Une qe po hap kete teme, kam qene dhe jam shume i apasionur per sportin dhe per boksin ne vecanti.
Kur kam qene ne moshen 14- vjecare (viti 1978) me nisen per ne shkollen ushtarake "Skenderbej" ne Tirane dhe aty filloj aventura e bukur dhe lidhja ime e pandashme me sportin.
Por fillimishte kam qene pjestare i skudres se mundjes se lire te shkolles "Skenderbej" dhe kjo vazhdoi per 6 vjete dhe te them te drejten ishte nje eksperince shume e bukur dhe futi ne venat e mija dashurine e perjetshme per sportin. Gjate kasaj kohe kam qene dhe i aktivizuar ne te gjitha aktivitet sportive te shkolles dhe ushtroja rregullisht aktivitetin sportiv 3-4 ore ne dite me skudren e mundjes se lire dhe individualishte sepse shkolla kishte te gjitha kushtet per te ushtruar sportin vetem deshire te kishe.
Pra pas leksioneve dhe ne kohen e lire pas studimeve ushtroja sportin dhe te them te drejten gjithmone me ka pelqyer te ushtohesha dhe te mesoja gjera te reja, teknike te re dhe kjo me shtyu te futesha per 1 vite ne skuadren e mundjes klasike te shkolles ku aty mesova shume teknika te reja, por lidhja ime me mundjen e lire ishte me e forte dhe kjo me drejtoj drejte "Sampos" ku morra pjese rregullishte per shume kohe ne skudren e shkolles me profesorin e talentuar Mark Mici, per te cilin gezoj nje respekte dhe admirim te vecante.
Lidhja me sampon (defense personale) vazhdoi dhe gjate karieres sime ushtarake ku gjate kesaj kohe per 5 vjete me rradhe studjoja dhe praktikoja cdo dite sportin e bukur te Sampos,nga librat dhe duke praktikuar me ushtaret qe kisha nen komande. Une isha komandante ne nje bateri kunderajrore, por bateria kunderajrore e "Majes se flamuruit" ne Karaburun te Vlores per 2 vjet me radhe fitoi vende nderi ne demostrimet e sampos qe regjimenti dhe divizioni i Vlores organizonte....
Lidhja ime me sampon do te vazhdonte deri ne vitet 1992 ku ne nje palester te qytetit te Ternit ne Itali (emigrante si te gjithe shqiptaret) ku une ushtrohesha u takova me profesorin e famshem te boksit italian Sabattini i cili duke pare performancen time te shkelqyer me ftoi te filloja e ushtrohesha ne palestren e tij te boksit dhe te me jepte vete personalishte leksionet e boksit dhe te filloja karierren e boksierit dhe qe nga ky moment kjo lidhje eshte aq e forte dhe e pandashme.
Nejse, per 4 vjete u ushtrova si bokser ne skudren e boksit te qytetit te Ternit, Italy duke mar leksione direkt nga 2 profesoret me te mire te boksit Sabattini dhe nga Francesko Moschadeli (ma do mendja keshtu shkruhet emri i tyre).
Ne keto vite per cdo mbasdite kam qene rregullishte ne palestren e boksit dhe kam qene nen stervitjen dhe nen mbikqyrjen e te dy profesoreve qe dhe sot e kesaj dite i kujtoj me respekt te jashtezakonshem.....
Nuk dua qe te zgjatem tani rreth karierres sime si boksier qe ka qene shume e larmishme dhe me plote fitore gjate 4 vjeteve, por desha te theksoja qe kam qene shume nxenes i zedhshem dhe shume sportiste i mire dhe cdo gje qe me mesonin e pervetsoja dhe e perserisja me kujdes deri ne pervetsim dhe njekosishte Zoti me dha shancin e mrekudhueshem te stervitesha nga dy profesoret me me fame te boksit Italiane.
Tani ndodhem ne New York dhe te them te drejten asnje minute nuk i kam nderprere lidhjet e mija me sportin dhe me boksin ne vecanti eshe pse nuk marr me pjese ne kompetishen ose te ndeshem me ne ring, gjithe kohen jam stervitur ne palestrat me te mira dhe me moderne dhe gjithe keto vite kam ushtruar dhe kam studjuar rreth shkences se bukur te boksit.
1 vite me pare palestra ku ushtrohem me afroi oportunitin qe te ushtroja profesionin e profesorit te boksit dhe te them te drejten jam shume i kenaqur, dhe njekosishte te ve ne praktike gjithe ate eksperince qe morra nga dy profesoret e mi italiane dhe gjithe ate eksperince personale te grumbulluara gjithe keto vite si ne ring ashtu dhe nga studimet e shumta qe kam bere rreth "sweet" boksit....
Kete eksperince deshiroj ta ndaj edhe me ju anetare te ketij forumi te nderuar nepermjet komenteve, keshillave dhe nqs deshironi edhe nepermjet pyetjeve dhe pergjigjeve.
Krijoni Kontakt