

Keqkuptimi eshte ne kendveshtrimin tend qe mundohesh ti nenvleftesosh, sulmosh e mosbesosh asnje nga fete qe besojne shqiptaret. Kendveshtrimi yt eshte nje kendveshtrim utopist komunist, (kjo eshte edhe arsyeja perse te pelqen ateizmi i rregjimit te Enver Hoxhes). Utopizmi yt eshte i ngritur mbi idene "Meqe une jam ateist e nuk besoj ne asnje fe, te gjithe shqiptaret duhet te jene si une, pasi po te jene te gjithe si une, ateiste, do jemi te bashkuar". Problemi i ketij kendveshtrimi egocentrik eshte se: a) jo te gjithe shqiptaret jane ateiste si ty b) asnje njeri nuk ka te drejte ti imponoje dikujt cfare te besoje, si te besoje, dhe si te sillet. Njerezit ZGJEDHIN NE LIRI TE PLOTE qe te jetojne jeten e tyre sic u pelqen. Pra thelbi i keqkuptimit tend eshte se ti nuk respekton lirine e shqiptareve per te besuar ne Zot, apo per te mos besuar. Mua nuk me shqeteson ateizmi yt, ajo eshte zgjedhja jote si individ i lire. Ty perse te shqeteson fakti qe une besoj ne Zot? A e di qe 82% e shqiptareve ne mbare boten besojne ne Zot, sipas nje sondazhi qe ne kemi bere ne kete forum? Pra ti e ateistet shqiptare nuk keni as te drejten morale qe te shisni ateizmin tuaj si risi e vlere, pasi jeni nje minoritet ne realitetin shqiptar.

"Feja nuk na percan ne shqiptaret, ateizmi na bashkon"

Kete sllogan e lexoj shpesh ne forum edhe nga te rinj shqiptare qe jane helmuar nga propaganda komuniste qe e kane trasheguar nga prinderit e tyre qe u rriten ne ate rregjim. Sa per dijeni, ateizmi nuk i ka bashkuar e asnjehere nuk do ti bashkoje shqiptaret. Te gjitha krahinat shqiptare pa perjashtim, te perbashketen e tyre kane besimin ne Zot dhe traditen e ngritur mbi fene perkatese. Pavaresisht se besojne ne besime te ndryshme, pavaresisht se mund te flasin shqipen me dialekte te ndryshme, e perbashketa eshte besimi ne Zot. Kjo vlen per malesoret katolike shqiptare ne Malesi, kjo vlen per shqiptaret myslimane ne Kosove, Maqedoni, e Shqiperi, kjo vlen edhe per shqiptaret orthodhokse e bektashi ne Shqiperine e Jugut. Kjo vlen edhe per te gjithe ata shqiptare emigrante ne bote qe kane eksportuar nga Shqiperia besimin e tyre ne kishat, teqete e xhamite qe kane ngritur atje ku kane shkuar.

Se dyti, ateizmi i kultivuar tek shqiptaret e Shqiperise komuniste, i ndan e nuk i bashkon shqiptaret me shqiptaret e krahinave te tjera apo me shqiptaret e diaspores. Edhe pse Enver Hoxha e ndaloi me ligj cdo fe, shqiptaret ne Kosove, Maqedoni, Mal te Zi e diaspore nuk pushuan se praktikuari besimin e tyre. Pra ky ateizem nuk ishte nje e mire, ishte nje e keqe, pasi i ndante shqiptaret ateiste nga shqiptaret matane kufirit. Dhe kete me qarte se kushdo e veren edhe historiani britanik Noel Malcom ne librin e tij "Kosovo, a short story". Kur shqyrton ceshtjen se a preferonin shqiptaret e Kosoves nje bashkim me shtetin am ne kohen e Titos e Jugosllavise, ai veren se shumica e shqiptareve ne Kosove nuk e preferonin rregjimin komunist apo idene e bashkimit me shtetin komunist, pikerisht, se ai shtet e kish ndaluar me ligj praktikimin e fese, dhe populli i Kosoves ishte nje popull mysliman besimtar.

Pra ne dilemen e madhe qe ju ngrini: "Shqiptaret besimtare te behen ateiste si ne per te miren e kombit", une do ta shtroja, zgjidhja me e mire e me lehte (edhe llogjikisht) eshte qe shqiptaret ateiste si puna juaj, te mesojne te respektojne lirine e shqiptareve per te besuar ne Zot. Eshte me e lehte per nje minorance ateishtesh mes shqiptareve qe te mesojne te respektojne realitetin e popullit te tyre, se sa nje shumice absolute e ketij populli te heqi dore nga besimi i tyre per hir te ateizmit te nje minorance te paperfillshme. Ky eshte edhe thelbi i "keqkuptimit" tend.

Mesoni te respektoni lirine e besimit te shqiptareve. Kjo ju ben shqiptare te mire, kjo ju ben edhe patriote te medhenj. Per aq kohe sa te gjithe shqiptaret do te respektojne lirine e shqiptareve te tjere per te besuar apo mosbesuar, Shqiperia nuk ka per te qene asnjehere e percare. Uniteti i shqiptareve duhet te ndertohet mbi lirine e fituar e jo mbi sistemet totalitare te se shkuares.

Albo

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,384
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    Kete se kisha degjuar ndonje her se vellai ka spiunuar vellan, por une di kete se sot;

VLLAI PO VRET VLLAN PER 5 METRA TOK.
    E ke pyetur ndonjehere veten, se keto krime behen nga "besimi i madh ne Zot" apo nga mosbesimi? Po ata qe i bejne keto krime, i ke pare te shkojne te luten neper kisha e xhami, apo jane prere nga ai brume qe i prishen e shkaterruan kishat e xhamite me urdher te Partise?

Nje njeri qe nuk ka besim e nuk jeton me friken e Perendise, eshte i gatshem te beje gjithcka. Dhe kjo eshte arsyeja qe sot ne Shqiperi behen 100 here me shume krime nga me monstruozet se le te themi shqiptaret e viteve 1920 qe ishin shume here me te varfer, shume here me pak te shkolluar, shume here me te pambrojtur nga shteti e ligji. Ajo qe ata kishin ishte besimi e frika e Perendise, pavaresisht nga besimi qe mund te besonin. Gjyqesia behej me doren mbi Kuran e Ungjill.

Eshte ky besim qe shqiptaret kane humbur dhe eshte ky besim burimi i moralit e virtyteve me te mira te shoqerise shqiptare. Pa kete besim, jemi kthyer ne kafshe e ujqer jo vetem per njeri-tjetrin, por edhe per shoqerite e huaja ne te cilat jetojme.

Albo

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anėtarėsuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Ndalimi e besimeve fetare nga ana e Enver Hoxhes ishte vetem per motive politike. Nuk ka te beje se ishte apo nuk ishte komunist. Motivi kryesor dhe ndoshta i vetem qe ai ndaloi besimet fetare, ishte kercenimi qe kleri katolik i bente rregjimit komunist. Ne nje dokumentar qe mund t'a gjeni edhe ne internet Enver Hoxha shprehet: "Rreziku kryesor per zhvillimin e socializmit ne Shqiperi jane prifterinjet katolik, ndersa me hoxhallaret nuk kemi asnje problem sepse jane injorant". Ndersa ne nje nder shume gjygjet komuniste ndaj prifterinjeve katolik, gjykatesi i drejtohet nje prifti katolik me arrogance duke e quajtur armik te komunizmit, armik te kombit shqiptar. Dhe prifti posa kishte marre denimin me vdekje i pergjigjet gjykatesit te pashkolle, duke i shpjeguar se, "ju nuk kuptoni fare se ē'eshte komunizmi, une kam 20 vjet qe e studjoj, sepse per t'a luftuar duhet t'a studjosh me pare".
    Enver Hoxha nuk ishte nje njeri i pashkolle, perkundrazi, ishte nje njeri shume i afte ne aspektin politik. E dinte shume mire qe katoliēizmi shqiptar do te ishte bere pengese ne zhvillimin e politikes komuniste. Eshte historia ajo qe e deshmon nje gje te tille. Sepse ishte pikerisht Papa Gjon Palii II nje nder njerzit qe kontribuan ne renien e murit te Berlinit dhe me pas te krejt komunizmit. Enver Hoxha duke mos patur argumenta bindese per rrezimin e katoliēizmit shqiptar qe ishin te vetmit intelektual te kohes, perdori shume pretekste. Ne Shkoder e Malsine e Madhe(nga une jam) neper Kisha nga ana e komunisteve u futen edhe arme. Me pas shkonin naten per te bere kontrolle dhe gjenin armet te fshehura nen ēatite e Kishave. Natyrisht qe ishin armet qe komuniste dhe punonjesit e sigurimit te shtetit i kishin vene, dhe arrestonin prifterinjet per armembajtje paleje dhe axhitacion e propagande. Enver Hoxha nuk ka qene komunist, ose me mire te themi ka qene komunist por ne menyren e tije. Per te ruajtur ate, komunizmin e tije, duhej qe te zhdukte klerin katolik, si e vetmja pengese. Ne 50 vjet askush nuk pati guximin t'i dilte kunder, vetem katoliēizmi shqiptar. Muslimanizmi shqiptar nuk kishte as force dhe as kapacitet logjistik qe t'a bente nje gje te tille. Hoxhallaret ishin vetem nje grumbull injorantes qe ju pershtaten rregjimit komunist, duke bere islamin shqiptar, si te vetmin islam ne bote qe bashkepunoi me komunizmin.
    Qellimi i ketij shkrimi po shihet edhe nga Aroplani(sic thone)

Xhamit e kishat i mbylli vetem per nje arsye,e ajo ishte se, perendimi me influencen qe kishte te vatikani dhe te Arabia saudite mundohej,pas gjitha orvatjeve te pasuksesshme qe i beni me vite,te qregulloje sistemin e Enverit.Por Xhaxhi ishte shume me sy hapur se keta pordhana,dhe i mbulli keto kurtha te njerezve pa kurizore hoxhe apo prift qofshin ata....Kjo eshte e verteta,nuk ka te vertete tjeter.
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Shumica ketu mundohen ta nderlikojne qellimin e enverit me ''filozofite'' e tyre.
    Enveri ishte nje idealist si te gjithe liderat e rregjimeve komuniste.
    E ideologjia komuniste na meson se nuk ka vend per fe ne nje shoqeri te tille.

Vete Marksi e theksoi qarte se ''feja eshte opium per masen'' , e liderat e rregjimeve komuniste ishte pionere te perbetuar te Marksit.

Pavaresisht se ne disa vende komuniste , feja nuk u zhduk plotesisht , por kjo u be per arsye politike . Disa vende menduan te merrnin vendime me drastike ne kete drejtim si kina dhe shqiperia , e disa vende vendosen te ndiqnin nje proces me te ngadalte , pa ofenduar masen e nga rreziku i nje revolucioni te panevojshem .

Idealistet ndjekin idealin e tyre.

Enveri beri te njejten gje.

Nuk ka nevoje per teori e spekullime te panevojshme ,sepse ne nuk e dime exactly cfare bluhej ne mendjen e enverit .
    Por cfare mund te themi me siguri te plote eshte se feja nuk ishte plan i agjendes se rregjimit komunist.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    E ke pyetur ndonjehere veten, se keto krime behen nga "besimi i madh ne Zot" apo nga mosbesimi? Po ata qe i bejne keto krime, i ke pare te shkojne te luten neper kisha e xhami, apo jane prere nga ai brume qe i prishen e shkaterruan kishat e xhamite me urdher te Partise?

Nje njeri qe nuk ka besim e nuk jeton me friken e Perendise, eshte i gatshem te beje gjithcka. Dhe kjo eshte arsyeja qe sot ne Shqiperi behen 100 here me shume krime nga me monstruozet se le te themi shqiptaret e viteve 1920 qe ishin shume here me te varfer, shume here me pak te shkolluar, shume here me te pambrojtur nga shteti e ligji. Ajo qe ata kishin ishte besimi e frika e Perendise, pavaresisht nga besimi qe mund te besonin. Gjyqesia behej me doren mbi Kuran e Ungjill.

Eshte ky besim qe shqiptaret kane humbur dhe eshte ky besim burimi i moralit e virtyteve me te mira te shoqerise shqiptare. Pa kete besim, jemi kthyer ne kafshe e ujqer jo vetem per njeri-tjetrin, por edhe per shoqerite e huaja ne te cilat jetojme.

Albo
    Albo shqiptaret nuk i ben zap feja,sepse e nderrojn fen sa here qe e kerkon nevoja(dje u ben myslima sot po behen ortodoks)dhe kjo tregon se sjan ndonje rrace e trash, per te besuar ne gjera sic jan fet.

Kombi jon ka vuajtur shum, nga besimi ne fe te ndryshme, sepse eshte tradhetuar nga te gjith aleatet fetar ne koh dhe periudha te ndryshme, fjala vjen,;

Na kan tradhetur,serb,grek,turq, e italian ,(tifozet e ketyre jan shqiptaret e besimeve te ndryshme) keshtu qe keto gjera nuk pertypen me nga shqiptaret,sado qe te mundohen keto hiena te djallezuara, gjithmon do nxierrin burra me pall ky truall qe ti qerojn nga faqja e dheut.

Feja ne vendin ton nuk eshte thjesht fe,POR MJET PERFEKT per te shtir ne dor te armiqve , edhe keto pes metra tok qe na kan ngelur.

Persh;ne kohen e turqis hoxhat, punuan me zell te madh , per mbajtjen gjall te turqis, dhe kurrsesi per clirimin e vendit.

Po ne kete periudh kisha ortodokse rrezonte cdo perpjekje qe ishte ne interes te kombit shqiptar ne bastionet e veta.

Sot ne sheshin Gjergj Kastrioti,(skenderbej)ngrejn SUMEN perpjet, te gjith ata qe shesin identitetin dhe personalitetin e tyre per pes kile vaj, e dy kile sheqer, ndersa nga ana tjeter,po behet gjithcka per te greqizuar sa me shum jugun e vendit ton, e ti me thua akoma se fet qenkan shpetimi jon.

Jo mor Albo jo FET KAN QEN,JAN dhe ne se vazhdohet keshtu DO JEN SHKATERIMI TOTAL I KOMBIT TON.

Ps ; Une flas me fakte te provuara e te sqaruara dhe jo se cfare me pelqen mua,ne kete pozicion gjeografik, ku jemi sot, jemi midis tre feve(ne goj te ujkut)secila nga keto fe do te fusin nen kontrollin e saj, kete pjes te pa nenshtruar(shqiptaret qe nuk besojn ne fet e tyre sepse nuk jan aq te trash nga trut).

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Chino,

nuk kam ndermed te sqaroje cdo pike me the te thashe. Ne teme u parashtrua ideja se komunizmi nuk ka asnje dallim te vetem nga feja si institucion. Une po ju them se FAKTI qe institucioni i papatit jeton prej 2000 vjetesh, apo e doni qe prej 1200 vjetesh (koha e Karlit te Madh, kur papati u be edhe shtet), apo e doni nga kryqezata e katert (shek.13), kur katolicizmi riformatohet ne jeten shqiptare, kurdo qe ta marresh, ka jetuar me shekuj te tere me, ne edhe nder shqiptare dhe vazhdon ta beje kete, nderkohe qe komunizmi ateist as pesedhjete vjet.

Ky eshte nje dallim esencial mes te dyjave, institucionit fetar papal dhe shqiptarizmit-fals ateist komunist, me pranine e tyre institucionale ne popullin shqiptar.

Paganizmi edhe kultura popullore qe permend ti, nuk kane asnje ekzistence institucionale per kohen qe po flasim. Mbetjet pagane ne kulturen popullore nuk jane vecse ngopje injorante te nivelit te ulet e te thjeshte te te pashkolluarve, nderkohe qe kultura e popullit zhvillohej nepermjet insi\titucionit te fese, e pashkeputur prej saj.

Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •