Cdo cast e me shume po behet e qarte si drita e Diellit qe pas gjithe kesaj komedie me nje aktor gjysmak ne mos krejt te manipuluar si Nazim Bllaca ndodhet dora e dy prej figurave me te erreta te Kosoves:Adem Salihaj dhe Gani Geci. Dy agjente te hershem e shume aktive te UDB-se serbe me mision trazimin e situates ne Kosove ne favor te Beogradit, nxitjen e vellavrasjes midis shqiptareve.
Ishin keta dy qe thyen karriket dhe iu versulen vellezerve te tyre ne Kuvendin e LDK-se duke ia vene minat asaj pa u mbushuar akoma viti nga vdekja e liderit te saj Dr. Ibrahim Rugova.
Eshte piekrisht ky Adem Salihaj qe e plagosi veten me arme zjarri per ta paraqitur veten si viktime e hero. Keshtu ai ia kaloi edhe serbit Martinovic ne fillimet e viteve 90-te qe ia futi vetes ne prapanice shishen e thyer te birres per te fajesuar e per lincuar shqiptaret!
Tashme eshte e qarte si drita e Diellit se ata do te pergjigjen para ligjit dhe drejtesise !
O i kam lexu un keto kejt hot off the grill. Po a jane keto shantazhe qe i ka be Bllaca, apo tash i kan qit me la M*t me SH*rr. Shteti po e mbron veten dhe qare se ka pa e shfajsu diqysh. Jane provat. Edhe une po kam shume qef mu kon ky nje nejri i pagum prej Serbise, se pom vje inati me kesh kojshija me neve. Po ky eshte nje dreq i madh, si ktyneher si thojshin shkijet, po valla shiptari e kan bo, se na joooooo.....
Eh, gjo oj gjo.
Qyre cfare akuzash se! E akuzon Bllacen se eshte psikopat, po ku ka ma psikopat se ty qe ben akuza kaq te renda ndaj Gecit dhe Salihajt.
Edhe fort e ki ti dert qe ata paskan prish LDK-ne.
Perqendrohu ne teme e mos flliq pa lidhje si ajo rrospia e Ferizajt.
Talent wins games, but teamwork wins championships.
Micheal Jordan
Edhe krejt keta thonin nuk e njohim ket shpifes kush eshte ky njeri, e pastaj dilnin inxhizimet live duke folur me ta hahahha.....haj medet.
Gjate gjitha bisedav ju jeni kategorik qe G.G dhe A.S jane kriminel.Po mire more zotni kush po i mbron kriminelet,ktu vetem ti dhe luzha po mundohni me i mbrojt kriminelat, une po them dhe shume te tjer, krimi dhe kriminelet duhet te denohen me denimet me te ashpra pa marr parasysh se kush jan ata dhe cilit subjekt politik i takojn.Un nuk po muj me ju kuptu ne cilen ane jeni ju dhe bashkemendimtaret tu,ne anen e krimineleve apo?
Me m fal se nuk e dita, pash qe e ka permendur Nazim Bllacen kete Ekrem jasharin dhe Bekim bytycin ne Gjeneve, dhe kujtova qe jeton edhe ky ne Gjeneve.Citim:
Postuar mė parė nga guri79
Ekrem Jashari jeton en Gjeneve, nuk ka kurrfar lidhje familjare me Adem Jashari.
Nje permiresim te vogel-E.Jashari jeton ne Ferizaj kurse femija dhe gruaja e ti jetojne diku ne Zvicerr me siguri ne Gjenev.Pas luftes dhe sot ka punu dhe punon si nje person me ndikim ne strukturat e Shik-ut.
A e njef ti ?
PADIA IME SOT!
Nebih Maxhuni
nebih.maxhuni@gazetaexpress.com
Prishtinė, 29 nėntor
Express: Nazim Bllaca ka deklaruar para mediave pėr vrasjet qė kanė ndodhur pas luftės nė Kosovė.
Ai ka thėnė se urdhrat pėr kėto vrasje i ka marrė nga ju. Cila ėshtė e vėrteta, sipas jush?
Azem Syla: Sė pari, kėto ditėt e fundit, nė deklarimet qė kam dėgjuar nė Parlament, javėn e kaluar, nga dy deputetė, edhe sot pasdite nga ky emėr qė pėrmendėt, unė shokohem. Vėrtet janė shpifje, rrena tė llojit tė tyre, dhe
tė llojit tė tij.
Express: A keni dėgjuar ndonjėherėpėr emrin e Nazmi Bllacės?
Azem Syla: As qė kam e njohurgjatė luftės, e as sot nuk e njoh.
Express: Bllaca ju ka pėrmendur si epror tė tij nė SHIK. A keni
qenė ju i pėrfshirė nė strukturat e SHIKut?
Azem Syla: SHIKu, si shėrbim, gjatė luftės e ka bėrė punėn e tij
me mjaft sukses, vėrtet pėr lėvdatė. Kurse, pas luftės, ka vazhduar
deri nė momentin kur ėshtė deklaruar vetė se nuk ka nevojė mė
pėr tė. Ėshtė absurde sot tė thuhet se nėpėrmjet Azem Sylės ka marrė
urdhra tė tillė.
Express: Megjithatė, nuk thatė nėse keni qenė pjesėtar i SHIKut.
Po apo jo?
Azem Syla: SHIKu, gjatė luftės, ka qenė strukturė e Shtabit tė Pėrgjithshėm, kurse pas luftės SHIKu ka qenė strukturė nė vete. Unė nuk
kam qenė pjesėtar i SHIKut. Tė gjithė anėtarėt e tij, normalisht,
nga ditėt e para tė pėrbėrjes sė UĒKsė, i kam pasur shokė tė luftės.
Express: Bllaca ka thėnė se ka marrė urdhra nga Shpresim Uka.
A ėshtė Shpresim Uka dhėndri juaj?
Azem Syla: Nuk di ēfarė ėshtė duke folur pėr tė. Kjo ėshtė gėnjeshtėr.
Shihet se ai ėshtė i shtyrė, tendencioz, edhe nė kėtė kohė tė fushatės qė jemi, e sidomos nė prag tė GJNDsė.
Express: Pas luftės kanė ndodhur vrasje. Gjatė kėsaj periudhė nėntė vjeēare, a keni mundur ju, ose ish strukturat e UĒKsė, ose tė SHIKut, tė keni informacione se kush ka mundur ti kryejė kėto vrasje?
Azem Syla: Do tė hyj pak nė aktivitetin tim. Nė vitet 70 deri 81, kam qenė pedagog. Nė vitet 81 e tutje, kam qenė nė burg, si shumė shqiptarė tė Kosovės. Kur kam dalė nga burgu, ne vitet 88-89, nė izolim kam qenė. Pastaj, njė jetė tė tėrė e kam vėnė nė shėrbim pėr liri dhe respektim tė ligjit, pėr kėtė ditė tė sotme, tė popullit tim.Pra, unė njihem edhe si pedagog, edhe pėr angazhimin tim nė kohėn e luftės nė hierarkinė e Shtabit tė Pėrgjithshėm, edhe pas luftės nė strukturat e PDKsė. Vėrtet janė dėgjuar disa emra qė janė vrarė. Me keqardhje. Ēdo vrasje dhe vepėr e keqe qė mund ta dėgjosh, ėshtė e rėndė. Por, nuk
mund ta di dhe vėrtet sdi ta orientoj te njė X personi.
Tė kthehemi tė deklaratat e dy deputetėve tė Parlamentit tė Kosovės,
ditėve tė shkuara. Ato, nuk mė habisin. Njėri ka vrarė gjatė luftės luftėtarė tė UĒKsė, gjatė luftės ka qenė pengesė apo sabotator i luftės, vėrtet e ka pranuar edhe ne librin e tij, edhe pse nuk e kam lexuar. Pėr mendimin tim, kėto janė
sikur kombinime moti tė UDBsė, me njerėz tė ligė brenda popullit, qė kanė mundur tė kryejnė e tė bėjnė kombinime tė tilla. Andaj, mė vjen keq, por nuk
mund tė them dhe nuk e di pėr vrasje tė tilla.
Express: Ti kthehemi deklaratės sė Nazim Bllacės. Ai pėrmend datėn 13 tetor, ku thotė se ėshtė takuar me ju dhe ka njė incizim nė tė cilin, sipas tij, i janė premtuar para nėse ai hesht dhe nuk del me kėto deklarata...
Azem Syla: Jo. Mė vjen keq qė mė duhet tė merrem tash me njerėz
tė tillė. Por, pėr hir tė opinionit, duhet tė merrem. E kam obligim qė edhe opinionit tia sqaroj. Deklarimet e tilla qė Azem Syla, i cili gjatė tėrė jetės sė tij ishte nė pėrpjekje pėr kėtė ditė tė sotme, paska dhėnė urdhra pėr tė kryer akte tė
tilla, janė shpifje, rrena shumė tė poshtra, shumė tė ulėta. Por, kam shumė besim te populli, tek tė gjitha ato gjenerata tė nxėnėsve qė kam pėrcjellė, ata shokė burgu, shokė lufte, qė e dinė karakterin dhe shpirtin e Azem Sylės.
Ato qė janė thėnė, nuk janė tė vėrteta. Nuk jam takuar me askėnd. Mė vjen rėndė qė mė duhet tė pėrgjigjem pėr shpifje tė tilla.
Express: A ka pasur lista tė njerėzve pėr likuidim?
Azem Syla: As gjatė luftės, e as pas luftės, nuk ka pasur lista tė tilla.
Express: Ju shprehėt dyshimet tuaja se Nazim Bllaca ka dalė nė
opinion pikėrisht nė kėtė kohė, tė fushatės dhe tė GJNDsė. Nė ēka e
mbėshtetni kėtė?
Azem Syla: Nga deklaratat e deputetėve. Shihet se edhe ai ėshtė i
kurdisur nga njerėz tė caktuar, dhe ėshtė punė fushate, duan tė denigrojnė,
por kot e kanė. Unė nuk hiqem nė burrėri ose trimėri. Unė, kur ishte ēėshtja edhe nė Hagė, ish ushtarėt e UĒKsė, i kam thėnė Del Pontes qė nėse janė tė pėrzier
ushtarėt nė vepra apo krime tė tilla, dėnimin do ta marrin nga ne vetė. Por, edhe e kundėrta, nė qoftė se nga shpifėsit, qė hedhin fjalė dhe gėnjeshtra tė tilla nė media, le tė kenė kujdes, sepse padrejtėsinė nuk e kam duruar dhe moralisht
nuk e duroj. Le ti mbetet drejtėsisė. Kemi drejtėsinė, gjyqėsinė. EULEX-i le
ta bėjė punėn e tij. Nė fund, le ta dinė edhe EULEXi, edhe institucionet
tona, edhe populli ynė, qė nė fund kanė me dalė shpifje tė njerėzve tė ligė.
Express: Ju do tė merrni ndonjė veprim konkret?
Azem Syla: Unė qė nesėr (e hėnė) do ti denoncoj te organet tona.
Express: Ka spekulime qė ky dėshmitar dhe kjo CD ka qarkulluar
pėr vite tė tėra nė UNMIK dhe strukturat tjera ndėrkombėtare.
A ju kanė pyetur ndonjėherė ndokush nga organet e drejtėsisė ndėrkombėtare, pėr kėtė ēėshtje?
Azem Syla: Jo, as ndėrkombėtarėt dhe as vendorėt.
Express: Nuk keni biseduar me prokurorė vendorė apo ndėrkombėtarė
nė lidhje me kėto raste?
Azem Syla: Jo, asnjėherė, asnjėherė.
Express: Ti kthehemi 13 tetorit. Ju e mohoni qė keni pasur takim
me Bllacėn nė atė ditė?
Azem Syla: Jo. Dhe jo vetėm me Bllacėn, por me njerėz tė ligė, me
shpifės tė tillė, as nuk kam pasur e as qė do tė kem kurrė.
Express: A u besoni organeve tė drejtėsisė qė janė tė ndėrtuara sot
nė Kosovė, nėse ato eventualisht ju thėrrasin pėr tė dhėnė dėshmi?
Azem Syla: Unė jam i gatshėm. Qė nesėr, do ti denoncoj. Jam
i gatshėm tė ballafaqohem me drejtėsi.
Express: Mendoni qė ky rast duhet tė shėrbejė nė mėnyrė qė
kėto enigma dhe dilema qė kanė ndodhur nėntė vjetėve tė fundit
tė zbardhėn pėrfundimisht nga organet e krimit dhe drejtėsia?
Azem Syla: Kėrkoj qė organet e drejtėsisė, edhe pėr hir tė drejtėsisė,
qė faktet tė dalin, qė opinioni tė mos presė me ankth kush ēfarė ka bėrė. Ėshtė mirė tė zbardhen tė gjitha vrasjet e pasluftės
Ardi
Lista e miqėve: Llapi, Kosovelli
Lista e injorantėve: Brari, Arb, Hilliirian-zoo...
Krijoni Kontakt