Close
Faqja 118 prej 180 FillimFillim ... 1868108116117118119120128168 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,171 deri 1,180 prej 1792
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Citim Postuar mė parė nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Pershendetje Sharr

Nese ndonje nga anetaret e ketije forumi shkon ne ekstremitet duke fajsuar te gjithe ata qe nuk jane ne PDK si udb-asha , ti nuk ke nevoje te shkruash ne stilin e tyre . Ajo qe dua te them eshte , se tri postimet e tua me larte ne gjuhen gjermane nuk perkojne aspak me temen . Dhe jo vetem kaq . Postimet qe ke bere ( fatmirsisht qe jan vetem interpretim i gazetave dhe jo mendimet e tua ) jan jo vetem kunder luftes se UCK-se , por edhe kunder shqiptareve dhe ne rend te pare kunder Kosoves si shtet . Sidomos ne shkrimin e pare dhe te dyte , une asgje tjeter nuk lexova perveq urrejtjes ndaj Kosoves dhe organizimit te saje per qlirim . Pra , une mendoj se duhet te kemi kujdes se cfare jemi duke postuar . Jo me moton " per inat te vjehrres me vdekt djali .

Gjerat duhet dalluar . Lufta e UCK-se ishte pa dyshim nje lufte e lavdishme . Ndersa individet qe jan marre me krime dhe kriminalitet jan individ qe pa dyshim duhet identifikuar dhe denuar nga organet perkatese .

Nje keshille vllazerore , e pata pa te keq .

nje dosje e till eshte e pergaditur edhe nga sherbimi intelegjent i Serbis BIA e cila akuzon ne te njejejten meyre si BND e Gjermanis dihet bashkpunimet sekrete si ne kosove si ne serbi qfar i kan keto organizata ne deme te Kosoves...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2008
    Postime
    85
    Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Lexo mė lart mė mirė: Unė thashė Agron Ramadani i biri i Hasimit nga fshati Vėrbic e Gjilanit me vendbanim nė Prishtinė: i vėllai i Afrimit, Enverit, Agonit dhe Azemit.
    Edhe ky u vra mė 17 mars ( gjejgesisht ma vonė) tė vitit 2004-er.
    Ti fole Pėr Agronin tjetėr qė dajen e kishte Nazmiun nė Zvicėr i cili po ashtu me tė dėgjuar pėr vrasjen e tė nipit, u nis dhe iku pėr Kosovė ku edhe e burgosen me akuza nga mė tė ndryshmet por fatmiresisht nė fund drejtsia ngadhnjeu dhe qė tė gjithė u liruan!
    Dhe nėse ti i akuzon pėr diēka viktimat e vitit 2004-er gabon - gabon rėndė!
    Agron Hasim Ramadani ėshtė varrosur nė varrezat e dėshmorėve tė Prishtinės!

Ty thua cka ta do zemra eshte pune per ty te flasish si deshiron ty,por une te thash dhe po ta perserise se ne shume vrasje ne Kosove ka marre pjese AGRON SyLEJMANI nga fshati Orllan i Besianes.Agroni pra e ka vra Xhemajl Mustafen. Kjo nuk mund te anashkalohet nga askush. Kete provojne larvat e SHIKUT qe te mbulojne se me kete krim jane te lidhura nje vister krimesh te tjera qe ka ber Agroni.Ka jetuar disa kohe ne Prishtine ne lagjen Pejton, dhe me vone eshte kerkuar nga drejtesia e ka jetuar ne Tirane afer Dinamos.Pe ca vite dhe qe nga andej i kordinonte me dy tre vet terrorin kunder rivalve politik te PDk ne Kosove.Une e kom njohur shume mire dhe nje kohe ka qene djal i mire deri sa ra nen ndikimin e droges dhe te cilin e shfrytezuan shume Sabit Geci ,Latif Gashi, Nazif Mehmeti,Naim kadriu etj. kjo ndodhi deri kur e vrane policia sic e ceka me heret ne rrugen Prishtine Podujeve. Ne ate moment me te ndodhje edhe Florim Ejupi nje ish bashkepuntor i UDBes dhe i lidhur ngusht me krimin politik.Kete Florimin e kane shantazhuar ngaqe ishte puntor i SUPIt dhe me te tillet ka operuar SHIKU me se lehti.heperhe agroni eshte i vdekur ndersa Florimi jeton afer Prishtines me guan e tij Shpresen dhe dy djemt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Citim Postuar mė parė nga Rugova Lexo Postimin
    Si dėshtoi tentimatentati i SHIK-ut ndaj meje mė 12 qershor tė vitit 2000?

Lirie Hajdari&Bajrush Morina, Bota Sot

Deputeti Adem Salihaj flet pėr dėshminė nė EULEX.

“Bota sot”: Z. Salihaj ju sot keni qenė nė prokurori tė EULEX-it. A mund tė na thoni se ēka keni dėshmuar sot te prokurorėt e EULEX-it pėr tentimvrasjen ndaj jush nga sektori i vrasjeve tė SHIK-ut?

A. Salihaj: Unė isha i ftuar nga prokurori special i EULEX-it dhe kam dhėnė dėshminė time nė cilėsinė e dėshmitarit dhe nė cilėsinė e viktimės, sepse, siē dihet, mė 12 qershor 2000 unė isha cak i sulmit tė pjesėtarėve tė SHIK-ut, tė cilėt tentuan tė mė vrasin, por, pėr fat tė mirė, ishte sulm i pasuksesshėm. Pra pėr kėtė kam dėshmuar, por ka edhe hollėsi tė tjera tė cilat do tė zbardhen nė vazhdim. Unė mbaj mend fytyrėn e sulmuesit. Kemi qenė tė dytė ballė pėr ballė dhe kjo ka zgjatur pėr disa sekonda. Ėshtė shumė rrėqethėse tė pėrshkruhet ajo skenė dhe nuk mė hiqet kurrė nga mendja. Mund t’ju them, me siguri tė plotė, se kam qenė i paralajmėruar edhe publikisht nėpėrmjet mediave lokale nė Ferizaj njė ditė mė parė, sepse ėshtė thėnė atėherė nga funksionarėt e ish-Partisė sė Progresit Demokratik, tash PDK, “...se ku do ta gjejė vendin nesėr Adem Salihaj”. Pra atentati ndaj meje ka qenė i paralajmėruar.

Njė agjent i SHIK-ut mė paralajmėroi pėr atentatin

“Bota sot”: Prej nga ai kontakt juaji me njeriun e SHIK-ut?

A. Salihaj: Jo unė nuk kam pasur kontakt me atė dhe them sinqerisht se nuk e kam ditur kush punon nė SHIK. Por ka qenė njė porosi dashamirėse e njė personi qė ka qenė nė SHIK dhe qė, ndoshta, nuk ka dėshiruar qė tė vritem. Pra ndoshta ka qenė edhe njė respekt ose nė njė mėnyrė ka dashur ta lajė ndėrgjegjen e tij, sepse ka qenė pjesė e asaj strukture. Dhe mund tė them se ai person e bėri kėtė pėr tė mirėn time, qė ndoshta tė shpėtoj nga ai atentat dhe unė, pavarėsisht se ndoshta edhe sot ėshtė nė SHIK dhe punon aty, i jam mirėnjohės, sepse kjo ka ndikuar qė tė shpėtojė jeta e njeriut.

“Bota sot”: Kush ėshtė ai person. A mund ta zbuloni?

Salihaj: Jo nuk mund ta zbuloj, sepse nuk e di sa a do tė shpėtojė i gjallė ai dhe kjo ėshtė mėnyra pėr ta mbrojtur atė. Nuk do ta zbuloj, sepse e rrezikoj jetėn e tij. Kjo do tė mbetet sekret tash pėr tash.

“Bota sot”: A e keni dhėnė emrin e tij nė Prokurorinė e EULEX-it?

Salihaj: Jo, sepse edhe nga atje mund tė rrjedhin informata. Ka struktura qė punojnė pėrkthyes etj., etje., dhe kjo duhet tė mbetet tash pėr tash kėsisoj.

“Bota sot”: Thatė mė lart se keni qenė pėrballė me atentatorin tuaj. A e mbani mend edhe sot fytyrėn e tij? A janė ata tė njėjtit qė i pėrmend Bllaca nė CD-nė e tij?

A. Salihaj: Nė tentimatentatin kundėr meje ka marrė pjesė njė grup i madh i personave dhe kanė qenė sė paku dy vetura. Nė veturėn qė mė ka sulmuar drejtpėrdrejt unė kam arritur t’i shoh deri diku, por fytyrėn qė e kam parė ballė pėr ballė ka qenė person i qė e ka drejtuar revolen ndaj meje dhe atė pa dyshim se e mbaj mend shumė qartė. Jemi shikuar nė sy nėpėrmjet tytave pėr disa sekonda dhe nuk mund tė them mė shumė tash pėr shkak tė zhvillimit tė hetimeve, sepse SHIK-u ėshtė njė organizatė shumė kriminale qė mund tė likuidojė edhe personat e vet nėse ka rrezik qė tė jenė dėshmi pėr akte tė caktuara. Nuk do t’ia them emrin tash, por them qė e njoh me saktėsi atė fytyrė. Ka diku 4 vjet qė unė kisha njė informatė fillestare pėr emrat e dy personave qė kanė qenė nė grupin qė kanė tentuar tė mė vrasin. Prej atėherė kisha informata, por mundėsia ime pėr ta verifikuar kėtė ishte shumė e vogėl dhe u desh tė prisja njė kohė tė gjatė derisa tė dalė njė dėshmi konkrete qė flet deri nė hollėsi pėr aktin e tentimvrasjes ndaj meje. Ato qė pėrshkruan Nazim Bllaca rreth rastit tim, nė tėrėsi janė tė sakta. Pra ai e di nė hollėsi edhe pėrgatitjen, edhe mėnyrėn e vrasjes, edhe personat qė kanė qenė aty. Ka dalė edhe njė fakt shumė interesant qė ėshtė shumė i saktė, se njėrėn nga veturat qė jam sulmuar atė ditė e ka dhuruar njė shqiptar nga Gjeneva, me tė cilin njė vit mė vonė unė kam pasur probleme nė Gjenevė. Janė fakte interesante qė ndėrlidhen mes vete dhe jo qė i ndėrlidh Nazim Bllaca, por vetė rrethanat qė janė zhvilluar i ndėrlidhin dhe mund tė them se nė rastin tim tė gjithė ato gjėra qė i ka thėnė ai, janė thėnė me njė saktėsi tė madhe.

“Bota sot”: Ju dhe kolegu juaj Gani Geci keni nxjerrė nė dritė skenarė vrastarė tė njė periudhe tė pas luftės nė Kosovė. A mendoni se kėta skenarė ėshtė dashur tė zbulohen mė herėt dhe jo nga deputetėt, por nga organet e hetuesisė e tė policisė nė Kosovė?

A. Salihaj: Ėshtė interesant qė ndėrkombėtarėt nė Kosovė nuk e kanė zbuluar krimin e organizuar. Kanė zbuluar akte sporadike, individuale, por nuk e kanė zbuluar njė lidhje tė krimit, tė vrasjeve tė ndryshme me krimin e organizuar. Dhe unė mendoj se nuk e kanė bėrė rastėsisht dhe nuk e kanė bėrė pa qėllim. Nuk mund tė them cila ėshtė arsyeja pse ndėrkombėtarėt e kanė bėrė kėtė, por them se kjo ėshtė shumė e saktė. Prej viti 1999, kur janė bėrė aktet e para tė krimit nga strukturat atėhershme tė ZKZ-sė, qė mė vonė janė shndėrruar nė SHIK, e deri mė 2009 nuk ėshtė ndriēuar asnjė rast i vrasjeve politike nė Kosovė nga krimi i organizuar dhe nga SHIK-u. Pra kur unė, njė person qė nuk kam asnjė lloj mekanizmi, mund tė siguroj njė informatė tė caktuar pėr njė vrasje, si ėshtė e mundur qė njė mekanizėm aq i fuqishėm ndėrkombėtar qė ka qenė nė Kosovė dhe ka njerėz tė aftėsuar deri nė pėrsosmėri nė aspektin profesional tė shėrbimeve tė tyre inteligjente e tė policisė sė tyre, qė asnjė rast tė vetėm nuk e kanė ndriēuar. Unė kėtu shoh njė neglizhencė tė qėllimshme, arsyet mund t’i dinė vetėm ata. Por unė shoh se ata nuk kanė dashur tė zbulojnė krimin e organizuar dhe nuk kanė dashur tė merren me SHIK-un, si njė organizatė e krimit tė organizuar, e cila ka vepruar lirshėm nė tėrė periudhėn e pasluftės nė Kosovė. Pra nuk ėshtė e mundur qė mekanizmat ndėrkombėtarė tė inteligjencės, policisė sė UNMIK-ut, EULEX-it, Policisė sė Kosovės, nuk i dinė kėto gjė. Pra po tė mos kishte dalė njė person i tillė ne do ta kishim pas vėshtirė ta dėshmojmė njė krim tė organizuar.

“Bota sot”: Ju thoni se pėrsėri jeni i rrezikuar ashtu siē keni qenė edhe para dy-tre vjetėve pas pėrfundimit tė luftės. Nga cilėt elementė tė krimit jeni i rrezikuar personalisht?

A. Salihaj: Jam i kėrcėnuar gjithmonė nga i njėjti krim i organizuar nga SHIK-u dhe nga kjo strukturė. Unė prej ditės sė parė qė kam kontaktuar me Drejtorin e Pėrgjithshėm tė Policisė dhe kam kėrkuar mbrojtjen, nuk janė ndėrmarrė hapa tė duhur qė tė kem mbrojtje tė vėrtetė dhe reale. Ē’ėshtė e vėrteta te shtėpia qėndrojnė policėt e Kosovės pėr 24 orė, por nuk kemi asnjė lloj mbrojtjeje personale, tė afėrt, dhe jemi nė mėshirėn apo pamėshirėn e SHIK-ut. Jam nė kontakt me udhėheqjen e Policisė dhe shoh se ata i neglizhojnė ēėshtjet se gjoja duhen procedura, vlerėsime, nė ndėrkohė krimi i organizuar nuk ndjek procedura dhe ata mund tė na eliminojnė kur tė duan, sepse nuk kemi asnjė mbrojtje as nga policia, as nga EULEX-i. Nė fakt nuk e akuzoj EULEX-in, nuk kam kėrkuar nga ata mbrojtje dhe siguri, por kam kėrkuar nga Policia e Kosovės.

SHIK-u gjithmonė ka qenė i lidhur me strukturat politike tė PDK-sė

“Bota sot”: Nė mesin e atyre qė pėrmenden nė rrėfimin e tė vetė deklaruarit agjent i SHIK-ut janė edhe emra tė zyrtarėve shtetėrorė. A mendoni se elementė tė tillė do tė duhej tė largoheshin nga institucionet e Kosovės?

A. Salihaj: Ka qenė njė fshehtėsi publike qė kreu i PDK-sė ėshtė i involvuar nė ēėshtjen e krimit tė organizuar. Kėtė e kemi ditur gjithmonė dhe kjo ėshtė thėnė sa e sa herė, por ėshtė dashur njė dėshmi konkrete si kjo e Nazim Bllacės qė kjo tė dėshmohet konkretisht. Njerėzit e politikės janė shumė tė involvuar nė krim tė organizuar, sepse mafia nuk mund tė ekzistojė pa involvimin e politikės nė krim. Pra vetė politika e ka krijuar kėtė mekanizėm pėr krim. Vetė PDK-ja, vetė qeveria e pėrkohshme e Thaēit e ka krijuar ZKZ-nė dhe mė vonė SHI-un dhe kėtė e kanė pranuar publikisht. Ėshtė njė gjė e pranuar nga PDK-ja se ata e kanė formuar SHIK-un. Dhe dihet kush e kontrollon atė, dhe SHIK-u gjithmonė ka qenė i lidhur me strukturat politike tė PDK-sė dhe tash e ka bekimin dhe mbrojtjen e PDK-sė dhe ata kanė marrė pozita tė rėndėsishme nė institucione qeveritare tė Kosovės dhe veprojnė prej aty. Pra nuk ka asnjė dilemė qė lidhja e SHIK-ut me PDK-nė ėshtė tepėr e ngushtė dhe ata veprojnė tė koordinuar. Vetė plani i SHIK-ut pėr tė hequr koka tė LDK-sė tregon qėllimin pse ekziston SHIK-u. Ata sigurisht se kanė vrarė edhe disa bashkėpunėtorė tė Serbisė, por ėshtė shumė e qartė se kjo nuk ėshtė pjesa mė e rėndėsishme e punės sė SHIK-ut. Pjesa mė e rėndėsishme e SHIK ka qenė qė tė eliminohen kokat e LDK-sė, si njė parti e cila e pengon PDK-nė pėr tė ardhur nė pushtet. Pra ndėrlidhja e PDK-sė ėshtė e ngushtė dhe nnjė lidhje tė vazhdueshme me SHIK-un.

“Bota sot”: Ėshtė pėrfolur pėr shumė dosje qė do tė hapen nga gjyqtarėt dhe prokurorėt e EULEX-it. A mendoni se nė kėtė formė do tė goditet krimi i organizuar nė Kosovė?

A. Salihaj: Ka disa paralajmėrime, nuk e dimė sa janė serioze dhe se a do ta bėjnė kėtė me tė vėrtetė. Kishim njė paralajmėrim tė EULEX-it se do tė ketė arrestime tė ‘peshqve’ tė mėdhenj, por ajo u tha se do tė jetė pėr korrupsionin dhe jo me krimin e organizuar nė kėtė formė siē ka dalė tash. Unė dyshoj, sepse bashkėsia ndėrkombėtare deri mė tash nuk ka treguar vullnet tė vėrtetė pėrveē trajnimeve, seminareve ku aq shumė jemi udhėzuar se duhet tė luftojmė kundėr krimit tė organizuar.

“Bota sot”: A shpresoni se sė shpejti do tė dalin para drejtėsisė edhe autorėt e tė gjitha vrasjeve nė Kosovė, duke pėrfshirė edhe vrasjet e dy gazetarėve tė gazetės “ “Bota sot”, Bekim Kastratit e Bardhyl Ajetit?

A. Salihaj: Jam pak skeptik, nuk jam shumė optimist duke marrė parasysh situatėn e zhvilluar prej pas luftės e deri mė sot. Nuk ma merr mendja se do tė ndodhė kjo shumė shpejt. Jam i bindur se njė ditė do tė ndodhė, por kur do tė vije ajo ditė, nuk e di. Tė gjithė ata qė e kanė denoncuar krimin, tė gjithė ata gazetarė qė kanė luftuar kundėr krimit me njė sinqeritet dhe vendosmėri kanė qenė tė rrezikuar dhe disa prej tyre edhe janė vrarė, siē janė rastet e vrasjes sė gazetarėve tė “Botės sot”.

"Per sulmin terrorist ne 'Ben- af' ka informacione konkrete se ne organizimin e tij
    kane marre pjese njerez qe kane lidhje direkte dhe indirekte me Adem Salihajn. Kemi
    te dhena se sulmi eshte kryer nga nje grup personash te udhehequr nga L. G dhe B. S.
    Vecanerisht diteve te fundit, pas sulmit kunder Kryetarit te Kosoves, jane shprehur
    divergjenca mes grupit dhe llafosje mes tyre, nga shihet nje frike dhe pakenaqesi e
    madhe mes njeri-tjetrit", vazhdon dokumenti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Citim Postuar mė parė nga Rugova Lexo Postimin
    Si dėshtoi tentimatentati i SHIK-ut ndaj meje mė 12 qershor tė vitit 2000?

Lirie Hajdari&Bajrush Morina, Bota Sot

Deputeti Adem Salihaj flet pėr dėshminė nė EULEX.

“Bota sot”: Z. Salihaj ju sot keni qenė nė prokurori tė EULEX-it. A mund tė na thoni se ēka keni dėshmuar sot te prokurorėt e EULEX-it pėr tentimvrasjen ndaj jush nga sektori i vrasjeve tė SHIK-ut?

A. Salihaj: Unė isha i ftuar nga prokurori special i EULEX-it dhe kam dhėnė dėshminė time nė cilėsinė e dėshmitarit dhe nė cilėsinė e viktimės, sepse, siē dihet, mė 12 qershor 2000 unė isha cak i sulmit tė pjesėtarėve tė SHIK-ut, tė cilėt tentuan tė mė vrasin, por, pėr fat tė mirė, ishte sulm i pasuksesshėm. Pra pėr kėtė kam dėshmuar, por ka edhe hollėsi tė tjera tė cilat do tė zbardhen nė vazhdim. Unė mbaj mend fytyrėn e sulmuesit. Kemi qenė tė dytė ballė pėr ballė dhe kjo ka zgjatur pėr disa sekonda. Ėshtė shumė rrėqethėse tė pėrshkruhet ajo skenė dhe nuk mė hiqet kurrė nga mendja. Mund t’ju them, me siguri tė plotė, se kam qenė i paralajmėruar edhe publikisht nėpėrmjet mediave lokale nė Ferizaj njė ditė mė parė, sepse ėshtė thėnė atėherė nga funksionarėt e ish-Partisė sė Progresit Demokratik, tash PDK, “...se ku do ta gjejė vendin nesėr Adem Salihaj”. Pra atentati ndaj meje ka qenė i paralajmėruar.

Njė agjent i SHIK-ut mė paralajmėroi pėr atentatin

“Bota sot”: Prej nga ai kontakt juaji me njeriun e SHIK-ut?

A. Salihaj: Jo unė nuk kam pasur kontakt me atė dhe them sinqerisht se nuk e kam ditur kush punon nė SHIK. Por ka qenė njė porosi dashamirėse e njė personi qė ka qenė nė SHIK dhe qė, ndoshta, nuk ka dėshiruar qė tė vritem. Pra ndoshta ka qenė edhe njė respekt ose nė njė mėnyrė ka dashur ta lajė ndėrgjegjen e tij, sepse ka qenė pjesė e asaj strukture. Dhe mund tė them se ai person e bėri kėtė pėr tė mirėn time, qė ndoshta tė shpėtoj nga ai atentat dhe unė, pavarėsisht se ndoshta edhe sot ėshtė nė SHIK dhe punon aty, i jam mirėnjohės, sepse kjo ka ndikuar qė tė shpėtojė jeta e njeriut.

“Bota sot”: Kush ėshtė ai person. A mund ta zbuloni?

Salihaj: Jo nuk mund ta zbuloj, sepse nuk e di sa a do tė shpėtojė i gjallė ai dhe kjo ėshtė mėnyra pėr ta mbrojtur atė. Nuk do ta zbuloj, sepse e rrezikoj jetėn e tij. Kjo do tė mbetet sekret tash pėr tash.

“Bota sot”: A e keni dhėnė emrin e tij nė Prokurorinė e EULEX-it?

Salihaj: Jo, sepse edhe nga atje mund tė rrjedhin informata. Ka struktura qė punojnė pėrkthyes etj., etje., dhe kjo duhet tė mbetet tash pėr tash kėsisoj.

“Bota sot”: Thatė mė lart se keni qenė pėrballė me atentatorin tuaj. A e mbani mend edhe sot fytyrėn e tij? A janė ata tė njėjtit qė i pėrmend Bllaca nė CD-nė e tij?

A. Salihaj: Nė tentimatentatin kundėr meje ka marrė pjesė njė grup i madh i personave dhe kanė qenė sė paku dy vetura. Nė veturėn qė mė ka sulmuar drejtpėrdrejt unė kam arritur t’i shoh deri diku, por fytyrėn qė e kam parė ballė pėr ballė ka qenė person i qė e ka drejtuar revolen ndaj meje dhe atė pa dyshim se e mbaj mend shumė qartė. Jemi shikuar nė sy nėpėrmjet tytave pėr disa sekonda dhe nuk mund tė them mė shumė tash pėr shkak tė zhvillimit tė hetimeve, sepse SHIK-u ėshtė njė organizatė shumė kriminale qė mund tė likuidojė edhe personat e vet nėse ka rrezik qė tė jenė dėshmi pėr akte tė caktuara. Nuk do t’ia them emrin tash, por them qė e njoh me saktėsi atė fytyrė. Ka diku 4 vjet qė unė kisha njė informatė fillestare pėr emrat e dy personave qė kanė qenė nė grupin qė kanė tentuar tė mė vrasin. Prej atėherė kisha informata, por mundėsia ime pėr ta verifikuar kėtė ishte shumė e vogėl dhe u desh tė prisja njė kohė tė gjatė derisa tė dalė njė dėshmi konkrete qė flet deri nė hollėsi pėr aktin e tentimvrasjes ndaj meje. Ato qė pėrshkruan Nazim Bllaca rreth rastit tim, nė tėrėsi janė tė sakta. Pra ai e di nė hollėsi edhe pėrgatitjen, edhe mėnyrėn e vrasjes, edhe personat qė kanė qenė aty. Ka dalė edhe njė fakt shumė interesant qė ėshtė shumė i saktė, se njėrėn nga veturat qė jam sulmuar atė ditė e ka dhuruar njė shqiptar nga Gjeneva, me tė cilin njė vit mė vonė unė kam pasur probleme nė Gjenevė. Janė fakte interesante qė ndėrlidhen mes vete dhe jo qė i ndėrlidh Nazim Bllaca, por vetė rrethanat qė janė zhvilluar i ndėrlidhin dhe mund tė them se nė rastin tim tė gjithė ato gjėra qė i ka thėnė ai, janė thėnė me njė saktėsi tė madhe.

“Bota sot”: Ju dhe kolegu juaj Gani Geci keni nxjerrė nė dritė skenarė vrastarė tė njė periudhe tė pas luftės nė Kosovė. A mendoni se kėta skenarė ėshtė dashur tė zbulohen mė herėt dhe jo nga deputetėt, por nga organet e hetuesisė e tė policisė nė Kosovė?

A. Salihaj: Ėshtė interesant qė ndėrkombėtarėt nė Kosovė nuk e kanė zbuluar krimin e organizuar. Kanė zbuluar akte sporadike, individuale, por nuk e kanė zbuluar njė lidhje tė krimit, tė vrasjeve tė ndryshme me krimin e organizuar. Dhe unė mendoj se nuk e kanė bėrė rastėsisht dhe nuk e kanė bėrė pa qėllim. Nuk mund tė them cila ėshtė arsyeja pse ndėrkombėtarėt e kanė bėrė kėtė, por them se kjo ėshtė shumė e saktė. Prej viti 1999, kur janė bėrė aktet e para tė krimit nga strukturat atėhershme tė ZKZ-sė, qė mė vonė janė shndėrruar nė SHIK, e deri mė 2009 nuk ėshtė ndriēuar asnjė rast i vrasjeve politike nė Kosovė nga krimi i organizuar dhe nga SHIK-u. Pra kur unė, njė person qė nuk kam asnjė lloj mekanizmi, mund tė siguroj njė informatė tė caktuar pėr njė vrasje, si ėshtė e mundur qė njė mekanizėm aq i fuqishėm ndėrkombėtar qė ka qenė nė Kosovė dhe ka njerėz tė aftėsuar deri nė pėrsosmėri nė aspektin profesional tė shėrbimeve tė tyre inteligjente e tė policisė sė tyre, qė asnjė rast tė vetėm nuk e kanė ndriēuar. Unė kėtu shoh njė neglizhencė tė qėllimshme, arsyet mund t’i dinė vetėm ata. Por unė shoh se ata nuk kanė dashur tė zbulojnė krimin e organizuar dhe nuk kanė dashur tė merren me SHIK-un, si njė organizatė e krimit tė organizuar, e cila ka vepruar lirshėm nė tėrė periudhėn e pasluftės nė Kosovė. Pra nuk ėshtė e mundur qė mekanizmat ndėrkombėtarė tė inteligjencės, policisė sė UNMIK-ut, EULEX-it, Policisė sė Kosovės, nuk i dinė kėto gjė. Pra po tė mos kishte dalė njė person i tillė ne do ta kishim pas vėshtirė ta dėshmojmė njė krim tė organizuar.

“Bota sot”: Ju thoni se pėrsėri jeni i rrezikuar ashtu siē keni qenė edhe para dy-tre vjetėve pas pėrfundimit tė luftės. Nga cilėt elementė tė krimit jeni i rrezikuar personalisht?

A. Salihaj: Jam i kėrcėnuar gjithmonė nga i njėjti krim i organizuar nga SHIK-u dhe nga kjo strukturė. Unė prej ditės sė parė qė kam kontaktuar me Drejtorin e Pėrgjithshėm tė Policisė dhe kam kėrkuar mbrojtjen, nuk janė ndėrmarrė hapa tė duhur qė tė kem mbrojtje tė vėrtetė dhe reale. Ē’ėshtė e vėrteta te shtėpia qėndrojnė policėt e Kosovės pėr 24 orė, por nuk kemi asnjė lloj mbrojtjeje personale, tė afėrt, dhe jemi nė mėshirėn apo pamėshirėn e SHIK-ut. Jam nė kontakt me udhėheqjen e Policisė dhe shoh se ata i neglizhojnė ēėshtjet se gjoja duhen procedura, vlerėsime, nė ndėrkohė krimi i organizuar nuk ndjek procedura dhe ata mund tė na eliminojnė kur tė duan, sepse nuk kemi asnjė mbrojtje as nga policia, as nga EULEX-i. Nė fakt nuk e akuzoj EULEX-in, nuk kam kėrkuar nga ata mbrojtje dhe siguri, por kam kėrkuar nga Policia e Kosovės.

SHIK-u gjithmonė ka qenė i lidhur me strukturat politike tė PDK-sė

“Bota sot”: Nė mesin e atyre qė pėrmenden nė rrėfimin e tė vetė deklaruarit agjent i SHIK-ut janė edhe emra tė zyrtarėve shtetėrorė. A mendoni se elementė tė tillė do tė duhej tė largoheshin nga institucionet e Kosovės?

A. Salihaj: Ka qenė njė fshehtėsi publike qė kreu i PDK-sė ėshtė i involvuar nė ēėshtjen e krimit tė organizuar. Kėtė e kemi ditur gjithmonė dhe kjo ėshtė thėnė sa e sa herė, por ėshtė dashur njė dėshmi konkrete si kjo e Nazim Bllacės qė kjo tė dėshmohet konkretisht. Njerėzit e politikės janė shumė tė involvuar nė krim tė organizuar, sepse mafia nuk mund tė ekzistojė pa involvimin e politikės nė krim. Pra vetė politika e ka krijuar kėtė mekanizėm pėr krim. Vetė PDK-ja, vetė qeveria e pėrkohshme e Thaēit e ka krijuar ZKZ-nė dhe mė vonė SHI-un dhe kėtė e kanė pranuar publikisht. Ėshtė njė gjė e pranuar nga PDK-ja se ata e kanė formuar SHIK-un. Dhe dihet kush e kontrollon atė, dhe SHIK-u gjithmonė ka qenė i lidhur me strukturat politike tė PDK-sė dhe tash e ka bekimin dhe mbrojtjen e PDK-sė dhe ata kanė marrė pozita tė rėndėsishme nė institucione qeveritare tė Kosovės dhe veprojnė prej aty. Pra nuk ka asnjė dilemė qė lidhja e SHIK-ut me PDK-nė ėshtė tepėr e ngushtė dhe ata veprojnė tė koordinuar. Vetė plani i SHIK-ut pėr tė hequr koka tė LDK-sė tregon qėllimin pse ekziston SHIK-u. Ata sigurisht se kanė vrarė edhe disa bashkėpunėtorė tė Serbisė, por ėshtė shumė e qartė se kjo nuk ėshtė pjesa mė e rėndėsishme e punės sė SHIK-ut. Pjesa mė e rėndėsishme e SHIK ka qenė qė tė eliminohen kokat e LDK-sė, si njė parti e cila e pengon PDK-nė pėr tė ardhur nė pushtet. Pra ndėrlidhja e PDK-sė ėshtė e ngushtė dhe nnjė lidhje tė vazhdueshme me SHIK-un.

“Bota sot”: Ėshtė pėrfolur pėr shumė dosje qė do tė hapen nga gjyqtarėt dhe prokurorėt e EULEX-it. A mendoni se nė kėtė formė do tė goditet krimi i organizuar nė Kosovė?

A. Salihaj: Ka disa paralajmėrime, nuk e dimė sa janė serioze dhe se a do ta bėjnė kėtė me tė vėrtetė. Kishim njė paralajmėrim tė EULEX-it se do tė ketė arrestime tė ‘peshqve’ tė mėdhenj, por ajo u tha se do tė jetė pėr korrupsionin dhe jo me krimin e organizuar nė kėtė formė siē ka dalė tash. Unė dyshoj, sepse bashkėsia ndėrkombėtare deri mė tash nuk ka treguar vullnet tė vėrtetė pėrveē trajnimeve, seminareve ku aq shumė jemi udhėzuar se duhet tė luftojmė kundėr krimit tė organizuar.

“Bota sot”: A shpresoni se sė shpejti do tė dalin para drejtėsisė edhe autorėt e tė gjitha vrasjeve nė Kosovė, duke pėrfshirė edhe vrasjet e dy gazetarėve tė gazetės “ “Bota sot”, Bekim Kastratit e Bardhyl Ajetit?

A. Salihaj: Jam pak skeptik, nuk jam shumė optimist duke marrė parasysh situatėn e zhvilluar prej pas luftės e deri mė sot. Nuk ma merr mendja se do tė ndodhė kjo shumė shpejt. Jam i bindur se njė ditė do tė ndodhė, por kur do tė vije ajo ditė, nuk e di. Tė gjithė ata qė e kanė denoncuar krimin, tė gjithė ata gazetarė qė kanė luftuar kundėr krimit me njė sinqeritet dhe vendosmėri kanė qenė tė rrezikuar dhe disa prej tyre edhe janė vrarė, siē janė rastet e vrasjes sė gazetarėve tė “Botės sot”.

per keto marifetllaqe le te flet Terrorisi Adem Salihaj

Mirepo, dokumenti permban akuza te renda. Dite me heret, nje kopje te ketij
    dokumenti e kishte siguruar edhe "Express", nga burime te UNMIK-ut. Dhe, meqe
    ekzistimi i tij u konfirmua edhe nga administrata nderkombetare, "Express" do te
    vazhdoje qe te publikoje pjese te caktuara te tij, ne pritje te ndricimit te
    akuzave- te vertetesise ose te pavertetesise se tyre. Kesisoj, sic ishte shkruar
    edhe me pare "Express", njera nder pjeset kryesore te ketij dokumenti perqendrohet
    ne akuzimin e zv/ kryeministrit aktual te Kosoves, Adem Salihajn.

"...Ka shume te dhena se njeriu i pare i Sigurimit te Atdheut ne rajonin e Ferizajt
    konsiderohet Adem Salihaj. Ai, strukturen organizative e ka pasur te shtrire ne
    shume segmente: ne politike, ne organet e sigurise dhe ne ekonomi. Baze ekzekutive e
    kesaj strukture ka qene dhe ende eshte grupi i truprojave te tij ne krye te te
    cileve eshte N.SH., si dhe lidhjet e tija familjare me B.S.", thuhet ne nje pjese te
    raportit per zv/ kryeministrin e Kosoves e cila shoqerohet edhe me nje fotografi.

Sipas autoreve te dokumentit- emri i te cileve nuk figuron- ne muajin maj 2003,
    "Adem Salihaj ka marre pjese ne nje konflikt te armatosur ne fabriken e tij ne
    Ferizaj, fabrike te cilen asnjehere nuk e ka deklaruar si prone te veten dhe te dy
    ortakeve te tij". Tutje, shtohet se "ky konflikt ka ndodhur per shkak te
    mosmarreveshjeve ne ndarjen e interesit, me c'rast Adem Salihaj tentoi disa here ta
    godase me revole S. B. Konflikti eshte evituar vetem pas intervenimit te SHPK-se,
    e cila ishte lajmeruar nga punetoret e fabrikes. Pas intervenimit, policia i kishte
    shoqeruar deri ne stacionin e policise te tre ortaket e involvuar ne konflikt: Adem
    Salihajn, G. M dhe S. B (keta dy te fundit ne lidhje familjare me njeri- tjetrin).
    Policia e SHPK-se e kishte mbyllur kete rast dhe nuk e kishte bere publik. Eprori i
    cili e ka mbyllur rastin eshte XH. XH".

Eprori i SHPK, sipas dokumentit, eshte shperblyer nga Adem Salihaj me punesim te
    gruas se tij ne Kuvendin Komunal te Ferizajt dhe me ndarjen e nje parcele toke per
    ndertim ne hyrje te qytetit te Ferizajt, me dokumente te falsifikuara.

"Me vone, gjate tentimit te eprorit te SHPK, XH. XH, per te investuar ne parcelen e
    ndare nga KK i Ferizajt erdhi deri tek konflikti mes familjes se tij dhe familjes L.
    e cila ishte pronare e vertete e parceles, si dhe mes kryeshefit te kesaj komune
    Sahit Krasniqi i cili
    tentonte me cdo kusht qe te realizohej premtimi i bere XH. XH-se. Konflikti i
    familjes L. dhe Sahit Krasniqit u shnderrua ne nje konflikt fizik ne lokalet e
    Kuvendit Komunal te Ferizajt. Mirepo, pas insistimit te vendosur te familjes L., e
    cila kishte nje anetar te saj te punesuar si perkthyes ne policine e UNMIK-ut, XH.
    XH hoqi dore nga ndjekja e rastit. Kjo ngjarje solli ne pah edhe falsifikimin e
    dokumentit ne Drejtorine per Kadaster, Pronesi dhe Gjeodezi ne kete komune. A eshte
    ne dijeni UNMIK-u per keto raste dhe a mundet qe ky person te jete zv/ Kryeminister
    i vendit?", thuhet ne dokument.

Gjithnje sipas dokumentit, me daten 10.07.2003 nje njesit i "Sigurimit te Atdheut"
    ne shtepine e SH.SH, ne rrugen "28 Nentori" ne Ferizaj ka organizuar bartjen e nje
    sasie te armatimit.

"Aty kishte: eksploziv, mjete per aktivizim me teledirigjim, arme kallashnikov dhe
    municion per
    te. Ne kete aksion kane marre pjese N. SH., SH. SH., G. N., H. M., dhe nje person
    nga Prishtina. Bartja e armatimit eshte organizuar me dy vetura: ne njeren ka qene i
    vendosur armatimi, kurse ne tjetren kane qene disa persona qe vezhgonin rrugen nga
    patrullat e policise. Aksioni ka perfunduar me sukses dhe kjo sasi e municionit ka
    perfunduar ne fshatin Mramor te Prishtines, ne shtepine e M. G.", thuhet ne nje
    pjese tjeter te dokumentit te shoqeruar me fotografi.

Sipas autoreve, pas bartjes se armatimit grupi ishte kthyer ne shtepine e Adem
    Salihajt. Sipas pohimeve ne dokument, atij i ishte raportuar per rrjedhen e
    aksionit. "Me 9 dhjetor 2003, pjesetare te "Sigurimit te Atdheut" me nje kombi te
    bardhe, me mbishkrim te nje firme, kane bere bartjen e nje sasie te armatimit nga
    lokalet e firmes 'F' ne rrugen 'E Recakut' ne Ferizaj, ne drejtim te Pejes. Kjo sasi
    e armatimit eshte
    derguar ne Peje. Vetura ishte ndalur ne oborrin e Kuvendit Komunal te Pejes. Aty,
    veturen e kane pritur U. R. dhe M. G. Nuk dihet me tej se cka eshte bere me ato".

Dokument vazhdon duke dhene edhe shenime te tjera, gjithashtu tronditese. "Me 23
    tetor 2003, ne oren 10:00, ne lagjen 'Velania' (Prishtine), ne shtepine (...) ne
    katin e dyte, eshte mbajtur trajnimi ne te cilin kane marre pjese rreth 20 persona
    nga pjese te ndryshme te Kosoves, ne mesin e te cileve ndodheshin edhe disa njerez
    te afert te Adem Salihajt. Qellimi i ketij trajnimi ka qene pergatitja e personave
    per te perdorur mjete eksplozive mekanike dhe me teledirigjim. Ligjeruesit kane qene
    nga Shqiperia".

Per me teper, autoret e panjohur te ketij dokumenti pretendojne se dijne deri ne
    detaje edhe per organizimin dhe ekzekutimin e shperthimit rrenqethes me auto- bombe
    brenda qendres tregtare Ben- Af ne hyrje te
    Ferizajt.

"Per sulmin terrorist ne 'Ben- af' ka informacione konkrete se ne organizimin e tij
    kane marre pjese njerez qe kane lidhje direkte dhe indirekte me Adem Salihajn. Kemi
    te dhena se sulmi eshte kryer nga nje grup personash te udhehequr nga L. G dhe B. S.
    Vecanerisht diteve te fundit, pas sulmit kunder Kryetarit te Kosoves, jane shprehur
    divergjenca mes grupit dhe llafosje mes tyre, nga shihet nje frike dhe pakenaqesi e
    madhe mes njeri-tjetrit", vazhdon dokumenti.

Me tutje, ne kete dokument pohohet edhe per kercenime qe i jane bere pjesetareve te
    LDK nga e ashtuquajtura Armate Kombetare Shqiptare (AKSH), e per te cilen autoret e
    dokumentit pohojne se eshte e themeluar nga njerez te afert me LDK. Ne fund te
    dokumentit fillon radhitja e qindra emrave per te cilet pohohet se jane pjesetare te
    "Sigurimit te Atdheut". Emrat jane te ndare sipas rajoneve dhe komunave te
    Kosoves. Sipas ketij dokumenti, vetem ne Peje ky organizim i sigurimit numeron rreth
    30 persona. Shumica prej tyre kane edhe funksione te ndryshme publike, si ne polici,
    ne kuvend komunal, ne media, etj.

Vetem ne Decan, dokumenti pohon se rrjeti numeron se paku 50 anetare; ketu
    perfshihen edhe pjesetare te SHPK, punetore te arsimit, te kuvendit komunal e tjere
    ndersa thekson se kjo organizate shtrihet edhe ne Burim (Istog), Viti, Gjilan,
    Ferizaj, Kacanik, Prizren, Suhareke, Malisheve, Rahovec, Prishtine, Vushtrri,
    Kastriot (Obiliq), Fushe Kosove, Gjakove, Mitrovice dhe Skenderaj.

Sa per anetaret e inkriminuar te kabinetit aktual te Qeverise se Kosoves, dokumenti
    thekson emrat e Astrit Haracise (Minister i Kultures), Melihate Termkollit (Ministre
    e Sherbimeve Publike), Agim Veliut (Minister i Arsimit) dhe Adem Salihajt (zv/
    Kryeminister). Aty permenden edhe emrat e
    financueseve te rrjetit, me gjithe fotografite e lokacioneve- shtepi private, motele
    private- ku pohohet se zhvillohen te gjitha takimet e kesaj organizate.

"Express"-it dhe, mbase, te gjithe kosovareve i mbetet te presin qe ditet e ardhshme
    ta deshmojne vertetesine apo pavertetesine e ketyre pohimeve. Tani, ne potez jane te
    gjithe: administrata nderkombetare, pushteti vendor dhe drejtesia. Domosdoshmerisht,
    prej tyre pritet ndricimi perfundimtar i ketyre akuzave te renda.

UNMIK

"Ne e kemi marre nje dokument nga PDK. Policia eshte duke e shikuar ate dhe do te
    vazhdoje ta shikoje. Nese ka informacione shtese, atehere hetimet do te fillojne",
    deklaroi zevendesshefi i UNMIK-ut, Larry Rossin. Rossin tha se policise i eshte
    sugjeruar "te bejne ate qe duhet bere", dhe sipas tij, ata vec kane filluar
    ekzaminimet per te pare nese ka dyshime. "Ne gjithmone i marrim
    seriozisht ceshtjet e ngrituara nga faktoret politike, qofte nga pozita, qofte nga
    opozita", tha Rossin, pas nje takimi qe zhvilloi me liderin e PDK-se, ne seline e
    ketij te fundit.

PDK-Thaci

"Kerkova edhe nje here qe UNMIK te marre rolin e vet aktiv, te fuqishem, garantues
    te funksionimit demokratik te institucioneve te Kosoves. Ato duhet te funksionojne
    ne menyre te pergjegjshme, tranpspatrente", u shpreh Thaci.

LDK:

"Cdo dyshim duhet hetuar, ne menyre qe gjerat te argumentohen. Asnjehere nuk e kemi
    kundershtuar kete", deklaroi per "Express", zedhenesi i LDK-se, Lulzim Zeneli.

Anetari i Kryesise se LDK-se dhe Ministri i Pushtetit Lokal, Lutfi Haziri:"Mendoj se
    se pari do te duhej hetuar PDK per disa veprimtari, e pastaj edhe anetaret e
    kabinetit qeveritar". Duke thene se nuk ka dijeni per te ashtquajturin "Sigurimi i
    Atdheut", Haziri shtoi se per
    kete organizate ka degjuar per here te pare nga PDK".

Adem Salihaj pergjigjet

Zevendeskryeministri i Kosoves, Adem Salihaj, i akuzuari kryesor i PDK-se, e shpalli
    veten te pafajshem. "Pamfleti i PDK-se nuk ka asnje lidhje me mua. Nuk jam i
    nderlidhur ne asnje forme te organizimit te krimit ose kurrupsionit", ka deklaruar
    Salihaj. Ai ka thene se eshte shume rrenqethese qe nje subjekt politik, i cili e
    mban veten subjekt serioz, te merret kontruksione te tilla pa pasur asnje fakt per
    ato akuza. Salihaj i ka quajtur akuzat e PDK-se shpifje.

"Mund ta marr me mend se cfare do te bente kjo parti me kundershtaret e vet, po te
    ishte ne pushtet", ka shtuar ai. Adem Salihaj, po ashtu, tha se nuk njeh dhe me
    vetedije nuk ka pasur kontakt me asnje pjesetar te "Sigurimit te Atdheut". "Une me
    vetedije e them se nuk kam kurrefare lidhjesh as me eksplodimin ne 'Ben-Aff', ose ne

ndonje vrasje te caktuar", shtoi ai.

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anėtarėsuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar mė parė nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Pershendetje Sharr

Nese ndonje nga anetaret e ketije forumi shkon ne ekstremitet duke fajsuar te gjithe ata qe nuk jane ne PDK si udb-asha , ti nuk ke nevoje te shkruash ne stilin e tyre . Ajo qe dua te them eshte , se tri postimet e tua me larte ne gjuhen gjermane nuk perkojne aspak me temen . Dhe jo vetem kaq . Postimet qe ke bere ( fatmirsisht qe jan vetem interpretim i gazetave dhe jo mendimet e tua ) jan jo vetem kunder luftes se UCK-se , por edhe kunder shqiptareve dhe ne rend te pare kunder Kosoves si shtet . Sidomos ne shkrimin e pare dhe te dyte , une asgje tjeter nuk lexova perveq urrejtjes ndaj Kosoves dhe organizimit te saje per qlirim . Pra , une mendoj se duhet te kemi kujdes se cfare jemi duke postuar . Jo me moton " per inat te vjehrres me vdekt djali .

Gjerat duhet dalluar . Lufta e UCK-se ishte pa dyshim nje lufte e lavdishme . Ndersa individet qe jan marre me krime dhe kriminalitet jan individ qe pa dyshim duhet identifikuar dhe denuar nga organet perkatese .

Nje keshille vllazerore , e pata pa te keq .

I nderuar,

Edhe une i lexova une kuptova se eshte nje akuz e shum e veshtir drejtuar Hashim Thacit edhe e paraqet si nje njeri qe per me i arrit cellimet e veta aj ``shkel edhe ne per te vdekur““ eshte nje shprehje gjermane qe don te thot aj ben gjithcka per me arrit cellimet e veta.

Edhe ky ““Interpretim““ i shtypit Gjerman e Zvicerran eshte i bazuar nga informacionet e sherbimeve informative.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    KUSH ISHIN EKZEKUTUESIT E DENIMEVE TĖ MIJĖRA ATDHETARĖVE SHQIPTARĖ- GJATĖ VITEVE 1950-1990

Gjyqtarėt dhe prokurorėt qė vepruan me urdhėra tė UDB-sė dhe tė strukturave politike e shtetėrore tė kohės,ishin:

1.Arif Korapi-gjyqtar
    2.Ali Abdullahu
    3.Ismail Xhemaili
    4.Bozhidar Zuloviq
    5.Dragolub Neshiq
    6.Rexhep Kryeziu
    7.Abdyl Demė Hoxha
    8.Branko Zhuiq
    9.Radosllav Cerovqanin-prokuror
    10.Vasilije Gjorgjeviq
    11.Vidak Petroviq-gjyqtar
    12.Isa Omeragiq
    13.Pavle Armush
    14.Mirko Spasiq
    15.Shaqir Zogaj
    16.Ratomir Paternogiq
    17.Mustafė Hoxha
    18.Vebi Memeti
    19.Sefė Sherifi
    20.Tuna Tomiq
    21.Millorad Llazareviq-prokuror
    22.Tahir Ibrani-gjyqtar
    23.Ramo Vodopiq-prokuror
    24.Zhivojin Cvejiq-gjyqtar
    25.Sahit Meraku
    26.Sherif Boshnjaku
    27.Trajko Angjelkoviq
    28.Osman Bytyqi
    29.Sefedin Bakalli
    30.Lubomir Veloviq
    31.Zyhdi Sadiku
    32.Minush Xėrxa
    33.Hazir Haziri
    34.Tefik Shala
    35.Nebih Qena
    36.Mirko Matoviq-prokuror
    37.Nazmi Juniku-gjyqtar
    38.Beqir Shehi
    39.Mehmet Spanqaliu
    40.Isak Nishevci
    41.Durmish Koēinaj
    42.Shefqet Bytyqi
    43.Durak Jashari-gjykatės hetues
    44.Mr.Halil Kelmendi-prokuror
    45.Fehmi Gashi-gjyqtar
    46.Hasan Berisha
    47.Metush Sadiku
    48.Azem Emini
    49.Qazim Goxhufi
    50.Maksimoviq Dojqin
    51.Njazi Burgideva-prokuror
    52.Riza Loci-gjyqtar
    53.Orhan Basha
    54.Bajram Blakaj
    55.Orhan Rekathati
    56.Ilaz Alija
    57.Mentor Qoku
    58.Verosllava Dimiq,
    59.Reshat Millaku-prokuror
    60.Ymer Osaj-gjyqtar
    61.Sllobodan Zhivkoviq
    62.Ukė Muēaj
    63.Adem Gorani
    64.Ibish Maraj
    65.Kėrsto Radoviq
    66.Tadej Rodiqi
    67.Nikė Lumezi
    68.Refik Halili
    69.Sabit Sylaj
    70.Sherif Selishta
    71.Qerim Metaj
    72.Ndue Selmanaj
    73.Ismet Emra
    74.Riza Fazlu
    75.Metush Latifi
    76.Xhevat Halili
    77.Halil Halilaj
    78.Miftar Jasiqi-prokuror
    79.Qazim Tolaj-gjyqtar
    80.Masar Pirana
    81.Aqif Tuhina
    82.Nekibe Kelmendi
    83.Bujar Juniku
    84.Aziz Rexha
    85.Kapllan Baruti-prokuror
    86.Ruzhdi Kozmaēi
    87.Flamur Kelmendi
    88.Hamit Gashi
    89.Jakup Gurmani
    90.Selman Ukaj
    91.Xhemajlije Mustafa
    92.Zeqir Bėrdynaj
    93.Muharrem Skėnderi-gjyqtar
    94.Jusuf Mejzini
    95.Sylejman Limani
    96.Ahmet Ahmeti
    97.Bajrak Kadriu
    98.Sali Duja
    99.Safet Gorani
    100.Pjetėr Pėrgjokaj
    101.Skėnder Morina-gjykatės hetues
    102.Nikollė Vazura-gjyqtar
    103.Shefki Sylaj
    104.Abdylselam Seladini
    105.Mahmut Halimi
    106.Kadri Sylaj
    107.Shefki Sylaj
    108.Nikollė Gegaj
    109.Gani Rexha
    110.Rifat Abdullahu
    111.Sudan Gorani
    112.Hilmi Zhitia
    113.Shaban Berisha
    114.Shyqri Qerimi
    115.Bejtė Alidemaj
    116.Qazim Goxhufi
    117.Osman Sylejmani
    118.Miftar Jasiqi,
    119.Spasoje Zamfiroviq-prokuror
    120.Ramadan Vraniqi......

..../..../..../...

Kjo listė nuk ėshtė e pėrkryer!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Plaku Isuf Shala ka vdekur nė verėn e kėtij viti me njė mall tė madh. Ai kurrė nuk e kuptoi se ku i ka mbetur djali i tij, mjeku Hafir Shala, i rrėmbyer nga policia sekrete serbe nė prill tė vitit 1998.

Pėr dhjetė vjet, plaku nga Krajkova e Drenasit ka shkuar ēdo javė nė dyert e UNMIK-ut pėr tė mėsuar ndonjė lajm tė ri pėr tė birin. Por nė pranverėn e kėtij viti, zyrtarė tė Kombeve tė Bashkuara nė Kosovė i kanė thėnė atij se kjo administratė nuk mund tė bėjė mė asgjė dhe se tashmė duhet ti drejtohet EULEX-it. Hetimet pėr kėtė ēėshtje kurrė nuk kanė pėrfunduar, madje familjarėt dyshojnė nėse ato kanė nisur ndonjėherė.

Isufi ka vdekur gjatė verės, pa mundur tė mėsojė misterin e zhdukjes sė djalit tė tij, ndėrkohė qė ka raste, siē ėshtė ai i Grupit tė Llapit, i cili shqyrtohet disa herė nga UNMIK-u dhe EULEX-i.

Kėshtu, emri i mjekut Hafir Shala ende mbetet nė listėn e gjatė prej 1 mijė e 900 personave tė zhdukur, edhe pse ndryshe nga shumė raste tė tjera, pėr kėtė rrėmbim ka dėshmitarė.

Kėshilli pėr Mbrojtjen e tė Drejtave dhe Lirive tė Njeriut (KMDLNJ) ka reaguar tė hėnėn lidhur me heshtjen qė i bėhet kėtij rasti. Sipas KMDLNJ-sė, janė Hetem Sinani, laborant dhe aktivist i Shoqatės Nėna Tereze dhe Shaban Neziri, kontabilist dhe anėtar i Kėshillit, tė cilėt atė ditė kanė qenė sė bashku me mjekun Shala.

Kėta dy persona kanė deklaruar se nė ditėn kritike, pas arrestimit, mjeku Shala ėshtė detyruar tė hyjė nė njė makinė tė tipit xhip, me xhama tė errėsuar dhe ėshtė shoqėruar nga dy civilė (policė tė Sigurim Shtetėror Serb).

Kėshilli pati kontaktuar njė hetues tė Sigurimit Shtetėror Serb pėr tė mėsuar mė shumė pėr fatin e dr. Hafir Shalės dhe Xhavit Hazirit, qė tė dy tė rrėmbyer me tė njėjtin skenar dhe duket nga i njėjti ekip, thuhet nė deklaratėn e nėnshkruar nga Behxhet Shala, drejtor ekzekutiv i kėtij kėshilli.

Informata ėshtė se ata janė rrėmbyer nga njė ekip i specializuar. Ata janė dėrguar nė njė lokacion jashtė Prishtinės, ku u janė humbur gjurmėt. Inspektori serb ka deklaruar se me kėtė rast ėshtė marrė kreu i kėtij shėrbimi dhe se nivelet mė tė ulėta as qė kanė pasur informata, sqaron mė tej nė komunikatė ky kėshill.

Bazuar nė deklarimet e familjes sė mjekut Shala dhe komunikatės sė KMDLNJ-sė, del se pėr kėtė rrėmbim, diēka duhet tė dijė Fadil Syleviqi, i cili nė vitin 1998, ka qenė inspektor i policisė, kurse tash hetues i krimeve tė rėnda nė Policinė e Kosovės.

Sipas KMDLNJ-sė, ēkuptim ka qėndrimi i inspektorit Fadil Syleviq nė hetuesi si hetues i krimeve serioze nė Policinė e Kosovės, derisa nuk sqarohet roli dhe pėrgjegjėsia e tij eventuale nė rastet e rrėmbimit tė dr. Hafir Shalės dhe Xhavit Hazirit.

Edhe familjarėt e mjekut Hafir Shala shprehen se pėr zhdukjen pa gjurmė tė tė afėrmit tė tyre, duhet tė dijė Fadil Syleviqi, tė cilin ata madje e bėjnė pėrgjegjės pėr kėtė rrėmbim.

Ne e dimė qė doktori ėshtė rrėmbyer nga Fadil Syleviqi, inspektor qė ka bashkėpunuar me ish-Sigurimin Serb deri nė vitin 1999. Familja ka provuar privatisht disa herė qė ti gjente autorėt e kėsaj vepre, tė marrė informacione se ku ėshtė, por ėshtė tėrhequr pėr shkak tė kėrcėnimeve qė janė bėrė nga autorėt e zhdukjes sė tij, por edhe nga Policia e Kosovės, thotė Shukrije Shala, gruaja e mjekut tė zhdukur.

Pėr mė tepėr, gruaja e dr. Hafir Shalės sqaron se pėr kėto dhjetė vjet, institucionet e Kosovės nuk kanė bėrė asgjė pėr zbardhjen e fatit tė doktorit. Sipas saj, zvarritja ka ndodhur pėr shkak se hetuesit e UNMIK-ut janė ndėrruar ēdo gjashtė muaj duke i lėnė pėrgjysmė hetimet, ndėrsa kur kanė ardhur tė tjerėt, hetimet kanė nisur prej fillimit.
    Jemi tė zhgėnjyer me punėn, respektivisht me mospunėn e institucioneve tė Kosovės pėr zbardhjen e fatit tė dr. Hafirit, doktor i parė i UĒK-sė, madje qė nga paslufta, as qė ėshtė mbajtur ndonjė pėrvjetor pėr nder tė punės dhe veprimtarisė sė tij, bile udhėheqėsit as qė kanė ardhur ndonjėherė pėr ti pyetur fėmijėt dhe gruan e tij se si jetojnė, shpjegon ajo.

Express ka tentuar tė kontaktojė vetė Fadil Syleviqin, por kjo ishte e pamundur, ndėrkohė qė KMDLNJ-ja kėrkon rihapjen e hetimeve dhe marrjen nė pyetje tė kėtij personi, pa paragjykuar fajėsinė apo pafajėsinė e tij.

Tash po bėhen pėrpjekje qė ky rast tė konsiderohet si ad acta, rast i mbyllur ndėrkaq qė ata qė kanė informata pėr kėtė dhe shumė raste tė tjera janė aktiv nė luftimin e krimit dhe vazhdimisht avancohen, thuhet nė deklaratėn e KMDLNJ-sė, e cila kėto raste i konsideron si ēėshtje qė meritojnė kujdes dhe prioritet pėr tu zgjidhur sa mė shpejt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    KUSH E PĖRBĖNTE STRUKTURĖN E OZN-sė-UDB-sė NĖ KOSOVĖ NĖ VITET 1945-1990 ?!

Ata qė pėrbėnin strukturat udhėheqėse tė kėtij shėrbimi famėkeq dhe qė pėrgatitėn mijėra procese gjyqėsore, nė bashkėpunim me strukturat politike nė Kosovė,kundėr atdhetarėve shqiptarė,

ishin:

1.Ēedo Mijoviq
    2.Sedo Topalloviq
    3.Rajko Vidaēiq
    4.Miqa Mijushkoviq
    5.Lluka Tomanoviē
    6.Vllado Shilegoviq
    7.Budimir Gajiq
    8.Milosllav Bllagojeviq
    9.Andrija Vujoviq
    10.Radomir Bojaniq
    11.Novak Samargjiq
    12..Kosta Mihajlloviq
    13.Radovan Tapushkoviq
    14.Jovan Rosandiq
    15.Gojko Medenica
    16.Mirko Iliq
    17.Zhivko Gjurishiq
    18.Vesho Cvetkoviq
    19.Drago Cėrnigiq
    20.Angjellko Armush
    21.Shaban Kajtazi
    22.Xhevdet Hamza
    23.Mehmet Shoshi
    24.Jusuf Karakushi
    25Mustafa Sefidini
    26.Xheladin Beqiri
    27.Istref Sadikaj
    28.Bedrush Shala
    29.Cvetko Llakoviq
    30.Jakup Hoti
    31Ahmet Asllani
    32.Sahit Meraku
    33.Bafti Jakupi,
    34.Pavle Jelisaviq
    35.Mehmet Haskaj
    36.Ibush Kllokoqi
    37.Drago Dragojeviq
    38.Muharrem Dana
    39.Sllobodan Mijoviq
    40.Asllan Sllamniku
    41.Shefqet Hashani
    42.Svetisllav Dollasheviqi
    43.Zenun Shala
    44.Naip Hoxha
    45.Refik Tashi
    46.Metush Sadiku
    47.Zejnullah Shala
    48.Hasan Mehmeti
    49.Shefqet Obria
    50.Rajko Ēalloviqi
    51.Metė Kuqi
    52.Ramēe nga Prizreni
    53Ahmet Dobruna
    54.Faruk Mehmeti
    55.Mexhid Beqiri
    56.Lutfi Ajvazi
    57.Hajredin Bujupi
    58.Ramush Isaku
    59.Sahit Zogaj
    60.Halim Hajdari
    61Bashkim Qerkini
    62.Osman Veliqi
    63.Fahredin Sllamniku
    64.Imer Sllamniku
    65.Xhemajl Bilkiqi
    66.Hyzer Ahmeti
    67.Nexhmedin Mehmeti
    68.Hasan Salihu
    69.Nevzat Jashari
    70.Ahmet Blakēori
    71.Zenel Hoti
    72.Ismet Haziri
    73.Pal Selmani
    74.Imer Kuēi
    75.Naman Sijarina
    76.Ejup Azemi
    77.Ali Halili
    78.Jusuf Hashani
    79.Shaban Hoti
    80.Shaqir Krasniqi
    81.Pashk Berisha
    82.Zeqir Hasangjekaj
    83.Mustafė Aliu
    84.Xhafer Kaliqani
    85.Adem Ibishi
    86.Ramadan Ferizi
    87.Avni Sadriu
    88.Nexhdet Gjoci
    89.Sahit Ismajli
    90.Ismail Gėrbeshi
    91.Ejup Bajgora
    92.Sllobodan Mijoviq
    93.Bejtush Beka
    94.Ismet Baleci
    95.Kemajl Shabani
    96.Xhavit Kuēi
    97.Isa Bunjaku
    98.Zyber Zyberi
    99.Sylejman Salihu
    100.Hakif Latifi
    101.Hashmet Baxhaku
    102.Hilmi Syla
    103.Rifat Berisha
    104.Bajram Munishi
    105.Haki Velija
    106.Hasan Shahini
    107.Muamer Novobėrdaliu
    108.Drita Novobėrdaliu
    109.Ahmet Delia
    110.Ejup Kamerolli
    111.Murat Tėrnava
    112.Ibush Kllokoēi
    113.Lorenc Selmani
    114.Refik Tashi
    115.Faik Nura
    116.Sabah Muhaxheri
    117.Sabit Myftari
    118.Ndrec Preni
    119.Selim Ndrecaj
    120.Ali Vllasi-vėllau i Azem Vllasit
    121.Xhafer Bejiqi
    122.Hajredin Bujupi
    123.Bejtush Beka
    124.Qerim Sllamniku
    125.Abaz Ajvazi
    126.Hajrulla Jashari
    127.Zejnulla Hajrizi
    128.Halit Hasani
    129.Nexhmedin Ajeti
    130.Hilmi Hasani
    131.Dėrgut Jakupi
    132.Ilaz Maxhuni
    133.Enver Dragusha
    134.Demė Mujaj
    135.Abdurrahman Mulla
    136.Enver Kelmendi
    137.Jakup Llonēari
    138.Nazif Zymberi
    139.Hasan Banushi
    140.Kajtaz Bacaj
    141.Halit Muhaxheri
    142.Vesel Krasniqi
    143.Latif Dulla
    144.Daut Morina
    145.Isa Kastrati
    146.Glauk Dulla
    147.Astrit Koshi
    148.Zenel Celina
    149.Musa Jorganxhiu
    150Jusuf Konstandini
    151.Kemajl Celina
    152.Xhemali Shasivari
    153.Hysen Bajrami
    154.Qerim Buzhala
    155.Hasan Rrystemi
    156.Ilaz Vranovci
    157.Shefazim Tėrshnjaku
    158.Lulėzim Neziri
    159.Mustafė Maliqaj
    160.Azem Haliti
    161.Shaban Maloku
    162.Hysni Topalli
    163.Bajram Luri
    164.Hebib Koka
    165.Avdi Musa
    166.Hamėz Shefkiu
    167.Raif Sėrmaxhaj
    168.Xhavit Basha
    169.Aliriza Osmani
    170.Mehmet Neziri
    171.Fatmir Dėrmaku
    172.Halim Hajdari
    173.Naser Shavelli
    174.Fadil Ibrahimi
    175.Avdi Maliqi
    176.Ramadan Sėrmaxhaj
    177.Sejdi Kastrati
    178.Emin Kastrati
    179.Haki Haziri
    180.Ramadan Syla
    181.Selim Brosha
    182.Faik Nura
    183.Musa Bajgora

..../..../...../

Kjo listė e gjatė nuk pėrfundon kėtu...!!!

..................................

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anėtarėsuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar mė parė nga shalja1 Lexo Postimin
    PO doket qe ni budall ka pjell shum magare mos ma keq nese edhe ti je ne ate te dyten
    Magari kur ta shef se magarica po i sulmohet Palle,dhe qet shqelmi,kjo eshte sa te takon ty.

Po une me ty nuk pata kurgja,po as me kosovellin jo,mirpo lexoj postimet dhe citimet e kosovellit ku secili qe nuk mendon njejt si ai, e qun njeri te pa shkoll,
    nese ju jeni vete magari apo gruja e magarit tani une se di me nderime se e meritove.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Kujt i duhet Reshat Millaku nė gjyqėsinė e Kosovės?!

Nė Listėn e pretenduesve pėr gjyqtarė nė Gjykatėn Supreme tė Kosovės, dhe prokurorė nė Zyrėn e Prokurorisė Publike tė Kosovės dhe nė Zyrėn e Prokurorisė Speciale tė Kosovės, tė publikuar nė http://www.ijpc kos.org/sq/defaultdetails.asp?ID=23, e pashė edhe emrin e Reshat Millakut, ish–prokurorit dhe bashkėpunėtorit tė devotshėm tė UDB-ės, i cili, nė emėr tė Prokurorisė sė Qarkut tė Prishtinės, mė 14 qershor 1983, me Aktakuzėn PP.nr. 6/1983, mė akuzoi pėr vepėr penale: Bashkim pėr veprimtari armiqėsore nga neni 136 al.2 lidhur me nenin 114 tė LP tė RSFJ, aktakuzė ajo, tė cilėn e hartoi nė bashkėveprim dhe nė bashkėpunim me Milivoj Sllavkoviqin, Mehmet Lumin dhe me kuadra tė tjera tė UDB-ės dhe tė Shėrbimit Kontrainformativ ushtarak jugosllav.

Reshat Millaku, e bėri inskenimin e fakteve pėrmes pėrgatitjes sė “dėshmitarėve”, tė tipit tė Rexhep Maqedoncit, i cili, gjatė hetuesisė, por edhe mė vonė gjatė qėndrimit nė burg, bashkėpunoi intensivisht me UDB-ėn dhe KOS-in, por edhe tė ca “dėshmitarėve” tė tjerė, siē ishte rasti i vrasėsit tė familjes sė tij, – Behxhet Jasharit nga Kumanova, tė cilin ma sollėn nė qelinė u Burgut Hetues tė Shkupit pėr tė mė provokuar etj., – pra, Reshat Millaku, pėrmes akuzave tė mbėshtetura nė “dėshmitė” dhe nė konstruktimet e UDB-ės, arriti pėrmes dy gjyqtarėve bashkėveprues tė tij: Ymer Osajt dhe Ahmet Ahmetit, tė mė dėnojė me gjykim tė plotfuqishėm, me 10 vjet burgim tė rėndė dhe me ndalesė tė ushtrimit tė profesionit tė mėsimdhėnėsit dhe tė gazetarit pėr gjashtė vite pas vuajtjes sė dėnimit.

Reshat Millaku dhe shumė kolegė tė tij, gjatė dhjetė viteve tė shkuara, nuk dhanė pėrgjegjėsi pėr veprimet e tyre kriminale tė bėra gjatė viteve 1981– 1989 , por, pėr ēudi, duke e gėzuar pėrkrahjen e ca klaneve korrupte tė ndonjėrės prej partive politike, avancuan edhe mė shumė pėr ta sjellė gjyqėsinė e Kosovės nė prag tė falimentimit tė plotė dhe pėr ta bėrė jo funksional sistemin juridik tė shtetit tė Kosovės. Pėrkundėr kėsaj, nė shtetet e ish–bllokut socialist, kuadrat qė vepruan si Reshati, dhanė pėrgjegjėsi pėr krimet e bėra, ndėrkaq, nė Kosovė ndodh e kundėrta. Ato avancohen nė organet e drejtėsisė, nė polici etj.

Ekzistojnė argumente tė bollshme: disa mijėra aktakuza tė fabrikuara, aktvendime gjyqėsore, disa mijėra vite burgu tė mbajtura. Me dhjetėra shqiptarė tė vrarė gjatė hetuesisė. Dhe, nė pėrfundim: a mund tė hapin hetime “Reshatėt kundėr Reshatėve” ?! E, pra, krimet nuk vjetrohen, e madje ato as nga memoria nuk shlyhen.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •