Close
Faqja 129 prej 180 FillimFillim ... 2979119127128129130131139179 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,281 deri 1,290 prej 1792
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2008
    Postime
    85
    Wikipedia:
    University of Split
    Sveučilište u Splitu
    Established 1974
    Type Public
    Rector Ivan Pavić
    Location Split, Croatia
    Website www.unist.hr/
    Building of the Faculty of Economy

The University of Split (Croatian: Sveučilište u Splitu) is a university located in Split, Croatia. It was founded in 1974 and is organized in 12 faculties. In the last few years it has grown to a big extent. Now it has 28,000 students and is organized in 12 faculties. Currently the new campus is being built, and it will be finished somwhere in 2012. It will house all of the faculties, a large student center with a sports hall, sporting grounds and a university library.

Tafil na thuaj ku ke mbaruar ne Universitet te Splitit gjuhen frenge??!!

These are the 12+3 faculties into which the university is divided:

* Faculty of Civil Engineering and Architecture
    * Faculty of Mathematics and Sciences
    * Faculty of Economics
    * Faculty of Law
    * Faculty of Electrical Engineering, Mechanical Engineering and Naval Architecture (FESB)
    * Catholic Faculty of Theology
    * Faculty of Chemical Engineering
    * Faculty of Medicine
    * Faculty of Kinesiology
    * Faculty of Maritime Studies
    * Faculty of Philosophy
    * Academy of Fine Arts
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Justiniani : 08-12-2009 mė 07:19

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    justinian.. mos harxho germa per tafilin..

lene ne qejf te vet..

le te ndjekim ceshtjen e dites.. pra fenomenin "bllaca"-

cka u bo me nazimin..

a me familje po rrin ne qat arrestin shpijak a cfar?
    a i shkon kush me e pvet si psh .. ndoj gazetar a kameraman a?

cka po folet nder cajtore-kafiqa te kosoves?

mendoj se historia e kosoves do marr kthes nga ceshtja bllaca.

sic po shihet ne shqiperi shteti dhe partite po mbajne heshtje per ceshtjen bllaca..
    qe do te thote se.. nuk po ju pelqen dalja ne skene e bllaces..

e kjo ndihmon qe krimi te vazhdoje variantin me te keq.. pra jo variantin e pendeses e te hapjes se berkit.. para popullit.. por te kunderten.. fshehjen e sofistikimn e metodave stalinisto polpitiste.. envero khmero ruzhiste..

thaqi kish gjet nji variant te trete ne fakt..

me e afrue te vllan e te ngratit drin..

me nji fjal.. ta kan vra vellan kte te mit por eja pajtohu e ul kryt e jeto.. se dhe un skam ka ja mbaj or shoq..
    e nga halli cka sban njiri..
    pra dhe i ngrati thaq ne hall eshte..

kosova eshte nen nji katalizator..

do dali e lame apo e flliqt..

mir do ish me u la..e me ec me ball lart..
    mirpo.. ka gjasa qe te vazhdoj e perlyme..

te shohim..

ja cka po thojke Bota Soti.. qe moti.. e ka provue.. cka do me than.. me than te verteta..

--

bota sot

--

Mbrojtėsit e Kosovės tė infektuar nė heshtje

Avdyl Gėrvalla

Absurdi nė sprovė

Avokatėt kosovarė nuk pranojnė tė mbrojnė Nazim Bllacen, tė vetė prononcuarin se ka kryer njė vrasje dhe ka marrė pjesė nė 16 vepra tė tjera penale. Vetėm nė Kosovė ndodhin kėto gjėra tė pakuptimta. Mbrojtja nuk ėshtė liqe i ngrirė mbi tė cilin pa kaluar dhelpra nuk duhet nisur me kerr e kije, por ėshtė njė profesion i vėshtirė me plotė tė papritura. Mbrojta ėshtė ajo pjesė ndihmėse e drejtėsisė ku kryqėzohen e njohura dhe e panjohura, qė i ndihmon gjyqit tė vendos drejtė duke ia dhėnė krahun tė mirės e jo tė keqes e krimit. Shumė ēlirimtarė si Gandi, etj. por edhe kryetar shtetesh, nė tė kaluarėn dhe nė tė tashmen, profesionin bazė e kanė pasur avokat.

Pėrse vendosėn pra, kėta farė avokat tė Kosovės, nė mėnyrė gati unanime, tė mos ta mbrojnė Nazim Bllacėn. Avokatėt tonė tė Kosovės, sikur ta kishin “mizėn nėn kapuē”, sikur tė kenė qenė, njė pjesė e madhe e tyre pjesė e SHIK-ut. Ndoshta ua ka shti dikush frikėn nė bark. Me kėtė kundėrshtim ata po donė me na thėnė: se mbrojtja e rastit Bllaca ėshtė njė vepėr shumė e koklavitur dhe e rrezikshme. Por e rrezikshme nga kush? Nga SHIK-u dhe strukturat e tij? Ata tani pėrgatisin pyetjen e tyre tė sinqertė: A ju kujtohet, ju, o popull i dashur, tė gjithėve ju kemi mbrojt edhe atėherė kur ishte Jugosllavia e mė vonė edhe Serbia. Ju kemi mbrojt pėr tė gjitha veprat, e me njė kujdes dhe pėrtesė tė jashtėzakonshme pėr veprat qė kanė prekur politikėn, qė e prishte bashkim-vėllazėrimin e Titos, edhe pse jemi pėrplasur herė me shtet e herė me ju tė burgosurit politikė qė “s’keni pas lidhje me politikė”.

E unė e di, edhe nė rast se mos e paqa ditė, mė duhet tė them se e di, se ju avokatė tė nderuar tė Kosovės, ju i dini tė gjithat, sė bashku me atė avokatin Haxhi Millakun, qė u tėrhoq nga dosja Bllaca, por unė po ua pėrkujtoj kėtyre lexuesve qė nuk dinė asgjė, se nė procesin e Nürenbergut, nė njėrin nga proceset mė tė mėdha nė botė, pėr krime lufte, tė akuzuarit sė bashku me organizatat e tyre kriminale janė mbrojtur nga avokatė gjermanė. NSDAP-ja, (= parti naziste); S.S. = fillimisht roje trupore e Hitlerit, mė vonė roje kampesh naziste dhe vrasės masiv; S. D. (= Shėrbimi i Sigurimit) dhe Gestapoja (= Policia politike). I vetmi kusht ka qenė qė avokatėt mbrojtės tė mos ishin nazist. Asnjėri prej avokatėve nuk ėshtė pajtuar me mendimet apo veprat kriminale qė i kanė bėrė ata (klientėt). E ju, pėrtoni tė mbroni dosjen e Nazim Bllacės. Ja pra sa tė fortė ėshtė dashur tė jenė ata avokatė gjermanė, e sa mė tė fortė po mė dilni ju avokatė tė Kosovės qė refuzoni tė mbroni dosjen Bllaca.

Nė vazhdim po ua paraqes emrat e mbiemrat e avokatėve qė kanė marrė pjesė nė Gjyqin e Nürnbergut. Dr. Alfred Seidl, avokat i Rudolf Hess-it dhe i Hans Frank-ut. Avokati i Bormann-it ka qenė Dr. Bergold kurse avokati Dr. Marx ka mbrojtur Streicher-in. Avokati mbrojtės i organizatės S. S. ka qenė Babel. Disa nga kėta avokatė kanė qenė me renome si Schacht, Dr. Rudolf Dix, nga Berlini, Otto Stahmer, avokat i njohur nga Hamburgu qė ka mbrojtur Göring-un, apo edhe Hermann Jahrreis, profesor i sė drejtės ndėrkombėtare. Pėr tė gjithė kėta avokat thuhet se kanė bėrė mbrojtje plot dinjitet, edhe pse detyra e tyre nuk ka qenė aspak e lehtė.

E ēfarė mė mbeti mua tash, pėrpos konstatimit se sa lehtė bėhen avokatėt e Kosovės mė tė menēur se avokatėt e Gjermanisė.

Mbrojta e Bllacės ju burrėron, i ndihmon tė drejtės tė del nė shesh mė saktė dhe mė shpejtė. Vepra e Bllacės ėshtė krim, ai duhet tė dėnohet si argat por pa ia vėnė mbi supe Ēmimin e Arės. Dėnimi mė i madh le t’i mbetėt ndėrgjegjes sė tij qė do ta pėrcjellė deri nė fund tė jetės. Deshėm apo nuk deshėm ta pranojmė denoncimi i tė keqes ėshtė virtyt e jo njė e metė. Si tė donė dhe sa tė donė mund tė mė shajnė pėr anėsh avokatėt dhe tė tjerėt qė nuk ju pėlqen ky mendim. Dhe nė rast se denoncimi i tij ėshtė i vėrtetė, tė gjithė duhet tė pranojmė se kemi tė bėjmė me njė trim tė rrallė qė ka guxim tė denoncojė Qendrėn e Krimit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2008
    Postime
    85
    Brari pershendetje,i ka filluar te hapet boksi i pandores...

Dhe Drejtesia e euleksit ka dhume per te bere...

Duhet nje taborr politikanesh, vrasesish te dalin para dretesise...duhet nje gjykate me parmasa
    dhe garanti nderkombatare EU, SHBA) per te pastruar gjithe kete kaos politikomafioz qe eshte
    instaluar ne te gjitha qarqet shoqerore dhe shtetrerore te Kosoves...

Edhe pse disa nga perkrahesit e krimit tani agjentin e tyre e shpallin si dore e zgjatur e UDB duke i ferkuar duart se mendojne qe kjo eshte fitorja ngase avokatet e Kosoves nuk e marrin lenden e tij
    ...jo qe nuk e marrin por jane te shantazhuar nga sektor kriminal qe funksionojne brenda qeverise dhe jashte qeverise...
    Keta mjeran nuk e din se kjo eshte nje kurth per vet Hashim thacin dhe Kosoven ne te cilen do te bie ...se ne kete menyre po konfirmojne se Kosova udhehiqet nga parapavija nga Shiku dhe shteti ligjor nuk funksionon ne as nje front..Ky 'patriotizem' i cakejve te krimit i shkon pershtati dhe i jep nje ndihmese te madhe Bllaces dhe ne kete kontekst edhe Serbise...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Justiniani : 08-12-2009 mė 09:45

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anėtarėsuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar mė parė nga Llapi Lexo Postimin

Tė ndalohen sulmet ndaj UĒK-sė...

Lidhur me zhvillimet e fundit nė Kosovė, ka reaguar edhe Organizata e Veteranėve tė Luftės tė UĒK-sė, e cila nėpėrmjet njė deklarate pėr opinion, ndėr tė tjera ka kėrkuar nga kryetari i Kuvendit Jakup Krasniqi, tė mos lejojė “qė foltorja e Kuvendit tė pėrdoret pėr ēėshtje private e tė fushatės zgjedhore, e aq mė pak tė sulmohet UĒK dhe udhėheqja e saj”.

OVL e UĒK-sė ka kujtuar deklaratėn e deputetit Gani Geci, i cili sipas kėsaj organizate publikisht e mohon luftėn e UĒK-sė duke thėnė se: “nuk ka pasur luftė por puē kundėr Ibrahim Rugovės dhe se kur ka krisur njė plumb ne kemi ikur tri katunde larg”.

“Ja kujtojmė deputetit Geci dhe tė gjithė atyre qė mendojnė qė Ushtria Ēlirimtare e Kosovės ka bėrė puē ndaj Ibrahim Rugovės se: Vendi ynė ka qenė i robėruar nga pushtuesi serb dhe pėr kėtė qėllim ėshtė bėrė luftė ēlirimtare ku nga radhėt e saj kanė rėnė 2.500 luftėtarė-dėshmorė, 2.654 kanė mbetur invalidė, ndėrsa nga radhėt e pushtuesit me mijėra policė, ushtarė dhe mercenarė janė vrarė dhe plagosur; UĒK, si ushtri ēlirimtare ėshtė njohur nga bota demokratike qė nga 28 qershori 1998”, thuhet nė deklaratė.

Po ashtu, nėpėrmjet kėsaj deklarate, OVL e UĒK-sė i ka bėrė thirrje organeve tė drejtėsisė, qė tė kryejnė punėn e tyre e tė mos ketė ndėrhyrje nga jashtė, njerėzit me ndikim dhe nga politika ashtu siē ka ndodhur deri mė tani. Ndėrkaq klasės politike tė Kosovės, kjo organizatė i ka bėrė thirrje qė gjatė fushatės zgjedhore tė prezantojnė programet pėr zhvillimin e vendit e mos tė pėrdorin fjalorė me gjuhėn e urrejtjes dhe ndarjes. /Telegrafi/
    Po se pari ti duhet ta ndalosh ate qe po meshifesh pas amblemit te uck-se,se ju shoket e bllaces po mundoheni,t maskoni vehten me uck-ne.Nuk mundesh ti te mbrosh dikend duke ia mbrojt armikun e ti,pra anmiku kryesor i luftetareve te mirfillt jan njerzit si ti dhe rangu i yt.
    Shum ne kete diskutim mundohen me gjitha mjetet duke mos e kursyer as luftetaret e lirise,qe me petkun e ketyre te fundit ta mbrojn krimin dhe kriminelet,pra ju duhet qe te mendoni pak dhe pastaj te jepni nji mendim.
    Mos merr shkrime prej krimineleve e te sjellesh ketu vetem me i barazu luftetaret me kriminelin.Kjo i damton vlerat e luftes,dhe automatikisht po i fyen rande deshmoret.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2008
    Postime
    85
    I morėn parat pėr vrasjen e Bllacės, ja incizimi i zbardhur
    “Shabani u munue me depertu tanė kohen nė mes meje edhe Nazimit. Unė prej 2004 jam keq me ta, prej rastit temė, gjithė kėta i kam pas si dyshim, po kėshtu me i kap saktė nuk kam mujt, nuk kam pas argument tash pėr me ia ngjit dikah s’kam pas. Ai ka menu gjithė me depėrtua ndėrmjet neve, edhe unė tash ja kam ba pak hapėsirė, ēka o t’u desht nėrmjet meje edhe ktina (Nazim Bllacės), mu ka afrua ai mue, m’ka thanė i ki qikaq pare Nazimin me krye punė, po atė ditė jo, dytėn ditė”, ia sqaron situatėn Rama babait tė Nazim Bllacės, nė incizim.

Prishtinė, 8 dhjetor – Ish – polici i SHPK-sė, Hysri Rama, nė njė incizim qė ka siguruar “Koha Vision”, pranon se ka marrė kapar mbi tre mijė euro nga Shaban Syla pėr tė vrarė Nazim Bllacėn, i cili ėshtė deklaruar si ish-agjent i Shėrbimit Informativ tė Kosovės (SHIK), shėrbim ky i afėrt me Partinė Demokratike tė Kosovės. Nė kėtė incizim, i cili thuhet tė jetė bėrė mė 21 qershor 2009, nė shtėpinė e Hysri Ramės, nė fshatin Sankoc tė komunės sė Drenasit, ai dėgjohet se e pranon se ėshtė paguar 100 mijė euro pėr ta vrarė Bllacėn.

“Mu m’i ka lėshuar, 100 mijė euro janė kanė pėr filim, pėr start me m’i dha, s’i kam marrė krejt ato, po dikun nja 3-4 mijė euro qashtu janė ka pėr fillim. Shabani m’i ka dhanė me dorė tė vetė. Unė e kam thirrė Nazimin e i kam thanė me ik prej ktuhit”, thotė Hysri Rama nė kėtė incizim mbi dyzet minuta. Sipas familjes Bllaca pazari pėr vrasjen e Nazimit ndėrmjet Hysri Ramės dhe Shaban Sulės – kushėriri i afėrt i Azem Sylės, ėshtė bėrė nė gusht tė vitit 2007.

I vetakuazuari pėr tė paktėn njė vrasje dhe 16 vepra tė tjera penale, Nazim Bllaca, nė prani tė babait tė tij dhe tė vėllezėrve, nė odėn e Hysri Ramės e pyet se ai i ka pasur borxh diēka Shaban Sylės. Ndėrkaq Rama mohon t’i ketė pasur ndonjė borxh.

“Absolut s’ka pas, kurrfarė obligimi s’ka pas Nazimi ndaj tina. Unė ēka jam i sigurt kush m’i ka dhanė paret, paret m’i ka dhanė Shaban Sula, as Fahredin Gashi”, thotė nė kėtė incizim Rama.

Gazeta, Koha ka kontaktuar tė hėnėn me Hysri Ramėn, por ai nuk ka dashur tė flasė. “Ik bre hiqmu se s’kam kohė, ik”, ka thėnė shkurt ai dhe e ka mbyllur telefonin. Ndėrkaq me Shaban Sylėn kontakti ka qenė i pamundur.

Familja Ballca ka konfirmuar gjithēka qė ėshtė biseduar nė atė takim. Njėri nga ta, Ibush Bllaca, ka treguar se incizimi ėshtė bėrė pa dijeninė e Hysri Ramės nė odėn e tij. Vėllai i Nazimit, Ibushi, ka thėnė se sė pari Hysri Rama i ka treguar Nazimit pėr planin e vrasjes, por pėr ta vėrtetuar pas disa ditėsh ka thėnė se kanė shkuar nė shtėpinė e Shaban Sylės nė Kizhnarekė tė Drenasit.

“Ky nihere e ka pranu gjatė bisedave me Nazimin, e ka pranue qė i ka marrė paret prej Shaban Sylės pėr me vra Nazimin. Mė 21 qershor, pėr me e vėrtetu mirė i kena hyp kerrin edhe kena shku tė Shaban Syla nė Kizhnarekė, e kena thirrė nuk u dalė ai, u dalė njė djalė i tij i ri kah 15 vjeē, i cili tha se nuk o ktu Shabani. Plaku ia la dy cigare edhe i ka thanė thuj Shabanit a tė kena borxh naj send rreth qisja pune edhe jemi kthy”, ka thėnė Bllaca pėr gazetėn. Ai ka thėnė se po tė njėjtėn ditė kanė shkuar edhe nė shtėpinė e Hysri Ramės nė Stankofc tė pajisur me pajisje pėrgjuese.

“Qatė ditė kemi shku te Hysi nė Stankofc, kemi hy nė shtėpi tina me pajisje pėr pėrgjim, Hysi edhe Nazimi nuk janė kanė aty, kanė ardhė ata Hysi me Nazimin ia kena leshu incizimin, jena pėrshėndet edhe ka fillu biseda. Ai e ka pranuar, se ka marrė pare me vra Nazimin. Ai nuk e ka ditė qė e kena incizu edhe ka thanė ku dush ta dėshmojė qė i kam marrė paret”, ka deklaruar Ibush Bllaca, pjesėmarrės nė takim.

Dėshmia e Nazim Bllacės pėr pėrfshirjen e tij nė 17 raste tė vrasjeve dhe nė tentativa tė vrasjeve ka bėrė qė individė tė ndryshėm tė reagojnė kundėr pėrfshirjes sė tyre nė kėto vepra penale, por edhe tė kėrkojnė nga drejtėsia qė tė zbardhė tė vėrtetėn. Nė dėshminė e tij rreth tridhjetėminutėshe Nazim Bllaca, nga Ribari i Madh, ka pėrmendur rreth 30 emra tė ndryshėm si bashkėpjesėmarrės nė vrasje, bashkėpunėtorė tė SHIK-ut (Shėrbimi Informativ i Kosovės) apo si viktima tė krimeve, ku vetė Bllaca ka pranuar se ka marrė pjesė.

Por, Hysri Rama para disa ditėsh ka mohuar kategorikisht akuzat e Bllacės. “kėtu kam dalė ta mbroj askėnd tjetėr veē dinjitetin tim dhe tė familjes time. Kėto janė trillime, shpifje sikur tė gjitha tė tjerat qė i ka bėrė ai. Nuk e di ku janė qėllimet e tij, por unė kam dalė pėr dinjitet temin”, pati thėnė Rama duke mohuar tė ketė qenė pjesėtar i SHIK-ut, por ka thėnė se ka dėgjuar nga Nazim Bllaca se ai e ka ndėrmend t’i vrasė disa njerėz.

“Ma ka bė njė telefonatė me njė numėr tė fshehtė prej Beogradit, dhe mė ka pyetur a kam vend me ardh te ti disa ditė. Unė pėr shkak tė rrethanave familjare dhe miqėsisė e kam pranu. Ai e ka pas njė mision tė qartė nė bazė tė bisedės, ai ka jetuar nja dy vjet nė Beograd dhe i ka pasė si pikėsynim figurat e mėdha. Te unė i ka pėrmend Xhavit Halitin, Kadri Veselin, Azem Sylėn. Mė ka thėnė se nėse mundem me i ekzekutua kėta baj pare me thes. Kėto janė fjalėt qė m’i ka thanė. Kjo ka ndodh nė muajin maj 2009”, pati shpjeguar Hysri Rama, duke shtuar se ka lidhje familjare ne Bllacėn.

Sidoqoftė, nė audioncizimin e siguruar sė fundmi nga “koha Ditore” sqarohen shumė gjėra, qė nga plagosja e Hysri Ramės nė vitin 2004 e deri tė marrėdhėniet e tij tė keqėsuar nė Shaban Sylėn, pėr shkak tė kėsaj plagosjeje.

Nė incizim Rama thotė se e kishte hetuar tendencėn e Shaban Sylės pėr tė hyrė ndėrmjet tij dhe Nazimit, por nuk e kishte pasur tė qartė se pse ishte kjo tendencė. Pas disa kohėsh ai i kishte dhėnė pak mundėsi Sylės qė tė “ēelej” ēka kishte bėrė qė edhe tė paguhej pėr vrasjen e Bllacės.

“Shabani u munue me depertu tanė kohen nė mes meje edhe Nazimit. Unė prej 2004 jam keq me ta, prej rastit temė, gjithė kėta i kam pas si dyshim, po kėshtu me i kap saktė nuk kam mujt, nuk kam pas argument tash pėr me ia ngjit dikah s’kam pas. Ai ka menu gjithė me depėrtua ndėrmjet neve, edhe unė tash ja kam ba pak hapėsirė, ēka o t’u desht nėrmjet meje edhe ktina (Nazim Bllacės), mu ka afrua ai mue, m’ka thanė i ki qikaq pare Nazimin me krye punė, po atė ditė jo, dytėn ditė”, ia sqaron situatėn Rama babait tė Nazim Bllacės, nė incizim.

“Mu nė dytėn ditė, tė tretėn mu ka lėshua kapari, si e kam marrė kaparin, unė qatė ditė djalin tonė e kam thirrė nė telefon i kam thanė, Nazim t’i duhet me u largu prej ktuhit”, thotė Hysri Rama, i cili para pak ditėsh ka mohuar tė ketė marrė para nga Shaban Syla pėr ta vrarė Bllacėn.

Ditė me parė gazeta ka publikuar edhe njė audioincizim, nė tė cilin flasin Nazim Bllaca dhe Shpresim Uka qė dėshmon se Bllaca ishte takuar me Azem Sylėn.

Shpresim Uka, njeriu qė sipas dėshmisė sė Bllacės ka qenė bashkėpjesėmarrės nė disa vrasje, dhe ka qenė eprori i parė i Nazimit nė strukturėn e SHIK-ut, ka mohuar gjithashtu implikimin. Ai ka pranuar se biseda qė ishte publikuar nė gazetė ishte zhvilluar mes tij dhe Nazim Bllacės, por sipas Ukės, ajo bisedė ishte montuar.

“Unė veē njė bisedė e kom pas me tė. Ajo bisedė qė qarkullon nėpėr media. Ajo bisedė ėshtė e montume dhe e rregullime nė atė mėnyrė qė unė nuk mund as ta imagjinoj. Aty kemi biseduar pėr disa borxhe, dhe i kam thėnė se ėshtė mirė qė t’i kthej borxhet. Unė jam shku me i nduhmu se kėtyre shokėve tė mi u ka borxh”, ka thėnė Uka.

Ai ka thėnė se nuk ka qenė pjesėtar i SHIK-ut dhe se e ka njohur Azem Sylėn.

“Unė nuk kam qenė pjesėtar i SHIK-ut dhe sė pari pėr SHIK-un kam dėgjuar nė media. Azem Sylėn, Nazimi e ka pa vetėm nė telefon.

Nazimi i ka borxh Shaban Sylės, kushėririt tė Azem Sylės. I ka diku rreth 80 mijė euro rreth njė toke. Unė e njoh Azem Sylėn”, ka thėnė Uka.

Ndonėse publikisht edhe Hysri Rama ka thėnė ditė mė parė se Nazim Bllaca ia ka 80 mijė euro borxh Shaban Sylės, nė audionin-cizimin e ri Rama thotė se Bllaca nuk i ka kurrfarė borxhi Shaban Sylės.

“Absolut s’ka pas kurrfarė obligimi s’ka pas Nazimi ndaj tina (Shaban Sylės). Unė njė ēka jam i sigurt kush m’i ka dhanė paret, paret m’i ka dhanė Shaban Syla, nuk m’i ka dhanė as Azem Syla, as Fahredin Gashi”, thotė Rama.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    ....................................

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Bahihava " Koha VIzion " se produksionit te kasetave dhe te CD-ve te Adem Salihajt dh e te Gani Gecit me kompani nuk mundeni me me ja u shkue . biznis i mir me kaseta
    lerini kete keto lojna se u knaqen duke i kpojue disa naiva ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Me duhet te ju them qe dote kuptoni kush eshte aj e kush eshte ky por mos fyn njerz eminent as luftar te liris se sju duron as dheu mrena more te krisur mbane pak veten dhe jeni pak me te emancipuar edhe sote ne qofse nuk shifni kur sdo te shifni mė edim te gjithe kush eshte ky e kush eshte aj leksione ska duhet ti thuhet hapur spiunite spiun udbashite udebash e jo luftarite te liris sekeni ket te drejte ju sidomos ju disa qe se meritoni te jeni ne kosove se skeni kontribue askun pos qe jakeni ba hysmetin shkaute por mo mendoni qe dote barazoni najhere tradhetarin me patriotin se historia shkruehte nga akademikete ehistorianet ejo ngaju e as nga une prandaj lene te qet ushtarin e liris ne ket kohe e mos i perkrahni tradhetaret e kombite me nderime per ata qe kan koken ne vend.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Abedin Rexha-Sandokani ėshtė vrarė mė 8 tetor 1998.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    ..edhe nuk e di qe dikun ne bote me perjashtim te Somalise, qe edhe femijet po deshka me kane ne lufte, plakat edhe pleqet. zyrtarisht jane kane 30 000 ushtar te uēk-se, po ska dert se pjesa ka vjen ti as ne kohen e Bajram Currit Isa Boletinit(1912)as ne kohen e Hasan Prishtines e Azem Bejtes (1923) as ne kohen e Shaban Polluzhes, Memet Gradices (1941-47), as Ahmet Deliut Fazli Grajqevcit (1968-73), as Tahir Mehes 1981 dhe ne kohen e Adem Jasharit 1989-98 nuk e dine se qka vertet eshte shkau dhe me flet me naivitet per " ganda te ballkanit" shiko tv dhe percjelle GJND a permendet ky gandi yt na kund por veq lufta e uēk-se dhe hjeka e popullit te kosoves ne ate kohe dhe arsyeja pse nato-ja e ka sulmuar eshte kjo dhe po kjo eshte arsyja e ndertimit te nje shtetit qe quhet Kosove, ai qe e fyne uēk-se aii eshte armiku ma i madhe i kombit shqiptar...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •