Close
Faqja 13 prej 54 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 540
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367
    Nazim Bllaca ‘shpërblehet’ me “dëshmitar bashkëpunues”
    08 tetor 2010

Prishtinë, 8 tetor – Guximi për t’i denoncuar dhjetëra krime të pasluftës i është shpërblyer Nazim Bllacës. Njeriu që kishte dalë publikisht të fliste për shumë vrasje e “plagesa” nuk do të akuzohet për, të paktën, një vrasje.
    Një panel gjyqësor i Gjykatës së Qarkut të Prishtinës i kryesuar nga gjyqtari italian, Francesko Florit, e ka aprovuar më 2 shtator të këtij viti kërkesën e Prokurorisë Speciale të Kosovës që Nazim Bllaca të shpallet dëshmitar bashkëpunues në lidhje me vrasjen e Salih Gashit në qershor të vitit 1999, dhe të mos akuzohet për këtë vrasje.
    “Nëpërmjet këtij vendimi Nazim Bllaca deklarohet dëshmitar bashkëpunues në lidhje me vrasjen e Salih Gashit, në bashkëkryerje me Fahredin Gashin në cilësinë e pjesëtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, A hyrë në shtëpinë e Salih Gashit dhe duke e vrarë me breshëri të automatikut”, thuhet në një vendim të gjykatës, një kopje të së cilës e ka siguruar “Koha Ditore”.
    Vrasja e Salih Gashit më 15 qershor të vitit 1999, në shtëpinë e tij në Varigovc të Lypjanit, për të cilën ngarkohen Nazim Bllaca dhe Fahredin Gashi, është cilësuar si krim lufte kundër popullatës civile.

Trupi gjykues ka thënë se Nazim Bllaca vullnetarisht dhe në mënyrë të përsëritur ka adresuar tek autoritetet e Prokurorisë denoncimin për një numër krimesh të pretenduara në bashkëkryerje me individë të tjerë, ndonjëherë zyrtarë apo politikanë të lartë apo anëtarë të institucioneve të Kosovës.
    Trupi gjykues ka konstatuar se Nazim Bllaca është njeri normal me nivel intelektual. Ndërkohë, burime të “Kohës Ditore” brenda Prokurorisë Speciale të Kosovës kanë bërë të ditur se më 25 shtator ka filluar hartimi i aktakuzës bazuar në dëshmitë dhe provat materiale të ofruara nga Nazim Bllaca dhe në veprimet hetimore të gjetjes së provave shtesë pas daljes publike të Bllacës.
    Sipas këtyre burimeve, të gjithë njerëzit e përmendur si të përfshirë në vepra kriminale do të jenë të akuzuar kush më lehtë e kush më rëndë, varësisht nga roli që ka pasur në krimet e kryera nga viti 1999 deri në vitin 2007.
    Zyrtarë të EULEX-it ndërkaq nuk pranojnë të flasin për procesin hetimor.
    Gani Geci ka konfirmuar se ka dëshmuar në Prokurorinë Speciale të Kosovës për njohjen e tij me Nazim Bllacën dhe veprimtarinë e SHIK-ut. Ai ka thënë se nuk i duhet kod a shifër për të dëshmuar në cilindo proces gjyqësor.
    Geci ka thënë se prokurorëve u ka treguar krejt ato që ka thënë në media pas publikimit të CD-së, në të cilën fliste 38- vjeçari Nazim Bllaca nga Ribari i Lypjanit se kishte punuar në strukturën e ekzekutimit, si shtyllë e veçantë në SHIK, nën drejtimin e Azem Sylës dhe Xhavit Halitit.
    Në një vendim tjetër të Gjykatës të siguruar nga gazeta të datës 29 qershor të këtij viti për vazhdimin e arrestit shtëpiak për Nazim Bllacën, i nxjerrë nga një kolegj prej tre anëtarësh, ka specifikuar akuzat që bien mbi Nazim Bllacën dhe personat e tjerë.
    Sipas këtij vendimi, Bllaca ka kryer vrasje të rëndë në gusht të vitit 1999 në Prishtinë në bashkëpunim me Faruk Gashin, Bekim Sylën, Sadik Abazin dhe Shpresim Ukën. Sipas këtij vendimi, i pandehuri Nazim Bllaca ia ka marrë jetën Ibush Kllokoqit duke shtënë mbi viktimën disa herë me armë zjarri, duke kryer vepër penale tinëzare, duke e tërhequr viktimën jashtë shtëpisë me një pretekst fiktiv dhe duke hapur zjarr mbi të.
    “E tërë kjo duke vepruar në një mënyrë të koordinuar me shpërndarjen racionale të revoleve, ku Nazim Bllaca ka shtënë në viktimën, Shpresim Uka ka luajtur rolin e shoferit për arratisje, Sadik Abazi ka folur me viktimën dhe të tjerët kanë ndihmuar veprimet me praninë e tyre”, thuhet në vendim.
    Gjykata thotë se Nazim Bllaca ka kryer edhe vepër penale të vrasjes së rëndë në tentativë më 20 korrik 2000 në Ferizaj, kur kishte filluar ekzekutimin e vrasjes së Adem Salihajt, e cila mbeti e papërfunduar, në bashkëpunim me Driton Hajdarin, Sadik Abazin dhe Shaban Sylën dhe nën instruksionet e Ekrem Jasharit dhe Azem Sylës.
    “Më 3 nëntor 1999, në Prishtinë i pandehuri Nazim Bllaca filloi ekzekutimin për vrasjen e Ismet Arifit, por nuk e përfundoi atë në bashkëpunim me Sadik Abazin, Shpresim Ukën dhe Driton Hajdarin”, thuhet më tej në vendim, duke specifikuar akuzat e tjera.
    Mbi Bllacën rëndon dyshimi po ashtu edhe për krim të organizuar si pjesëmarrës në grup, që kanë kryer vepra penale.
    “I pandehuri Nazim Bllaca ka marrë pjesë në mënyrë aktive në aktivitete kriminale dhe posaçërisht në rastet e mësipërme penale dhe të tjera kryesisht kundër bashkëpunëtorëve të supozuar serbë të strukturës speciale të ekzekutimit brenda SHIK-ut, duke qenë në strukturën e një grupi të organizuar kriminal”, ka thënë kolegji gjyqësor (më gjerësisht sot në “Koha Ditore

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    A thu a ka llap zagarica qka me than

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367
    Për Llapin

Hashim Thaqi -rasti bllaca nje dramë e pavlerë 09.02.2010 DIE PRESS

Jakup Krasniqi – rasti bllaca ne montim 03.12.2009 TV KLAN

Fatmir Limaj – kriminel si bllaca ka pas pas lufte shumë 03.12.2009 TV KLAN

Ram Buja - PDK- eshte shanatazhuar per 10 vite me etiketime 26.11.2009

Tomë Gashi - ato qka po thot bllaca jan të pavërteta 03.12.2009 RTK

Jeta Xharra - mos po mundohen mos me ja qel gryken keti thesi te krimeve 03.12.2009 RTK

Kadri Veseli ne e kemi trajtuar Ibush Kllokoqin po dikush e vrau

Bllaca unë kam bër krime po nën urdhërat e juaj zyrtar të SHIK-ut

Ku jane tash ata qe folshin kunder Bllaces le te dalin tash

Me njofto mbi epilogun e hetimeve ooooooooooooo llap

Bllaca jav qiti siguresat

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga L-7 Lexo Postimin
    Për Llapin

Hashim Thaqi -rasti bllaca nje dramë e pavlerë 09.02.2010 DIE PRESS

Jakup Krasniqi – rasti bllaca ne montim 03.12.2009 TV KLAN

Fatmir Limaj – kriminel si bllaca ka pas pas lufte shumë 03.12.2009 TV KLAN

Ram Buja - PDK- eshte shanatazhuar per 10 vite me etiketime 26.11.2009

Tomë Gashi - ato qka po thot bllaca jan të pavërteta 03.12.2009 RTK

Jeta Xharra - mos po mundohen mos me ja qel gryken keti thesi krimeve 03.12.2009 RTK

Kadri Veseli ne e kemi trajtuar Ibush Kllokoqin po dikush e vrau

Bllaca unë kam bër krime po nën urdhërat e juaj zyrtar të SHIK-ut

Ku jane tash ata qe folshin kunder Bllaces le te dalin tash

Me njofto mbi epilogun e hetimeve ooooooooooooo llap

Bllaca jav qiti siguresat
    rasti bllaca ju qe e pregaditet se bashku me serbin
    do tja rris numrin e votave PDK-se kjo eshte e sigurt
    por siq po shifet gabimisht e keni vlersue popullin ton ju
    i kan qel syt populli balit nuk jan ma si ne kohen e serbis e te rugoves qe qfardo gjelle qe u keni servue keta te shkretit eshte dasht ta hajn
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Cefar lajmi se. Te kishi pas gjall presednikin istorike edhe me jav dekurue hero, kete legjendarin e juaj te pa epur nazif bllaca.... hahahaaaaaaaaa
    jau kom pshurr rastin shpallna qka te doni...

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Kosovelli Lexo Postimin
    A lajmi se. A kishi A gjall presednikin istorike edhe me jav dekurue hero, kete legjendarin e juaj te pa epur nazif bllaca.... hahahaaaaaaaaa
    jau kom pshurr rastin shpallna qka te doni...
    Tu paskan perzi kabllat krejt
    Bllaca eshte produkt i juaj,por mbasi nuk u murret vesh per ndarjen e kulaqit ai jau qiti ne shesh te gjitha te palarat,keto te palara i ka dit populli por ka hesht,derisa nje dit nuk heshti egzekutori i vrsajeve ne emer te shikut i qujtur nazmi bllaca te pakten kete e ka then hapur para opinjonit dhe ketu diqka ka.
    Kqyri ti kabllat se nuk koke ne terezi hiq

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Ndegjo Bel-iq nazif bllaca eshte produkt i BIA-as serbe i servuar per tregun ng ju hjenat e tipit nga partija jote neokomuniste si Geci dhe salihu... ate e keni shpall artistin e vitit me cd-et te tipit shund e kiq... shpallne e edhe hero kju kurr nuk do t ju ndihmoj vetem mundeni me pa andrra... keshtu pra Bel-iq tash kthema naj pergjigje me nofken BCB apo me ndonje tjeter hahaaaaaaaaa
    taaaaraaaa taaatiiiiiraaaa

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367
    Per Kosovellin

mos harro

kadri veselin

BIA

Thast e SHIKU-ut

kllokoqin ne e trajtuam po Bllaca e vrau

hahahhahahahaha

me njfto mbi epilogun e hetimeve

Afer Baba Fajes Maska e Marinari
    Anëtarësuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga L-7 Lexo Postimin
    Per Kosovellin

mos harro

kadri veselin

BIA

Thast e SHIKU-ut

kllokoqin ne e trajtuam po Bllaca e vrau

hahahhahahahaha

me njfto mbi epilogun e hetimeve
    Avash, avash se ke per t'u njoftuar per epilogun!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367

Per Marinarin a Kosovellin

Nazim Bllaca nga Ribari i Lypjanit se kishte punuar në strukturën e ekzekutimit, si shtyllë e veçantë në SHIK, nën drejtimin e Azem Sylës dhe Xhavit Halitit.

Gjykata thotë se Nazim Bllaca ka kryer edhe vepër penale të vrasjes së rëndë në tentativë më 20 korrik 2000 në Ferizaj, kur kishte filluar ekzekutimin e vrasjes së Adem Salihajt, e cila mbeti e papërfunduar, në bashkëpunim me Driton Hajdarin, Sadik Abazin dhe Shaban Sylën dhe nën instruksionet e Ekrem Jasharit dhe Azem Sylës.

Ku mbet padia e azem syles kunder bllaces
    Ku mbet padi e fatmir xhelilit kunder bllaces

Bllaca po jav qitke siguresat

Edhe nuk po nike hiq per juve
    hheheheheheheheh

Faqja 13 prej 54 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •