Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 47
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812

A mund te quhet dashuri? Si te veproj?

Im bir, 16 vjec, ndihet i dashuruar! Ka ndryshuar sjellje dhe pretendon qe eshte i dashuruar me nje vajze! Jam krejtesisht e papergatitur per kete situate. A mund te quhet dashuri kjo? Eshte gabim ta ndjesh veten te dashuruar kaq heret? Si duhet te sillem une me te? Te qendroj indiferente apo te konsultohem me te pasi me kerkon mendime?! Jam ne pritje te mendimit te psikologut!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    somewhereinEngland
    Postime
    18
    Sigurisht zonje,sa 16, edhe me heret mund te ndodhe.
    Per ty e rendesishme eshte ti qendrosh prane dhe ta kuptosh cfare ai pretendon,dhe ta ndihmosh ne kete rruge,por edhe ta "mikqyresh' ne ceshtje te mesimeve. Shpeshhere ashtu si fillojne ashtu perfundojne keto zjarre te hershme, por e rendesishme eshte qe ai te kaloje kohe te mire dhe nqse vajza eshte e mire dhe lidhja ruhet gjate,kane perputhje karakteriale etj, dhe i mbijetojne pas mbarimit te shkolles se mesme nuk eshte cudi qe ata te mos njohin njeri tjeter ne bote, por zoti per secilin prej tyre do te jete partneri.Sa pasion kane ne dashuri tani po aq te medha i kane te gjitha energjite per arritje te larta sociale. Pastaj djali yt qenka mjaft i hapur qe te ka treguar per kete dashuri keshtu ti mund te mesosh mjaft gjera nga jeta e tij dhe ta keshillosh. Te uroj gjithe te mirat dhe djalit fat.

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    MINA!
    Kur djali bjen nė dashuri nė moshėn 15 -16 vjeēare asht i vonuar! Jo pėr gja, por nė kl.I-rė tė shkollės fillore nė Shkodėr (ishim diku nga 6 vjeē sejcili) ishiom tre shokė tė ngushtė qė kishim njė dashnore. Nejse! I shkruam njė letėr njė ditė dhe e firmosėm tė tre. Mirepo nana e Takut (kushuri i parė i imi) ishte spiune e regullt! Na spiunoj tek prindėrit, dhe nana ime qė ishte veē tė tjerash edhe kolonjare edhe komuniste na dėnoj!!! Dėnimi ishte tepėr origjinal! Sejcili ti shkruante Merit (dashnores sonė) letrėn e vet! Mirėpo ne kishim frikė...ndaj e kishim shkruar nė njė letėr dashurinė tonė dhe kishim hedhur emrat tanė! (Ti e imagjinon njė letėr tė shkruar me gėrma shtypi?).
    Ky "dėnim" pra i nėnės time, qė nėse ishim "burra" sejcili ti shprehte dashurinė veēmas Merit, na detyroj tė hiqnim dorė nga "dashnorja kolektive"!....Me sa kujtoj nė moshėn 9 vjeēare rashė vėrtetė nė dashuri. Ajo nuk pranoj tė martohej me mua! Se ku e gjeti mbas 8 vitesh (ajo mbushi17 vjeē) njė elbasanlli, nuk e di. Por 8 vite me radhė unė digjesha, ajo nuk ma varte. Kur kreva maturėn rashė pėrsėri nė dashuri...e kėshtu me radhė!...
    MINA tė kam xhan!
    Ruaju ti tani! Se po ta hanė vajzat djalin qė e ke si shpirt!(lol)
    Gimi

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Se pari jam ne dileme me veten, nuk e kam konsideruar veten konservatore por dhe liberale nuk qenkam! Me vjen mire qe im bir eshte i sinqerte sepse di se si mund ta drejtoj ne kete eksperience te re. Ok, mund ta pranoj kete miqesi tek djali dhe ndoshta eshte me mire te shoqerohet me kete vajze se sa me nje tufe shokesh qe i ofrojne cigare papushim. E keqja e ketij problemi qendron ketu; Ata do te qendrojne shume prane dhe mendoj se do ta deshirojne ne nje fare menyre njeri-tjetrin! Behet fjale per nje brez te avancuar ne mendim dhe te cliruar nga komplekset. Ketu me duhet vertet mendimi i mjekut ose i psikologut! Raporti intim ne kete rast a do te ishte i demshem per te dy? Kam parasysh moshen ketu! A mund te kete pasoja?
    Edi dhe Agim, ju falenderoj per pjesmarrjen ne teme! Me vlen edhe kendveshtrimi mashkullor i problemit! Ju kam xhan po aq sa me keni!

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Nje here kam degjuar nje nene te thote qe jam teper e kenaqur qe e shoh djalin kaq te lumtur me shoqen e tij,behet fjale per nje djale rreth te 14-15-ve.
    Kam kohe qe e kam degjuar dhe jam perpjekur ta bluaj me veten time , ta pranoj? mos ta pranoj si mendim?Po praktikisht?
    Nuk di c'te them Mina.Kane ardhur kohe te tjera per prinderit dhe per te rinjte.Dy palet duhet t'u pershtaten "koheve moderne".
    Por ne si shqipetare kemi disa vlera teper te cmuara ne kete fushe,te cilat mund t'i ruajme sado pak duke u ndejtur afer te rinjve.

Kam deshire te ndjek kete teme se si do ndiqet e zhvillohet.

sinqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2003
    Vendndodhja
    Massachus...USA
    Postime
    27
    Mines!
    Mina se pari dua te them se ky nuk eshte nje problem qe ndodh per here te pare.Kjo qe i ka ndodhur djalit tuaj eshte nje gje normale pasi i ndodh ēdokujt ne ate moshe.Dashuria e djalit tuaj njihet me emrin dashuria platonike.Sipas nje shkencetari amerikan kjo dashuri eshte mjaft e forte dhe e sinqert dhe kete lloj dashurie e perjetojne mosha si e djalit tend si dhe moshat e thyera.Pra me pak fjale kemi te bejme me nje problem teper normal fiziologjik.Tani detyra jote eshte qe djalit ti krijosh raporte komunikimi mjaft te afert ne menyre qe ta lejosh ate te shprehe mendimet e tij.Kjo do te kishte kete te mire qe ai nuk do ta mbante perbrenda kete hall sepse ēuditerisht kjo dashuri shoqerohet edhe me dhimbje shpirterore dhe eshte nje dashuri me e kulluar se uji.Puna jote eshte qe te bisedosh lirshem me djalin dhe ti'a besh te qarte me takt se eshte pak heret te dashurosh nje vajze dhe se te pakten duhet te mbushesh moshen 18 vjeē.Gjithashtu ti mund ti thuash qe ate vajze mund ta kesh veē shoqe dhe ta bindesh qe kjo dashuri eshte diēka si midis motres dhe vellait.Duke punuar ne kete menyre ai pak nga pak do ta kuptoje nje gje te tille.Ne asnje menyre mos e qorto!

Me respekt Edmko

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Puna jote eshte qe te bisedosh lirshem me djalin dhe ti'a besh te qarte me takt se eshte pak heret te dashurosh nje vajze dhe se te pakten duhet te mbushesh moshen 18 vjeē.Gjithashtu ti mund ti thuash qe ate vajze mund ta kesh veē shoqe dhe ta bindesh qe kjo dashuri eshte diēka si midis motres dhe vellait...........
    Ed, ky eshte dhe mendimi im dhe nuk me mungon dialogu i hapur me djalin, madje pranon cdo lloj keshille por nese do ta krahasoja kete lidhje me raportin moter-vella, ai nuk do ta pranoje! Nuk mund t`i dhurosh motres nje komplet te brendeshmesh per Shen Valentinin, sic deshiron te beje ai! Nuk mund te flasesh me motren me ore te tera ne telefon! Me e bukura eshte se thote qe dua te martohem me te!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mina : 06-02-2003 mė 05:24

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Mina qenke ne hall.....
    Por duke menduar qe edhe ti vete, ke qene dikur 16 vjece, atehere mos e merr kaq me frike.
    Te gjithe kemi rene ne dashuri ne ate moshe....edhe te martohemi kemi enderruar ( per te qeshur kjo), por nen kujdesin e vazhdueshem te prinderve...nen trysnine e tyre...s'na e mbante.
    Per mendimin tim, mos e lere te beje "xhap". Do thoni kane ardhur kohera te tjera??? Mbase kane ardhur, por "NE" jemi te meparshmit. Une s'do pranoja rinovime po te isha ne vendin tend.
    Qendro STRIKT ne kete pike.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Kur qendron strikt, e humbet femijen! Kjo eshta ana me e keqe e gjese!

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Mund te kete ndodhur, por nuk mund te pergjithesohet.
    Une psh , s'iu humba prinderve......
    Where does a thought go when it's forgotten?

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ardian-Christian Kyēyku
    Nga Eagle nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-09-2012, 10:35
  2. Ceshtja e lirise Ndertrinitare
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 11:51
  3. Koncepti i Dashurisė Kristiane
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  4. Ja dhe nje tjeter, per Dashurine
    Nga green nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 15:25
  5. Eshte komedi apo tragjedi ?
    Nga Dito nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 01-11-2004, 12:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •