Pellazg, qe te punosh per departaminetin e shtetit ne Amerike duhet te kesh nenshtetesi Amerikane apo jo. All Fed. and Gov. jobs you must be a citizen, duke perfshire ketu edhe qytetin.
E dyta ate nje cope biznes qe keni, mos valle ja u beri te mundur Shteti Shqiptar? Shteti Shqiptar jo me shume por nuk ben dot te mundur as edhe nje vize punesime per Shqiptaret ne cfaredo shtet qofshin. ( nuk e diskutoj qe zoteria dhe puna jote, por ne Shqiperi mbase nuk do te kishit mundur te benit nje gje te tille).
Dicka tjeter,
Po te mos ishte per Stergjyshin qe jetoji per 50 vjet ne Amerike as une nuk do te isha sot ketu. Po te mos ishte per te, te pranonte nenshtetesine Amerikane 88 vjet me pare, sot mbase edhe une do te endesha rrugeve dhe do shtyja kohen kafeneve te Shqiperise si mijra te tjere. Sdo te kisha mundur te mbaroja dot as nje cope shkolle, biles biles nuuk do kisha as buke me ate qeveri qe kemi ne. Jo qe e kam pranuar nenshtetesine Amerikane por jam edhe nje shembull per gjithe Amerikanet e tjere, duke i sherbyer komunitetit qe jetoj gjithashtu edhe komunitetit Shqipetar sepse sado qe te dua qe te mos marr pjese me dhemb shpirti nuk degjoj edhe renkimin e nje mize.
Ti e ke provuar vete sa me larg atdheut te jesh, dhe sa me gjate aq me shume nostalgji ke per dheun.
Ka marre gjysha nje cope guri dhe pak dhe nga Shqiperia, dhe eshte gjeja me e shtrenjte te kam ne shtepi.
Krijoni Kontakt