Close
Faqja 180 prej 180 FillimFillim ... 80130170178179180
Duke shfaqur rezultatin 1,791 deri 1,792 prej 1792
    i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Prishtinė, 2 maj

Derisa Nazim Bllacės i ėshtė vazhduar masa e arrestit shtėpiak edhe pėr 60 ditė, kėtij tė fundit ende nuk i ėshtė caktuar njė avokat mbrojtės. Mėsuesi nga Ribari i Madh i Lipjanit, i vetėshpallur fajtor pėr njė vrasje dhe 17 vepra tė tjera tė tentativė vrasjeve, sulmeve e shantazheve, mund tė pėrfaqėsohet nga njė avokat ndėrkombėtar, ngase Oda e Avokatėve tė Kosovės (OAK) ka hasur nė refuzime tė vazhdueshme tė avokatėve vendorė.
    Megjithėse tre avokatė ndėrkombėtarė, njė amerikan dhe dy nga Republika e Shqipėrisė tashmė e kanė kaluar testin e pėrshtatshmėrisė dhe pritet tė licencohen ditėn e martė, ende nuk dihet nėse ndonjėri prej tyre do t’i caktohet Bllacės. Kryetari i OAK-ut, Musa Dragusha, i ka thėnė gazetės Koha Ditore se vetėm avokati amerikan, Linn Clattengren, do tė marrė licencėn pėr ēėshtje penale dhe civile, ndėrsa dy avokatėt e tjerė nga Shqipėria, Sokol Elmazaj dhe Renata Leka, do tė licencohen pėr ēėshtje civile.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Bastisja e Azem Syles.

Prishtinė, 29 korrik – Ish-komandantit tė Shtabit tė Pėrgjithshėm tė Ushtrisė Ēlirimtare tė Kosovės, Azem Syla, i janė prishur pushimet tė mėrkurėn. I ndodhur nė njėrin nga plazhet e Shqipėrisė, Syla ėshtė njoftuar nga avokati i tij, Tomė Gashi, se Policia e EULEX-it nėn mbikėqyrjen e prokurorit special, Maurizio Salustro, ka bastisur pėr disa orė shtėpinė e tij nė fshatin Kishnarekė tė Drenasit dhe ia ka lėnė njė ftesė pėr t’u paraqitur nė Prokurorinė Speciale tė Kosovės.
    I kontaktuar nga “Koha Ditore” nėpėrmjet telefonit, ish-komandanti i UĒK-sė ka thėnė se arsye e bastisjes sė shtėpisė sė tij janė, siē i ka quajtur ai, rrenat dhe shpifjet e njė spiuni tė Serbisė.
    “Nė bazė tė avokatit, rrenat dhe shpifjet qė ishin nga spiuni dhe psikopati serb Bllaca qė sa muaj me radhė, d.m.th. ato fjalė dhe shpifje nė bazė tė tyre. Ato janė shpifje dhe rrena”, ka thėnė Syla.
    Azem Syla tashmė ėshtė edhe zyrtarisht i dyshuar pėr vepra tė rėnda penale tė kryera pas luftės, sipas dėshmive qė kishte dhėnė Nazim Bllaca. Tridhjetetetėvjeēari Bllaca kishte thėnė nė njė videoincizim tė publikuar nė dhjetor tė vitit tė kaluar, tė cilėn e patėn shpėrndarė dy deputetėt e Kuvendit tė Kosovės, Gani Geci e Adem Salihaj, se kishte punuar nė strukturėn e ekzekutimit, si shtyllė e veēantė nė SHIK, nėn drejtimin e Azem Sylės dhe tė Xhavit Halitit. Sipas tij, anėtar i SHIK-ut ishte bėrė pas njė bisede ndėrmjet Ekrem Jasharit dhe Azem Sylės nė Lipjan. Bllaca pati thėnė se vrasjen e parė ta ketė kryer mė 15 qershor nė Komunėn e Lipjanit. Bllaca pati thėnė se nė vrasjen e Ibush Kllokoqit nė Prishtinė ka gisht Azem Syla.
    “Nė prill tė 2007-s, Azem Syla mė ka thėnė mua qė unė, Azem Syla, kam pasur gisht direkt te vrasja e Ibush Llokoqit”, kishte thėnė Bllaca.
    Ai pati thėnė se kishte marrė urdhėr nga Azem Syla pėr vrasjen edhe tė Adem Salihajt.
    “Adem Salihajn nuk e kam njohur kurrė. Mirėpo, pėr Adem Salihajn, si njė person me ndikim, urdhri ka ardhur nga Azem Syla dhe Ekrem Jashari, sipas tė cilėve Adem Salihaj duhej tė vritej”.
    Por tė gjitha kėto deklarata tė Bllacės nė bazė tė tė cilave tashmė janė arrestuar katėr persona dhe ėshtė bastisur shtėpia e ish-komandantit tė UĒK-sė, Syla i quan tė ēmendura. Megjithatė Syla ka premtuar se nė ditėt nė vazhdim do tė paraqitet nė Prokurorinė Speciale tė Kosovės.
    “Unė u njoftova nėpėrmjet avokatit, ashtu qė nė kėto ditėt e ardhshme do tė paraqitem sipas ftesės qė e kam. Tė gjitha kėto kohės ia lėmė dhe avokatin e kam pėr tė biseduar mė gjatė. Jam nė pushim”, ka shtuar Syla nėpėrmjet telefonit.
    Syla ka vazhduar t’i quajė si shpifje dėshmitė e Bllacės tė bėra nga njė psikopat dhe spiun serb.
    “Thashė edhe nė fillim, nga shpifjet qė sa muaj me radhė tė njė psikopati dhe tė njė spiuni serb, i cili sa vite kishte qėndruar nė Serbi, janė shpifje dhe rrena dhe mė tutje s’dua as tė komentoj. Faktet janė se ai vetė ka deklaruar se dy vjet ka ndejtur andej, psikopati qė ėshtė shėruar tek mjekėt dhe kaq”, ka pėrfunduar Syla.
    Avokati i Azem Sylės, Tomė Gashi, ndėrkaq ka njoftuar se klienti i tij do tė paraqitet nė prokurori mė 4 gusht, ndėrsa ka kritikuar EULEX-in pėr bastisjen me arsyeje se ėshtė dashur tė njoftohet pėr kėtė aksion.
    “Unė nuk jam njoftuar pėr bastisjet qė i ka bėrė sot EULEX-i edhe pse e kam dorėzuar autorizimin pėr pėrfaqėsimin e tij qysh nė nėntor 2009, atėherė kur ėshtė pėrmendur nga Nazim Bllaca, kinse Azem Syla ka qenė i pėrfshirė nė ato vepra”, ka thėnė Gashi.
    Ndėrkohė sipas dėshmisė sė Nazim Bllacės, Azem Syla e ka pranuar vetė se qėndronte prapa atentatit ndaj Adem Salihajt. Bllaca pati thėnė se njė kushėri i Azem Sylės, Sh. S., e kishte paguar Hysri R. pėr ta vrarė atė.
    Njė audioincizim qė e pati siguruar “Koha Ditore” nė tė cilėn flisnin Nazim Bllaca dhe Hysri R., ky i fundit e pranonte se kishte marrė kapar mbi tre mijė euro nga Sh. S. pėr ta vrarė atė. Nė kėtė incizim, i cili ėshtė bėrė mė 21 qershor tė vitit tė kaluar nė shtėpinė e Hysri R., nė fshatin Sankovc tė Komunės sė Drenasit, ai e pranon se ėshtė paguar 100 mijė euro pėr ta vrarė Bllacėn.
    “Mu m’i ka lėshue, 100 mijė euro janė kanė pėr fillim, pėr start me m’i dhanė, s’i kam marrė krejt ato po dikun nja 3-4 mijė euro, qashtu janė kanė pėr fillim. Shabani m’i ka dhanė me dorė t’vet. Unė e kam thirr Nazimin e i kam thanė me ik prej ktuhit”, thotė Hysri R. nė kėtė incizimin mbi dyzet minutash.
    Sipas familjes Bllaca, pazari pėr vrasjen e Nazimit ndėrmjet Hysri R. dhe Sh. S.– kushėri i afėrt i Azem Sylės, ėshtė bėrė nė gusht tė vitit 2007.
    I vetakuzuari pėr tė paktėn njė vrasje dhe 16 vepra tė tjera penale, Nazim Bllaca, nė prani tė babait tė tij dhe vėllezėrve, nė odėn e Hysri R. e pyet se a i ka pasur borxh diēka Sh. S. Ndėrkaq Hysriu mohon t’i ketė pasur ndonjė borxh.
    “Absolut s’ka pas, kurrfarė obligimi s’ka pas Nazimi ndaj tina. Unė ēka jam i sigurt kush m’i ka dhanė paret, paret m’i ka dhanė Shaban Syla, nuk m’i ka dhanė as Azem Syla, as Fahredin Gashi”, thotė nė kėtė incizim Hysri R., i cili i kishte mohuar kategorikisht akuzat e Bllacės.
    Gazeta ka publikuar edhe njė audioincizim tjetėr nė tė cilin flasin Nazim Bllaca dhe Shpresim Uka, qė pretendon se Bllaca ishte takuar me Azem Sylėn.
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •