Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Diskutime rreth Kishave te krishtera (vetem per te krishteret)

(vazhduar nga tema per Deshmitaret e Jehovait)...

Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    O Coptic, Marcusi po thote qe ju predikoni genjshtra, por njerezit nuk ua vene veshin dhe si rrjedhim nuk jeni aq te rrezikshem sa dikush qe thote te verteten dhe ben te kunderten.

Me vjen mire qe bie dakord dhe ti se besimi juaj eshte nje genjeshter. Per here te pare e pranove te verteten
    Me "markusin" eshte nė dakort ai sepse i ka ikur nga tema dhe ai nuk eshte duke i kundershtue. as pyet nuk e ka se pse iku nga tema ku ishte fjala "adhurimi"!

Ajo qe marcusi nuk ka te drejt nė ato qe tha ėshtė lidhur me vlersimet, ne Krishterim edhe nese ekziston farizenizmi i krishtere ku une them se po, ekziston, por jo ne menyrenen dhe kuptimin e farizenjeve te vertetė, mirpor eshte prezente, poashtu gjatė gjithė historisė njefar lloji mashtrimi i tipit farizenje te njerez dhe grupe te caktuara ka ekzistuar. Poashtu edhe gabime ka gjate historisė por gabimi i eshte berė i njohur botes, eshte pranuar botrisht dhe kerkuar falje. sot pranohet si i tillė. Mirpor ajo qe nuk ka menduar marcusi as vlesuar ne menyre te drejte, dua te tregoj unė. Mos te kuptohet nga dikush se une dua ta mbroje dikend, jo per bese por vertete kam analizur dhe medituar shume. Ajo qe mendoj eshte se; ne secilen Kishe, femia im apo i marcusit, apo qytetari qe merr pjesė nė krishterim, nė Kishė, nė meshė, kur te shkoj apo nese takohet ku do me te krishterėt, aty do ta degjoj fjalen e Perendisė jo te ndryshuar. Aty do ta degjoj lavdinė dhe himnet te kushtura TRINISĖ sė Shenjt. Aty do te degjoj duke u lavderuar Fryma dhe deshmia se eshte Zot. Aty do te lavdohet dhe shpallet Krishti Zot, Krishti Mbret. Aty ne krishterim shpallet Krishti i kryqezuar per shperblim te mekateve. Aty shpallet dhe degjohet zeri i ngjalljes se Krishtit me korp dhe jo vetem si nje hije, si njė frymė. Aty ndahet Buka. Aty shpallet Krishti i njejte me Atin, ka edhe shum e shumė te tjera te cilat te gjitha keto jane hire. Prandaj nese njeriu shkon ne kishen ete krishterve dhe kerkon Perendinė dhe te Verteten eTij, sigurisht se do ta takoj hiret e Zotit, do ta takoj Krishtin-Jeten. Kjo eshte njė e vertete dhe mund ta argumentoj ne gjdo mėnyrė dhe kohė.

Ndersa nese eshte ashtu sikurse "marcusi1" ka thėnė, kjo pra ndodhė keshtu dhe fėmija im dhe i "marcusit1" apo qytetari nese takohet me D.J nga ata do ta degjojnė zerin duke shpallur; Krishti krijesė. Krishti vetem engjull. Krishti i perkohshem. Krishti nuk u ngjall. Krishti nuk u kryqezua. Krishti nuk eshte Zoti. Krishti nuk eshte askushi. Fryma nuk eshte Perendia. Fryma nuk eshte enevosjhme. TRINIA pjelle e paganve etj etj ku me kesi njerzish dhe shpalljes, femitė tanė apo qytetari degjojnė nga D.J frymė djalli dhe asgjė tjeter. Atėher nese degjojnė ket fryme bindu se djalli do ti kete per veti. D.J nuk ndodhė te takohen ne njė kishė - ne njė objekt per tu mbledhur ata qe deshirojnė te marrin pjesė nė besimin e tyre, por ata kan metodė tė tjeter. Kjo pjellė e djallit nuk i lenė njerezit te qetė nė shtepinė e vet por u trokasin nė derė duke provuar tua vjedhin Krishtin nga zemra e tyre.

Prandaj "marcusi1" i bėnė do vlersime te ngutshme nganjėher pa medituar mirė por i falet pasi qe nuk e ka prej zemres se keqe, por nga vullneti i mirė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-12-2009 mė 13:31
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Faleminderit Toni77 qė nuk mė mban mėri megjithėse kėtu kemi mendime tė kundėrta. Sapo tė gjej kohė do shtjelloj edhe unė mendimet e mia, tė cilat kanė ardhur pas njė meditimi tė gjatė, jo duke ja kėputur ashtu kot. Vetėm tė lutem, bė pak durim deri sa tė gjej kohėn se kam qenė shumė i zėnė. Edhe pėr pėrgjigjen ndaj coptic nuk ėshtė se kam ndėrruar temėn, por siē i kam thėnė do kthehem pėrsėri pasi tė shoh pėrdorimin e fjalės adhurim nė tekstin origjinal grek.

Citim Postuar mė parė nga gloreta Lexo Postimin
    Jo markusi por Marku thoni bah gjuha juaj nuk kuptohet fare .
    Gloreta, nuk e kanė fjalėn pėr Markun, por pėr mua, pėr pseudonimin tim.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Faleminderit Toni77 qė nuk mė mban mėri megjithėse kėtu kemi mendime tė kundėrta. Sapo tė gjej kohė do shtjelloj edhe unė mendimet e mia, tė cilat kanė ardhur pas njė meditimi tė gjatė, jo duke ja kėputur ashtu kot. Vetėm tė lutem, bė pak durim deri sa tė gjej kohėn se kam qenė shumė i zėnė. Edhe pėr pėrgjigjen ndaj coptic nuk ėshtė se kam ndėrruar temėn, por siē i kam thėnė do kthehem pėrsėri pasi tė shoh pėrdorimin e fjalės adhurim nė tekstin origjinal grek.

Gloreta, nuk e kanė fjalėn pėr Markun, por pėr mua, pėr pseudonimin tim.
    Vetem diēka dua te pyes dhe do tė perfundoj kjo temė pa ndonji mund, pergjigju thjeshte sepse nuk eshte pytje e rėndė;

A ka mundesi, a ka hapesirė dhe a ndodhė qe ne Kishat - doktrinat e te krishterve ta takoj njeriu Perendinė TRINI?

A ka mundesi. a ka hapesirė dhe a ndodhė qe ne mėsimet dhe doktrinat dhe meshat e D.J ta takoj Perendinė TRINI?

Bėhu i sinēeryt dhe pergjigju ketu dhe gjithēka merr kuptimin e vet.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Vetem diēka dua te pyes dhe do tė perfundoj kjo temė pa ndonji mund, pergjigju thjeshte sepse nuk eshte pytje e rėndė;

A ka mundesi, a ka hapesirė dhe a ndodhė qe ne Kishat - doktrinat e te krishterve ta takoj njeriu Perendinė TRINI?

A ka mundesi. a ka hapesirė dhe a ndodhė qe ne mėsimet dhe doktrinat dhe meshat e D.J ta takoj Perendinė TRINI?

Bėhu i sinēeryt dhe pergjigju ketu dhe gjithēka merr kuptimin e vet.
    vella po te pergjigjem nga celulari.

1 po
    2 jo

por nuk e kuptoj pse mi bere keto pytje!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Diskutime rreth Kishave te krishtera (vetem per te krishteret)

Atėhere, siē e thashė mė lart, nuk e kam kuptuar ende pse m'i ke bėrė ato pyetje. Fakti qė jam i butė me ata qė besojnė diēka ndryshe nga unė, nuk do tė thotė se bie dakort me bindjet e tyre. Unė nuk sulmoj njeriun, por bindjet e tij.

Tani, do jap njė pėrgjigje mė tė gjerė rreth kėsaj ēėshtje. Unė besoj se Zoti ynė ėshtė vetė Dashuria dhe kur ne e njohim Atė si Dashuri, nuk mundemi veē se tė shprehim dashuri ndaj tė gjithė njerėzve. Shpesh herė ne ngatėrrohemi dhe i japim Zotit tonė atribute qė nuk i takojnė dhe duke menduar se Zoti ka ato atribute qė ne i japim, sillemi edhe ne nė atė mėnyrė, duke menduar se lavdėrojmė atė. Unė kam vėnė re se shumė tė krishterė, nė zellin e tyre pėr tė lavdėruar Perėndinė, sillen harbutshe me D.J.

Njė herė, njė vėlla dhe njė kushėriri i imi, i cili sapo ishte kthyer nė Krishtin, nė zellin e tij fillestar, pothuajse i dėboi me shkelma dy D.J. qė i trokitėn nė derė. Mė kujtohet se me sa mburrje ma tregonte kėtė histori dhe me tė vėrtetė mė vinte keq kur shihja se sa lehtė mund tė fanatizohet dikush duke menduar se po bėnte vullnetin e Perėndisė.

Me sa kam vėnė re nga Shkrimi, ka vetėm dy raste ashpėrsie. Njėri rast ėshtė i Jezusit ndaj farisenjve dhe popullit hebre dhe rasti i dytė ėshtė Pali nė rastin qė ai sheh se kisha mund tė devijojė nė njė ungjill tjetėr nga ungjilli i Jezu Krishtit.

Por vini re diēka, nė radhė tė parė Krishti kishte mundėsinė tė shihte zemrat e njerėzve dhe motivet qė fshiheshin nė zemrat e tyre dhe Ai kishte ēdo tė drejtė tė ishte i ashpėr me ta por e dyta dhe qė ėshtė shumė e rėndėsishme, Krishti i drejtohet popullit tė Tij, u drejtohet atyre qė supozohet se besonin nė Zotin e vetėm, nė Zotin e vėrtetė.

Po ashtu edhe me Palin. Ai i drejtohet kishės, njerėzve qė i pėrkastin sė njėjtės familje. Pali nuk mund tė toleronte njė doktrinė tė rremė tė futej dhe tė infektonte kishėn.

Duke parė pra kėto raste nė kėtė prizėm, edhe unė do isha shumė i prerė dhe i rreptė me kėdo qė do mundohej tė fuste mėsime tė tilla tė rreme nė kishėn lokale sė cilės unė i pėrkas. POR, e theksoj, ē'punė kam unė me ata qė nuk i pėrkasin kishės sime? Ē'punė kam unė t'i gjykoj ata? Ata ka kush t'i gjykojė dhe nuk ėshtė aspak detyra ime tė merrem me ta. Detyra ime ėshtė tė tregoj dashuri, por pa rėnė nė kompromis pėr ungjillin e Krishtit. Por D.J-tė nuk janė pjesė e kishės dhe janė tė jashtėm pėr mua. Ata le tė besojnė ēfarė tė duan, ashtu siē besojnė edhe paganėt tek zotrat e ndryshėm, muslimanėt nė allahun e tyre etj, etj. Nuk ėshtė detyra ime t'u tregoj atyre besimin e vėrtetė. Detyra ime ėshtė t'u shpall atyre Krishtin, nė radhė tė parė me jetėn time. Nėse ata nuk do gjejnė diēka tė mė akuzojnė pėr sa i pėrket sjelljes sime, unė do kem lavdėruar nė kėtė mėnyrė Zotin tim.

Prandaj edhe unė them se mė shumė dėm i kemi bėrė ungjillit tė Krishtit ne tė krishterėt se sa heretikėt apo tė huajt pėr kishėn. Sa herė qė tė tjerėt tek ne shohin mėkate, hipokrizi, ata akuzojnė Zotin tonė. Kot nuk jemi quajtur ambasadorė tė Krishtit, ambasadorė tė mbretėrisė sė tij. Ne nuk jemi ambasadorė duke u kacafytur me tė tjerė me fjalė, pėr t'u mbushur mendjen atyre pėr besimin tonė. Ne jemi ambasadorė duke u treguar nė radhė tė parė me jetėn tonė atyre se cili ėshtė Krishti.

Ajo qė mė bėn pėrshtypje mua nė kishat tradicionale ėshtė se prifti nuk e ka problem tė martojė apo tė kungojė kėdo qė i vjen nė kishė, qoftė ai kriminel, hajdut, kurvar, pijanec apo ku e di unė se ēfarė. Mjafton qė ai ta ketė tė shkruar nė letra se ėshtė i krishter. Ndėrsa kur vjen puna pėr njė D.J. prifti bėhet bishė. A nuk ėshtė kjo, hipokrizi? Ai prift nuk interesohet aspak pėr gjėndjen frymore tė njeriut, por pėr "pasaportėn frymore". Se ēfarė bėn ai nė jetėn e tij, as qė nuk e ēan kokėn, veēanėrisht nėse merr edhe para nga ai person. Ndėrkohė ndodh krejtėsisht e kundėrta nė Dhjatėn e Re. Pali bėhet bishė me hipokrizinė nė kishė dhe jo me hipokrizinė e botės. Pali u bė bishė me Pjetrin, kur pa se ai po sillej me hipokrizi. Pali deklaroi se ėshtė i mallkuar akoma edhe nėse njė engjėll sjell nė kishė njė ungjill tjetėr. Pse? Sepse Pali nuk donte tė lejohej qė kisha tė infektohet.

A e kuptoni ndryshimin? Kisha sot infektohet nga brenda, jo nga jashtė. Ky ėshtė ndryshimi qė unė kam dhe qė mė duket se jam keqkuptuar nga juve. Unė nuk kam thėnė asnjeherė qė D.J-tė besojnė drejt. Unė nuk kam thėn asnjėhere qė Muslimanėt besojnė nė Zotin e vėrtetė, por kjo nuk do tė thotė se unė duhet t'u vė epitete tė ndryshme atyre. Ē'mė duhet mua t'u vė epitetet atyre qė nuk i pėrkasin kishės sime? Ka kush ja vė ato epitete atyre. Nuk ėshtė detyra ime kjo.

Toni77 vėlla, shpresoj tė mė kesh kuptuar. Nuk pajtohem me mėsimet e rreme, por nuk ėshtė e drejta ime tė sulmoj njeriun qė bart ato mėsime tė rreme, sidomos kur ai njeri nuk i takon kishės sime.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-12-2009 mė 13:31 Arsyeja: pėr gabime drejtshkrimore

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Toni77 vėlla, shpresoj tė mė kesh kuptuar. Nuk pajtohem me mėsimet e rreme, por nuk ėshtė e drejta ime tė sulmoj njeriun qė bart ato mėsime tė rreme, sidomos kur ai njeri nuk i takon kishės sime.
    Toni ty te ka kuptuar qe moti, i krishter i deshtuar je.

Ato inatet e tua me Kishe dhe priftat mos mi shkarko tjeter de dera ime sepse nuk jam prifti, ti je prift por prift pa kriter dhe jasht Frymes po i deshtuar edhe si prift

Ju ne ato sektet e jauja jeni duke bė perpjekje qe ta ktheni kishen ashtu sikurse don djalli, ne"ilegalitet" them keshtu pasi qe emiton kohen e kohes kur Kisha vepronte ne ilegalitet duke u takuar neper dhona te gjumit dhe kritikoni gjithēka kan Kishat e Krishtit, mendoni te bėjnė edhe te tjeret ashtu. Mendoni tė shkatrron Kisha Historinė dhe Traditen shekullore. JO. Kisha ėshtė e garantuar nga ZOTI; "Dhe, ja, unė jam me ju gjithmonė deri nė tė sosur tė botės!” dhe nese ti dhe te tjeret dyshoni, nuk eshte Kisha fajtore. Kisha do tė ec me Krishtin deri ne tė sosur te botes.

Kisha eshte Istucion dhe Mbreteri mik dhe jo lojna fėmisjh, Kisha ėshtė Kishė e Krishtit dhe vet Krishti n agarnton se "ferri kurr nuk do te kete pushtet mbi te", dhe kjio nese dyshohet atėher po dyshohet ne Zotin dhe Fjalen e Tij. Kisha ėshtė Krishti i gjallė. Ti nuk ia ke idene se qka eshte Kisha e Krishtit, sikurse ta kine idene do kine mendime te tjera dhe besim tjeter e jo ashtu sikurse je!!

Mos perdor tjeter ato fjalet e mira sepse e mira deshmohet ne vepra dhe jo me fjale, prandaj nuk na mungon informacioni se kush je dhe kush jam.

Lere at perrallė mashtruese duke u shitur i dashur dhe duke lidhatuar frymen e djallit dhe ne anen tjeter duke ngjujtur gur ne Kishen e Krishtit per tė rrhur krahun armiqt e Krishtit, nuk po i sherben te mires aspak pavarsisht se vetveten e ke bindur ashtu. Pos asaj, sigurisht se nuk te shitet te une, pavarsisht se edhe une jam kritik ndaj dukurive negative, por asnjėher nuk lejoj qe dikush nga jasht t'mė nenqmon Kishes e ZOTIT - Mbreterinė e Zotit, Popullin e ZOTIT. Ti nuk i perket kesaj Kishe sepse sikurse te ishe gjymtyre e ketij trupi, jam mese i sigurtė se do te kine sjellje te tjera, nuk dallon nga sekti i D.J.

Krejt ajo sjellje e jotja ndaj te krishterve dhe anėtarve tė kishave te ndryshme ne ketė forum, mund te shperblehet nga satani - armiku i tyre, i Kishes se Krishtit.

Dashuria e jote eshte mashtrim i vetvetit, Krishti thotė "duaje te afermin por si vetveten" prandaj dhe shpjegon se kush eshte i afermi.

Dashuria dhe krishterimi i yt mbetet vetem teori dhe askund nuk lulzon ne veper.

Nuk mund tė quhesh i dashur dulke ia rrahur krahet djallit i cili luften e ka me Krishtin dhe te bijt e TIJ.

Zoti te nxerrt nga e keqja
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-12-2009 mė 12:10

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Toni ty te ka kuptuar qe moti, i krishter i deshtuar je.

Ato inatet e tua me Kishe dhe priftat mos mi shkarko tjeter de dera ime sepse nuk jam prifti, ti je prift por prift pa kriter dhe jasht Frymes po i deshtuar edhe si prift

Ju ne ato sektet e jauja jeni duke bė perpjekje qe ta ktheni kishen ashtu sikurse don djalli, ne"ilegalitet" them keshtu pasi qe emiton kohen e kohes kur Kisha vepronte ne ilegalitet duke u takuar neper dhona te gjumit dhe kritikoni gjithēka kan Kishat e Krishtit, mendoni te bėjnė edhe te tjeret ashtu. Mendoni tė shkatrron Kisha Historinė dhe Traditen shekullore. JO. Kisha ėshtė e garantuar nga ZOTI; "Dhe, ja, unė jam me ju gjithmonė deri nė tė sosur tė botės!” dhe nese ti dhe te tjeret dyshoni, nuk eshte Kisha fajtore. Kisha do tė ec me Krishtin deri ne tė sosur te botes.

Kisha eshte Istucion dhe Mbreteri mik dhe jo lojna fėmisjh, Kisha ėshtė Kishė e Krishtit dhe vet Krishti n agarnton se "ferri kurr nuk do te kete pushtet mbi te", dhe kjio nese dyshohet atėher po dyshohet ne Zotin dhe Fjalen e Tij. Kisha ėshtė Krishti i gjallė. Ti nuk ia ke idene se qka eshte Kisha e Krishtit, sikurse ta kine idene do kine mendime te tjera dhe besim tjeter e jo ashtu sikurse je!!

Mos perdor tjeter ato fjalet e mira sepse e mira deshmohet ne vepra dhe jo me fjale, prandaj nuk na mungon informacioni se kush je dhe kush jam.

Lere at perrallė mashtruese duke u shitur i dashur dhe duke lidhatuar frymen e djallit dhe ne anen tjeter duke ngjujtur gur ne Kishen e Krishtit per tė rrhur krahun armiqt e Krishtit, nuk po i sherben te mires aspak pavarsisht se vetveten e ke bindur ashtu. Pos asaj, sigurisht se nuk te shitet te une, pavarsisht se edhe une jam kritik ndaj dukurive negative, por asnjėher nuk lejoj qe dikush nga jasht t'mė nenqmon Kishes e ZOTIT - Mbreterinė e Zotit, Popullin e ZOTIT. Ti nuk i perket kesaj Kishe sepse sikurse te ishe gjymtyre e ketij trupi, jam mese i sigurtė se do te kine sjellje te tjera, nuk dallon nga sekti i D.J.

Krejt ajo sjellje e jotja ndaj te krishterve dhe anėtarve t kishave te ndryshme ne kte forum, mund te shperblehet nga satani - armiku i tyre, i Kishes se Krishtit.

Dashuria e jote eshte mashtrim i vetvetit, Krishti thotė "duaje te afermin por si vetveten" prandaj dhe shpjegon se kush eshte i afermi.

Dashuria dhe krishterimi i yt mbetet vetem teori dhe askund nuk lulzon ne veper.

Nuk mund tė quhesh i dashur dulke ia rrahur krahet djallit i cili luften e ka me Krishtin dhe te bijt e TIJ.

Zoti te nxerrt nga e keqja
    Toni77, une kam marrė shumė Krisht prej shkrimeve tė tua dhe do vazhdoj tė marr Krishtin qė unė kam parė te ty. Tė tjerat, nuk bėj gjė tjetėr veēse i puthi dorėn Zotit qė i lejoi nė jetėn time. I pres me qetėsi dhe me pėrulėsi ēdo akuzė qė mė lėshon. Shpresoj qė njė ditė tė kuptosh se ke qenė gabim. Pėr mua je vėlla nė Krishtin, pavarėsisht se ēfarė mund tė mendosh ti pėr mua. Unė zgjedh tė shoh vetėm Krishtin tek ty dhe asgjė tjetėr.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Toni77, une kam marrė shumė Krisht prej shkrimeve tė tua dhe do vazhdoj tė marr Krishtin qė unė kam parė te ty. Tė tjerat, nuk bėj gjė tjetėr veēse i puthi dorėn Zotit qė i lejoi nė jetėn time. I pres me qetėsi dhe me pėrulėsi ēdo akuzė qė mė lėshon. Shpresoj qė njė ditė tė kuptosh se ke qenė gabim. Pėr mua je vėlla nė Krishtin, pavarėsisht se ēfarė mund tė mendosh ti pėr mua. Unė zgjedh tė shoh vetėm Krishtin tek ty dhe asgjė tjetėr.
    Per mua kurr nuk eshte vella ne Krishtin ai qe perndjek te Bijt e Krishtit.

Unė kam besimin tim dhe per ata quhna i krishter - katolik sepse me vuajtje, perndjekje dhe gjakderdhje, me ndihmen e Krishtit e kam ruajtur dhe vazhdoj ta ruaj te Verteten e Krishtit dhe traditen e Krishtit ne popullin tim dhe Kishen e Krishit.

Nuk shitna lehtė unė dhe nuk kerkoj lavdin e njerzve, askush ma mirė se Zoti nuk i njeh qellimet dhe zemrat e njerzve, nuk e provokoj askėnd, as D.J, nuk i kam provokuar kurr ne jeten time, asnjėher nuk u shkoj te shtepi apo te dera e shtepise sė tyre per tua mohuar zotin dhe besimin e tyre, as doktrinat as mėsimet, asnjeher nuk i ngacmoj muslimanet dhe nese nuk ngacmojnė, i mund te jemi miq te mirė pavarsisht se besojmė ne dy besime, as ateistet nuk i provokoj. thjeshtė, kam besimin tim dhe atė e shpalli aty ku ėshtė vendi dhe e drejta legjitime. Nėse dikush me vjen dhe mė gacmon, provon t'ma vjedhė Krishtin nga zemra me mashtrime, shantazhe dhe shpifje te ndryshme, fyen shkrimet dhe Kishen, aspak nuk kam dashuri per te sepse ajo dashur i detikohet djallit dhe jo njeriut, prandaj, djalli nuk meriton dashuri, dashuria vetem per tė afermin.

Asnjėher mik nuk te kam nenēmua ty as besimin tėnd as tė asnjė te krishteri dhe kjo mund te konfirmohet, perkunder asaj jam sjellur me secilin te krishtere mire, por nėse dikush hap frante kunder meje duke mė fy Kishen e Krishtit pjesė e sicel jam edhe vet, nuk mund te mos i tregoj se ēka mendon dikush tjeter per ty dhe sigurisht se nuk heshti.

Dashuria duhet ne veper e jo duke fy dhe nenēmue vėllanė dhe KIshen e Krishtit duke i quajtur Kishen edhe ma rrezik se sa ato sekte apo formacione qe shpallin Krishtin njė krijesė dh jo Zot!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-12-2009 mė 12:35

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Dashuria duhet ne veper e jo duke fy dhe nenēmue vėllanė dhe KIshen e Krishtit duke i quajtur Kishen edhe ma rrezik se sa ato sekte apo formacione qe shpallin Krishtin njė krijesė dh jo Zot!
    Mė ke keqkuptuar por nuk ka problem. Unė nuk kam fyer as njė vėlla dhe as Kishėn e Krishtit. Unė kam denoncuar fenomenet qė ndodhin brenda Kishės sė Tij.

Fakti qė janė kėto fenomene qė i bėjnė mė shumė dėm krishtėrimit se sa D.J.-tė ėshtė njė e vėrtetė qė ti nuk mund ta shohėsh dot tani. Mbase nuk ke pėr ta parė dot kurrė. Por mė vjen keq qė mė sillesh sikur tė jem vetė djalli. Jo pėr mua, jo, se Ai mė lejon qė tė mėsoj tė duroj akuza tė tilla akoma edhe kur ato vinė nga vėllezėrit e mi. Por pėr njė gjė tė jesh i sigurtė, e kupton apo jo, unė kurrė nuk kam fyer apo akuzuar vėllezėrit dhe motrat e mi. Mund tė kem denoncuar veprat e tyre, por kurrė zemrėn dhe motivin e tyre. Ky lloj gjykimi i takon vetėm Zotit. Larg qoftė prej meje njė gjė e tillė. Lutem qė Fryma e Tij tė ta zbusė zemrėn nė mėnyrė qė tė shohėsh mė qartė mė vonė dhe tė mos mė vėrsulesh nė kėtė mėnyrė. Edhe njė herė e them. Mua mė bėn vetėm mirė sa herė qė dikush mė sulmon, sepse kėshtu mėsoj kryqin qė Ai mė lejon mua. E them pėr ty vėlla, se duke mė sulmuar kėshtu, zemra jote hidhėrohet akoma edhe mė shumė.

Tė fala nė Krishtin,

marcus

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Toni77
    Nėse dikush me vjen dhe mė gacmon, provon t'ma vjedhė Krishtin nga zemra me mashtrime, shantazhe dhe shpifje te ndryshme, fyen shkrimet dhe Kishen, aspak nuk kam dashuri per te sepse ajo dashur i detikohet djallit dhe jo njeriut, prandaj, djalli nuk meriton dashuri, dashuria vetem per tė afermin.
    Djalli nuk meriton dashuri, por njerėzit qė janė me tė meritojnė. A mos vallė Krishti nuk i deshi dhe nuk vdiq edhe per ata qė e kryqėzuan? Krishti vdiq edhe per njeriun mė tė keq nė botė. Krishti vdiq edhe pėr armiqtė e Tij. Mos harro se ne para se tė besonim ishim armiq tė Perėndisė, por Ai na pajtoi pėrmes gjakut tė Jezu Krishtit. Dėshmia e Krishtit ėshtė se Ai nuk deshi vetėm tė afėrmit, por edhe armiqtė.

Miqtė, tha Krishti, asht kollaj ti duash. Edhe krimineli e don mikun e vet. Por vėshtirėsia ėshtė tė duash armikun. Tė duash armikun nuk do tė thotė tė pajtohesh me qėllimet e tij tė kėqia. Dhe unė nuk jam pajtuar asnjiherė me qėllimet as tė muslimanėve as me tė D.J.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •