Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni dakort që në ekipin Kombëtar të ketë lojtar me kombësi joshqiptare?

Votues
32. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

14 43.75%
  • JO

18 56.25%
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30
  1. #-9
    Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549

Një afrikan në Kombëtare? Kuzhe: Dua në kombëtare senegalezin e Dinamos, Diop!

Trajneri i kombëtares shqiptare, kroati Josip Kuzhe, kërkon në ekipin kuqez futbollistin “xhol” të Dinamos, Ablaje Papa Diop. Ky është lajmi i bujshëm që gazeta ka mundur të sigurojë nga burime konfidenciale pranë trajnerit Josip Kuzhe. Për këtë fakt është informuar edhe presidenca dinamovite dhe pikërisht presidenti Besnik Sulaj, ka urdhëruar plotësimin e dokumentave të nevojshme që senegalezi të marrë dokumentacionin e mundshëm për nënshtetësinë shqiptare. Nëse ky plan i Kuzhes realizohet, nr.23 i Dinamos do të jetë lojtari i parë i huaj që do aktivizohet për Shqipërinë. Mbase për vetë skemën që trajneri Kuzhe preferon me kombëtaren kuqezi (4-1-4-1), Diop si një futbollist “xhol” mund te jetë i duhuri për të luajtur përpara mbrojtjes së Shqipërisë. Kujtojmë që ndaj Danimarkës këtë pozicion e ka kryer Elvin Beqiri, ndërkohë që ndaj Gjeorgjisë në miqësore ka qenë pikërisht Kristi Vangjeli që ka luajtur në kë rol. Në ndeshjet e fundit kemi parë që Klodian Duro është spostuar nga krahu i djathtë në rolin tip “Pirlo” përpara mbrojtjes kuqezi. Tashmë nëse plani “Diop” realizohet, trajneri kroat do të ketë një “kartë” më shumë në duart e tij për skemat dhe idetë rreth skuadrës. Papa Diop ka mbërritur në Tiranë gjatë sezonit 2004-2005 për t’iu bashkuar skuadrës së Dinamos nga kampionati arab i futbollit. Tashmë senegalezi u bë gati 6 vite që jeton në Shqipëri dhe ka mësuar shumë mirë gjuhën tonë dhe komunikon pa probleme me shokët e skuadrës, por edhe me mediat e pranishme pranë klubit blu. Mosha e lojtarit të Dinamos premton për të ardhmen, pasi Diop më datën 12 dhjetor mbush 25 vjeç, çka do të thotë që ka një karrierë të gjatë përpara dhe nuk është në limitet e karrierës së tij. Është përfolur shumë për mbrojtësin e majtë të Tiranës, nigerianin Abraham, që mund t’i bashkohej kombëtares sonë në kohën e trajnerit Ari Han. Por duket se fatin për të veshur një lojtar joshqiptar do ta ketë senegalezi Papa Diop, i cili me shumë mundësi duke filluar që nga eliminatoret “Euro 2012”. Vetë futbollisti në fjalë është kontaktuar rreth kësaj çështjeje nga drejtuesit blu dhe është shprehur më se i disponueshëm për të luajtur për ngjyrat kuqezi në të ardhmen, edhe pse çështja ende është duke marrë rrugën zyrtare me dokumentet e nevojshme për t’u plotësuar dhe sigurisht Kuzhe s’duhet të ndryshojë ide rreth lojtarit polivalent të bluve kryeqytetas.

Skeda e lojtarit

Emri: Abljaje Papa Diop
    Datëlindja: 12/12/1984
    Karriera: Dinamo 2004-2009
    Vendlindja: Senegal
    Pozicioni: Mbrojtës/Mesfushor

(c)Sporti Shqiptar
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeni dakort apo kundër?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 19-11-2009 më 07:03
    Life's too short to remove USB safely.

2. #-8
    DuRrEsAk&MoDeRaToR Maska e Bledari
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    Une po jam dakort, pasi do ishte nje vleresim qe Shqiperia i ben te huajve dhe te huajt luajne me mire kur vleresohen

3. #-7
    PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Kujt i plas .... se cfare vlersimi i bo Shqiperia te huajve mer? Te veshi ky majmuni fanellen KUQ E ZI? As iher n`bote. Une per vete mendoj mo mire ta shesin lojen sic e kemi shitur gjithmone dhe t`pakten jena tonet, sesa me fut i Majmun ne fushen tone. hec para lale, se nuk i ka arrit Shqiperia akoma kto gjojna..dhe as du qe me i arrit.
    Jam JETUS jo TREGUS!.

4. #-6
    Durrsak-Rob Zoti Maska e Sherri
    Anëtarësuar
    25-03-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    869
    Duket gjo interesante. Kjo tregon qe Diop eshte integruar me se miri ne skenen e futbollit shqiptar. Duke qene se eshte lojtar qe mund te luaje ne disa pozicione, do ishte mjaft i nevojshem per kombetaren. S'ka noi gjo te keqe me pas lojtar te ekipit kombetar qe kane kombesi tjeter, kur ne kemi trajnerin te huaj. Shume kombetare e kane bere kete gje dhe ne s'do jemi as te paret as te funit. Ja vlen te permend ktu rastin e Amauri qe do marri me ne fund shtetesine italiane ne 2010. Italia qe eshte kampione bote dhe e ka plot boxin e sulmuesve kerkon nje lojtar qe eshte me kombesi braziliane.
    Nqs trajneri mendon se ky lojtar do jete lojtar kyc per kombetaren atehere mirse te vije.
    Divide Et Impera
    " Yo soy cubano, latinoamericano
    y pa’ todos mis hermanos yo les quiero cantar"

5. #-5
    i/e regjistruar Maska e milena123
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    101
    Po nese eshte lojtar cilesor, pse jo ?!
    If you love something, set it free. If it comes back to you, it's yours. If it doesn't, it never was

6. #-4
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    duhet dhe nje i zi ne kombetare ........
    jo per gje po per te prishur "syrin e keq"

7. #-3
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    po pse jo Franca ka 7 ose 8 lojtar te tille po pse ne nuk mundemi
    ILION emri i lashte i trojes dardhane

8. #-2
    I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    edhe nji b.zi tjeter kishte shpreh deshiren me lujt ne kombtare.

nuk me kujtohet emri.pse vetem franca te kete ziosh

9. #-1
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285
    po kur futi gjermani zezak ne kombetare, varja te futet dhe ky b.ziu tjeter me ne.
    bobo do mbushet shqiperia me b.zinj qe do kerkojne pasaporte shqiptare dhe do ja kalojme grekut me popullsi.
    Do thote greku dhe maqedonsi qe shqiptaret kane ardh nga afrika tani.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Unë jam kundër në fakt.

Kombëtarja të jetë vetëm për lojtarë me kombësi shqiptare, nuk preferoj të bëhemi si Franca që është plot me zezakë, të merr malli me pa naj të bardhë. Së dyti, Diop-i nuk është naj futbollist që ia vlen për kombëtare, të ishte aq i mirë nuk do kishte lujt me Dinamon për 6 vjet po do kishte ik me naj kampionat tjetër, më cilësor (se i joni është cop-cop) e që paguan më mirë. Së treti, ka shumë e shumë futbollistë me kombësi shqiptare që luajnë në Europë (me origjinë nga Kosova, Maqedonia apo Shqipëria) që nuk ndiqen fare nga Federata. Bile janë shumë më të mirë se Diop-i. Këta të FSHF-së le t'i japin atyre pasaportë shqiptare e jo afrikanëve.

P.S. Lojtari tjetër afrikan që kërkon Kombëtaren Shqiptare është Abraham, që ka shumë vite që luan në Shqipëri me Tiranën.
    Life's too short to remove USB safely.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •