(vazhduar nga tema per Deshmitaret e Jehovait)...
Me "markusin" eshte nė dakort ai sepse i ka ikur nga tema dhe ai nuk eshte duke i kundershtue. as pyet nuk e ka se pse iku nga tema ku ishte fjala "adhurimi"!
Ajo qe marcusi nuk ka te drejt nė ato qe tha ėshtė lidhur me vlersimet, ne Krishterim edhe nese ekziston farizenizmi i krishtere ku une them se po, ekziston, por jo ne menyrenen dhe kuptimin e farizenjeve te vertetė, mirpor eshte prezente, poashtu gjatė gjithė historisė njefar lloji mashtrimi i tipit farizenje te njerez dhe grupe te caktuara ka ekzistuar. Poashtu edhe gabime ka gjate historisė por gabimi i eshte berė i njohur botes, eshte pranuar botrisht dhe kerkuar falje. sot pranohet si i tillė. Mirpor ajo qe nuk ka menduar marcusi as vlesuar ne menyre te drejte, dua te tregoj unė. Mos te kuptohet nga dikush se une dua ta mbroje dikend, jo per bese por vertete kam analizur dhe medituar shume. Ajo qe mendoj eshte se; ne secilen Kishe, femia im apo i marcusit, apo qytetari qe merr pjesė nė krishterim, nė Kishė, nė meshė, kur te shkoj apo nese takohet ku do me te krishterėt, aty do ta degjoj fjalen e Perendisė jo te ndryshuar. Aty do ta degjoj lavdinė dhe himnet te kushtura TRINISĖ sė Shenjt. Aty do te degjoj duke u lavderuar Fryma dhe deshmia se eshte Zot. Aty do te lavdohet dhe shpallet Krishti Zot, Krishti Mbret. Aty ne krishterim shpallet Krishti i kryqezuar per shperblim te mekateve. Aty shpallet dhe degjohet zeri i ngjalljes se Krishtit me korp dhe jo vetem si nje hije, si njė frymė. Aty ndahet Buka. Aty shpallet Krishti i njejte me Atin, ka edhe shum e shumė te tjera te cilat te gjitha keto jane hire. Prandaj nese njeriu shkon ne kishen ete krishterve dhe kerkon Perendinė dhe te Verteten eTij, sigurisht se do ta takoj hiret e Zotit, do ta takoj Krishtin-Jeten. Kjo eshte njė e vertete dhe mund ta argumentoj ne gjdo mėnyrė dhe kohė.
Ndersa nese eshte ashtu sikurse "marcusi1" ka thėnė, kjo pra ndodhė keshtu dhe fėmija im dhe i "marcusit1" apo qytetari nese takohet me D.J nga ata do ta degjojnė zerin duke shpallur; Krishti krijesė. Krishti vetem engjull. Krishti i perkohshem. Krishti nuk u ngjall. Krishti nuk u kryqezua. Krishti nuk eshte Zoti. Krishti nuk eshte askushi. Fryma nuk eshte Perendia. Fryma nuk eshte enevosjhme. TRINIA pjelle e paganve etj etj ku me kesi njerzish dhe shpalljes, femitė tanė apo qytetari degjojnė nga D.J frymė djalli dhe asgjė tjeter. Atėher nese degjojnė ket fryme bindu se djalli do ti kete per veti. D.J nuk ndodhė te takohen ne njė kishė - ne njė objekt per tu mbledhur ata qe deshirojnė te marrin pjesė nė besimin e tyre, por ata kan metodė tė tjeter. Kjo pjellė e djallit nuk i lenė njerezit te qetė nė shtepinė e vet por u trokasin nė derė duke provuar tua vjedhin Krishtin nga zemra e tyre.
Prandaj "marcusi1" i bėnė do vlersime te ngutshme nganjėher pa medituar mirė por i falet pasi qe nuk e ka prej zemres se keqe, por nga vullneti i mirė.
Krijoni Kontakt