Postuar mė parė nga
Agim Metbala
Agim METBALA
A F O R I Z M A T
- Pasigurinė tėnde, nė ēdo moment dhe nė ēdo hap, do ta zfrytėzoj si bashkėbiseduesi, ashtu edhe kundėrshtari!
- Kurrė mos kurse me shembuė, ngase njerėzve pėr t'u bindur, u flejnė shembujė konkret!
- Mbėshtetje nė ēdo kėn, dhe mosmbėstetje nė askė, barazohen me pasojat!
- Fatkeqėsisht, por si sidhen shumica e kosovarėve, brsėn dhe besimin, duhet konservuar si relikte tė kohės sė shkuar!
- Ka individ me dy morale - njėrin e pėrdorin nė rrugė... e tjetrin e kanė nė shpirt, nė esencė, ata janė pa moral!
- Normat morale, vėrtetė mund tė jenė tė tejkaluar, por ata qė tė parėt i shkelin, qoftė edhe objektivisht, do tė bartin pasojat ekstreme derisa tė bėhen shumicė!
- Emocionet tek secili individ janė tė veēanta, por secili individ, duhet tė ket kujdes, se normat morale dhe ato juridike janė pėr tė gjithė tė njejta!
- Fatbardhėsisht qė shumica e njerėzve nuk i realizojnė ėndrrat e tyre, mbase pėrditė kishin ndodhur kataklizma!
- Jam plotėsisht i vetėdijshėm se sa i pafuqishėm jam nė krahasim me tė gjithė ata qė janė dhėnė pas tė keqes, por nė anėn tjetėr e di fare mirė se edhe njė qukapik i vockėl, ia hapė zemrėn njė lisit gjigant!
-Mbi inatin, ndėrtohen vetėm godinat e ngatėrresave dhe kullat e hakmarrjes!
- Tėrbimi nuk lind vetvetiu, por ai ėshtė produkt i determenimit tė padrejtėsisė ekstreme!
- Ikja e ballafaqimit me kundėrshtarin dhe realitetin, ėshtė vetėm humbja e kohėsdhe i energjisė, mbase me tė, herėt a vonė, do t'i kryqėzosh dorrėzat!
P.S. Shumica nga kėto aforizmat, i kam botuar nė revistėn enigmatike "Filizar", e cila botohet nė kuadėr tė Shoqatės sė enigmatėve "Labirinti" nga Rahoveci
Krijoni Kontakt