Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 61
    ALB4EVER
    Anëtarësuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    83
    o bok, jo per nonji gje, po me nji sondazh qi kam lexu me nji reviste, thosh se ne shqiptaret renditemi menjiher mas skandinaveve per nacionalizm. ato afer funit vinin shtete te industrializuara si italia, gjemania etj. jo per replike, te thash thjesht ckam lexu
    baby if u give 2 me
    i'll give it 2 u
    i know what u wan

Pagan Maska e LIFE GUARD
    Anëtarësuar
    29-12-2002
    Vendndodhja
    GarbageField Nj . USA
    Postime
    18
    degjo ti byrazer qe ke shkrojtur i pari puna e shtetesise esht pak e nderlikuar se ketu ne amerike kur merr pashaporten amerikane quhesh nenshtetas i michiganit sic je zotrote dhe nen shtetas i shtetve te bashkuara so na dole me 3 nenshtesi . ;op kurse sa per ju te tjeret qe kritikoni shtetin me vjen keq se ne jemi shume politikane te zotet dhe te ditur po kur vjen puna te bejm dicka per vendin tone asnjeri se ben meqe ne jemi te zgjuar ajde ikim atje dhe e ndertojm vet sic dime sic punojme ketu ne amerike ose me mire ta themi punojm si qeni . kurse sa per punen e turpit ti vlla ne shqipot kudo ne bote jo vetem ne amerike ne turpin e hengrem me buke po po ham dhe njeri tjetrin te gjalle e ti thua zju vjen turp . .
    Po mua qe sme japin pashaporte ne shqiperi thot ne vij ta marri vet ose 1 mije dollare epo une tani te vete se me ca te vete se dij 1 dollare un nuk po kerkoj vize shenge po kerkoj pashaporte shqiptare ndaj ngado qe ta kethesh ske cte thuash se nuk jemi aq te mir ne sa per te kritikuar as ata qe jane atje nuk na kritikojn ne se dhe atyre nqs ju jepet mundesi qe sot e len vendin . dhe ti vllai qe ketheke videot ne sisteme te ndryshme kur nuk do te shofesh persona te tille thuju mos te dalin me perpara dje u zgjith problemi.

me respekt KLAURENCI
    Me Respekt , Lenci.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-11-2002
    Vendndodhja
    USA-NY
    Postime
    7
    Ashtu sic eshte thene edhe nga dikush tjeter me pare shqiptaret jane nga njerezit me nacionaliste ever. Ndryshimi i citizenship-it nuk eshte aspak dicka e turpshme, eshte "convenience". Ne shqiptare jemi me zemer e shpirt, ruajme zakonet e gjuhen(ketu ne NY eshte hapur shkolle per mesimin e gjuhes shqipe), po tani perderisa u larguam nga vendi yne atehere do te perpiqemi te pershtatemi.

P.S"Pellazg" nuk ia vlen te kritikoni dicka qe do ta deshironit, dhe jam e bindur se edhe ju me zor po prisni te beheni US citizen ne mos jeni bere already.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    Ypsilanti Twp, MIçigan, SH.B.A.
    Postime
    226
    Kësulëkuqe!
    Të përshëndes!
    Jo, unë nuk jam bërë nënshtetas dhe as nuk bëhem. Unë kam 13 vjet këtu. Dhe sa për dijeni punoj atje ku vetëm 7 shqiptarë punojnë gjithsejt. Dhe këtë nuk e them për mburrje se punoj për Dept.e Shtetit. DC. por për të theksuar atë që sadoqë Amerika është ndërtuar me emigrantë e bij emigrantësh, nuk të detyron njeri të bëhesh nënshtetas amerikan, veçse po deshe të mohosh vetveten. Një gjë është e qartë: Mos kujto se të respekton tjetri më shumë kur nuk respekton vehten. E di se sa pështirë më vjen kur i shoh kurdët që vetëm rrinë e dëgjojnë muzikën e vallet e huaja?! Një hap na ndan me ta. Unë nuk ua them të huajve, por njëlloj si ata, kurdët, nuk meritojmë shtet kështu siç jemi bërë që duke filluar nga presidenti e deri tek arixhiu më i fundit, ikin nga Shqipëria po t'i lejojnë gjëkund tjetër, qoftë edhe në Somali. Turp! Sa turp. E përsëris njëmijë herë po deshe! Sa turp! ( se jam duke parë edhe filmin Ballë për ballë tani).
    Për të gjitha trojet Shqiptare nën një tërësi Shtetërore Shqiptare, t'i shkrijmë çdo energji!

jetoj_x_ty_a..... Maska e eni3
    Anëtarësuar
    28-10-2002
    Vendndodhja
    ne zemren tende A.....
    Postime
    136
    Pellazgu
    asnje nga ne shqiptaret nuk e mohone qe eshte shqiptare.nuk harrije te kuptoj cfare do te thuash me fjalen"turp".une e di se fjala turp perdoret kur nje njeri ka bere dicka te turpsheme.me gjindra shqiptare jane rrugeve te botes,pa dokumenta.dhe kur i merre malli per familjen nuk vene dot se mendojne skafin ,dhe detin qe kane perpara,dhe ti thua "turp".Turp thoje shtetit tone qe nuk mere asnje mase per te rregulluar shqiperin dhe shqiptaret.si kane ardhur kohet tani njeriu mendon per nje jete sa me te mire,per veten dhe femijet e tij.jo fjalen "turp",se nuk eshte turp.por ti keshtu e mendon dhe nuk ka njeri ta heqi nga mendja.
    Forza Milan

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    Ypsilanti Twp, MIçigan, SH.B.A.
    Postime
    226
    Unë nuk jam dorëzuar, por nuk vij të replikoj më këtu. Administratorët e forumit, madje, si temë që nuk ngjall interes por mllef, më mirë le ta heqin që të mos ketë më vizitorë në këtë rubrikë. Ju që nuk mendoni si unë ju uroj rrugë të mbarë në botë, se Shqipërisë, me atë mendje as nuk keni se ç'i duheni, gjithësesi.
    Për të gjitha trojet Shqiptare nën një tërësi Shtetërore Shqiptare, t'i shkrijmë çdo energji!

instinkt i vetembrojtjes!
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Une perseri nuk arrij te kuptoj se si mund te flasi keshtu si ty nje njeri qe qenka per veten e tij ne US.
    Nuk te pyes "po ti pse je larg Shqiperise, me gjithe kete patriotizem qe ke, pse nuk shkon atje te kontribosh?", sepse gjithsecili i di vete problemet e tij, por fakti qe ti nuk qenke ne Shqiperi, nuk mund te mos me cudisi.
    Ti e shikon nga diskutimet e temes, se sa ne minorance je.
    Ai dokument qe une, ose disa te tjere kane, ku percaktohet nje shtetesi tjeter, nuk me ben mua aspak, me pak shqiptare se ty qe nuk e paske ate cope leter.
    Edhe njehere po e them , nuk i bejne copat e letrave njerezit shqiptare ose jo, ka gjera te tjera me te thella dhe me te rendesishme.
    Gjithsesi respektoj, patriotizmin tend, dhe uroj qe te gjesh mundesite qe ta perdoresh ne dobi te atij vendit qe e do aq shume.
    Ji Vetvetja!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-11-2002
    Vendndodhja
    USA-NY
    Postime
    7
    edhe une mendoj si "shpirti i fshehur" kur je kaq patriot ti mo vlla (pellazg)pse ke ardhe te punosh per "departamentet" e US. pse nuk ke ndenjur ne Shqip dhe te japesh kontributin tend, se vendi ka shume nevoje per njerez si puna juaj!!! sa per identitetin kombetar nuk ka shqiptar qe e mohon, pavaresisht se ku punojne e jetojne.
    e.

*Forever* Maska e malli
    Anëtarësuar
    24-09-2002
    Vendndodhja
    Antwerpen
    Postime
    668
    ne vere marre nenshtetsine Belge , per mua nuk do te thote qe se dua vendin tim por eshte miire per shume gjera ne qoftese jeton ne vend te huaj.
    e dua dhe do ta dua gjithmone vendin tim.
    **Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.

Per te turpshmit...shembull konkret i shprehjes popullore: "dhi e zgjebur dhe bishtin perpjete! "

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Lufta III boterore dhe fundi i botes (1)
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 13-04-2018, 12:36
  3. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •