Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Jam nene e lumtur qe arrita te kem nje komunikim te tille me femijet. Me pelqen qe jane te sinqerte sepse di si t`i drejtoj ne jete. Eksperienca jone le per te deshiruar ne kete drejtim. Kur ishim te rinj egzistonte tjeter mentalitet qe kultivohej nga disa shabllone te perseritura te cilat sot nuk pine uje fare.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    ..... sidoqofte, une nuk e kisha fjalen per eksperiencen personale, por per eksperiencen e jetes se tyre, e cila nuk permbledh vetem ate qe kane provuar ne jete, por edhe ate qe kane pare e degjuar, pra gjithe cfare kane akumuluar dhe dine deri me sot.
    Kjo nuk ka te beje me kohen kur prinderit kane qene te rinj, dhe me mentalitetet e atehershme.
    Pra e kisha fjalen per ate eksperience qe pi uje dhe jo per ate qe nuk pi uje dhe besoj qe cdo prind ka nja ajo eksperienca me uje.
    Ji Vetvetja!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Dashuria e djemve ne ate moshe adoleshente eshte si flaka e kashtes, merr flake shume shpejt, por po aq shpejt shuhet. Per femrat besoj se eshte paksa me e komplikuar pasi femra jeton per nje moment te tille qe nga dita qe hap syte.

Nuk jam prind qe te te jap keshilla prinderore, por nga eksperienca ime dhe prinderve te mi gjeja me e mire qe mund te besh jane:

1. Mos u alarmo, - nuk eshte fundi i botes, eshte mese e natyrshme per cdo femije, jo vetem per djalin tuaj.

2. Degjoje tet bir, - degjoje tet bir se si ndihet dhe cfare ka per te thene, eshte me mire te te hapet ty se sa nje bashkemoshatari te tij. Mos e paragjyko dhe mos i jep urdhra pasi ajo eshte moshe delikate.

3. Keshilloje ate si prind, - mos kujto se e ke vetem per detyre prinderore te keshillosh tet bir, ai deshiron te dije keshillen dhe reagimin tuaj si prind me shume se cdo gje. Menyra se si ti do te reagosh do te ndikoje shume ne sjelljen e tij. Foli per moshen te cilen ai eshte, adoleshencen, dhe tregoi atij se si ndjere dhe sjelle ti kur ke qene ne moshen e tij. Shembujt nga jeta e ndihmojne femijen te kuptoje me mire se cdo gje tjeter mbi jeten. Keshilla me e mire qe mund ti japesh eshte qe ta mbaje shoqerine me shoqen e tij dhe koha do ta tregoje se nese jane te lindur per njeri-tjetrin apo jo. (Ne ate moshe, emocionet e forta te bejne te mendosh keshtu). C'do gje e teston koha!

4. Jepi lirine dhe respektin e duhur tet biri - 16 vjec nuk te ben te madh por nuk eshte as i vogel ama. Ne ka nje gje qe adoleshntet kane nevoje eshte respekti dhe pranimi jo me si femije por si te rritur. Beja perseri vete te qarte femijes tend qe ai nuk eshte me femije dhe ti nuk mund ta mesosh per gjithcka. Te gjithe ata femije qe gezojne mirebesimin e prindit ne vendimet qe marrin, e kane me te lehte te krijojne nje karakter dhe personalitet te tyre pak vite me vone. Mos e gjurmo ne gjithcka qe ai ben pasi keshtu do te humbesh respektin e tij. Mos harro, nga femija do te marresh te njejtin respekt qe ke treguar ndaj tij ne vite.

Per aq kohe sa ti ke treguar vemendjen e duhur ndaj tet biri, nuk ke asgje perse te shqetesohesh, ai do te marri vendimet e duhura ne jete.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Kjo mardhenie qe me dukej e parakoheshme ka ndikuar shume mire ne raportin tone. Para kesaj historie ai ishte i papermbajtur dhe rrebel. Fliste me ze te larte dhe e vetmja gje qe mund te beja ishte te mos i jepja pergjigje. Ajo qe me shqeteson eshte fakti qe ai eshte i ndjeshem dhe i perjeton shume keq mosmarrveshjet me ate vajze. Kjo ka te beje me tipin e tij ndoshta por eshte problem tjeter per mua.

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Mina,

me sa arrita tė kuptoj, mua mė duket sikur ti nė fakt frigohesh nga pasojat e padėshiruara eventuale nga kjo lidhje kur pėrmend rininė e sotme tė pakompleksuar. Kėtu nė radhė tė parė mendoj nė mundėsinė e shtatzėnisė sė padėshiruar qė do tė ishte tejet traumatike pėr tė dy tė dashuruarit (dhe familjet e tyre) poqese do tė ndodhte. Prandaj, mendimi im ėshtė qė nė mėnyrė diskrete t'i imponohet djalit ideja qė t'u shmanget kėtyre pėrvojave duke ia sqaruar tėrthorazi pasojat eventuale qė pashmangshėm do tė sjellnin deri te shkatėrrimi i dashurisė sė tyre platonike, aq tė ėmbėl nė atė moshė. Ai duhet tė jetė gjithsesi i papenguar nė shfaqjen e dashurisė ndaj asaj ēupėze, por gjithnjė me njė supervizion diskret nė mos rastėsisht ka kaluar nė atė fazė tė njohjes sė saj. Pra, ai duhet tė bindet se nėse vėrtetė e ēmon atė dashuri dhe dėshiron tė jetė jetėgjatė atėherė duhet t'u shmanget lėshimit nė marėdhėnie seksuale nė atė moshė aq tė hershme. Kjo moshė ėshtė moshė e papjekurisė psiqike por gjithsesi e njė pjekurie tė mirėfilltė fizike.

Tahoxi
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

sWeEt DevIL Maska e YllBote
    Anėtarėsuar
    26-01-2003
    Postime
    185
    mina.. dhe une 16 vjec jam ( do behem ne shtator me mire ) dhe sot sa jam ndare me te dashurin tim... nuk eshte se ishte i dashuri i pare qe kisha por prap per kete isha crazy... sot arrita te thoja.. ta kisha degjuar mamin .. se po ta kisha degjuar s'do isha lidhur fare me te... dhe sot sdo te isha " zemer thyer " ( heart broken )... arrij ne konkluzionin qe ne kete moshe s'ma merr mendja qe te ekzistoj dashuria.. dhe une ashtu sillesha krejt e paperqendruar.. notat me ishin ulur krejt...isha krejt nje person tjeter... tani qe jam ndare ( sot ) s'di cte them.. jam penduar qe u lidha me te.. pasi nuk di c'te them.. s'jam ne vete fare... per mendimin tim... flit me te... do te duket sikur s'do te degjoje.. por prap i duhen ca keshilla ( e kam provuar vete )...
    Dont Let The Fear
    Of `Striking` Out
    Keep You From
    -- Playing The Game

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-03-2003
    Vendndodhja
    Albanistan
    Postime
    146
    Mina ti me duket se paske shume regrete nga jeta jote dhe don ti jetosh ato nepermjet tet biri.

Largoji hundet nga ai po s'deshe te armiqsohesh me ate.

Dashuria eshte personale dhe jo kolektive.

Po pati nevoje per ty ai eshte aq i rritur sa te te pyes.

Hapi syte burrit se do armiqsohesh dhe me ate pastaj, te siguroj.

Meshkujt urrejne tutoret, femrat i pranojne.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Dajak, te siguroj qe nuk kam shume segrete nga jeta ime.
    Te bashkepunosh me femijen eshte detyre e cdo nene dhe kjo nuk do te thote qe po fus hundet ne punet e tij.
    Une e di vendin qe me takon. Nuk kuptoj c`do te thote t`i hapesh syte burrit. Une pres mendime te vlefshme ne temen e hapur dhe jo supozime dhe provokime.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-03-2003
    Vendndodhja
    Albanistan
    Postime
    146
    Sepse po t'i sugjerosh ti atij gjerat, ne vend te nje ēuni dhe shoku qe do te te marri hopa ne krah, do kesh nje matuf qe do e marrin neper kembe bota.

Lere te mesohet vete me zotsite e veta, koha jote per t'a mesuar ate ka kaluar ku ai mbushi 7-vjeēet. Te tjerat jane bezdisje, "ndonjehere" te nevojshme.

Sa per burrin ketu hyne xhelozia e nje mashkulli qe po pjerdh ndaj nje nje po ēel, edhe se me senc pozitiv per te dytin.

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    ' a eshte dashuri kjo...?',
    per djalin e din me se miri babai, e per vajzen me se mirit nena

nese nuk ndegjon, keshillen e babait te birit tend, kot ndegjon
    ato te botes...

nese djali nuk ak uxim, ti perpiqu te ia shtiesh ne vesh babait te tij, ai e din me se miri si te veprohet...

e nese nuk munden te dy prinderit, atehere mundet - kOHA ta beje nje ja te tille te sakte...

ate, qe nuk mund ta edukojne prinderit, e edukon KOHA pameshire!

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ardian-Christian Kyēyku
    Nga Eagle nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-09-2012, 10:35
  2. Ceshtja e lirise Ndertrinitare
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 11:51
  3. Koncepti i Dashurisė Kristiane
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  4. Ja dhe nje tjeter, per Dashurine
    Nga green nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 15:25
  5. Eshte komedi apo tragjedi ?
    Nga Dito nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 01-11-2004, 12:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •