Kto jan paralajmerim per te thene "mendo mire se ca blen" lolSi ato tė tipit: malli qė blihet nuk kthehet.
Kto jan paralajmerim per te thene "mendo mire se ca blen" lolSi ato tė tipit: malli qė blihet nuk kthehet.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
[QUOTE=Apollyon;2490683]Njerzit qe blejn.
Sa per kete vallaj kam pa dyqanet plot me njerez duke blere keshtu qe mungesa konsumatore nuk eshte dhe aq e madhe....dhe pse ndoshta ka rene pak ne gjithe boten e jo me ne Shqiperi :-(
Ne Shqiperi duhet te jesh e dobet qe te gjesh rroba. Nuk ka large, apo extra large. Kisha nje kolege qe vetem me porosi i bente rrobat ne Shqiperi se ishte goxha mbipeshe.
Feelings change - memories don't.
Femnat, si ne Amsterdam.Ose cfare do deshironit te shikonit ne vitrinat e dyqaneve Shqiptare?
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.
Ska neper vitrina ama.
Pastaj kta pronaret e dyqaneve, duhet te jene te ndergjegjshem qe me raste festash (ska rendesi ca feste eshte) te paisen me artikuj apostafat per ate feste.
Psh: naten e hallowen skemi gjet asnje maske verdalle, nga skemi dal se doja ti bleja mbeses se vogel ndonje kostum, po mazallah se gjen. Kta njerez duhet te jene pak me puntore, e me te rregullt ne punet e tyre se smund te futesh ne nje qebabptore e te kerkosh nje karte vodafone, kurse ne shqiperi e ben kte gje, se qebabtorja mban edhe karta vodafone, mban edhe cigare mban e ku di un ca tjeter.
Pra te zgjedhin artikullin qe duhet te mbajn e te nisin me ate, mos ta kthejn dyqanin ne nje pike leshi, sepse ashtu sdihet ku me vajt e me ble, secili te mbaje artikullin qe ka nis punen edhe ta din te gjith qe ne filan vend ka filan artikull, e gjen aty dmth.Kupton?
Ca jan kta dyqane "pak nga te gjitha" !! Ja bej hallall nese jan 2 apo 5 qe mbajn te tilla gjera te ndryshme.. po jo te gjith njelloj.
Me ka bere pershtypje se si shitsit te drejtoheshin!!.S'donin t'ja dinin fare!!.Me mire te them s'kishin idene e mardhenive me klientin.Gjat orarit te punes bisedonin, hanin, pinin cigare .Dikush me tha qe ne treg qarkullonin dhe mallra te pa kontrolluara.mos te them te skaduara.Niveli i sherbimit s'me pelqeu fare.!
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
Po te bejme nje analize te sakte, do te thoja qe cdo dyqani i mungon dicka, dhe ne te shumten e rasteve, keto mungesa, ndryshojne nga njera - tjetra.
Psh: Nje dyqan mund te kete nje arredim te bukur, terheqes, por mund te mos kete mall cilesor, ose mund ti mungoj nje sherbim qe e kenaq klintin dhe e ben te rikthehet ne ate dyqan. Ose ne disa dyqane te tjera, ku nuk eshte edhe aq estetik ne pamje, por qe ne te vertet ka mall shume cilesor, dhe qe mund te kete nje sherbim te kenaqshem.
Mund te thjem qe i kam kaluar njehere neper dore shumicen e dyqaneve te Tiranes, dhe me se shumti kam pare dyqane estetike, me mallra qe te lejne per te deshiruar. Dhe njekohesisht, ne "dyqane" jo dhe gjithaq estetike, ( psh: pa dhome prove ) kam gjetur mallra firme, origjinale, te reja, me nje cmim qesharak.
Normalisht, une si person, do te zgjidhja kete alternativen e dyte.
Por ajo qe eshte me e diskutueshmja eshte se cfare kerkon nje klient te gjej ne dyqan. Gjithcka rrotullohet tek kerkesa e klientit, se me cfare ai arrin te dali i kenaqur nga nje dyqan.
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Krijoni Kontakt