Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Colomba Lexo Postimin
    Oskar Wilde ka thene. Cdo njeri genjen, por,provoni ti jepni nje maske dhe do behet i siqerte !
    Pyetja ime eshte kjo: Anonimiteti apo fshehja mbas nje maske ,ose mbas nje nick name ju ben te jeni me te sinqerte,te pohoni disa gjera ,qe nuk do ti pranonit kurre po te prezantoheshit me identitetin tuaj te vertet?
    E paska thene nje pjese te vertetes. Eshte e vertete se do isha "me" i sinqert sikur te kisha nje maske. Ndoshta jo sot, por sikur te kisha patur masken si femij, sigurisht do kisha qene me i sinqerte ne disa raste (maska vetem s'do kishte mjaftuar, do me duhej edhe nje trup tjeter, nje ze tjeter..).

Por poashtu e vertete eshte se edhe sikur te kisha masken nuk do isha teresisht ne cdo rast, ndaj cdokujt i sinqerte. Sepse mossinqeriteti nuk bazon cdo here ne friken nga zbulimi i identitetit, apo nga presioni social. Por bazon edhe ne ndjenja. Nganjehere jam jo i sinqerte per te mos lenduar njerez. "Maska" ne keso raste s'do m'ndihmonte.

*

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Boy Lexo Postimin
    Varet ciles sfere apo fushe te jetes i referohej ky Oskari i Eger. Pasi mund te jete e vertete qe ndoshta jane me te sinqerte ne nje lloj diskutimi ketu ne virtualitet, por ne te njejten kohe, me dy klikime dhe duke dalur tek nje teme tjeter per pak sekonda, mund te hiqen per ate qe s'jane.
    I referohet fushes se artit: The Critic As Artist 1890
    Njeriu kur flet per veten nuk thote te verteten,veri njeri maske dhe do te tregohet i sinqerte(ndershem).

Nuk ka fare perse te habitesh ne jeten virtuale,kur edhe ne realitet keshtu eshte(sot).
    Ndersa personalisht gjerat ndryshojne(ne realitet) ne virtualitet vetem fasada.
    Ata(o) qe thone qe s'kane jane dopio maske(mendimi im).
    Dhe sinqerisht varet me ke ke te besh,n.q-se mund ta quajme kete te ndershme.
    Ka shkruajtur dhe dicka tjeter Wilde: nganjehere eshte shume e veshtire te qendrosh zgjuar,vecanerisht ne kishe(The Kanterville Ghost)
    lg

ღ♥ aNtipatrea ♥ღ Maska e Albela
    Anëtarësuar
    16-05-2006
    Vendndodhja
    mEs iLuzionesh te hUmbura
    Postime
    2,718
    ka 2 an anonimiteti
    1- qe mund te flasesh me lirshem dhe te thuash ate qe mendon verte pa
    u stresuar se te gjykoj , duke menduar qe ste njef kush

2-qe mund te genjesh pa fund dhe te krijosh personin qe do doje te ishe dhe sje
    nji personalitet te 2
    La Femme est le Chef-d'0euvre de Dieu
    sur tout quand elle a
    le Diable au corps...
    ✿⊱╮✿⊱╮ ✿⊱╮

i/e regjistruar Maska e Enush
    Anëtarësuar
    02-06-2009
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    41
    Citim Postuar më parë nga Albela Lexo Postimin
    ka 2 an anonimiteti

nji personalitet te 2

Shume interesant kendveshtrimi juaj...

Me ka rastisur te njoh njerez si kjo pika e dyte... shume e tristueshme...
    Injoranca eshte me e poshter se poshtersia...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    po normale qe te ben me te sinqerte, jam i lire te them lloj lloj budalliku qe mund te me vije ndermend.

i/e regjistruar Maska e laura..
    Anëtarësuar
    03-02-2010
    Postime
    539
    Citim Postuar më parë nga Albela Lexo Postimin
    ka 2 an anonimiteti

nji personalitet te 2
    Kjo qe shkruajtur Albela jane po thuaj ato qe desha te shpreh dhe une jam shume dakort me mendimin tend
    desha vetem te shtoj qe karakteri i njeriut del edhe pse ai mendon se mbas anonimitetit fshihet .....kur isha e vogel gjushja me theshte njeriu i thjeshte fiton ne jete...
    kurse mendjemadhi mbetet vetem ne fund..
    Me mire te rrosh nje dite
    dhe te vdesesh si nje LUAN, se sa i roberuar dhe te jetosh si nje dele

ღ♥ aNtipatrea ♥ღ Maska e Albela
    Anëtarësuar
    16-05-2006
    Vendndodhja
    mEs iLuzionesh te hUmbura
    Postime
    2,718
    Citim Postuar më parë nga laura.. Lexo Postimin
    Kjo qe shkruajtur Albela jane po thuaj ato qe desha te shpreh dhe une jam shume dakort me mendimin tend
    desha vetem te shtoj qe karakteri i njeriut del edhe pse ai mendon se mbas anonimitetit fshihet .....kur isha e vogel gjushja me theshte njeriu i thjeshte fiton ne jete...
    kurse mendjemadhi mbetet vetem ne fund..
    laura.. esht normale
    se smund te rish ter jeten duke lujt teater ne mos ne 1 moment ne tjetrin do arish te tradhtosh veten.
    sa do te mundohet dikush te fshihet do arij ne 1 pik te hulbas kontrollin dhe te dali ne tipin e vet ne karakterin e vet
    por fakti esht se kjo gje ekziston
    sa per lirshmerin me duket normale ne kuptimin qe ske stresin se do te keqkuptojn apo dhe do te gjykojn per ate gje qe ti mendon verte
    duke menduar se slendon askend duke then ate qe mendojm thelll thell
    La Femme est le Chef-d'0euvre de Dieu
    sur tout quand elle a
    le Diable au corps...
    ✿⊱╮✿⊱╮ ✿⊱╮

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •