po ju mar lakmi me keta kurbanat
u kenaqet duke ngran mish gjeli ....![]()
po ju mar lakmi me keta kurbanat
u kenaqet duke ngran mish gjeli ....![]()
Si fort llafazan tek asht kan shoku zot n'at vakt, - cka asht shukat' tash k'to 2000 vjet' e funit qi s'po i nihet zani?
Ka ngel pa kredit?!
Bajrami i madh e sakrifica per ta asht nji rrunze, e jo dash qi me i rras brite mish n'ta; Edhe kur t'pritet -asnji pike gjak nuk guxon me ra n'toke! Qe'shtu bahet 'kurban bajrami' me ligjet origjinale a t'fese pa prishun. -Asnji pike gjak sguxon me e pi toka, se deshton sakrifica! Edhe asnji kafshate mish sguxon me t'hi n'goje ase me ta kerku goja! Krejt sakrifica duhet me u djege qi me ju transmetue perenise. -Ndryshe s'bahet! Po perpara, tu e pa qi s'kane pas zemer me lane me u djeg mishin e shishem, - se ndjeti i njerit asht kan ma i lige se sot - jan detyrue priftat me kerkue fmine e tyne t'cilin skan mujt me e hanger se ju asht barazua lakmia e kafshes me dhimten e prindit me cka asht realizu sakrifica deri n'fund. Prandaj asht urdhnua 'fmine e vet' e jo 'fmine e hallkut' se edhe at here ia kish mujte terpia ndjetin e kish u deshtua sakrifica.
Pra llafe me zotin ska ba kerkush as kurre - vec qysh ua ka marre mendja atyne vet. E braha tu e dite kete pune fort mire - e ka permiresue at katili kriminale nji here e pergjithmone.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Na therrisni per darke te pakten, se sme plas fort kujt feje i perkisni!Shqiptarët bëjnë kurban me gjela deti
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Kurbani bohet sipas takatit mer.
Kur ska dash bohet ene me derr, pse cere ka naigjo, me honger mish derri per Barom. T'knoqet shpirti, i fut ene ja 3 litra Raki rrushi, ene ta bo Zoti mar masanejna.
![]()
Ne fakt nuk lidhet aspak me shkencen por me religjionet...sakrifica nuk eshte nje shpikje islame dhe as hebraike,shume kultura me te lashta se keto perdornin sakrificen,edhe ate njerezore.
Miti i Tezeut dhe i Minotaurit(ne labirintin e Knosos)provojne qe sakrifica njerezore ishte nje gje e zakonshme,thuhet qe Athina dergoi 7 djem te rinj dhe 7 vajza te reja ne Krete si sakrifica njerezore per Minotaurin.
Si perfundim dua te them qe sakrifica eshte rit psikopatik njerezor,eshte perdorur gjithmone nga fete per te shpelare trute e njerzve,nuk ka asgje pozitive tek kjo.fete thjesht e stimulojne sakrificen(ne ditet e sotme kte te kafsheve) per te rritur kontrollin mbi masen injorante dhe analfabete te njerzve.Pikerisht kta jane fetaret me te devotshem.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Origjina e fjales kurban eshte jewish....korban......eshte nje rit sakrifice qe arabet e huazuan nga hebrejte...kush nuk e di nga kta islamiket e thekur le ta mesoje.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Kushton me lire gjeli i detit![]()
Jeto sot se neser nuk i dihet
Kurbani eshte nje shprehje e dashurise per krijuesin, dhe per kete besimtaret jepnin gjen me te shrejte, por ku per jetese kishte mbetur vetem dhija dhe tete kalamajte qe vareshin prej saj dilte se duhej bere kurban njri femije.Ju nuk doni ta besoni , ju nuk doni taj vishni kuranit kete keshille, por une vargjet e kenges citova dhe me duket se perkon me verejtjen qe kam bere."Kur ja vura thiken djalit thashe se me dolen syte e ballit" Une s'marr vesht shume nga keto pune por ju do te mund te na i shuani kete krujozitet.Ketu s'ka gje per tu fyer se as kei bere ju kuranin as keni bere kuban femijen per besikerin ndaj Allhut.a.s.
Ky njeri quhej Avram, me vone jahudite ia nderruan emrin ne Abraham duke thene qe Zoti i tyre paska urdheruar qe ai te quhet Abraham e jo Avram (kete e bene per arsye qe ti ipet nje kuptim hebre ketije emri te pakuptueshem per ta).
"A" eshte negacion (siç ke thene ti), dhe "vram" e dime se çka eshte ...
I jati i tije quhej Terak (Tarak), i cili ishte mbi 70 vjeqare kur kan lindur Avrami, dy vellezerit e tije dhe motra e tyre.
etj.
Historia e nipit te Tarakut i cili quahej Lot, e ka nje histori shum te dhimbshme.
Ps.: Po ta shikojme holl e holl, Avrami (Abrahami, Ibrahimi) eshte "profeti" i vetem qe ka bere diçka te mire per gjith njerzimin. Te tjeret te gjith kan qene politikan shum ambicioz (disa nuk kan ekzistuar kurre).
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 21-03-2010 më 16:06
allahu e din me se miri, na erdhen reformat edhe neve
Krijoni Kontakt