Keta jane pjestar te grupit Muhaxhirun, grup, nder me ekstremistet qe mund te ketė nė bote.
Sja vlen ti komentosh sjelljet e tyre por as te komentosh GV_USA qe pergjithesone muslimanet duke hapur nje teme kaq idiote.
Keta jane pjestar te grupit Muhaxhirun, grup, nder me ekstremistet qe mund te ketė nė bote.
Sja vlen ti komentosh sjelljet e tyre por as te komentosh GV_USA qe pergjithesone muslimanet duke hapur nje teme kaq idiote.
.
pEJANI34
E DUA PERGJIGJEJEN !!!!!
Sēarmatosem sa tjetė jeta!
Eh kjo me pelqen kur del haptas dhe i kritikon, e jo si disa ketu qe u dalin ne ndihme per hire se vetit i paskan thene musliman!!!
Sa u perket komenteve te mija, isha i detyruar ti bej ato komente sepse disa anetar ne vend qe ti kritikonin ata Muhaxhirunet per sjellen e tyre, me kritikonin mua, per te vetmen arsyeje, te pakten keshtu mu duk mua, se i dilja ne mbrojtje nje muslimaneje.
Tani tjeter teme eshte se ne c'parti eshte anetarsuar, por dicka nuk mund te mohohet se ajo eshte muslimane!
GV_USA
Me Respekt
WE WILL NOT GO DOWN!
Ti e lexove komentin qe me dha mua anetari paridi ose jo?!!!
Shko lexoje fillimisht komentin e tij e pastaj hejde ketu dhe me trego se cfar muslimani jam une ose ti, ose paridi ose x e y!!!
Sa per info kush dreqin eshte Paridi qe te me tregojmua se kush eshte e kush nuk eshte praktikues i denjte i fese islame ?!!
Praktikuesi i denjte nuk u thot tjeterve se nuk jeni praktikues e ku ta di une se cfar.
Feja islame ka rryma te ndryshme okay, por te gjithe jemi musliman te gjithe besojme ne te njejtin Zot okay.
Si beson paridi, une personalisht kurre nuk do te besoj, dhe jam i bindur se si besoj une Paridi kur nuk do te besoj.
Paridi deshiron nga une te besoj se profeti ka krahasuar grate me gomarin, me majmunin dhe me qenin!!!!! Une kete nuk do ta besoj!!!
Paridi kerkon nga une te besoj se nje nate Umari pergjonte grate e profetit kur keta shkonin te benin nevojat e tyre, dhe ky i drejtohet njeres prej tyre, ne kulmin e nates ah, TE DALLOVA , ti je filanja!!!! Dhe pastaj Umari shkon tek profeti dhe i tregon qe i kishte dalluar gruan e tij kur kjo po bente nevojat e veta ( sh.uren) , dhe ne sugjerim te Umarit profeti urdheron mbulimin e grave!!!!
KETO BUDALLALLEQE JUVE DESHIRONI TI BESOJ UNEEEEEE!!!!!!
KURREN E KURRESSSSSSS
Me Respekt
GV_USA
P.S.Hadithi i dyte eshte SAHIH ,. e gjeni tek sahihu i Buharit"
WE WILL NOT GO DOWN!
Ne xhamin e shqiptarve ne oslo, sod ne diten e xhumas,hoxha e tregoj kete urtesi te bukur ne menyr alegorike. Hoxha e shpjegoj ne menyren te vete, un po e spjegoj ne menyr pak me ndryshe qe te jete me e qart thelbi i keti tregimi:
Nje dite nje hoxhe i madhe deshiron te kontriboj edhe me shum per islamin.
Del ne pazar dhe hyne ne pazarin e namazlive, dhe shikon me habi se sa shum namazli kishte aty, dhe thot me vete, ketu paska namazli te mjaftushem, po shkoj ne pazar tjeter te shikoj mos ndashta aty mundem me teper te kontriboj per islamin, del nga ai pazar.
Hyne ne pazarin e agjerusve, cka me pa aty, perplot agjerus te te gjitha moshave, thot me veti, edhe ketu paska kontribus shum, po shikoj dikunt tjeter mos kane nevoj me teper per kontributin time.
Hyn ne pazarin e muxhahedinve, edhe aty shikon perplot muxhahedin, thot mashAllah mashAllah, nuk e pasna ditur qe edhe ktu paska aq shum muxhahedin ! Del edhe nga ai pazar qe te shkoj ne nje pazar tejter te kontriboj.
Hyne hoxha nga kurejshtja qe te shikoj cka ka ne pazarin e xhihadit te madhe (e xhihadi i madhe eshte vet permbajtja), me shpres se aty do te shikoj me se shumti musliman ne numer sepse kishte menduar se eshte nje nga shtyllat me te forta te islamit ky xhihad dhe patjeter qe duhet me qene perpol. Por ndodhi e kunderta, kur shikon qe ne ate pazar kishte shum shum pak musliman, edhe ata pak musliman qe kishin qene ne ate pazar ishin pleq! Filloj hoxha te deshprohet shum dhe tha me vete "po qendroj more vllezer ne kete pazar qe te kultivoj kete pazar sa me shumm, qe nje dite edhe ky pazar te jete perplot me xhihadista te mdheje, se vallahi perderi sa edhe ky pazar te mos mbushet perplot me xhihadista te mdheje islami nuk do te triomfoj kurr.
Hoxha pyte:
namazli po, po vetpermbajtjen askund, si eshte e mundur kjo ?!!!
agjerus po, po vetpermbajtjen askund, si eshte e mundur kjo ?!!!
muxhahid po, po vetpermbajtjen askund, si eshte e mundur kjo ?!!!
A i kane hije kjo veti ketyre grupeve ?!!!!
O vllezer ne duhet te jemi prezent edhe ne pazarin e vetpermbajtjes, jo ti mbushim disa pazare plot dhe disa te tjer ti lojm bosh!!!
Kur te jemi prezent ne gjitha pazaret, ateher islami do te triomfoj ne cdo aspekt, se keshtu me disa pazare te mbushura dhe me disa te tjera bosh, kurr nuk do te triomfon islami.
Mos e harroni vllezer pazarin e vetpermbajtjes sepse eshte ka na mungon shum, dhe per shkak te keti xhihadi qe nuk po e praktikojm, jemi ketu ku jemi.
Sa per teme, ata muslimant qe i shikova ne ate video, kishin nevoj shumm qe te hyjn edhe ne pazarin e vetpermbajtjes, kjo nuk done mend.Veq Gostivari usa, meniher mas tyre edhe ti duhesh te hysh ne pazarin e vetpermbajtjes (: sepse edhe ti ke nevoj , jo veq ti po gjithe ne kemi nevoj qe te jemi prezent ne kete pazar.
Pra ai njeri qe ka edukat, e dine qe eshte i turpshem ai gjest, po ja qe ndonjeher shejtani na bene edhe qe te zemrohem dhe te bejm gjeste te pahishme.
Mos me thuja gostivari usa qe edhe ti nuk ja kishe ber te njejten (afersisht keshtu diqka) gje dikujt qe e urren shum (: !
Mos te shitem kaq evlia (njerz jashtzakonisht te mir dhe te urte) ne kete forum, mos ta mashtrojm vetveten, sepse te gjithe kemi edhe nga nje ane negative.
p.sh Un per veti, e kisha pasur shummm veshtir te vetpermbahem po ta kisha takuar bushin njeher, ne kete takim hudhja e vezve dhe ofendimi ndaj tij kishte me qene shum pak per mua, se cfar kisha deshiruar ti beje keti njeriu.
Mos te mendoj dikush qe po mbroj gjestin e atyre ne video, perkundazi, veq qe ti quash ata me lloj lloj emrash (tru bosh), edhe kjo eshte e tepert !!!
Ne vitin 2002 dhe 2004 kur bushi mbrrini ne Berlin, dulen me mije protestus gjerman dhe protestuan kunder bushit, duke gjujtur me veze dhe duke shkruar parulla direkt kunder bushit, vetem e vetem qe ishin kunder politikes se tij. Dhe asnjeher askush nuk ju tha atyre protestusve "tru bosh" !!!!
Po nejse nejse se ne kete teme dhe ne shum tema tjera debatohet se kush po del fetimtar ne debat, se kush kujt po ja mbyll gojen me "argumente", se kush kend me mire po e nenqmon, etj !!! Nuk i intereson kujt sinqeriteti neper keto biseda!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 04-12-2009 mė 21:59
Te ka pagujt shejtani ty GV_USA qe kritikon muslimanet?
Ca teka ofruarne shkembim? 2 jave pushime ne caraibe? :P
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
E shikoni kete postim?!!! Lexojeni poashtu me vemendje okay. Ja se cfar dmth musliman!!!!
Tani kurre nuk kam pretenduar ketu se jam njeri perfekt, secili i ka te metat e veta dhe ke te drejte kur thua se me mungon vetepermbajtja, nuk e mohoj kete.
Por ndonjehere , kur shikon gjera qe nuk jane ne rregull , njeri vejn deri ne ate pozite sa qe haron vete permbajtjen.
Tani sa u perket atyre tipave , personalisht psh ne te kaluaren kam pasur pune me tipa te tille. Biles nje nga fqinjet e mij nese ben te shpreheh ne kete menyre u konvertua ne kete sekt. Dhe eshte interesante te njejten sjellje qe tregojne keta tipat ne video, te njejten sjellje tregonte edhe ky shoku im.
Jo se me pengon menyra se si beson ai, fundja secili pergjigjet per vepfrat e tja ne menyre vetjake, por ajoqe me pengonte kishte te bej me faktin se sipas ketyre 'muslimaneve" vetem keta kane te drejte dhe te gjithe muslimanet tjeter qe nuk i ndjekin mesimet e tyre jane kafira.
Biles i ndalte njerezit ne rruge, duke i keshilluar qe muslimanet duhet te lexojne vetem Kuranin, asgje tjeter!!!
Folte kunder arsimimit , jo vetem te femres por edhe kunder arsimimit te mashkujve.
Tash nqs se ne i tolerojme keta kata tipa do te vij dita kur nje dite do te na shkelin.
Muslimanet duhet te ngrene zerin kunder ketyre personave jo per dicka tjeter, por personat e tille demtojne imazhin e fese islame.
Tani sa i perket Bushit, personalisht une nuk kam asgje kunder tij, fundja mbas politikes se tij nuk qendronte BUSHI , por qendronte nje fuqi e mfshefte qe i diktonte Bushit se cfar te bej.
E njejta fuqi e mfshefte sot i dikton Obames se cfar te bej, andaj fajsor per ate politik nuk eshte as Bushi e as Obama, keta jane vetem vegla te pushtetareve te vertete qe jane pas skenave.
Bazuar ne kete qe thash, nuk do e kisha gjuajtur bushin me veze ose me kepuce, por ama sikur te me jepeshte shanci qe te takohem me ato qe dirigojne politiken e ketyre kukullave, do ta kisha mbyt me thoj.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Nje djal nje dite e kishte pytur hoxhen tone:
Hoxhe jam njoftu me nje femer norwegjeze dhe po kam deshir qe t`ja spjegoj islamin asaj, si tja nisi me ja spjegu, si eshte me si miri ? Hoxha i thot: Hiq nuk ki nevoj me ja spjegu asaj, vetem ti benu praktikus i islamit (mos genje, mos trathto, te jesh preciz ne kohe, te jesh i vetpermbajtur, te jesh gjithmon i buzqeshur, te jesh i dashur me njerz, te jesh me edukat te lart, te mos ja nenqmo kulturen, te ja rrespektosh ne menyr sa me te mire familjen dhe shoqrin, etj etj etj) se ajo nerwegjeszja vet dikur do te te bindet se me te vertet kjo fe qenka fe e Zotit, dhe me ndihmen e Zotit do ta pranoj islamin.Ne te kunderten, nese nuk i permbahesh ketyre rregullave, spjegoja islamin diten dhe naten asaj norwegjeze e kote eshte, nuk do te kete dobi ky spjegim.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 05-12-2009 mė 05:44
Unė mendoj se:
Nėse njė vajzė/grua e cila vendos tė mos vendosė shaminė dhe tė mos praktikoj Islamin tė dėbohet nga vendi ku thėrret Sheriati dhe tė dėrgohetė nė njė vend ku edhe nėse je e mbuluar edhe nėse nuk je askujt nuk i pengon, nė fakt nėse je me kėtė tė dyten pėlqehesh mė shumė!
Nuk kemi ne pse tė mundohemi qė cdo vajze nė botė tė ia inponojmė Islamin sepse nuk ėshtė e arsyeshme. Prandaj nėse ai/ajo vendos tė mos praktikoi Islamin mos ta praktikoj, ju lėreni tė vendos vetė ose tė paktėn mundohuni me dialog tė qartėsoni gjendjen! Pse nuk shkon njė musliman nė njė vend tė Evropės dhe ta gjuaj me vezė apo me gurė njė muslimane e cila jeton atje por qė nuk e praktikon Islamin, sepse nė Evropė nuk funksionon shteti nė bazė tė Sheriatit por vepron ndryshe, prandaj mė e logjikshme ėshtė nėse njė vajzė/grua e cila nuk dėshiron tė praktikoj Islamin tė dėbohet nė njė vend tjetėr!!!
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
qfar pergjigje pret ti,
ka pergjigje me te fort, se kurani dhe hadithi ? nese per ty ka
atehere jem larg njeri tjetrit, permendjen e ALLAHUT e kan edhe shijat sufit deobandit , e shum e shum tjer, po nvare se ne qfar menyre .
nuk po e kuptoj se qdeshiron me than me at shkrim me lart
Krijoni Kontakt