Postuar mė parė nga
deqanas
Mirė mund t'them pak mė ndryshe: U vra njė nga shokėt mė tė ngushtė qė kishte Adem Jashari! Sa pėr ata tė tjerėt kllokoqa, brosha, bajgora do t'i quaja mė sė paku njerėz: nuk njohė akoma njė Njeri qė punon kundėr vetvetes: tė punosh kundėr kombit tėnd do t'thotė tė mos jesh Njeri!
1. shok i adem jasharit?? - kjo eshte nje kunderthenje ne vete, sepse adem jashari sic u pa nuk kishte patur shoke, perndryshe nuk do vritej vetem ai me familje... nuk i dolen ne ndihme "shoket" e ademit hiq valla!?!
2. sic thash edhe me heret, une nuk e kam njohur sandokanin dhe bazohem ne librin dhe deklaraten e gani gecit. llafet e qajtoreve nuk me interesojn, por faktet!
Unė nuk po kėrkoj qė ai tė pėrgjigjet, aspak bile por nėse Ai kėrkon qė rasesit e Kllokoqėve e bROSHAJVE tė dalin para Gjyqesis atherė kėtė gjė duhet t'ja kėrkon edhe vet-vetės.
qka me ba ai tjeter, perpos deklarimit publik qe ka vra njeriun?
Vrasja nė vetėmbrojtje nuk do t'thotė se ti nuk do tė dalėsh para gjyqesis: ti deklaron se e bėra nė vetėmbrojtje por kėtė gjė e vėrteton jyqesia me dėshmitarė dhe porotė.
hajde pra bujrum, per ate ganiu u shpreh i gatshem, pra te perballet me drejtesine!
Me sa e di unė, familjėt janė pajtuar nė me sveti nėpėrmjet njerėzve sipas kanunit! Nė Kosovė janė falė shumė gjaqe nė emėr tė kombit dhe nė emėr tė lirisė! Megjithė faljet aktet si akte kanė mbet me tė njeta emėrtime: krime!
Ti s'mund ta vrasėsh Njeriun dhe tė pėrgjegjesh: kam qenė i pirė!
keshtu ke ndegjuar, apo jo?
Tashti, i forti edhe t'rrah edhe nuk t'len me kajtė si rasti i Skender Zogajt; edhe dajak edhe ndreqje pėr merak.
... si rasti i gjergj dedajt, i naim malokut etj. etj. hangren dajak me bollek edhe u ndreqen per merak me ata qe i rrahen. te duket mire kjo?
padi besoj qė s'ka pas nevojė megjithėse disa mė kanė thėnė qė Gani geci e ka sqasruar kėtė gjė nė librin e tij e tė cilin se kam lexuar por:
" Nėse Gani geci e ka sqaruar atė gjė nė libėr sipas variantit tė tij mjerishtė Sandokani nuk ėshtė i gjallė pėr tė rrėfyer rrėfimin e tij!
no commernt
Ti nuk e di, a ka vepruar nė vetėmbrojtje apo jo? ke dėgjuar si t'kanė thėnė! E parė ka dallim tė madh me tė dėgjuarėn!
oops, pa shiko pak me lart cka shkruan ti...
perndryshe, une po bazohem ne fakte, nje deklarim me shkrim per mua eshte nje fakt, per ty jo?
familja s'mundet me ngreh padi sepse sipas kanunit janė pajtuar nė emėr tė lirisė!
apo jan pajtuar sese sandokani ishte fajtor?? ok, ok ketu vetem mund te spekulojme te dyt apo jo, meqe i kemi me te ndime?
Askush nuk tha qė ėshtė vrasės aqė mė parė kur dihet dhe s'mund tė harrohet qė nė fillimet e Luftės rezistencė tė madhe kishim nė Llaushė!
ne po bėjmė paralele; nėse kėrkohet qė dikush tė gjykohet pėr arsye se paska vrarė apo vrarė kriminelėt si Brosha dhe Kllokoqi atherė mė shumė kemi tė drejtė tė kėrkohet tė hapet rasti i Abedin Rexhės!
Edhe nė rastin e Ukė Bytyqit nė Suharekė dorasit thanė se " krimin e kemi bėrė nė vetėmbrojtje sepse Uka ka dal me turmen nga veturat dhe ėshtė nis nė drejtim tonin pėr tu kacafytur por Gjykata i dėnoj me 20 vite burgė!
Ata thanė e bėmė nė vetėmbrojtje por vrasja ėshtė vrasje!
edhe nuk te knaq ty vendimi i gjykates, apo cka po don me thene me kete?
Tė gjithė janė pėr zbardhjen e vrasjeve tė dyshimta tė pas Luftės. Dhe, jo nga ata qė ishin nė Parti Politike por edhe pėr vrasjet e ushtarėve tė UĒK-ės e qė numri arrinė mbi 50-t. Qė nga Vrasja e Virgjil Elshanit e gjerė te vrasja e Avdi Mujės! Ti mban nofkėn " deqanasi" dhe do ta ndjeja veten tė trishtuar qė tė mos kėrkoj zbardhjen e vrasjės sė AVDI MUJES nga Strellci ushtarė militant i UĒK-ės e qė u vra nė derė tė shtėpis sė tij!
po ta them edhe nje here dhe nuk dua ta perseris me: une dua te zbardhen te gjitha vrasjet mizore, pa dallim partiak, rajonal, apo cfaredoqofte!
Por kur jemi tek Broshat dhe Kllokoqėt kush ua ka kryp salepin s'mė intereson shumė por u qofshin hallal plumbat ma kushdo qoftė Ay; edhe Bllaca koftė!
nuk mund te them nese e kan merituar, apo jo vdekjen keta te dy, meqe nuk kam informata te mjaftueshme rreth tyre, por ne qofte se kan qene kolaboracionist, atehere ne rr.s te dyve dhe shum te tjereve qe qe kan mar ate qe kan merituar. opr nese vertete eshte ashtu, pse te mos thuhet haptas qe u vrane per tradheti. me sa di une - edhe pse nuk jam jurist, nese ne kohe lufte ke vra ndonje tradhetar, nuk denohesh fare/ose ofare pak. per kete sjam i sigurt por nisem nga vetvetja... sikur une te kisha vra ndonje tradhetar, atehere do krenohesha me ate pune dhe do deklarohesha haptas, pa marr parasysh se a do me denon gjygji, apo jo, me rendesi eshte ideali!
Sa i pėrket krimit nuk e di pėrse ata qė nė Kuvend krekoseshin me CD-eja nuk guxonin dje qė tė flitet po nė KUvend pėr rastin Bllaca, nėse s'kanė pas pėrse tė frigohen!
dje vetem u shty debati, nuk u refuzua ne teresi. megjithate, as gecit dhe salihajt nuk u ju besoj verberisht qe te them gjithcka nga ta eshte e mire, por jam edhe une i interesuar ne fundin e kesaj nisme... duke shpresuar vetem e vetem ne drejtesi
Sa u pėrket vrasjeve tė Xhemajl Mustafės dhe tė Smajl Hajdarajt jam i sigurt qė vetėm LDK-ja s'mun d tė ndjehet e qetė!
sepse ke ndegjuar ashtu, apo do me befasosh me ndonje FAKT?
Kujtone rastin e Astrit Haraqisė dhe tė Nazif Ramabajės! nazifi si i mbrojturi i tribunalit tė Hagės, qė duhej tė dėshmonte nė hagė, papritmas e marrin nė telefon Haraqija dhe bajrush Morina; njė dėshmitar qė pėrveē hagės s'do tė duhej njeri tė dinte se cili ėshtė ay por LDK-ja e din, e gjen ku ėshtė dhe e kėrcėnon!
Pikė!
Hė, po tė ishte Ramabaja me siguri kėta qė e kanė kėrcenuar do ta vrisnin dhe pastaj do t'bėnin me gishtė nė drejtim tė SHIK-ut pėrkatesishtė PDK-ės apo jo?
Kur e gjetėn Ramabajėn se ku rri i fshehur nga tribunali i hagės, pėr ta kėrcėnuar, tė njejtit nuk e kanė pas vėshtirė pėr ta gjetur Xhemajl Mustafėn Smajl Hajdarin dhe tė tjerė!
Krijoni Kontakt