Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Pasi qe janė bartur shkrimet dhe eshte krijuar temė e re, ėshtė dashur tė sēarohet se nga u bajt kjo temė dhe pse nodhi kjo. Ėshtė dasht tė postohet edhe ky shkrim ku pikerisht ky ishte shkaku dhe arsyeja se pse ndodhi edhe shkrimi im.

Tani vjen dhe me tregon dashuri mue, dashuri boshe dhe fjale kote. Dashuri ne vepra o mik dhe me vellezerit e tu nė rend te parė. Ata qe i ke vellezer ti nuk i don dhe asnjėri nuk ta arsyeton, mos mendo se je ti me i menquri dhe te gjithe te tjeret budalla.

Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Matrix, dėmin mė tė madh krishtėrimit nuk ja kanė bėrė ata qė trokasin derė mė derė me njė Bibėl nė dorė. Dėmin mė tė madh krishtėrimit ja kanė bėrė vetė tė krishterėt me jetėn dhe veprat e tyre. Lėri tė qetė dėshmitarėt e jehovait tė bėjnė atė qė dinė mirė tė bėjnė. Krishtėrimi nuk kėrcėnohet prej tyre. Ti me tė vėrtetė mendon se pjesa dėrrmuese e tė "krishterėve" sot interesohen pėr gėnjeshtrat e tyre? Do ishte mė mirė i dashur matrix, atė indinjim, zemėrim dhe ashpėrsi ta tregoje me farisenjtė e krishterė se sa me dėshmitarėt e jehovait qė jetojnė njė gėnjeshtėr e cila nuk i ēon gjėkundi.
    NO coment, per mua je i vdekt Kont. Zoti te ringjalltė.

Unė me ty e kam perfunduar dhe derisa ta ndryshojsh menden dhe ė ndalesh formen e asryetimit ne ato qe vet i mendon nė mėnyrė vetiake dhe ne kundershtim me vellezrit, nuk te konsideroj te krishter.

Kaloja mirė dhe Zoti te bekoftė, kam deshirė te degjoj mirė per ty, bindu se e humbe njė mik dhe vella. Mos me shkruaj tjeter sepse e kam perfundue me ty, eshte e drejte e imja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-12-2009 mė 15:03
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Te dashur vellezer Toni77 dhe Marcus1

A e pate se si vepron Satani?

Fillimisht vjen dhe mohon hyjnine e Krishtit permes dikujt dhe me pas fut sherre dhe grindje mes vellezerish.
    Ai ka eksperience miliona e miliarda vjecare, dhe eshte shume dinak dhe shume me i zgjuar se njeriu.
    Ai nuk mund ta harroje dhe te fale dot kurre ofendimin qe i kemi bere atij publikisht duke e mohuar zoterimin e tij dhe duke hyre nen zoterimin e Krishtit.

Le te mos harrojme se armet tona nuk jane kunder mishit dhe gjakut, aq me pak kunder njeri-tjetrit, por kunder zotit te erresires dhe frymerave qe i sherbejne atij.
    Ai nga ekeperienca e vet e dinte se ne nuk kishim per ta mohuar hyjnine e Krishtit, ndaj perdori arme te tjera, duke futur grindje mes atyre qe besojne hyjnine e Krishtit.
    Zoti yne thote se ai mund te luftohet me lutje dhe agjerime (Mateu 17:21), ndaj le ta pastrojme zemren tone duke qendruar prane Tij dhe duke i kerkuar Atij te na flase me teper se sa dime dhe njohim ne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 05-12-2009 mė 06:23
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Te dashur vellezer Toni77 dhe Marcus1

A e pate se si vepron Satani?

Fillimisht vjen dhe mohon hyjnine e Krishtit permes dikujt dhe me pas fut sherre dhe grindje mes vellezerish.
    Ai ka eksperience miliona e miliarda vjecare, dhe eshte shume dinak dhe shume me i zgjuar se njeriu.
    Ai nuk mund ta harroje dhe te fale dot kurre ofendimin qe i kemi bere atij publikisht duke e mohuar zoterimin e tij dhe duke hyre nen zoterimin e Krishtit.

Le te mos harrojme se armet tona nuk jane kunder mishit dhe gjakut, aq me pak kunder njeri-tjetrit, por kunder zotit te erresires dhe frymerave qe i sherbejne atij.
    Ai nga ekeperienca e vet e dinte se ne nuk kishim per ta mohuar hyjnine e Krishtit, ndaj perdori arme te tjera, duke futur grindje mes atyre qe besojne hyjnine e Krishtit.
    Zoti yne thote se ai mund te luftohet me lutje dhe agjerime (Mateu 17:21), ndaj le ta pastrojme zemren tone duke qendruar prane Tij dhe duke i kerkuar Atij te na flase me teper se sa dime dhe njohim ne.
    Vėlla Matrix,

Unė nuk kam asgjė kundėr Tonit77. Ėshtė e vėrtetė qė mė ka pikėlluar shumė me akuzat e tij, tė cilat nuk kanė asnjė bazė, por nuk i mbaj mėri dhe shpresoj tė kuptojė njė ditė se ėshtė treguar i rrėmbyer dhe ka keqkuptuar tėrėsisht shkrimin tim.

Ajo qė kam thėnė unė: "lėri D.J.-tė tė bėjnė atė qė ata dinė mirė tė bėjnė" nuk do tė thotė se ajo qė bėjnė ėshtė e mirė. Por Toni77 nuk e ka kuptuar dot kėtė. Unė mund tė thoja p.sh. edhe kėtė: "lėre djallin tė bėjė atė qė ai din kaq mirė tė bėjė". Kjo nuk do tė thotė se unė miratoj veprimet e djallit. Unė thjeshtė them mos u merr me tė. Por Toni77 nuk e ka kuptuar kėtė gjė dhe nė rrėmbimin e tij mė ka sulmuar sikur unė vetė tė jem djalli.

Unė pėr vete time e fal pėr ato akuza qė mė ka hedhur dhe jo vetėm pėr ato akuza por pėr tė gjitha akuzat qė do mė lėshojė edhe nė tė ardhmen. Zoti Krishti m'i ka falur mua edhe mėkatet e shkuara edhe ato tė ardhmet. Zoti Krisht ja ka falur Tonit77 edhe mėkatet e shkuara edhe ato tė ardhmet. Kush jam unė qė mund tė bėjė ndryshe nga ēka bėrė Zoti im? E pra, jo vetėm kėto sulme, por edhe sikur tė mė vrisnin unė do i falja vrasėsit e mi, aq mė tepėr akuzat e njė vėllai nė Krisht. Nuk po i flas direkt Tonit77 se ma ka ndaluar njė gjė tė tillė, por dėshmitar ėshtė Zoti se unė e dua atė nė Krishtin.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin

Tani vjen dhe me tregon dashuri mue, dashuri boshe dhe fjale kote. Dashuri ne vepra o mik dhe me vellezerit e tu nė rend te parė. Ata qe i ke vellezer ti nuk i don dhe asnjėri nuk ta arsyeton, mos mendo se je ti me i menquri dhe te gjithe te tjeret budalla.

NO coment, per mua je i vdekt Kont. Zoti te ringjalltė.

Unė me ty e kam perfunduar dhe derisa ta ndryshojsh menden dhe ė ndalesh formen e asryetimit ne ato qe vet i mendon nė mėnyrė vetiake dhe ne kundershtim me vellezrit, nuk te konsideroj te krishter.

Kaloja mirė dhe Zoti te bekoftė, kam deshirė te degjoj mirė per ty, bindu se e humbe njė mik dhe vella. Mos me shkruaj tjeter sepse e kam perfundue me ty, eshte e drejte e imja.
    Shume me ke hidheruar me ato fjale te renda gure qe ke hedhur ndaj vellait qe nuk e ke zgjedhur ti ta kesh por Krishti!
    Me fal nese ndonje fjale do te te rendoje! Mos u nxito te marresh shigjeten edhe ndaj meje, e kujt do, qe nuk do ti shikoje gjerat si ty,Por lerja Zemren Frymes(Shpirtit te Shenjte )ajo te Flet te Verteten e mos mer shpaten me akuza te renda ndaj vellait!
    Une mbreme S' kam fjetur ter naten,me eshte dredhur zemra,e me c'kam lexu nuk gjeja arsye,e plot lot me kane dale! Vella kur lexoja akuzat qe i beje vellait me dukesh se : Me shkeputesh nga trupi im nje krah!Nejse per Lavdi te Tij ,e me leje te Tij, kjo eshte rruga jone e thyerjes.
    Por dac beso e dac mos beso.Vella si Markos1jane te rralle jane nga ata qe Krishti i kalon nder thyerje te medha,e une e njoh mire dashurine e besnikerine e tij,ndaj Jezus Krishtit.
    Si njeri s'kam te drejte me te thene as nje fjale.
    E si vella ndac ,edhe keto hidhi matane..!
    Besoj qe ke pa qe nuk kam frike me thane ate qe Besoj.Me vellezerit, dhe ndaj gojeve qe perdor satani. E nese Krishti me thote Thuaje une e them,e ne gabofsha o lendoj, i kerkoj ndjese kujdo qofte ,aq me fort vellain e zgjoj edhe ne mes nates,
    e nuk bie me fjet pa i kerku Falje.
    E ne qofsha i pa bindur qe e kam drejt pres Krishtin ti Sqaroj keqkuptimet.
    Mes Trupit te Krishtit do te kete gjithmone te tilla ,se jemi trup i Gjalle jo i vdekur, e ku ka Jete ka dhe Mish te rene, e keshtu shendoshet kisha e Tij.
    Vella, Krishti e lejon te lendosh Vellane,dhe ai duhet ta mbaje se eshte me Lejen e Tij!
    Ty sic me ke thane te kane lendu,mua po ashtu,por s'ka me te rende kur sulmin e merr nga vellai a motra!
    Nuk deshiroja te bej rolin e predikuesit,por te kuptoj, Sepse une para disa vitesh kam qene duke rrahur nje njeri qe mu duk se po tallesh me Zotin tim!
    Nje vella me i vjeter ne besim(tani eshte bashke me Krishtin) me tha : " Vella mos harro shpaten e Pjetrit,je i sigurte se po gezon Krishtin! A mos po te duket gje vetja Mesia, a je i pa gabueshem,apo po mendon,qe Jezus Krishti eshte i dobet e ti Do ti dalesh per Zot!
    Rruga jone eshte e ngushte.! Lejoi te gjithe te ecin ne rruget qe mendojne se jane me te mirat per ta.Mbro vellane me te ri, jo fizikish por ne Pastertine ne Krisht .
    Ndryshe dale nga dale nga nje vella ne Krisht, do te behesh nje Misjonar nje njeri qe po kerkon egoizmin,pushtetin (te fshehur ne thellesi te shpirtit) ,apo lavdine tende personale me flamurin e Krishtit, me shpirt mendje dhe goje?!
    "Vete s'do te jesh gje tjeter vec dikushi qe flet per rrugen e ngushte,pa e provuar vete ate"
    Une skam per te harruar kurre fjalet e vellait. Sot qe shkruaj me mungon shume...! Atehere me qelloi fort por mu duk e embel,e embel se e ndjeva so po me qellonte Vete Jezus Krishti!
    Perqafime te shenjta ne Krishtin Jezus!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 05-12-2009 mė 08:35

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Vėlla Matrix,

Unė nuk kam asgjė kundėr Tonit77. Ėshtė e vėrtetė qė mė ka pikėlluar shumė me akuzat e tij, tė cilat nuk kanė asnjė bazė, por nuk i mbaj mėri dhe shpresoj tė kuptojė njė ditė se ėshtė treguar i rrėmbyer dhe ka keqkuptuar tėrėsisht shkrimin tim.

Ajo qė kam thėnė unė: "lėri D.J.-tė tė bėjnė atė qė ata dinė mirė tė bėjnė" nuk do tė thotė se ajo qė bėjnė ėshtė e mirė. Por Toni77 nuk e ka kuptuar dot kėtė. Unė mund tė thoja p.sh. edhe kėtė: "lėre djallin tė bėjė atė qė ai din kaq mirė tė bėjė". Kjo nuk do tė thotė se unė miratoj veprimet e djallit. Unė thjeshtė them mos u merr me tė. Por Toni77 nuk e ka kuptuar kėtė gjė dhe nė rrėmbimin e tij mė ka sulmuar sikur unė vetė tė jem djalli.

Unė pėr vete time e fal pėr ato akuza qė mė ka hedhur dhe jo vetėm pėr ato akuza por pėr tė gjitha akuzat qė do mė lėshojė edhe nė tė ardhmen. Zoti Krishti m'i ka falur mua edhe mėkatet e shkuara edhe ato tė ardhmet. Zoti Krisht ja ka falur Tonit77 edhe mėkatet e shkuara edhe ato tė ardhmet. Kush jam unė qė mund tė bėjė ndryshe nga ēka bėrė Zoti im? E pra, jo vetėm kėto sulme, por edhe sikur tė mė vrisnin unė do i falja vrasėsit e mi, aq mė tepėr akuzat e njė vėllai nė Krisht. Nuk po i flas direkt Tonit77 se ma ka ndaluar njė gjė tė tillė, por dėshmitar ėshtė Zoti se unė e dua atė nė Krishtin.
    Vella i Shenjte! Kemi fituar kete Shenjteri nga gjaku dhe cmimi i paguar nga Zoti Yne Jezus Krisht! jo nga njeriu!
    Une e njoh fort mire dashurine qe ke ti per Krishtin.
    Perpara se une te te njihja personalsht ,Ai Personalisht me tregoi per ty!
    Ti sot me Lejen e Tij u qellove nga nje vella, po aq i Shenjte sa edhe ti me bindjen e thelle se eshte duke mbrojtur Perendine,dhe duke hedhur shume balte te pa merituar mbi ty.
    Mos harro vella Saulin(Palin),perpara se Krishti ti Fliste,persekutonte, duke menduar se po bente pelqimin e Perendise
    Ty vella, ka vite qe Krishti po te ve ne sprova te forta!
    Metali i cmuar, floriri ,do te provohet edhe ne Zjarr!
    po citoj keto vargje e po e mbyll :

Thuhet qe eshte e pamundur te falesh

njeriun qe te ka lenduar,me te vetmen

ndermendje,per te te rrenuar e poshteruar.

Nese eshte e vertete,ju mbetet vec nje

shprese: ta shihni kete lendim si te ndodhur

me lejen e Perendise,qe figura juaj me

lart te ngrihet nga ku ishit me pare

Perqafime te shenjta ne Krishtin Jezus!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Nese mendon se marcusi eshte i shenjt edh une mendoj se Kisha e Krishtit eshte e shenjt dhe askush nuk ka te drejte tė hedh gurė ne tė.

Per mau mė e rendesishme eshte Kisha se sa toni77, toni77 mund te jetė shume i keq, por Kisha e Krishtit eshte e shenjt.

Asnjėher nuk e kina deshiruar lavdin e njerzve, nėse me lavdojnė ata qe urrejnė Krishtin apo Kishen e Tij, unė ndalna per njė moment dhe meditoj se pse ky po flet mirė per mua. Aty ku esht Krishti te siguroj se nuk do ta lavderon mohuesi dhe salvuesi Krishtit. Shkurt, shkolla ime nga Krishti ėshtė se vlera shekullore kishtare e ndertuar nga FRYMA nuk mund te hedhet nė baltė.

Faktikisht ishte aksident nė mes meje dhe marcusi1 dhe nuk e kuptoj edhe aq negative, negativ je ti ne kėtė rast qe i frynė zjarrit dhe qe gjykon vellezerit, me gjykon mua, kush je ti te gjykojsh? Unė markusin1 e kam konsideruar vėlla dhe nuk shoh diēka keq nėse kundershtojmė, debatojmė, komunikojmė, por nese edhe shkojmė per momentin ne ekstrem sepse dikush tjeter eshte ne pytje, nuk e kena per interesa fitimpruese AS PER INTERESA PERSONALE, POR QELLIMI ESHTE PER ZOTIN. Por ndoshta gjithēka ia ka ariitur kulmin, edhe pse nuk eshte i mirė lavdi dhe kjo qe them ka ngjajshmeri me lavde, me duhet ta them se jam sjellur mirė me ju gjė e cila ka munguar nga ju. Sigurisht se dallojmė dhe edhe duhet dalluar sepse mos te ishte ashtu Kisha nuk ishte e pasur, por nese dallojmė nė thelb atėher eshte rrezik, aty mos te ketė dallimesh.

Unė i kam dhėnė fund tė shkruaj ne kete temė. Nėse diksuh ngjunė me gurė atėher e falmnderoj dhe tė jetė i sigurtė se nuk po i sherbenė Frymes.

Unė nuk do te shkruaj tjeter, edhe te Toleranca do te jam shumė i rezervuar. Nėse edhe me t'krishterėt ndezet konflikti, nese edhe nga te krishterėt fyhet dhe ngjuhet me gurė Kisha e Krishtit, vertetė s'ja vlenė, punė kote.

Ka disa dit se disa vellezer dhe motra te komunitetit katolik, por edhe disa te komunitetit protestant, disaher ma kan terhjekur verejtjen dhe me kanė thėnė tė ikim nga ky sulem i disa te krishterve qe po i bejnė Kishes. Pra kjo qenka e vertetė, ata paskan te drejt, Zoti me paska folur nepermes tyre dhe unė menjėher nuk kuptova.

Mund te shkruani dhe mund tia maroni qejfin vetit duke lavderuar dhe gjykuar sipas mendjeve dhe emucioneve te juaja, por ajo qe unė e them dhe qendroj prapa asaj gjithmonė ėshtė:

Nuk lejoj kurr ne jeten time qe dikush t'mė fynė Perendinė tim dhe unė ti jap buzqeshje. KJo ishte arsyeja e konfliktit sepse unė mora shume kritika kinse jame i ashper.

Nuk lejoj kurr qe dikush t'mė fynė Kishen e Perendisė dhe unė ti jap buzqeshje. Kjo ishte edhe arseja e konfliktit sepse nga ju ndodhi kjo dhe drejtuat gurė ndaj kishave.

Nuk kam dashuri kurr per ata njerez qe luftojnė dhe nuk pushojnė duke ngrehė kėmben kunder Krishtit ZOT, Ai e din dhe unė Atij ia la ne dorė gjithqka. Nuik ndihna i qetė dhe nuk mund te tregohna i sjellshem per at person-bir dreqi qe rrenė dhe sjellė shpifje kunder te Vertetes biblike dhe hyjnore mbi Krishtin Perendi. Nuk tregohna i i qetė kur dikush mė mohon HYJIN tim, nėse unė ndihna i qetė kur fryma e djallit shkarravitė dhe shpifė nga Bibla duke mohuar te Verteten e TRINISĖ sė SHENJT, kjo ėshtė lluks per mua dhe unė asesi nuk vras dikė dhe as qe emendoj tė vras, por nuk hezistoj qe atij djalli ti thrras ne gjuhen e Krishtit; 'Ik he Satan".

KIsha ėshtė njė per mua dhe ato mund te dallojnė vetem nė emer, por Kisha eshte Kishė dhe, Kishė e Krishtit. Gjykimet ndaj Kishes per mua janė gjykime te frymzuara nga djalli. Kush gjykon Kishen e Krishtit dhe hedh gur ne tė do ta kete shperblimin e djallit.

Kisha nuk varet nga fuqia e njeriut, as intelekti as asgjė e njeriut, por varet dhe udheheqet nga Krishti. Pastaj, kjo eshte edhe asryeja e bindjeve te mia te pa luhatshme mbi Kishen sepse besoj fjales dhe premtimit te Krishtit. Besimi im eshte dhe duhet te jetė ne Krishtin, s'ka njeri as individ qe mund tė rrėnoj kIshen edhe pse shumher njerzit e kishes jane mekatar, s'ka problem, lere individin te jetojnė nė mėkat dhe nė farizenizem, ne paganizem dhe vazhdoje punen tėnde nė besė nė Krishtin sepse, nuk varet nga ai as nga tjetri as nga unė, ėshtė Krishti dhe Bes-Lidhja me vulen e Gjakut te Krishtit dhe nėse dyshojmė se dikush Papė, apo Pop, ap opastor apo prift apo i krishteri apo kushdo qoftė, nėse dyshojmė se mundet ta rrenoj Kishen, ėshtė njeri i pa besė dhe nuk njeh pushtetin e Krishtit dhe Besen e TIj. Nuk i beson premtimit tė Perendisė dhe sigurisht se nuk po qendron deri ne fund sikurse Krishti na porositė.

Kisha e Krishtit ėshtė e parrėnueshme dhe do te ec me Krishtin "deri ne tė sosur te botes" AMEN.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 05-12-2009 mė 12:29
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Luan, faleminderit pėr inkurajimin qė mė ke dhėnė. E ke bėrė sado pak dhimbjen time mė pak tė hidhur. Tė falenderoj edhe pėr faktin se ti e quan Tonin77 te shenjtė.

I lutem Matrix ta mbyllė kėtė temė se kjo temė e ka kryer qėllimin e saj. Ēdo postim tjetėr do ishte i tepėrt.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Meqenese kjo teme u konsumua, atehere po e mbyll. Sidoqofte nqs ndonje vella ka dicka per te shtuar, me njoftoni me mesazh privat dhe po e rihap

Krishti midis nesh
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •