S'eshte aspak jasht teme.
Perpos Gjirfabes e japa edhe une nje shembull konkret qe lidhe mendimet e saj drejtperdrejt me temen, aty ku thash me vdekjen e mesuesit nxenesi eshte mesuesi.
Mesuesi me i mire nuk eshte Jezusi, kur nuk ka lene mesime te nevojitshme/te mjaftueshme pas tij. Mesuesi me i mire nuk mund te jete asnje mesues ne bote. As mesues njerezor as hyjnor. Sepse askush nuk le pas vete leksione, te cilat nuk kane nevoje per interpretim dhe me interpretim njeherit edhe nevoje per vleresim dhe njeherit per devijim nga mesimet e mesuesit paraprak. Lexo shembujt konkrete me larte. Merru me ata, i kunderargumento, se perndryshe keshtu sic ben ti, mund te beje kushdo. Ti vetem hedh nje vleresim dhe fshehesh pas tij kur t'jipen kunderargumente.
Edhe nje femij mund te thote: Shkolla ime eshte me e mira ne bote. Edhe atehere, kur atij i jepen nje mori shembujsh qe tregojne dobesi te shkolles se tij. Por ky mendim i ketij femiu nuk eshte i bazuar ne bindje intelektuale, ne argumente, por ne inat. Dhe si i tille intelektualisht eshte i pavlere fare. Por e pranoj, kjo kerkon qe te jesh ne nje ambient intelektualesh, te cilet nuk mendojne aq shkurt sa ti/femiu.
E njejta eshte me rastet, kur nje kriminel, te cilit i eshte deshmuar e argumentuar fajesia, fshehet prapa parollave: "Jam i pafajshem", "S'kam thyer ligjin", por pa ofruar asnje kunderdeshmi. Keso perrallash merren parasysh vetem tek njerezit e nivelit intelektual te kriminelit. S'ka gje per krenim ketu.
*
Krijoni Kontakt