Close
Faqja 12 prej 180 FillimFillim ... 210111213142262112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 1792
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Azem Syla, para se tė emėrohej pėr Ministėr tė Mbrojtjes ka qenė Komandant i Shtabit tė Pėrgjithshėm tė UĒK, pa pėlqimin e tė cilit askush nuk kishte pas mundėsi tė ndėrmerrte as njė veprim, as nė front dhe as nė vinė diplomatike, qė nga hapja e Zyrės sė UĒK nė Prishtinė me Adem Demaqin si pėrfaqėsues tė UĒK e deri te pjesėmarrja e delegacionit tė UĒK nė Konferencėn e Rambujesė nė vitin 1999. Konsideroj se Azem Syla e ka pas dhe e ka njė vizon tė qartė pėr procesin zgjedhjes sė Ēėshtjes Nacionale Shqiptare drejt realizimit tė Programit Kombėtar tė Lidhjes sė Prizrenit tė 1878, dhe se duhet lejuar qė ai tė e vazhdon realizimin e ati vizioni duke e emėruar sėrish Ministėr tė Mbrojtjes tė Republikės sė Kosovės.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nice_Boy : 29-11-2009 mė 11:00

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-06-2009
    Postime
    15
    Seancė e nxehtė e Kuvendit tė Kosovės

Gani Geci duke folur ne parlament:

http://rtv21online.com/home/index.ph...200&teaserId=4

Si duket ajo CD tani me i eshte dhene gazetarve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-11-2009
    Postime
    323

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Kur edhe amatoret merren me Konspiracion

Ne qdo shtet te botes ka keso strukturash qe merren me keso lloj mariftesh, mirpo nje gje qe i dallon keta qe u kapen me pele per dore dhe te tjeret qe jan neper bote, eshte profesionalizmi dhe efektshmeria ne veprimtari te ketilla.

Realisht kete lloj rasti, te gjithe kemi mundur ta shofim neper filma gangsteresh apo mafioz, ku nga e gjithe dekadenca e struktures se mbrendshme, perfiton realiteti dhe zbulohen sekretet.

Ky Nazimi, i cili kishte qen arsimtar, si sot me kujtohet dhe prej nje djali te ri dhe me status te nje jo te pasuri, pas luftes shperthej duke u pasuruar tejmase, sa qe aq shume fliste ne telefon, kishte qen i rrezikur edhe nga kanceri ne vesh dhe kishte nderhyrje mjeksore ne kete aspekt. Poashtu merrej me shitblerje te tokave serbe dhe kishte makina aq te shtrejta sa qe ishte bere VIP.

Mirpo ja doli ne shesh e verteta dhe ate me video, mirpo me duket e quditshme nje gje dhe ajo eshte se si dhe nga kush ishte cytur ky rast zbulimi.

Mire qe ne fund u zbulua diqka dhe jo si gjithnje Hetime vazhdojn
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anėtarėsuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    I paska met hoxhonica vejushk qysh po doket.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-06-2009
    Postime
    15
    Per kto vrasje eshte folur qe nga viti 1999 ne gazetat amerikane.

June 25 1999 artuikull ne New York Times: Azem Syla dhe Xhavit Haliti te drejtuar nga Hashim Thaqi kan vrare me se paku gjashte (half a dozen) komandant me te lart te UCK, per te mbajtur pozitat me te larta.

http://www.nytimes.com/1999/06/25/wo...ower-play.html

http://www.wsws.org/articles/1999/jun1999/kla-j29.shtml

http://www.nytimes.com/1999/06/06/wo...pagewanted=all

Lexoni kta artikuj se te gjithmone emrat e njet perseriten. Nese kam koh me vone do ti perkthej.

Por, ne te njejten koh ne duhet ti veqojm kta si kriminel, dhe ta mbrojm UCK-ne dhe antaret e saj qe luftuan, por jo njerzit si Xhavit Haliti, i cili u akuzua nga nje komandant i UCK qe kishte bere transportin e armve, se Haliti po perfiton nga shitja e armve per UCK-ne. Sipas keti komandanti, Haliti blente nje kuti granatash per $2 dhe ua shiste antarve te UCK-se $7 per nje granate. Ma mer mendja se ai komandant nuk eshte gjall me.

"The Times article reports that in April 1998 a rebel commander who had transported many of the weapons accused Haliti of profiteering. The commander charged that Thaci's right-hand man was buying boxes of grenades for $2 a piece and charging the movement $7 for each grenade."

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-11-2009
    Postime
    39
    cka po kuptojm me kto ? qe kta deri tasht jon kon kuklla te shtetev tjera kta kan bo veq amin
    qet flamur merne amin qet himn amin qet pjes jepja macedonis amin qeto malit t`zi amin pse? se i kan pas ne dore edhe kta veq amin-a kan bo ncncncncnc ne dor te kujt jem kon

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Rrėfimi i incizuar nė DVD i Nazim Bllacės

"Bota Sot",29.11.2009
    -------
    Nė vijim po botojmė transkriptin e DVD-sė, deklaratės sė dhėnė nga Nazim Bllaca, vėrtetėsinė e sė cilės dhe pohimet tha se i mbėshteste me pėrpikėri. DVD-tė janė shpėrndarė pėr media nga deputetėt Adem Salihaj dhe Gani Geci, tė cilėt pavarėsisht se thanė se ndihen tė kėrcėnuar nuk mund tė ndalojnė qė tė mos dihet e vėrteta, dhe se thanė se kėtė e bėjnė me shpresė se EULEX-i do tė ndėrhyjė. Nė vijim ėshtė rrėfimi i paprekur i dorasit Bllaca.

