Close
Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 215
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Gjirfabe
    Me vjen keq por kjo nuk eshte teme se cfare kam vene une ne Firme. Nqs ke dicka per temen do e lexoja me kenaqesi.Nqs ke dicka per firmen time, ma co me mesazh privat.

Deri tani te jam pergjigjur sepse me the qe je mesues dhe per mesuesit kam respekt meqenese dhe prindrit i kam te tille. Por mos harro se Mesuesi me i mire eshte Jezus Krishti (kjo eshte dhe ajo qe kam dashur te them me firmen time )

Ju pershendes
    S'eshte aspak jasht teme.
    Perpos Gjirfabes e japa edhe une nje shembull konkret qe lidhe mendimet e saj drejtperdrejt me temen, aty ku thash me vdekjen e mesuesit nxenesi eshte mesuesi.

Mesuesi me i mire nuk eshte Jezusi, kur nuk ka lene mesime te nevojitshme/te mjaftueshme pas tij. Mesuesi me i mire nuk mund te jete asnje mesues ne bote. As mesues njerezor as hyjnor. Sepse askush nuk le pas vete leksione, te cilat nuk kane nevoje per interpretim dhe me interpretim njeherit edhe nevoje per vleresim dhe njeherit per devijim nga mesimet e mesuesit paraprak. Lexo shembujt konkrete me larte. Merru me ata, i kunderargumento, se perndryshe keshtu sic ben ti, mund te beje kushdo. Ti vetem hedh nje vleresim dhe fshehesh pas tij kur t'jipen kunderargumente.

Edhe nje femij mund te thote: Shkolla ime eshte me e mira ne bote. Edhe atehere, kur atij i jepen nje mori shembujsh qe tregojne dobesi te shkolles se tij. Por ky mendim i ketij femiu nuk eshte i bazuar ne bindje intelektuale, ne argumente, por ne inat. Dhe si i tille intelektualisht eshte i pavlere fare. Por e pranoj, kjo kerkon qe te jesh ne nje ambient intelektualesh, te cilet nuk mendojne aq shkurt sa ti/femiu.

E njejta eshte me rastet, kur nje kriminel, te cilit i eshte deshmuar e argumentuar fajesia, fshehet prapa parollave: "Jam i pafajshem", "S'kam thyer ligjin", por pa ofruar asnje kunderdeshmi. Keso perrallash merren parasysh vetem tek njerezit e nivelit intelektual te kriminelit. S'ka gje per krenim ketu.

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Krishti nuk mund te jete "mesuesi me i mire" te pakten per shkak te faktit, se ai me mesimet (jokomplete, jo te detajuara mjaft, jo te siguruara mjaft nga interpretimet e shtremberuara) beri qe nga mesimet e tij te lindin si Katolicizmi Romak, si Ortodoksia, si Protestantizmi e ashtu edhe nenndarjet tjera.

Por kujt nga besimtaret i intereson kjo gje? Kush nga besimtaret guxon te mendoje ne kete gje?

Akoma mbetemi tek temet e vjetra: Baza kryesore e besimit te juaj eshte frika, inati, instinkti dhe tjera ndjenja te uleta.

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Dhe me e keqja eshte se Krishti jo vetem per kishen inkuizicioniste, por edhe per shumicen absolute te besimtareve te tij (atyre qe deklarohen si te tille) ne raste te caktuara eshte inekzistent. Marr shembull moderatoret e forumeve qe deklarohen si besimtare te Krishtit, por editojne cdo postim qe nuk eshte ne kuptimin e normave te tyre subjektive (pra fshijne postime, perjashtojne anetare te forumit edhe atehere kur postimi sipas normave te forumit nuk eshte i gabueshem). Kete sjellje te moderatoreve nuk mund te perputhesh assesi me mesimet e Krishtit. Por moderatoret "besimtare" e bejne kete gje prap se prap. Ergo: Krishti per besimtaret e tij ne mijera e miliona raste nuk ekziston fare. Ergo: Feja eshte mjet per pushtet. Ergo: Feja eshte (poashtu) mjet per diktature. Ergo: Besimtaret s'kane moral per te denuar diktatura te askujt tjeter.

Qesharake behet puna fare, kur pastaj moderatoret apo besimtaret tjere te tille "argumentojne" se njeriu qenka i gabueshem. Vetem "Mesia" qenka i pa gabueshem. Cfare eshte kjo? Perse nuk perdoren keto norma ne rastin e diktatoreve tjere? Dyftyresi e legjitimuar nga Krishti apo cfare?

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 10-12-2009 mė 12:46

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Chino e kuptoj se cfare deshiron te thuash,

Por nuk jam dakord me ty ne dy pika:
    1-) Ate se Jezusi nuk la mesime te nevojshme dhe te mjaftueshme por la vend per interpretime dhe plotesime
    2-) Ate se Jezusi vdiq dhe nuk eshte me i pranishem, dhe keshtu nxenesit e Vet luajne me mesimet e Tij ose i keqinterpretojne

Jo, i nderuar Chino. Ajo qe ne si te krishtere besojme dhe kemi kuptuar eshte se Ai eshte i gjalle dhe i pranishem.

Ajo qe thua ti eshte e vertete per mesuesit qe vdesin dhe dashur pa dashur shkollat e tyre vjeterohen, shperbehen, ndahen ne shume rryma, sepse mesuesi nuk eshte me aty dhe cdo nxenes nxjerr shkollen e vet qe pretendon se eshte me e mire se ajo qe la mesuesi...

Por "nxenesi nuk mund te jete me i mire se mesuesi"....Nqs shkolla e mesuesit tend u shperbe dhe u vjeterua, dhe shkolla jote do vjeterohet o i dashur nxenes qe pretendon se je me i mire se mesuesi yt, dhe ketij cikli te vdekjes nuk i shpeton dot...

Kete gafe kane bere dhe te krishteret. Ata kane harruar se Mesuesi i tyre eshte i gjalle dhe eshte madje me afer tyre se kur jetonte si njeri ne bote, sepse tani eshte brenda frymes se tyre. Ata kane kujtuar se mund te behen me te mire se Mesuesi i tyre i dashur, dhe kane futur ne krishterim metoda te tjera, teori, filozofi, jane lidhur me parate dhe pushtetin e kesaj bote, pikerisht duke bere te kunderten e asaj qe Mesuesi i tyre tha: "Une nuk jam i kesaj bote dhe ju nuk duhet te jeni te kesaj bote. Mos i sherbeni mamonit (parase) sepse nuk mund t'i sherbeni dot dy zoterinjve. Qendroni ne Mua qe te mund te jepni frut se Une jam vreshti i Jetes" . Por te krishteret ne subkoshiencen e tyre "thelle thelle" kane harruar se ata nuk mund te behen me te mire se Mesuesi i tyre. Ata kane menduar se "primitivizmi" i Mesuesit duhet modernizuar sado pak. Dhe pasoja: Lindja e diktaturave kristiane, lindja e pushtetit fetar, e po atij pushteti qe kryqezoi dikur Mesuesin e tyre....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 10-12-2009 mė 12:52
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Chino e kuptoj se cfare deshiron te thuash,

Por nuk jam dakord me ty ne dy pika:
    1-) Ate se Jezusi nuk la mesime te nevojshme dhe te mjaftueshme por la vend per interpretime dhe plotesime
    2-) Ate se Jezusi vdiq dhe nuk eshte me i pranishem, dhe keshtu nxenesit e Vet luajne me mesimet e Tij ose i keqinterpretojne

Jo, i nderuar Chino. Ajo qe ne si te krishtere besojme dhe kemi kuptuar eshte se Ai eshte i gjalle dhe i pranishem.

Ajo qe thua ti eshte e vertete per mesuesit qe vdesin dhe dashur pa dashur shkollat e tyre vjeterohen, shperbehen, ndahen ne shume rryma, sepse mesuesi nuk eshte me aty dhe cdo nxenes nxjerr shkollen e vet qe pretendon se eshte me e mire se ajo qe la mesuesi...

Por "nxenesi nuk mund te jete me i mire se mesuesi"....Nqs shkolla e mesuesit tend u shperbe dhe u vjeterua, dhe shkolla jote do vjeterohet o i dashur nxenes qe pretendon se je me i mire se mesuesi yt, dhe ketij cikli te vdekjes nuk i shpeton dot...

Kete gafe kane bere dhe te krishteret. ...
    Ti s'kupton cfare them une. Kete gafe e ben edhe ti cdo dite. Edhe Papa. Edhe Janullatosi edhe cdo prift, cdo i krishter ne bote. SEPSE ESHTE E PASHMANGSHME KJO GJE (sic thashe me larte me shembullin tim).

Mund te te deshmoj se eshte e pashmnagshme. Mund te te deshmoj se edhe ti e ben kete gafe. Me shembullin qe dhashe me larte!!

Trego si duhet te perdoret ligji nen 1) dhe nen 2) ne rastet nen a) dhe nen b)?

PAVARESISHT CILIN VENDIM, MENDIM, SQARIM JEP, TI DEVIJON RRUGEN E KRISHTIT!!!

Por ke frike ta shohesh kete gje. Ke urdher te mos shohesh kete gje. Ke urdher te fikesh logjiken ne keso raste. Pse ke urdher? Sepse eshte "Zoti" ne pyetje!! Kur eshte Zoti ne pyetje, vetem logjikimi, verifikimi mendimi analitik mjafton te te behesh "mekatar". Trik, zenke, dhurate e fese per ty eshte kjo!

*

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Po pra, pikerisht une i pari e bej kete gafe. Por Krishti nuk tha :"Qendroni ne mesimin qe do ju japin nxenesit e Mi".
    Ai tha: "Qendoni ne Mua".
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Po pra, pikerisht une i pari e bej kete gafe. Por Krishti nuk tha :"Qendroni ne mesimin qe do ju japin nxenesit e Mi".
    Shiko cfare shkruan. Romane e enciklopedi mund te marresh nga keto dy-tri fjali.

Dtth sipas dijes tende per Krishtin njeriu paska te drejte te gaboje me qellim. Ngase thua e di qe ben "gafe". Perseri nje anashkalim i Krishtit, perpos nese deshmon se Krishti patjeter nga secila fjali e tij duhet te kuptohet keshtu. Kete deshmi nuk mund ta sjellesh kurre. Sepse cdo e dyta fjale e Krishtit nese nuk e interpreton, nuk e zhvillon per ta perdorur ne raste te sotit, eshte fjale e vdekur, e paperdorshme, obsolete. Tipikja e cdo libri normativ eshte interpretimi i tij. Po nuk e interpretove, po nuk pyete: Cfare ka dehsur te thote? Cfare do kishte thene? Libri normativ vdes qe tani. Dhe me te edhe Zoti, edhe Feja, edhe Mesia, edhe cdo gje.

Nese nuk gaboj thote: Shkoni ne bote dhe perhapeni fjalen time. Nga kjo fjali dalin prap 100 nenpyetje. Si mendonte Krishti kur e tha kete? Te perhapen te gjitha qindra fjalimet e tij te gjata fjale per fjale? Si eshte e mundur kjo? Nese eshte e mudnur kjo nepermjet te apostujve (sepse kinse te "bekuar" nga Shpirti e Shenjte), atehere si eshte e mundur qe te bejne kete perhapje ata qe vijne pas apostujve? Si mund te dergohet kjo fjale e Krishtit sot tek eskimezet? Si te dergohet pa e pervertuar, pergjysmuar, thjeshtuar, zgjeruar? Nese kjo qenka e mundur, perseri nepermjet te perralles se Shpirtit te Shenjte, si eshte puna, nese eskimezet pyesin: Cfare mendonte Krishti kur tha: Mos prish martesa, mos vrit? A mendonte se aborti eshte i ndaluar? Ku e di ti ("apostul") kete gje? Flet ti me Krishtin tani per tani drejtperdrejt? Dhe ne kete moment cfaredo qe i pergjegjesh eskimezeve, devijon nga fjala e Krishtit. Sepse sipas cdo burimi, Krishti nuk la asnje mesim mbi abortin. Por pyetja e abortit u pergjegj me vone nga njerez qe zevendesuan Krishtin. Dhe keshtu u be aborti i ndaluar ne Krishterim. Jo sepse deshi Krishti, por per shkak te papeve dhe nenpapeve dhe despoteve tjere. Keshtu qe Krishterimi eshte e pamundshme te mos pervertohet per cdo dite. Krishti qe moti nuk eshte me mesuesi. Ndoshta ne 90 % te kanoneve kishtare, Krishti eshte inekszistent, i pervertuar, i hedhur poshte.

Sipas fjalive tua poashtu nenkupton se secila nga nendarjet e Krishterimit qenka sot e bazuar ne debilizem. Pse nenkupton? Sepse thua paska thene "Qendro me mua". Po si eshte kjo? Atehere krijuesit e Katolicizmit, Ortodoksise, Protestantizmit e tjera paskan qene debile. Kete mund ta thuash me nje mundesi prej 2/3, me mundesi te madhe pra. Sepse sipas asaj qe thua ti s'u ditka kush eshte "ne Krishtin". Ortodoksia, Katolicizmi apo Protestantizmi? Sipas pergjegjes tende keto prap se prap paskan te drejte te thote: Feja jone eshte "ne Krishtin". Pra me 2/3 mundesi debil, devijues, per prap se prap e legjitimuar te sekuestrosh te verteten. Hahaha cfare mjerimi!! E di pse mjerim? Sepse nepermjet te fjalive tua tregon fare mire se fjala e Krishtit si e tille eshte per askend te bote e njejte. Ortodoksia e kupton ndryshe, Katolicizmi ndryshe, Protestantizmi ndryshe. Cfare nenkupton kjo? Nenkupton patjeter se fjala e tij nuk eshte e mundur te mos interpretohet, sepse ndryshe vdes. Dhe me cdo interpretim patjeter ke anashkaluar Krishtin. Me cdo interpretim patjeter ke zevendesuar "Mesuesin Krisht". Me cdo interpretim eshte bere nxenesi mesues. Me cdo interpretim eshte bere mesimi thjesht perralle e monopolisteve kishtare. Ja pra, kaq "gje speciale" eshte besimi. Afiniteti per te mbajtur veten injorant me zor.

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Edhe nese nuk pergjegjesh se si duhet te perdoret ligji 1) dhe 2) ne rastin a) dhe b) prap se prap e anashkalon Krishtin. Sepse nenkupton se nuk ka pergjegje per kete rast. Sepse nenkupton se nuk ka menduar Krishti ne kete rast. Sepse nenkupton se "Mesuesi" nuk ishte i perplote. Ka nevoje te komplementohen mesimet e tij. Ka nevoje per Zot tjeter, Zot ndihmes!!

*

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Puna mė e mirė dhe mė njerėzore qė bėri Enver Hoxha dhe qė historia nuk e shuan dotė kurrė, por do vijė dita qė t'a vlerėsoj, ėshtė heqja e besimit tė verbėr nė qėnie imagjinare, tė krijuara e tė mbrojtura nga njerėzit mė dinakė,shkatėrues tė inteligjencės njerėzore,frenues tė lirive tė njeriut,diktator tė njerėzimit etj.Njerėz qė mbartin nė vetėvete ambicjen mė negative qė mund tė shpreh qenia njerėzore.

Rrini shtrėmbėr,e flisni drejtė.

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Diēka nuk kuptoj nga ju besimtaret: Perse tere kohen duhet te persrisni te njejten teori!?... Qe eshte e lanēuare nga dikush mijra vite me pare!...Ja mesuesi ka thane keshtu!...JA kurani thote keshtu!...I kuptoj njerzit e kohes se atehershme ,sepse intelekti i tyre ishte aq i perkufizuar, sa qe nuk dinin te spjegonin fenomenin HIJE!... E te mos fllasim per fenomene tjera me te komplikuara!...Por nuk kuptoj keto te sotit qe nuk perdorin koken vet per te logjikuar gjerat ne nje menyre me racionale me forcen e argumenteve!...Thua se koka i sheben vetem per DEKOR!...
    Dhe si mendoni ju more zotri jeni duke jetu ne kohen e gomarit te kerishtit apo deves se muhamedit!...Ore zgjohuniii!...kethjelluniii !...Pastroni mjegullen dhe mirimangat nga mendjet tuaja!...Jemi ne shekullin 21 ne kohen e internetit !...Se keshtu si jeni nis do mbeteni tere jeten peng te friksuar dhe te manipuluar nga
    dogma dhe opiumi fe!...

Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •