E more Preng, e zhveshet nga meritat politike e akademike, e përqeshet, e ofenduat, e bëte shpiun, coftine, alkoholist, tradhetar, bile edhe uruat Zotin që ia dergoi kancerin. Ngrehet dolli morbide ditën që vdiq.
As Adem Jashari nuk kishte asgje të përbashkët me teater por Qeveria e Përkohshme mënjëherë pas luftës teatrin kombëtar e quajti - Adem Jashari – atëherë nuk të dëgjova se ankohesh, as ti e as subjektët tjerë. Nuk u ankova as unë.
Drague, nuk më pengon që pajtohesh me Prengun por vëtem shpresoj se e nuk e bëni për motive të njëjta.
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
Nuk e xhveshi askush por vet u xhveshë teksa flisni në shumës nuk e di se përse më drejtoheni mua personalisht?
Këtë për teatrin Kombëtar nuk e kam dëgjuar por meqë duhet të jetë pas Luftës aherë mund të arsyetohet ( euforia) ndërsa sot këtë gjë s'do ta arsyetoja kurrsesi. Po të ishte fjala për Hamzën do të mendohesha por emertimin e teatrit me siguri s'do ta përkrahja. Më pëlqen dhe është shumë-shumë i qëlluar emertimi i tashëm: teatri Kombëtar pa emertim me emrin e njërit apo tjetrit!
Ju më thoni se: a më i qëllueshëm kishte me qenë emertimi " Nexhmije Pagarusha" për shtepin e teatrit, Operës dhe baletit ( ani pse kishte bë edhe pa emër si në Tiranë) apo ibrahim rugova?
KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
EDHE N'VORR ME T'PËRMENDË KAM!
Me kete gjest thaqi po mundohet qe te ul tensionin,pas daljes publike te njerit nga agjent e tij te sigurimit(shikut) duke u shit dushk per gogla shqipetarve.
As nuk po ja ngris dhe as nuk po ja ulë: e thashë mendimin tim për Shtepin e Teatrit, Operës dhe Baletit që të emertohet me emrin " Nexhmije Pagarusha" me të cilin propozim pajtohet gati të githë artistët, muzicientët dhe krijuesit e tjerë. me këtë gjë pajtohen edhe shumica e popullatës!
Vëjeni në referendum po deshët emrin dhe do të shikoni se çfarë mendon populli se si të emërohet kjo shtëpi, nëse veç duhet të ketë emër!
KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
EDHE N'VORR ME T'PËRMENDË KAM!
Brar!
"Shikas" ne Kosove jane mbi nje milon. Nje fjale e Azem Syles, Xhavit Halitit dhe Kadri Veselit i mobilizon brenda 30 minutash.
Te jesh shume i bindur se ne Kosove, para lufte, gjate lufte dhe pas luftes nuk jane vrare aq sa duhej te vriteshin.
Titizmit dhe jugosllavizmit eshte dashte pune dhe sakrifica, djerse dhe gjak, dhe shekuj e shekuj burgosje, per t'ia thyer dhemb e dhemballe ne Kosove. Akoma edhe me keq, titizmi ka lene pasoja edhe ne Shqiperi, sepse shume nga gjenerata e juaj dhe e imja e ndegjonte "Pozdravin" jugosllav me shume kenaqesi! Kete gje e di edhe ti mire.
E them kete me pergjegjesi te plote dhe shume i qete.
Besoj se kam qene shume i qarte dhe trasnspararent!
Edhe kosoves me ja vu emrin e ibrahim rugoves ,thaqi e miraton pa problem,sepse i ka marr qerrja teposhtezen
Krijoni Kontakt