“Jam Nazim Bllaca, nga Ribari i Madh, komuna e Lipjnait. Jam i lindur me 1.4.1972. Kam fakulteti e gjeografisė dhe kam punuar nė shkollėn fillore Emin Duraka para luftė,s pas luftės kam punuar nė shkollėn e fshatit tim. Kam qenė pjesėtarė i UĒK-sė, nga fundi i qershorit 1998 deri mė 12 qershor 1999. Kam qenė i plagosur nė tetor 1998 nė njė atentat nė fshatin Godanc tek familja e Fatmir Qerimit. Ata e kemi bėrė me urdhėr tė Shtabit tė Pėrgjithshėm, me urdhėr tė Komandantit tė Zonės- Fatmir Limės. Pas luftės kam filluar tė punoj si arsimtar nė shkollėn fillore Kadri Deda nė fshatin Ribar si arsimtar i gjeografisė. Me tė pėrfunduar lufta jam angazhuar nė strukturėn e SHIK-ut, dhe prej asaj dite deri nė vitin 2007, ku kam punuar afėr nė strukturėn e ekzekutimit qė ka qenė shtyllė e veēantė e Azem Sylės, Xhavit Halitit. Qė nga qershorit i viti 1999 kur kam filluar tė punojė si anėtar i SHIK-ut, unė si Nazim Bllaca kam filluar kontaktet pėr herė tė parė me Ekrem Jasharin. Nuk e kam njohur, mirėpo nėpėrmjet njė shoku tė luftės i cili quhet Bekim Bytyēi nga Prishtina, qė punon nė Gjenevė, ėshtė dhėndėr i Sami Demakut. Ai nėpėrmjet Ekrem Jasharit ėshtė ardhur deri tek lidhja mes meje dhe Ekrem Jasharit dhe anėtarėsimi im nė SHIK. E kam fjalėn pėr fundin e qershorit 1999. Pėr herė tė parė me njė person sikurse Azem Syla kam biseduar me Ekrem Jasharin nė Lipjan dhe nga ai moment jam kyēur ne radhėt e SHIK-ut, si person i besuar dhe i cili ka kontribuar nė UCK. Vrasjen e parė pas luftės e kemi kryer me 15 qershor ora 9.00 nė Varigovc komuna e Lipjanit. Viktima ėshtė Sali Gashi. Atje kemi shkuar me urdhėr tė Fatmir Xhelilit. Kam qenė dhe Faruk Gashi nga Shtimja. Quhet Faredin por emri me shkurtesė ėshtė Faruk Gashi nga Shtimja. Vrasjen e dytė e kemi bėrė rreth 27 dhe 28 qershor nė fshatin Kraishtė tė komunės sė Lipjanit. Viktima ėshtė Adem Lahi njė kolaboracionist, por jo i nivelit sa qė kemi vepruar na. Viktima e tretė ka qenė Ibush Kllokoqi nė Prishtinė, nuk jam i sigurt rreth datės por natėn kur ėshtė bėrė ekzekutimi i tij kam biseduar unė me Azem Sylėn. Faruk Gashi dhe Shpresim Uka. Shpresim Uka ėshtė person i cili ka lidhje miqėsore me Azem Sylėn. Ai e ka gruan nga fshati Halilaq, komuna e Fushė-Kosovės, ndryshe ėshtė mbes e Azem Sylės dhe punon nė Radio Kosova e Lirė. Ditėn kur ėshtė marrė vendimi unė nuk kam qenė aty. Nė mbrėmje unė kam kontaktuar tek Viktoria dhe nga xhipi i Azem Sylės unė Nazim Bllaca e kam marrė “shkorpionin” dhe Shpresim Uka, Faredin Gashi, Driton Hajdari, Bekim Syla ka qenė aty dhe Sadik Abazi nga fshati Davidovc. Vrasje e tretė mė takonte mua pėr arsye se sipas Azem Sylės ishte zinxhiri komandues qė tė gjithė tė implikohen nė vrasje. Nė Varigovc vrasjeje e ka kryer Fardin Gashi. Nė Kraisht vrasje e ka kryer Sadik Abazi, ndėrsa nė Prishtinė Ibush Kllokoqin unė Nazim Bllaca personalisht kam qenė me tre persona tjerė dhe e kemi bėrė ekzekutimi e tij nė prani tė gruas sė tij. Po pėrshkruaj vrasjen e Ibushit nė pika tė shkurta. Natėn kur kemi shkuar ka qenė fillim i errėsirės. Unė e kam ftuar qė tė dalė jashtė. Ka dalė e shoqja e tij dhe me tė dalė kam thėnė se duhet tė kontaktoj me bacėn Ibush pėr njė pasaportė se dua tė dal jashtė. Nė atė moment ka dalė baci Ibush dhe ėshtė bėrė vrasja e tij. Vrasja e tij kam dėgjuar se ka bėrė jehonė tė madhe sa qė Sabri Novosella dhe Selatin Novosella kanė bėrė pagesa darkash edhe nė Tiranė. Vrasje e tij ku e kam zbuluar se prapa saj qėndron Azem Syla ka qenė nė prill 2007, kur Azem Syla mė ka thėnė direk mua se unė Azem Syla kam pasur gisht direk te Ibush Kllokoqi. Sa i pėrket Selim Broshės, mė kanė ēuar mua ta shoh nė “Dubrovnik”. E kam pėrcjellė, ka qenė njė person i shėndoshė, shtatshkurtėr dhe atė e kemi pėrcjellė deri nė momentin nė ditėn e ekzekutimit. Nuk kam marrė pjesė nė ditėn e ekzekutimit tė tij, por kam marrė pjesė nė parapėrgatitjen e vrasjes sė tij. Selim Brosha e ka pasur banesėn prapa “Qafės” dhe aty unė kam qėndruar 1 muaj duke shitur cigare pas orarit tė punės kinse po shesim cigare, jemi tregtarė, ndėrsa ėshtė pėrcjellė Selim Brosha, i cili nė atė kohė ka pasur njė Golf 2 tė bardhė. Nė atė kohė na ka ardhur urdhri qė tė punojmė nė tri drejtime. Struktura e vrasjeve ka qenė tė punojmė nė tri drejtime. E para ka qenė vrasje e kolaboracionistėve, ashti si i quajtshin kėta, ėshtė fjalė pėr Azem Sylėn, Xhavit Halitin, Ferat Shalėn, Kadri Veselin dhe Fatmir Xhelilin. Tė gjithė kėta i njoh, kam biseduar, pėrpos me Kadri Veselin, tė cilin nuk e kam parė dhe nuk e njoh. Shifra ime me tė cilėn kam raportuar nė linjėn e Ferat Shalės ka qenė me shifrėn “SEIKO”. E kam pasur njė orė nga Zvicra dhe me atė shifėr kam raportuar pėr terrenin e Lipjanit, Ferizajt, Shtimes dhe njė pjesė tė Vitisė. Nė atė kohė na ka ardhur neve njė urdhėr i cili kishte tė bėnte me anėtarėt dhe kokat me tė njohura, mė tė fuqishme tė LDK-sė. Ardhja e Rugovės nė Kosovė e ka destabilizuar SHIK-un, kėshtu qė SHIK-u ėshtė dashur tė forcohej dhe tė fillojė strukturėn e organizimit dhe vrasjet. Personalisht kam qenė i kyēur nė pėrgatitjen e atentatit ndaj z. Adem Salihajt nga komuna e Ferizaj, i cili nė atė kohė ka qenė person me ndikim tė madh dhe e kemi ditur se nuk kemi ēka dalim nė zgjedhje nė Ferizaj. Adem Salihajn nuk e kam njohur kurrė, nuk i kam pasur borxh as familjarisht asgjė, mirėpo Adem Salihaj si person me ndikim mė ka ardhur urdhri nga Azem Syla dhe Ekrem Jashari se duhet tė vritet. E kam pėrcjellė bashkė me Sadik Abazin nga Davidovci, Farfuk Gashin nga Shtimja, Shpresim Uka dhandėr i Azem Sylės dhe Driton Hajdari nga komuna e Prishtinės. E kemi pėrcjellė pothuaj 1 muaj ditė me njė “Omegė” e cila na u ka dhėnė shpėrblim nga njė donator nga Gjeneva. “Omega” ka qenė 3 mijė kubikė, 24 ventila, ngjyrė metalike. Nė momentin kur ėshtė pėrgatitur qe atė ditė tė ekzekutohet Adem Salihaj ai ėshtė pėrcjell mirė sepse atė kohė ka qenė fushatė dhe nė atė kohė ne kemi pėrcjellė me dy vetura. Nė veturėn qė ėshtė dashur ta ekzekutoj kanė qenė Sadik Abazi, Driton Hajdari dhe Shaban Syla. Kėta tre kanė qenė perona kyē. Ne kemi qenė nė tjetrėn veturė duke pritur te dera e hyrjes sė oborrit Adem Salihajn. Kjo ka qenė ajo e cila na ka shtyrė qė unė tė dal tė veprojė pėrkushtimisht si anėtar i SHIK-ut duke marrė parasysh se Adem Salihaj ishte bashkėpunėtorė i UDB-sė i sigurimit shtetėror tė Serbisė, ashtu thoshte Azem Syla. Nė prill tė viti 2007 Azem Syla e ka pranuar edhe kėtė te Adem Salihaj kinse unė qėndroj prapa pėrgatitjes sė atentatit ndaj tij. Kam pasur marrėdhėnie shumė tė mira miqėsore nė kėtė fushė, ėshtė fjalė nė fushėn e vrasjeve me Ekrem Jasharin. Ekrem Jashari dhe Azem Syla janė tė lidhur ngushtė mes vete duke pėrfshirė edhe Xhavit Halitin. Pėrgatitjen e atentatit ndaj Ismetit i cili ishte nga ish-Devet Jugoviqi dhe jetonte nė Prishtinė e ka dhėnė urdhėr Azem Syla. Pėrndryshe Azem Syla, Ismetin e ka edhe mik tė shpije dhe e ka pasur mik tė shpije edhe nė atė kohė. Ne nė atentat kundėr Ismetit kemi qenė unė, Sadik Abazi, Shpresim Uka, Driton Hajdari dhe Bekim Syla nga fshati Kishnarek. Aty nuk mė kanė treguar mua se nė atė banesė kanė shkuar edhe mė herėt dhe kanė tentuar njerėz qė tė bėjnė atentat kundėr Ismetit. Azem Syla nė mėnyrė direkte nė prill 2007 kur kam filluar unė tė largohem nga kjo grup kriminale ka thėnė qė unė e kam mik tė shtėpisė dhe ti nuk e njeh mė mirė se unė, se ai punon pėr shėrbim shtetėror tė UDB-sė. Nė kėtė atentat ėshtė plaguar Driton Hajdari, i cili ka qenė personi kyē rreth atentatit tė z. Adem Salihaj. Nė kėtė atentat ditėn qė ėshtė plagosur nė mbrėmje e kemi dėrguar nė QKU, Driton Hajdarin dhe kemi kėrkuar ndihmė nga Fatmir Xhelili qė ta bėjė organizimin sa mė shpejt se ishte plaguar rėndė. Driton Hajdari nuk ka qenė nė UĒK, mirėpo pasi qė i kishte kanė njė dėm i madh Azem Syla ja ka dhėnė librezėn dhe e ka bėrė veteran tė UĒK. Ky ėshtė zinxhiri komandues i vrasjeve nė kėtė nivel sa u pėrket urdhrave tjerė qė i ka quar Azem Syla nė mėnyrė direkte ka qenė edhe Sefer Syla. Sefer Syla ėshtė mixha i Azem Sylės, mėsues 30 vjeēar nė shkollėn fillore Bajram Curri nė Nekovc. Ai ka punuar bashkė me nėj dajė timin Fehmi Gashin qė tė dy kanė qenė anėtarė tė LDK-sė dhe edhe sot janė anėtarė tė LDK-sė. Azem Syla njė mbrėmje ka dėrguar Shpresim Ukėn dhe janė ardhur mė kanė marrė nė Ribar tė madh. Ėshtė fjalė pėr korrikun 1999 mė kanė marrė mu dhe kemi shkuar direkt nė shtėpi tė Sefer Syles. Sefer Syla ka pas njė shtėpi vetėm katin e parė, i dyti i pa ndėrtuar dhe ka qenė urdhri tė ekzekutohet pėr arsye se gjithnjė sipas Azem Syles ky person e ka pėrcjellė nga afėr Azem Sylen prej viti 1980-1998. Gjithmonė sipas Azem Sylės i referohem vendimeve tė tij. Sefer Syla ka pasur me u vra nė mes tė fshatit Kishnarek dhe Nekovc. Jemi dalė, e kemi lokalizuar vendin ku t bėhet ekzekutimi dhe pasi qė jemi dal aty kam pasur kontakte me dajėn tim Fehmi Gashin. Nė atė kohė daja im ka thėnė qė ky person nuk ėshtė pėr ta ekzekutuar dhe ėshtė anuluar ky vendim se Seferi njė kohė ka jetuar nė Prishtinė se ju ka frikuar kėtyre. Pėrpos kėsaj nė Kishnarekė ėshtė rrahur nė mėnyrė brutale Nezir Gara. Nezir Gara ka qenė anėtar i LDK-sė, po foli prapė pėr korrik 1998. Neziri ėshtė rrahur nė mėnyrė brutale, ditė e shtunė nė tregun e kafshėve nė Komoran, Bushat tash quhet nė njė shitore ėshtė pėrcjellė nga Sadik Abazi, por unė nuk kam marr pjesė nė kėtė rrahje. Kanė marrė pjesė Faruk Gashin, Shpresim Uka dhe t Hajdari, ata kanė marrė pjesė direk. Personi Nezir Gara me tė kthyer nga tregu kthehet hynė nė njė shitore dhe aty e zane dhe e rrahin nė mėnyrė brutale. Sa i pėrket Kishnarekės dhe Ferizajit. Ndėrsa prapė kanė filluar urdhrat nga ministria e mbrojtjes . Ne nuk kemi punuar nė linin e askujt nėn drejtimin e askujt pėrveē tė Azem Sylės dhe Fatmir Limės.Azem Syla ka qenė ministėr i mbrojtjes , ndėrsa Fatmir Limaj zėvendėsministėr.Nė atė kohė ka ardhur njė urdhėr qė tė merret Banush Berbatovci, kinse ka qenė kolaboracionist dhe tė ekzekutohet. Banush Bėrbatovci ėshtė nga Dobraja e madhe dhe ėshtė fakt qė Banush Berbatovci e ka lexuar pėrmbysjen e Kushtetutės nė kohėn e Millosheviēit nė Beograd dhe jemi shkuar e kemi marrė atė, unė, Shpresim Uka, Faruk Gashi dhe Driton Hajdari. Pasi qė e kemi marrė dhe e kemi qitė nė njė lokacion pėrtej minierės sė Goleshit, Banush Bėrbatovci e nxjerr njė letėr tė thjeshtė dhe thotė: “Unė jam nėn mbrojtjen e Fatmir Limės”. Nė atė kohė ministria e mbrojtjes ka funksionuar normal nė kohėn e Qeverisė sė Pėrkohshme. E kemi marrė atė letėr dhe tė nesėrmen kemi shkuar tek Fatmir Limaj, nė zyrė pranė Ministrisė Mbrojtjes, ka qenė edhe Azem Syla. Me tė hyrė aty e kemi parė veturėn e Banush Bėrbatovcit i cili kishte shkuar para neve dhe bisedonte me Fatmir Limėn , kinse s’ka ndodhur asgjė. Mė vonė janė ndeshur Azem Syla dhe Fatmir Lima rreth kėsaj ēėshtjeje. Pėr arsye se Banush Bėrbatovci nga Dobraja e madhe kishte shpėtuar nga regjimi i Serbisė vėllain e Fatmir Limės , Demir Limėn, nė atė kohė kur familjes Limaj iu kėrkonte njė pushkamitroloz ėshtė fjala pėr vitin 1996”. / Vijon nė numrin e nesėrm tė gazetės

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-11-2009
    Postime
    323
    Per kto vrasje eshte folur qe nga viti 1999 ne gazetat amerikane.

June 25 1999 artuikull ne New York Times: Azem Syla dhe Xhavit Haliti te drejtuar nga Hashim Thaqi kan vrare me se paku gjashte (half a dozen) komandant me te lart te UCK, per te mbajtur pozitat me te larta.

http://www.nytimes.com/1999/06/25/wo...ower-play.html

http://www.wsws.org/articles/1999/jun1999/kla-j29.shtml

http://www.nytimes.com/1999/06/06/wo...pagewanted=all

Lexoni kta artikuj se te gjithmone emrat e njet perseriten. Nese kam koh me vone do ti perkthej.

Por, ne te njejten koh ne duhet ti veqojm kta si kriminel, dhe ta mbrojm UCK-ne dhe antaret e saj qe luftuan, por jo njerzit si Xhavit Haliti, i cili u akuzua nga nje komandant i UCK qe kishte bere transportin e armve, se Haliti po perfiton nga shitja e armve per UCK-ne. Sipas keti komandanti, Haliti blente nje kuti granatash per $2 dhe ua shiste antarve te UCK-se $7 per nje granate. Ma mer mendja se ai komandant nuk eshte gjall me.

"The Times article reports that in April 1998 a rebel commander who had transported many of the weapons accused Haliti of profiteering. The commander charged that Thaci's right-hand man was buying boxes of grenades for $2 a piece and charging the movement $7 for each grenade."
    T kisha kon shume mirenjohes mi perkthy kto rtikull sepse nuk me akn rra ne dore.

i ktyne herit Maska e Dardhan
    Anėtarėsuar
    29-10-2009
    Vendndodhja
    n'Toke t'Zotit (Dardhanii)
    Postime
    98
    Citim Postuar mė parė nga BIM Lexo Postimin
    Azem Syla dhe Xhavit Haliti te drejtuar nga Hashim Thaqi kan vrare me se paku gjashte (half a dozen) komandant me te lart te UCK, per te mbajtur pozitat me te larta.
    Duke mos harruar edhe Adem Jasharin.
    Either win or die. I hope for nothing. I fear nothing. Fate has brought me here.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •