Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Personi i vetem qe i permbush keto kerkesa eshte Jesu Krishti, per keto arsye:

1) K46)rishti pohon se Moisiu shkroi per te. (Joani 5:
    2) Apostojt e citojne kete profeci si te permbushur prej Krishtit. (Joani 1:45; Veprat 3:17-24)

3) Ne lindjet e te dyve, eshte rrezikuar jeta si foshnje. (Eksodi 1:15-16,22; Mateu 2:13)

4) Te dy shpetuan me nderhyrje hyjnore. (Eksodi 2:2-10; Mateu 2:13)

5) Krishti, si Bir i Perendise, e njihte Zotin At balle per balle, sikurse edhe Moisiu. (Nateu 11:27; Joani 1:1-3,14,18; Joani 14:9 etj)

6) Zoti e pergatiti Moisiun per misionin e tij me udhetimin e tij neper shkretetire per 40 vite, Krishtin per 40 dite.

7) Krishti, sikurse Moisiu shkelqeu me drite hyjnore ne Malin Tabor.

8) Krishti kreu mrekulli me te medha se Moisiu. Si shembell eshte ngritja prej se vdekurish. (Joani 11:25-26, 43-44)

9) Krishti tha gjithato qe i kish thene Ati.

10) Krishti, sikur Moisiu, ndermjeton per njerezit. (Eksod 24:4-8; Mark 14:24)

11) Krishti, sikurse Moisiu, eshte ndermjetesi i Beslidhjes se re te Zotit.

12) Krishti edhe Moisiu liruan njerezit e tyre prej roberise, njeri te skllaverise, tjetri te skllaverise se mekatit.

13) Krishti, sikurse Moisiu, eshte Israelit nga Fisi i Judes. [/B]
    [/QUOTE]

nje shpjegim
    numrat qe do vej me poshte tregojne qe po shpjegoj theniet e klodit me siper me te njejtin numer

1. krishti pohon se moisiu shkroi per te. sigurisht qe moisiu shkroi per te por klod kjo nuk provon qe kjo pjese e bibles per te cilem po flasim eshte per Jezuesin apo jo??? krishti nuk tha qe kjo pjese po flet per mua )

2.sigurisht qe apostojt thone se e ka permbushr krishti kete profeti por per kete gje do hape nje teme tjeter shume shpejt mbi vertetetesine e bibles.
    derisa sa ju se pranoni muhametin cfare kujton ti se do thone apostujt.

4.edhe muhametit i eshte rrezikuar jeta jo si foshnje ama(te pakten mesa di une) por edhe ai ka shpetuar me nderhyrje hyjnore

5,6,8 klod ne pikat 5 dhe 6 po thua qe krishti dhe moisiu sjane te njejte apo jo. krishti kreu me shume mrekulli se moisiu??? ndera u pergaditen per mision me kohe te ndryshme
    mos harro qe dhe muhamedi eshte pergaditur per mision per 40 vjen pra ashtu si moisiu dhe jo 40 dite si jezuesi pra moisiu qenka i njejte me muhamedin
    krishti na qenka bir i perendise ndersa moisiu jo . moisiu na qenka prophet si muhamedi
    se kupton qe vete poe pohon qe jane te njete

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga klod

10) Krishti, sikur Moisiu, ndermjeton per njerezit. (Eksod 24:4-8; Mark 14:24)

11) Krishti, sikurse Moisiu, eshte ndermjetesi i Beslidhjes se re te Zotit.

12) Krishti edhe Moisiu liruan njerezit e tyre prej roberise, njeri te skllaverise, tjetri te skllaverise se mekatit.

13) Krishti, sikurse Moisiu, eshte Israelit nga Fisi i Judes. [/B]
    i dashur Klod

si krishti , moisiu ashtu dhe muhameti do ndermjetesoje per njerezit edhe muhameti i liroi njerezit nga sklaveria e mekatit apo jo??
    pra konklusion qe te gjithe argumentat qe ke sjelle ti sjane te vlehshme edhe sikur te ishin jane "negligible" krahasuar me argumentat qe te ka sjelle autori ne postimin tim te pare . te keshilloj ti lexosh dhe njehere.
    klod ne ditet e ardhshme do sjell dhe pasazhe te tjera ku flitet per muhamedin ne bibel shpresoj deri atehere te te kete ardhur shikimi se sme pelqen te flas me njerez qorre.
    ja kalofsh mire klod

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ore Ruudi!

Po mire, a mos eshte cudi se si te dukemi ne (te krishteret) ty? Vetem kam nje verejtje edhe ne rastin tend, si shume shokeve te tu, rapsodi etj, perpara teje!

Mos u beni karagjoza (edhe nqs jeni), dmth mos e tregoni vend e pa vend. Ti nuk mundesh te me thuash mua me komente se kush jam une apo tjetri, ne mos do te tregosh qe je nje alabak, qe nga pergjigjet tona te vjen inat!

Po deshet debat, bujrum, ndryshe, me alabake si ju, jemi derine hunde!

E more vesh ruud??!! Vare vath ne vesh, per here tjeter!

Tashti Ruud!

I gjithe shkrimi yt i stergjate eshte ngrejtur mbi nje fakt te verber tipik i llojit tuaj qe jeni ne adhurim te verber te pagabueshmerise se Didadit!

Dmth, a mund te me thuash ti se kus thuhet ne profecine e Deut 18:15 se po proftetizohet per nje profet analfabet?

Titulli unlettered, eshte ai qe i ka vene Ahmet Didadi keti shkrimi, ruudi!

Thuaji shokeve te ta perkthejne me mire artikullin!

Qe ketu bie poshte e gjithe ajo qe ti thua!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Edhe nje gje tjeter ruud!

Tashti pershtatja qe ti i ben me Muhamedin karakteristikave te Moisiut, jane nje kopje, edhe se ato karakteristika mund ti kene edhe te tjere, si profete, por edhe politikane te famshem (me karakteristika apokaliptike)

Keshtu qe pershtatja ndaj Muhamedit nuk eshte ndonje cudi!!!

Problemi qendron se Didadi, deshton kur thote se Bibla nuk ia atribon Krishtit, karakteristikat e Moisiut! e kupton debatin?

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga klod
    Edhe nje gje tjeter ruud!

Tashti pershtatja qe ti i ben me Muhamedin karakteristikave te Moisiut, jane nje kopje, edhe se ato karakteristika mund ti kene edhe te tjere, si profete, por edhe politikane te famshem (me karakteristika apokaliptike)

Keshtu qe pershtatja ndaj Muhamedit nuk eshte ndonje cudi!!!

Problemi qendron se Didadi, deshton kur thote se Bibla nuk ia atribon Krishtit, karakteristikat e Moisiut! e kupton debatin?
    klod...
    eshte e vertete qe jam shprehur ne menyre te ashper dhe te kerkoj falje
    por ti me thua se mund te kete POLITIKANE DHE PROFETE TE TJERE SI MUISIU. QE KJO CKA THUA TE IRRITON ESHTE E VERTETE . KLOD NE PO FLASIM PER PROPHETE DHE JO PER POLITIKANE TI NE QOFTE SE DI NDONJE POLITIKAN QE I ESHTE "REVEAL THE BOOK" NA E THUAJ. PO MESA DI UNE PRANDAJ QUHEN PROPHETE SEPSE KANE KOMUNIKIM ME ENGJELL DHE U SHPALLEN LIBRAT.ME PAS E THOTE QARTE PJESA QE NJE NJERI I TILLE ESHTE PROFET DHE NE KLOD NUK PO SHIKOJME VETEM NE NGJASHMERINE MIDIS TYRE POR EDHE QE KY PROPHET DO ISHTE ARAB DHE FLISTE NE EMER TE ZOTIT DHE "GODWOULD PUT HIS WORDS INTO THE PROPHETS MOUTH"
    PRA KLOD TE LUTEM MOS BEJ LOJE FJALESH . NE QOFTE SE TI NJEH NJE NJERI TE TILLE TE TULEM MA BEJ TE DITUR DHE ME SILL FAKTE JO MENDIME TE CEKTA TUAJAT. PRA DEL QE PERSHTATJA ME MUAHMETIN NA QENKA CUDI.
    E DYTA TI ME SIPER PO PRANON QE KRISTANET GABOJNE KUR BESOJNE SE KY NJERI ESHTE JEZU KRISHTI APO JO. DERISA THUA QE KY NJERI MUND TE JETE NJE PROPHET TJETET OSE POLITIKAN?????

MEGJITHATE UNE E KUPTOJ ARSYETIMIN TEND SE E GJITHE FEJA JUAJ ESHTE NDERTUAR MBI DICKA TE TILLE. SE DHE PALI KESHTU THA , ME KA DERGUAR SHPIRTI I SHENJTE
    I THUA O PAL PO PRANDAJ JANE PROPHETET TI NUK ISHE PROPHET. I THUA O PAL NE QOFTE SE ZOTI DO DESHIRONTE DO E KISHTE LENE JEZUESIN TE GJALLE SDO LEJONTE QE TA VRISNIN QE TE SHKRUANTE DHE TI SHPALLESHIN LIBRAT. POR DICKA E TILLE NUK NDOSHI
    I THUA O PAL UNE NESER DO SHKRUAJ NJE LIBER SI I JUAJI DHE THEM QE ME KA FRYMEZUAR SHPIRTI I SHENJTE (MEGJITHESE MUND TE ME KETE FRYMEZUAR SHEJTANI) SE PER TE TREGUAR HISTORI SIC TREGON PALI TREGON DHE NJE FEMIJE 5 VJECAR. DHE ME PAS U THEM NJEREZVE SHHHHH MOS E GJYKONI KY LIBRI IM BESOHET , ME KA FRYMEZUAR SHPIRTI SHENJTE DHE JAM ME SE I SIGURTE QE DO KEM NJEREZ QE DO ME NDJEKIM AQ ME SHUME PO TE ISHA NE POZITEN E PALIT I CILI ISHTE QYTETAR ROMAK DHE PAT MBESHTEJEN E PERANDORISE DHE PRANDAJ ARRITI TE PERHAPE FENE E TIJ (E QUJATUR FEJA KRISTINE).
    I THUA O PAL JEZUSI ASNJEHERE NUK THA QE KJO ESHTE FEJA KRISTIANE POR NE BIBEL THOTE QE UNE ERDHA QE TE RREGULLOJ BESIMIN E SHTREMBER TE CIFUTEVE. PRA ERDHI TE VEJE NE JETE FENE E VERTETE TE MOISUT DHE JO ME NJE FE TE RE.
    I THUA O PAL PO KJO BIBLKA QE KE SHPIKUR TI KA KONTRADIKTA TE MEDHA. KONTRADIKTA NE KONCEPTIMIN E ZOTIT.
    I THUA O PAL KUR E PYESIN JEZUESIN SE SILA ESHE ME E RENDESISHME NGA "COMMANDEMENTS" OF MOSES . JEZUSI THOTE E PARA DHE ME PAS O PAL JU BESONI NE TRINITET.
    KUR THE FIRST COMMANDEMENT OF MOSES ESHTE SHUME E NGJASHME ME ATE CKA BESOJNE MYSLIMANET SOT.
    I THUA O PAL PO PSE NE BIBEL TJHOTE JEZUESI QE PRAY ON YOUR OWN. KERKO FALJE PER MEKATET TEK ZOTI PA E DITUR NJERI DHE PSE O PAL JU SHKONI TEK PRIFTI.
    I THUA O PAL PO A TI FAL PRIFTI MEKATET .O PAL PRANDAJ E KEMI ZOTIN NE TE NA FALE . I THUA O PAL DHE PO TE DOJE PRIFTI SKA MUNDESI TE TE FALE MEKATET APO TE TE JAPE TE MIRA SPIRTERORE DHE MATERIALE
    I THUA O PAL PO PSE A FLITET NE LIBRIN E ZOTIT NE VETEN E TRETE . I THUA O PAL PO TE SHIKOSH THJATEN E VJETER ESHTE ZOTI QE FLET PRA ZOTI THOTE UNE DO BEJ KETE DO BEJ ATE ETC.
    I THUA O PAL PSE NE THJATEN E RE ESHTE MATHEWS, MARK , JHON ETC QE FLASIN PER JETEN E JEZUESIT DHE JO ZOTI
    I THUA O PAL PSE NE BIBEL FLITET PER TY DHE PER HISTORINE SE SI U PERHAP FEJA KRISTJANE NGA VETE TI
    I THUA O PAL ATE QE SHKRUAN TI DHE ME PAS THUA QE ESHTE FJALE E ZOTIT E DENON VETE NE BIBEL
    DHE NE FUND I THUA O PAL TI KE QENE I MENCUR SE ASNJEHRE NE BOTE SE BESOJA SE NJEREZIT DO BESONIN NE MARREZIRAT E TUAJA. MJAFTON TE LEXOSH NJE VARG NE KURAN DHE NJE NE BIBEL TA KUPTOSH SE CILI LIBER ESHTE SHPALLJE E ZOTIT.

RROFTE PALI ...KAQ DO THOJA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    shba
    Postime
    34

bismillahir-rahmanir-rahim

per Klod,

Quote:
    ""Keshtu Zoti do ti fliste Moisiut faqe me faqe, sikurse dikush flet me nje mik. Atehere Moisiu do te kthehej ne kamp, por ndihmesi i tij i ri, Joshua, i bir i Nun-it, nuk largohej nga Tenta" (Eksodi 33:11)

"Qe atehere, nuk eshte ngrejtur profet ne Isralein, sikurse Moisiu, te cilit Zoti e njihte balleperballe, qe kreu gjithe ato shenja mrekullish edhe cudirash, qe Zoti e dergoi qe ti beje ne Egjipt - ndaj Faraonit edhe te gjithe obortareve te tij edhe te gjithe vendit te tij. Pasi askush kurre nuk e ka treguar kete fuqi te madhe apo kryer veprat e medha qe Moisiu beri para syve te Israleit" (Deut 34: 10-12)"

Keto citate nuk vertetojne aspak qe Moisiu e ka pare Zotin, por qe ai ka folur drejtperdrejt me te.

Quote:
    "Tregon Masruku: Une i thashe Aishes: "Oj Nene! A e ka pare ndonje here Muhamedi Zotin e tij?" Aisha tha: "Ajo qe po thua mi ngre qimet e kokes perpjete! Ta dish, nqs ndokush thote nje nga keto tre gjera, [b]ai eshte mashtrues: Kushdo qe te thote se Muhamedi e pa Zotin e tij, eshte genjeshtar." atehere Aisha recitoi kete varg: 'Asnje Vizion nuk mund ta ze Ate, edhe zenia e tij eshte mbi cdo vizion. Ai eshte me i sjellshmi edhe gjithe njohesi i te gjithave.' (Sura 6:103) 'Nuk i takon njeriut qe ti flase Zoti, pervecse ne rast frymezimi apo pas mbuleses......""

Ky hadith thote vetem qe Muhamedi (saus) nuk e ka pare Zotin, dhe jo qe ai s'ka folur drejperdrejt me te. Ne fakt, Muhamedi(saus) ka folur drejtperdrejt me Zotin, dhe kjo ka ndodhur ne naten e Isra-s, kur Muhamedi (saus) vajti nga Meka ne Jeruzalem dhe pastaj, i shoqeruar nga Xhibrili u ngjit ne parajse dhe atje ka folur direkt me Zotin. Ky udhetim eshte kryer brenda nje nate dhe nga kjo nate vjen urdheresa per te gjithe muslimanet qe te falen pese here ne dite; urdher ky qe Zoti ia tha drejperdrejt Muhamedit (saus).
    Pra, edhe Muhamedi (saus) , si Moisiu (as) ka folur direkt me Zotin.

Quote:
    "- 2) Se dyti, termi "vellezer", kur lexohet ne kontekst, mund tu referohet vetem 12 fisve te Israleit, sic e tregon edhe vargu hapes i Deutoronomit 18: 1-2

"Prifterinjte Levitike, dmth i gjithe fisi i Levit, nuk do te kene pjese apo trashegimi me Israelin....Ata nuk do te kene trashegimi midis vellezerve te tyre"

Ne vend tjeter, ne kapitullin 17:14-15, Israeliteve u thuhet qe te vene ne krye te tyre si mbret nje prej "vellezerve" te tyre, edhe asnje here te huaj. Faktikisht Israeli, ne asnje moment te historise se tyre, nuk kane vene ndonje "vella" Ismailit ne krye si mbret, por vetem Israelite, dmth Sauli, Davidi. Kjo pra tregon se ne kete kontekst, vellezer u referohet jo jashte 12 fisve te Israelit."

Keto vargje mund te thone keshtu, por po te shohesh tek Zanafilla 16:2 dhe 25:18, thuhet se Ishmaeli(as) jetoi dhe vdiq "in the presence of all his brethren" (ne prani te gjithe vellezerve te tij) qe ishin izraelitet. Ky komentim eshte marre nga King James Version, por po te shohesh New International Version, atje thuhet qe Ishmaeli jetoi ne armiqesi me vellezerit e vet ose ne lindje te vellezerve te vet. Megjithe kete ndryshim te madh ne kuptim, perseri fjala vellezer eshte ruajtur dhe mua kjo nuk me tregon gje tjeter vecse qe Isaku(as) dhe Ishmaeli(as)ishin vellezer dhe pasardhesit e tyre konsiderohen vellezer te njeri tjetrit.
    Tek Deuteronomy 18:18 nuk thuhet "I will raise a prophet from among them" d.m.th. midis izraeliteve, por thuhet "I will raise a prophet from among their brethren" d.m.th vellezerve te izraeliteve, qe ishin pasardhesit e Ishmaelit(as), nje prej te cileve ishte Muhamedi (saus).

Tani, kur ti thua qe Jezusi(as) eshte i vetmi qe eshte si Moisiu a nuk te duket se po kontradikton bazen e doktrines se krishtere? Se sipas jush Jezusi(as) eshte Bir i Perendise (i paster eshte ai nga kjo e mete), eshte nje prej personave te perjetshem te Trinise i njejte ne esence me Perendine, pra sipas jush ai eshte Zoti vete! Pra mblidheni mendjen, a eshte Jezusi(as) profet si Moisiu(as) apo eshte Zot???!
    E krahasuar me kete ndryshim te madh, cdo ngjashmeri tjeter qe mund te kete Jezusi (as) me Moisiun(as), eshte teper e parendesishme.

Disa nga ngjashmerite kyce te Muhamedit(saus) me Moisiun(as), te cilat ti i ke anashkaluar jane keto:
    Moisiut(as) dhe Muhamedit(saus) iu dha nje ligj gjitheperfshires i cili ndryshoi kryekeput jeten e popujve te tyre. Jezusi(as) nuk solli ndonje ligj te ri, ai, sic thuhet edhe tek Mateu 5:17-18, erdhi per te permbushur ligjin e vjeter dhe jo per te sjelle nje te ri.
    Moisiu(as) dhe Muhamedi(saus), u pranuan nga popujt e tyre si profete gjate jetes se tyre. Jezusin(as) e refuzuan njerezit e vet. (Gjoni 1:11)
    Moisiu(as) dhe Muhamedi(saus) u konsideruan si profete dhe mbreter nga popujt e tyre; mbreter ne kuptimin qe kishin fuqi te diktonin kush do jetonte dhe kush to vdiste, pavaresisht ne u quajten me emer mbret apo jo. Jezusi(as), nuk e kishte kurre kete fuqi per sa kohe qe jetoi ne toke, madje sic thuhet tek Gjoni 18:36, mbreteria e tij nuk ishte e kesaj bote.
    Ngjashmeri te tjera midis Moisiut(as) dhe Muhamedit(saus) jane se te dy kishin nje nene dhe baba, te dy linden nga lindje natyrore, te dy u martuan dhe paten femije dhe te dy vdiqen nga mosha e vjeter. Jezusi(as), nga ana tjeter kishte vetem nje nene natyrore, lindja e tij ishte nje mrekulli, ai kurre nuk u martua dhe ai vdiq (sipas jush) ne kryq, nje vdekje pra e dhunshme dhe jo natyrale.

Fjala "unlettered" eshte perdorur ne reference te Isaia 29:12:
    "and the book is delivered to him that is not learned, saying, read this, I pray thee: and he saith, I am not learned ."
    Tek kjo ne shohim nje paralel me vargun e Kuranit 7:158, ku Muhamedi(saus) quhet "pejgamberi i pashkolluar".

Pra, Klod, ne "te llojit tone" nuk jemi "ne adhurim te verber te pagabueshmerise se Didadit", por nga pikepamja jone ai ka te drejte sepse nuk i hedh fjalet ne ere, po bazohet mbi fakte.
    Here tjeter, para se t'i quash te tjeret alabake, karagjoze apo te pakulturuar, sic e ke zakon, shiko nje here si flet ti vete, sepse nuk je shume larg nga keto epitete.

P.S. n.q.se dikush deshiron te krahasoje versionet e ndryshme te Bibles ne anglisht dhe ne gjuhe te tjera, mund te shkoje ne kete faqe: http://www.biblegateway.com/cgi-bin/bible
    La ilaha ill All-llah Muhammad ur-rasullullah

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shume bukur Rudi!

Tashti, une/ne te krishteret, i dime mendimet e tua. Keshtuqe stergjatja ne nje pyetje e dalje ne nentema se bibla ka kontradikta e se Pali eshte ky apo ai, nuk tregon gje per mua, vecse po me thua se je nje i ngaterruar krejtesisht ne propaganden anti-kristiane islamike.

Zotesia, Ruud, qendron ne faktin e te diturit te te debatuarit.

Tashti, meqe Ahmet Didad, pretendon ne librin e tij se Bibla nuk ia atribon profecine e Moisiut Krishtit, por me teper Muhamedit (edhe pse nuk permendet fare), une te solla faktet qe pastori hollandez nuk ia solli Didadit, ne baze te te cilave, ka rendesi te veresh se pretendimi i didadit bie poshte!

Se karkateristikat e Moisiut jane shume te peraferta me ato te Krishtit. Ato nuk kane pse te jene identike ne pike e presje.

Pastaj, ti nuk mu pergjigje, ku thuhet ne profecine e Deut se profeti i profetizuar do te jete analfabet?

Ajo ishte vetem nje keqkuptim i yti!

Moisiu nuk pa Zotin ne fytyre, se nuk e sheh dot njeri, vec Krishtit, por pa lavdine reale te Zotit, qe ne bibel pershkruhet, "pa shpinen e zotit", lavdi qe e perjetoi i gjithe populli i Israelit, kur Sinai u tund nga themelet, keshtu qe te gjithe e dinin se Zoti i kishte folur Moisiut.

Po me Muhamedin, kush e pa edhe perjetoi Zbulesen qe iu dha atij, kush e pa lavdine e Zotit bashke me Muhamedin?

Ismailitet, jo vetem atehere, por edhe sot nuk konsiderohen si vellezer te Judenjve, ne kuptimin fetar te perkatesise se kombit te zgjdhur!

shendet!

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga klod
    Shume bukur Rudi!

Tashti, une/ne te krishteret, i dime mendimet e tua. Keshtuqe stergjatja ne nje pyetje e dalje ne nentema se bibla ka kontradikta e se Pali eshte ky apo ai, nuk tregon gje per mua, vecse po me thua se je nje i ngaterruar krejtesisht ne propaganden anti-kristiane islamike.

Zotesia, Ruud, qendron ne faktin e te diturit te te debatuarit.

Tashti, meqe Ahmet Didad, pretendon ne librin e tij se Bibla nuk ia atribon profecine e Moisiut Krishtit, por me teper Muhamedit (edhe pse nuk permendet fare), une te solla faktet qe pastori hollandez nuk ia solli Didadit, ne baze te te cilave, ka rendesi te veresh se pretendimi i didadit bie poshte!

Se karkateristikat e Moisiut jane shume te peraferta me ato te Krishtit. Ato nuk kane pse te jene identike ne pike e presje.

Pastaj, ti nuk mu pergjigje, ku thuhet ne profecine e Deut se profeti i profetizuar do te jete analfabet?

Ajo ishte vetem nje keqkuptim i yti!

Moisiu nuk pa Zotin ne fytyre, se nuk e sheh dot njeri, vec Krishtit, por pa lavdine reale te Zotit, qe ne bibel pershkruhet, "pa shpinen e zotit", lavdi qe e perjetoi i gjithe populli i Israelit, kur Sinai u tund nga themelet, keshtu qe te gjithe e dinin se Zoti i kishte folur Moisiut.

Po me Muhamedin, kush e pa edhe perjetoi Zbulesen qe iu dha atij, kush e pa lavdine e Zotit bashke me Muhamedin?

Ismailitet, jo vetem atehere, por edhe sot nuk konsiderohen si vellezer te Judenjve, ne kuptimin fetar te perkatesise se kombit te zgjdhur!

shendet!
    I DASHUR KLOD JU NUK SOLLET ASNJE FAKT. U MUNDUAT QE TI QUANIT FAKTE DHE TI HODHA POSHTE DHE TI HODHI POSHTE DHE KELMED. NE SHKRIMIN TEND JU KUNDERSHTONIN VETEN TUAJ.

te thashe njehere lexoje dhe njehere shkrimin e tij se me duket se se kuptuar mire. Dedat e pyet ate priftin se ceshte profotesija dhe ai i pergjigjet "word pictures" dhe atehere i thote me thuaj pse besoni qe ky person eshte jezuesi dhe ai me pas i jep fakte te pakontestueshme qe ky person eshte muhameti. prandaj klod kemi te bejme me "word pictures" dhe jo emra.

karakteristikat e moisiut sjane as te peraferta por te kunderta ndersa te muhametit jane te njejta. pra dhe sikur te krishtit te ishin te peraferta dhe muhametit te njejta atehere del qe flet per muhametin se gjithe profetet kane pasur dicka te njejte.

klod mos po mundohesh te hapesh nje teme tjeter. klod ne shkrimin tuaj me siper thoni qe moisiu e pa zotin tani mohoni veten. klod une e kam per turp te flas me genjeshtare.

qoute

e di qe se konsiderohen te tille(me njeri-tjetrin) por ja faktet tregojne qe jane te tille dhe me siper te jane dhene shume fakte se pse jane vellezer dhe se pse po fletit per arabet. te lutem lexoji dhe njehere se sme pelqen te perseris veten.

urimet e mija klod. te lutem bdaloje lojen e fjaleve sill fakte ne qofte se ke
    ja kalofsh mire klod

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    1) Moisiu edhe Jesui ishin Izraelite - Muhamedi, Ismailite. (Ky ka qene edhe nje nga faktoret kyc ne percaktimin e te qenit profetit qe do permbushte profecine e Moisiut).

2) Moisiu edhe Krishti, qe te dy e lane Egjiptin qe te kryenin misionin e Zotit. - Muhamedi nuk ka qene ndonje here ne Egjipt. Per Moisiun lexojme: "Me ane te beses ai la Egjiptin" (Hebrenjte 11:27), per Jesuin: "Jashte prej Egjiptit e thirra tim Bir" (Matheu 2:15)

3) Moisiu edhe Krishti braktisen pasuri te medha per tu bere pjesetare ne varferine e njerezve te tyre, - Muhamedi jo.

Per Moisiun lexojme: "Ai i mbante perbuzjen per hir te Krishtit, pasuri me te madhe se te gjithe thesaret e Egjiptit.", edhe me vone se: "ai zgjodhi keqtrajtimet me popullin e Perendise." (Hebrenjte 11:25-26)

Per Jesuin lexojme: "Pasi ju e dini Hirin e Zotit Jisu Krisht, qe edhe pse i pasur, per hatrin tone u be i varfer, keshtu qe me varferine e tij, ju te pasuroheni" (Korintasit 8.9)

Keshtu qe kemi ngjashmeri midis Moisiut edhe Krishtit, qe Muhamedit si takojne fare. Keshtu qe metodat muslimane te te krahasuarit te Muhamedit me Moisiun jane te dobeta.

cfare do te ish parametri per plotesimin e profecise se Moisiut?

profeti do te ngrihej, po ashtu sikur beri Zoti me Moisiun, si ndermjetesues i Beslidhjes.

Israelitet u morren vesh me Moisiun qe ai te behej ndermjetesues midis tyre edhe Zotit, pasi ata nuk deshironin ta degjonin zerin e Zotit faqe me faqe, edhe Zoti tha: "Me te drejte thane te gjitha sa thane" (Deutoronomi 18:17). Keshtu qe Zoti ngrejti Moisiun si ndermjetesues te besilidhjes midis Tij edhe Israelit. Gjithashtu duhet theksuar edhe menyra se si Zoti i foli Moisiut, sa Bibla thote: "Keshtu qe Zoti i fliste Moisiut faqe me faqe, sikurse me nje mik." Eksodi 33:11

pra kemi serish:

1) Ai (profeti) do te ish ndermjetesuesi i drejtperdrejte i Beselidhjes midis Zotit edhe popullit te Tij.

Ndermjetesimi as qe nuk pranohet ne Kuran!!!!!

2) Ai do ta njihte Zotin faqe me faqe

3) Thirrja e tij do te konfirmohet nga shenja edhe mrekulli te medha me fuqine e Zotit para syve te te gjithe popullit[/b]

Keto pra jane karakteristikat qe do ta bejne profetin si Moisiu. A i kishte keto veti Muhamedi, apo Krishti?

1) Muhamedi -

a) Ndersa Zoti i foli Moisiut drejtperdrejt, keshtu qe Moisiu ishte nje ndermjetesues direkt midis Zotit edhe popullit israel, Kurani supozohet te kete zbritur nepermjet Gabrielit, edhe Muhamedi nuk ishte ndermjetesues i drejt perdrejte midis Zotit edhe njerezve, sikurse Moisiu

b) Muhamedi nuk kreu mrekulli edhe shenja. Edhe pse Hadithet tregojne per ndonje akt mrekullie, ato jane teper mitike, pasi Kurani e ben te qarte se Muhamedi nuk kreu shenja. Sura 6.37; 6.57; 28:48

Pergjigja qe Kurani jep eshte - njerezit i refuzuan shenjat e Moisiut, keshtu qe perse presin prej Muhamedit te kryeje mrekulli?

Po, persa i perket lidhjes me profecine, ka shume rendesi, pasi tregon ngjashmerine me Moisiun.

2) per Krishtin, nqs nuk i keni te qarta u shkruaj here tjeter.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    klod
    une e kam per ulje te flas me nje njeri si juve. mendova se po dislutoja me njerez me njohuri dhe jo me persona qe kane "BELOW AVERAGE IQ".
    pjesa nga bibla flet per nje propfet ti me thua se ka politikane dhe njrez te tjere te famshem qe jane si moisiu.
    aty thote qe profeti do jete nga vellezerit e cifuteve (pra arabet dhe ti me thua qe qenja cifut e moisiut dhe Jesuezit eshte nje nga ngjashmerite kryesore.
    pothujse te gjitha pikat e ngjashmerise qe ke sjelle ne shkrimin e fundit i kemi diskutuar me siper dhe ti kam hedhur poshte ti akoma perserit te njejten gje.

KLOD ME HIPOKRITE DHE INJORANTE NUK MERREN UNE.
    BYE BYE MY DEAR FRIEND

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •