Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Faleminderit të dyve për poezitë e bukura.
    Më pëlqen ndeshja interesante e dy gjeneratave sidomos kur gjeneratat përfaqësohen nga poetë të talentuar si ju.
    Do kisha shumë qejf tu bëja shoqëri por më mungojnë fjalët e bukura që juve u rrjedhin nga shpirti.
    Edi

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anëtarësuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    kujdes!

orkide = orchidee-kokerr+eidos-pamje, dukje

botanike - bime barishtore e vendeve te nxehta me lule te bukura, qe perdoret per zbukurim, stolisje

orkideja = lule zbukurimi, stolisjeje

klon = ngërrç - gerrçi i eshtrave, shtangimi
    klonik = konvulsiv, mjek. clonicus = qe e ka zene ngerrçi, shenja, symptome paralize...

ciklon = cyclone-kykloo = rrotulloj < kyklus = rreth, ne kuptimin - dredhe ere e fuqishme dhe e shpejt
    1. metheorologji: ere e fuqishme dhe e shpejt / me shtjelle e me kohe te keqe, e me reshje te shumeta / shakulline, dredhe ere
    ne shqip i thohet - dredhe ere, si spirale, kur mbledhe gjithcka perrreth nga toka dhe e gjuan ne qiell, ne forme turjele ajri...

ciklon = shtjelle ajri, dredhe ajri...

2. teknike: ciklon - aparat me pastrua ajrin, a nje gaz, duke thithur pluhurin me ane te forces qenderikese

post skript: poezia e albas, duhet te shkundet mire e forte, e cfare te mbesi le te mbetet... pa e kuptuar thelle e mire domethenien e nje fjale, mos e fut ne poezi, se krijon vetvrasje, vetvarje ne varg tendin...ajo poezi eshte nje shperthim naiv, i pasherr, qe shpesh nuk din as percfare eshte fjala e mendimi..., e poqese don dikush mund ta redaktojme... mirepo, pas nje redakture te mirefillte, poezia do te dali krejt tjetergje... eshte si nje fill pikture, qe nuk e din vet cfare gjallese do te dali vertet...

megjithate alba eshte e re dhe duhet te mesoj shume...

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Falimderit Ilirjan per verejtjet,por une kur nuk i kam thene vetes poete.Une kam krijuar dicka me frytezim ,dhe jo me fjale te sajuara apo me rim.Nje njeri qe mund te jete inteligjent besoj se e kupton fare mire cfar dua te them ne ate poezi.Megjithese me mungonin shume fjal shqip qe ndoshta e ka fajin dhe mergimi.Me respekt Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Anëtarësuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    poezia duhet te ndjehet, e jo te kuptohet cfare don te thuash ti

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Ilirjan!Po po se ndjehve ti ,e ndjen populli lal,mos te haj meraku per poezit e mia,megjithate nga ty falimderit per vlersimin.Se ne po flasim e s'po meremi vesh,njeher thua qe nuk kuptohen dometheniet e disa fjaleve,tani po thua nuk ndihet poezia,nuk te kuptoj ku ke deshir te dalesh me ato llafe,te thash se N U K jam poete,dhe poezit e mija i kam shkruar ketu ne forum ,dhe nuk i kam nxer per ti shitur.Te uroj nje dite te mire .Me respekt Alba
    .

dipl-ing
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    105

Poezia e goditur

Albamausi, gjithnje tek ty shoh trishtimin te thurur me shpresen. Poezite e tua jane shume domethenese. Nuk rrita te kuptoja se ku donte te dilte Iliriani me perkthimet e tij gjuhesore te disa fjaleve qe ti nuk i ke perdorur (orkide).
    Fjala klon ne gjuhen shqipe ende nuk ekziston, ose te themi eshte e re dhe internacionale. Behet fjale per krijimin e nje qenie/organi/ etj identik me origjinalin (psh kloni i deles Dolli ne Angli) Ne shqip eshte nje fjale e tille pasqyrim... mos nuk ka te njejten domethenie. Klonim eshte fjale mjekesore dhe ka shume diskutime neper bote mbi kete teme pasi eshte nje teknologji e re dhe shkenca po hedh hapat e para ne kete fushe.
    Ilirian, me fjalet e tua ti dekurajon nje talent te ri. Do te keshilloja qe te tregohesh me i kujdeshem me brezin e ri, pasi preket shume shpejt, per me teper kur kjo behet pa te drejte. Une e kuptova shume mire poezine e albamausit dhe me pelqeu dhe ne te lexova edhe nje mesazh... "Shpresa vdes e fundit". Poezite vertet ndjehen, por ato duhet edhe te transmetojne nje mesazh dhe kete gje e ka arritur albamausi ne poezite e veta. Une per vete do ta keshilloja qe te gjitha poezite e veta t'i permblidhte dhe me pak korrigjim gjuhesor gramatike (ku ti ilirian edhe mund ta ndihmosh, pasi ajo vajze eshte rritur ne Gjermani dhe sigurisht qe ka mangesi gramatikore ndonjehere) por pa i humbur kuptimin, t'i dergoje poezite per t'i publikuar ne ndonje gazete ose shtepi botuese.

Me respekt
    Studentja
    Rruga me e shkurter midis dy personave eshte nje buzeqeshje

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Poezi nga poetesha japoneze Nakajomi Nakasama.

Mosmarrveshjet Globale

Ndonse sfera eshte bashkesi ideale
    E miliarda pikzave te baraslarguara
    Nga nji qender qe te tera i do njisoj
    Qe te terave u jep barabar drit e hapsir
    Perseri kjo bote si sfere
    Eshte e mbushur me sherr

Pra nuk mjaftoka barazia me qendren
    Pra nuk mjafton qe ritmikisht e drejtesisht
    Te tera pikzat-bijza sillen njisoj
    Rreth qendres demokratikisht
    Nuk mjafton pra as mekanika njutoniane
    Qe pikzat njisoj dhe shpirterisht
    Te ndjejne pranveren ose dashurine
    U dashka nje ekstra shkence
    Qe humorin te mbaje
    Ekuilibrisht.
    E cila shkence valle..

Pranojeni pranveren..
    Ashtu si ju vjen
    Dikush nen lule bajamesh
    Dikush nen qiellin me re
    Dikush djersitur nga vapa
    Dikush qe me jorgan akoma fle
    Keshtu qenka Globi
    Tjeter ska me te mire
    E Dielli me deshire
    Gjithmon nisur per mire
    Nje akull ben rreke
    Dikund pran Polit Nord
    Packa se ajo rreze
    Dike atje me posht
    Djerset ja kullon..

Pranojeni pranveren..
    Ashtu si ju vjen..
    Keshtu na qenka globi
    Me te mire..
    Nuk e gjen..

.....

Poetja Nakasama eshte doktore ne astro-fizike dhe shkruan poezi filozofiko-humoristike.

..

Anëtarësuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    ...sikur te ia donit te miren konceptit LETERSIA SHQIPTARE, ketu nuk do te perziheshit shume, vetem atehere, kur ndjene se vertet, ke krijuar dicka te forte, mbase, kjo eshte pasqyra letrare shqiptare - kurse, ne pjesen e forumit - Krijimtaria e anetareve te forumit, aty mund te postoni cfare te doni... kete mesazh e dhashe edhe tek qefin e drrasa...Poashtu ketu nuk eshte poezi japoneze, po LETERSIA SHQIPTARE...1

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Ilirjan simbas teje nuk kemi te drejte te krijojm ate qe ndjejm.Duhet te marim titullin poet e pastaj te postojm krijimet tona,qe te quhet letersi Shqipetare.Cdo krijim ka vlerat e veta,panvarsisht nga njeriu qe i lexon, si e ndjen ate krijim.Une mendoj, se vlera ka dhe nje krijim e nje femije te kopeshtit,sepse tregon zgjuarsin e tij.Por ne Shqiptaret (jo te gjithe por disa)jemi inatci me njeri tjetrin,nuk kemi mirkuptim qe gjerat te shkojn sa me mire,por fillojm percarjen me fjal ofenduese,sa i kthejm dhe ne krijime letrare e ofenduse,kesaj nuk mund ti them LETERSI SHQIPETARE ,por nje vlersim i vetvetes se paarritshme,ku vetja ju duket e rendesishme dhe e i madhe.E megjithate njohja e vetvetes ka nje ane pozitive,mund te shrehesh lirshem pa mare parasysh se ndonjeher gabohemi.Edhe PSE eshte nje pyetje e shpeshte,mundohem qe te bukuren humanen dhe tonin e embel,tja shtoj vetes,sa here qe dikush mundohet te ma shtroj rrugen me ferra.I kaloj ditet ne kete Forum se me pelqen,dhe me duket vetja se jemi nje familje,pa menduar se moshataret e mija ,ndoshta kalojn dite me te bukura se kjo e imja .Uroj mbas ketij mesazhit tim te kemi mirkuptim me njeri tjetrin ,e jo te spekullojm ne krijimet e te tjereve,dhe tja ulim vlerat duke krijuar ofendime ne form letrare.Besoj e kupton shume mire ku dua te dal,sepse krijimet e tua i kam ndjekur me vemendje pa ber ze,shumica me kan pelqyer,nuk po e zgjas me shume,sepse me duket vetja sikur po te mesoj,edhe pse jam me e vogel se ty.Te uroj suksese ne karieren tende.Me respekt Alba
    .

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Albes ton te mire..nji poezi miqesore-alpinore..

Mori Alb mori Shkodrane
    Me njato Sy, si bij Zane
    Po mi kthen ti an per ane
    Her ngat Dillit her ngat Hane
    Je e ambel si qershia
    E njato faqe si kajsia
    Syt e zi porsi ullini
    Mendja jote si burimi
    Borzilok maj ty tvjen era
    Zemra jote si prendvera
    Cka kje Alb kur Nana te bani
    A kje prill a kje qershor ?
    A mos n'Razem ish me Babin
    Ne mes pishash si kunor
    Ne mes lulesh sherebeli
    Ne mes malesh Arbenor
    Ku aq kalter kaltron qielli
    Ku çel vjollca nen debor..
    Ku fellanxa e bilbili
    Ja thon kanges pa ja da
    Shtojzavallet e Sorkadhet
    E pin ujin nen nji va...

lol.

....
    ngat-prej..prane..

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Reagimet tuaja mbi anëtarësimin e Shqipërisë në NATO
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 264
    Postimi i Fundit: 23-01-2010, 12:41
  2. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  3. Çka është dashuria për ju?
    Nga White_Angel në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 10-01-2006, 14:29
  4. Albo, ai pe verteti
    Nga Albo në forumin Prezantoni veten në forum
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 17-06-2003, 06:51
  5. Jam Tina nga Prishtina
    Nga Tina në forumin Prezantoni veten në forum
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 09-07-2002, 03:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •