Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 70
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    ndersa therja e nje gjeli deti - eshte gostia e jevgut - dhe jevgj jane te gjithe ata qe prene dhe presin gjela deti ne kete dite.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga toni007 Lexo Postimin
    Festa e Kurban Bajramit duket se është shfrytëzuar edhe nga tregtarët e gjelave të detit, të cilat menjëherë i kanë nxjerrë ata në shitje edhe pse jemi mësuar t'i shohim në treg vetëm për vitin e ri. Nga ana tjetër edhe qyterarët në pamundësi për të therur një qingj siç është edhe tradita e kësaj festa preferojnë gjelat e detit në pamundësi ekonomike për të therur atë që duhet.

Megjitharë vetë shitësit shprehen se puna ka rënë shumë, ndërsa qytetarët ankohen për çmimet e larta të gjelave që shkojnë nga 30 deri në 650 lekë.
    Festa e Kurban Bajramit ka si traditë therjen e një dashi ose një gjeje të gjallë me katër këmbë, por duket se qytetarët edhe pse e njohin shumë mirë këtë ritualë vazhdojnë të blejnë pula ose gjela deti për të kompesuar në një farë mënyre qingjin e Kurban Bajramit.
    Po te theresh 2 Gjela deti behen 4 Kembe sipas tradites.Vlen?????
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anëtarësuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    Citim Postuar më parë nga IL__SANTO Lexo Postimin
    HaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHa Un Se Di QE Duhen Kater Kembe Po Di Qe Duhet Ose Nje Dele Ose Nje Dash Per Kurban, Ndoshta e Kam Gabim

IL__SANTO Je i Modh
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    afër kojshisë
    Postime
    228

Smile 2 gjela=4 kembe

Citim Postuar më parë nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Il Santo,
    PERGEZIME PER ZGJIDHJEN ORIGJINALE TE ENIGMES. S'me kishte shkuar kurre ne mendje qe, permes kesaj matematike te thjeshte, te zhbllokoje nje dileme "hamletiane" er "4 kembet"...:!

i/e regjistruar Maska e TARGET.al
    Anëtarësuar
    17-11-2009
    Postime
    7
    Citim Postuar më parë nga elinokton Lexo Postimin
    Nice.....!
    Fillimet e shuarjes se islamizmit ne Shqiperi, kane forma te ndryshme, nuk mohohet kjo.

Ja dhe mendimi i nje kalorsi te kuq .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Per kurban bajram prehet, - jo dash; jo dele; jo lope; jo ka; jo deve - po nje femi!
    Edhe ti e ke gabim, prehet qingji me i bardhe, me i bukur dhe me i dashur qe ke ne shtepi, me sakte Femiu yt.

Ibrahimi i shenjte per te hequr qafe njehere e pergjithmone kanibalizmin e prifterinjeve dhe besimit te kote vendosi qe femiun e sakrifices se parapare per kete dite ta nderroje me nje femi tjeter po aq te dashur, te dhembshem, te pafajshem e te paster sa c'eshte nje femi 5-7 vjecar.

Kurbani eshte "sakrfice", ndersa sakrifica duhet te te shkaktoje dhembje dhe humbje e jo perfitim ngopje e kenaqesi.
    sakte,
    po keta nuk e dine akoma ne çfare besojne, origjinen e festave dhe besimeve te tyre.

allahu do gjak, jo vetem kafshe por dhe njeriu.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    ndersa therja e nje gjeli deti - eshte gostia e jevgut - dhe jevgj jane te gjithe ata qe prene dhe presin gjela deti ne kete dite.
    ca ke pi bape çaj kanabis??

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anëtarësuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Citim Postuar më parë nga toni007 Lexo Postimin
    Shqiptarët bëjnë kurban me gjela deti
    Epo ta pret mendja,ka shkuar leku ne vrim te gjelperes,se kur ish ne vrim te miut,kishen filluar t`i gjenin mikun dhe miut
    Feel the pump √

Po aq budalla qenka kjo Perendia qe u genjeka me therjen e nje dashi? Ku ne fund te fundit e hame vete. Pra duhet te therim nje dash si respekt per perendine dhe pastaj edhe t'a hame? Po ku qendron respekti? Pak si poshte paska rene Zoti, u genjeka me kaq pak.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Jo disa prejn edhe lop por nuk eshte ne rregull .

Kjo eshte rregull , nese don dikush me bo mire ateher duhet kurban , por nese nuk ka mundesi nuk e ka borgj nje gje te tille .
    Mos eshte regull ne kuran qe te besh kurban dhe djalin?Nje kenge shqipetare thote ," kur ja vura thiken djalit thashe se me dolen syte e ballit".

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •